• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن نجوم > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
نجوم (بازدید: 2413)
جمعه 25/11/1387 - 13:13 -0 تشکر 90133
كوتوله های قهوه ای غیرعادی زیر ذره بین دانشمندان

با سلام 
 
"كاوشگر نقشه برداری فروسرخ گسترده میدان"(WISE)، سردترین، دورترین و پرغبارترین بخش های مبهم جهان را مورد بررسی قرارخواهد كرد.

اجرامی كه جرمشان کمتر از 80 برابر جرم سیاره مشتری است، نمی توانند به ستاره ای پابرجا و واقعی تبدیل شوند و از طرفی مشكل بتوان آنها را سیاره نامید، زیرا این اجرام شناورهای مستقل و آزادی هستند که به دور دیگر ستارگان نمی گردند.

تلسكوپ WISE، ماهواره ای كاوشگر از رده متوسط به حساب می آید كه در طول موج های فروسرخ بین 1 تا 25 میكرون به کاوش آسمان می پردازد. نخستین اهداف علمی این ماهواره یافتن نزدیكترین ستاره ها به خورشید و درخشان ترین كهكشانهای موجود در جهان است. WISE در نوامبر 2009/آبان 88 به فضا پرتاب می شود و پس از سپری کردن یک ماه اول كه فاز آزمایشی است، اولین مأموریت آن 6 ماه به طول می انجامد.

موفق باشید
التماس دعا
جمعه 25/11/1387 - 13:15 - 0 تشکر 90134

محقق اصلی این طرح پروفسور «ند رایت»(Ned Wright)، از دانشگاه UCLA است و آزمایشگاه پیشران جت این مأموریت را اداره خواهد كرد. WISE صدها هزار منبع ستاره ای را ثبت و فهرست خواهد كرد، كه خرده سیارات نزدیك زمین تا كهكشانهای دور را در برخواهد داشت.

وایز مجهز به یك تلسكوپ 40 سانتیمتری است كه با استفاده از هیدروژن جامد، تا دمای °430- فارنهایت (°C257-) سرد می شود. سپس با استفاده از 4 آشکارساز فروسرخ، در طول موج های 3.3،4.7، 12 و 23 میكرون تصاویری از سراسر آسمان تهیه می كند. طول موج هایی كه تقریباٌ 10 تا 30 برابر بلندتر از طول موج های مرئی قابل مشاهده برای چشم انسان است.

"کاوش های تمام-آسمان" در زمره مفیدترین ابزارها برای ستاره شناسان به حساب می آیند و به ما این امکان را میدهند كه غیرعادی ترین اجرام جهان، نظیر نزدیكترین ستاره ها و درخشانترین كهكشانها را كشف كنیم. و به تلسكوپ های بزرگی نظیر "تلسكوپ فضایی جیمز وب" كه در آینده ساخته خواهد شد كمك میكند تا به مطالعه و بررسی جزئی تر كدام نقاط بپردازد. برای اجرامی مثل كوتوله های قهوه ای كه بطور یكنواخت در فضا پراكنده اند، یك تحقیق سطحی و گسترده بهتر از تحقیقی عمیق اما در پهنۀ كوچكی از آسمان است. چراكه میتواند منابع بیشتری را در زمان كوتاهتری بیابد و چون در مورد تمام اجرام اطلاعاتی را تهیه میكند، نتایجش تا مدتها قابل استفاده خواهد بود
.


موفق باشید
التماس دعا
جمعه 25/11/1387 - 13:24 - 0 تشکر 90135

کوتوله های قهوه ای ستاره هایی هستند كه جرم كافی برای سوختن و هم جوشی هسته ای ندارند. آنها مانند ستاره ها متولد می شوند اما بدون عمل هم جوشی براحتی سرد شده و در نهایت از دید ما پنهان می شوند. پیش بینی میشود كه كمتر از دو سوم ستاره های همجوار ما كوتوله های قهوه ای باشند كه هنوز كشف نشده اند.

WISE با آشكار سازی جو غیرمعمول كوتوله های قهوه ای، این همسایه های سرد و تاریك را كشف میكند. دمای كوتوله های قهوه ای بقدری پایین است كه می توانند در جو خود مولكول هایی از قبیل متان، بخار آب و بخار آموناك را در را تشكیل دهند. بر خلاف بیشتر ستاره ها و كهكشان ها، كوتوله های قهوه ای بدلیل جذب متان، به صورت نقاطی تاریک در فیلتر 3.3 میكرونی وایز مشاهده می شوند. اما با اضافه كردن فیلتر 4.7 میكرونی روشن خواهند شد. این ویژگی برجسته به WISE این اجازه را میدهد چیزی حدود 1000 كوتولۀ قهوه ای را پیدا كند.

در حال حاضر ترتیب طیفی فعلی یعنی O B A F G K M L T ، كوتوله های قهوه ای گروه L و T با درجه حرارت زیر ° 620 (° C327) را نیز در بر دارد. WISE باید تعداد زیادی كوتولۀ قهوه ای سردتر از این، نظیر اجرامی كه در فاصلۀ بین ستاره ها و سیارات می باشند را كشف كند. ممكن است گروه جدید به طیف ها اضافه شود كه موقتاٌ آن را Y نامیده اند. WISE موظف است تا كوتوله های بسیار سردی را كه در گروه Y هستند( و فعلا در حد فرضیه اند) نیز پیدا كند
.

منبع www.astronomy.com 

موفق باشید
التماس دعا
جمعه 25/11/1387 - 14:40 - 0 تشکر 90148

به نام خدایی که همین نزدیکی هاست

سلام

ممنون بهروز جان، بحث جالبی بود.

حالا یه سوال، چند نوع کوتوله داریم؟

من اسم کوتوله های سفید رو شنیده بودم،‌ قهوه ای رو هم الان دیدم، رنگ دیگری هم هست؟

سربلند و پیروز باشین...

التماس دعا

كار ما نیست شناسائی "راز" گل سرخ
كار ما شاید این است
كه در "افسون" گل سرخ شناور باشیم...
جمعه 25/11/1387 - 23:2 - 0 تشکر 90350

سلام

بطور خیلی خلاصه كوتوله هارو معرفی میكنم:

كوتوله سرخ:كاهش ناگهانی انرژی

كوتوله سفید:مرگ ستاره ای به جرم خورشید

كوتوله سیاه:مرگ كوتوله سفید

كوتوله قهوه ای:ستاره نارس

موفق و سلامت باشید.

شنبه 26/11/1387 - 9:18 - 0 تشکر 90409

به نام خدا سلام

با تشکر از جناب بهروز که این مطلب رو گذاشتن و من چیز تازه ای یاد گرفتم

شباهنگ عزیز اسم کوتوله ها رو گفتین و من خیلی بیشتر راغب شدم . میشه عکس هر کدوم رو بذارین با یه توضیح مختصر

به این کوتوله ها علاقمند شدم ( نیشخند )

راستی چرا بهشون میگن کوتوله ؟

ممنون

شاد باشین

شنبه 26/11/1387 - 9:43 - 0 تشکر 90418

به نام خدایی که همین نزدیکی هاست

سلام

خانم شباهنگ ممنون، خیلی عالی بود.

امکانش هست توضیح بیشتری در مورد این کوتوله ها بدین.

(اسم این کوتوله ها رو دیدم، یاد کارتن سفید برفی و هفت کوتوله اقتادم D:)

راستی خانم شباهنگ چرا دیگه تشریف نمیارین کلاس نجوم؟

سربلند و پیروز باشین...

التماس دعا

كار ما نیست شناسائی "راز" گل سرخ
كار ما شاید این است
كه در "افسون" گل سرخ شناور باشیم...
شنبه 26/11/1387 - 22:28 - 0 تشکر 90648

سلام

مرسی از بابت نظراتتون.هرچند كه دوستمون behruz2010مطلبشون راجع به كوتوله قهوه ای كامل بود اما با اجازه شون منم یه توضیح كوچولویی راجع بهش بدم:

كوتولوی قهوه ای:كمتر از 0.08 جرم خورشید را دارد و 15تا 70 برابر جرم مشتری.این كوتوله ها با سیارات دو تفاوت دارند:

1)جرمی بیشتر از جرم سیارات دارند

2)هردو از سحابی بوجود میآیند با این تفاوت كه كوتوله قهوه ای مستقل است یعنی مثل سیاره لزوما به دور ستاره ای نمی گردد.

تعداد كوتوله های قهوه ای در كهكشانها زیاد است و می توانند منظومه سیاره ای داشته باشند.هم اندازه مشتری هستند اما جرم آنها متفاوت است. 

 كوتوله قهوه ای در واقع ستاره ای است كه جرمش کمتر از آن است که واکنش های هسته ای بتوانند در هسته آن صورت بپذیرند

شنبه 26/11/1387 - 23:5 - 0 تشکر 90661

كوتوله سرخ:80% از ستارگان كهكشان كوتوله سرخ هستند.احتمال بوجود آمدن ستاره سبك بیشتر است از تا ستاره ای سنگین,پس كوتوله سرخ به راحتی بوجود می آید.این ستاره كم جرم عمر طولانی دارد چیزی در حدوده 70 تا 80 میلیارد سال و با وجود گذشت 13.7 میلیارد سال از عمر جهان,هنوز جوان هستند و نمی توان كوتوله سرخ پیر پیدا كرد.هنگامی هم كه پیر میشوند از بین نمیروند و همچنان جمعیتشان رو به افزایش است.(چون هیدروژن خود را بسار آهسته می سوزانند.)

كوتوله سرخ می تواند منظومه داشته باشد.كمربند حیات این ستارگان,به خود ستاره بسیار نزدیك است بگونه ای كه سیاره ای كه در اطراف آن است,به دور خود نمی چرخد پس جو خود را از دست می دهد(البته در صورت نازك بودن جو)مانند ماه كه همواره یك سمتش به سوی ماست.

*كمر بند حیات:فاصله ای بین ستاره و سیاره كه امكان وجود آب بر روی سیاره بصورت مایع باشد.

يکشنبه 27/11/1387 - 0:9 - 0 تشکر 90669

كوتوله سفید:تا چند میلیارد سال دیگر خورشید به یك كوتوله سفید تبدیل خواهد شد زیرا زمان مرگش فرا میرسد.خورشید ابعادی برابر زمین و جرمی برابر خورشید خواهد داشت.درون این كوتوله كربن وجود دارد و بعضی به آن الماس می گویند.درون m4 كوتوله های سفید زیادی وجود دارد.ستارگانی كه جرم خورشید را دارند به هنگام مرگشان به كوتوله سفید تبدیل میشوند.

*m4:خوشه ای ستاره ایست كه از گروه اجرام مسیه است.

يکشنبه 27/11/1387 - 0:29 - 0 تشکر 90677

كوتوله سیاه:كوتوله سیاه,مرگ كوتوله سفید است.كوتوله سیاه ستاره ای است كه در مركزش كربن وجود دارد و دیگر هلیوم و هیدروژن زیادی برای سوزاندن برای او باقی نمانده است و درخشش چندانی هم ندارد.البته لازم به ذكر است كه كوتوله سیاهی تا كنون مشاهده نشده است چون كیهان آنقدر پیر نشده است كه شاهد تبدیل شدن كوتوله سفید به كوتوله سیاه باشد.(چون هنوز بوجود نیومده عكسی هم ازش نیست,از طرف كیهان از شما عذرخواهی میكنم!!)

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.