• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
ارتباطات و فن آوری اطلاعات (بازدید: 1057)
شنبه 19/11/1387 - 16:31 -0 تشکر 88418
روش های بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو و افزایش کارآیی آن

رتبه جستجوی بالاتر از آرزوهای هر مدیر سایتی است. چیزی که اکثر آنها نمی دانند این است که اگر بدرستی سایت را برای موتورهای جستجو، بهینه سازی کنند، کارآیی آن نیز برای کاربران افزایش خواهد یافت و این باعث می شود افراد بیشتری به وب سایت آنها سر بزنند. آیا کارهای لازم برای بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو با کارهای لازم برای افزایش کارآیی آن یکی است؟

1- انجام تحقیق برای کلمات کلیدی
حتی قبل از شروع ساخت وب سایت باید درباره کلمات کلیدی که معرف آن است تحقیق کنید. می توانید از ابزارهای عمومی موجود مانند word tracker ، برای پیدا کردن کلمات کلیدی که اغلب جستجو می شوند، استفاده کنید.
انجام تحقیق برای کلمات کلیدی، برای افزایش کارآیی سایت نیز مهم است. مطالب سایت خود را با استفاده از این کلمات بنویسید تا با کاربران خود هم کلام شوید.

2- حداقل 200 کلمه در هر صفحه
موتورهای جستجو به دنبال صفحات با مطلب زیاد هستند. هر چه محتوای صفحه بیشتر باشد، آنها راحتر به موضوع آن پی می برند. اگر صفحه ای کمتر از 200 کلمه داشته یاشد، رتبه جستجوی آن به شدت افت می کند.
از نظر افزایش کارآیی نیز صفحات دارای محتوای کم پیشنهاد نمی شود. این صفحات در همان نگاه اول بی محتوا به نظر آمده و باعث می شود که کاربران در جای دیگری به دنبال اطلاعات مورد نیازشان بگردند.

3- اندازه هر فایل HTML حداکثر 100 کیلو بایت
اندازه فایل HTML اگر دارای حداقل 200 کلمه باشد، حداکثر 100 کیلو بایت است. موتورهای جستجو معمولا فایل های بزرگتر از این را رها می کنند.
بارگذاری یک فایل HTML 100 کیلوبایتی با یک مودم 56k ، 20 ثانیه طول می کشد. علاوه بر این زمان لازم برای بارگذاری دیگر قسمت های صفحه مانند عکس ها و فایل های جاوا را نیز باید به آن اضافه کرد که باعث نارضایتی کاربران از سایت شما می شود.

4- از css برای طرح بندی (Layout) استفاده کنید
موتورهای جستجو سایت هایی که بر اساس css هستند را ترجیح داده و رتبه جستجوی بهتری به آنها می دهند. مزیت های آن مانند مرتب بودن کدها، انعطاف پذیری در جا نمایی عناصر مهم صفحه و تراکم محتوای بیشتر، کار موتورهای جستجو برای دسترسی و ارزیابی و رتبه دادن به این گونه صفحات را راحت تر می کند.

5- از عنوان های با معنا برای صفحات استفاده کنید
اگر حتی اطلاعات کمی در مورد موتورهای جستجو داشته باشید، حتما می دانید که بیشتر موتورهای جستجو اهمیت زیادی به عنوان صفحه، نسبت به دیگر قسمت های آن می دهند. اگر عنوان به طور مناسبی محتوای صفحه را توصیف کند، موتورهای جستجو با دقت بیشتری می توانند موضوع آن را تعیین کنند.
همچنین یک عنوان صفحه با معنا به کاربران کمک می کند تا جای خود را در سایت و نیز در اینترنت تشخیص دهند. عنوان صفحه اولین چیزی است که بارگذاری می شود بنابراین یک عنوان توصیفی مناسب می تواند به جلب نظر کاربران کمک کند.

6- از سزفصل و زیر سرفصل ها استفاده کنید
موتورهای جستجو اغلب فرض می کنند که متن های قرار گرفته در تگ سرفصل <h> مهم تر از بقیه است چون سرفصل ها خلاصه مطلبی هستند که در زیر آنها آمده است.
سرفصل ها برای کاربران سایت نیز بسیار مفید است چون به پیمایش (scan) صفحه کمک می کنند. در حالت کلی ما مطلب را در اینترنت نمی خوانیم بلکه پویش می کنیم تا به اطلاعات مورد نیازمان برسیم. اگر طراحان صفحات را با سرفصل ها و زیر سرفصل ها قسمت بندی کنند بطوری که بخوبی متن زیر خودشان را توصیف کنند، کمک بزرگی به پویش اطلاعات توسط کاربران کرده اند. توجه داشته باشید از تگ سرفصل سواستفاده نکنید. هر چه متن بیشتری در تگ سرفصل بگنجانید، اکثر موتورهای جستجو اهمیت کمتری برای آن قائل می شوند.
7- پاراگراف اول، محتوای صفحه را توصیف می کند
در بندهای قبل گفته شد که موتورهای جستجو عاشق متن زیاد هستند، اما بسیاری از موتورها مخصوصا به دنبال 25 کلمه اول هر صفحه هستند. با نوشتن متنی که بخوبی باقیمانده اطلاعات صفحه را توصیف می کند، می توانید عبارت های کلیدی خود را در این محل مهم وارد کنید.
وقتی کاربران به یک صفحه وب مراجعه می کنند اولین چیزی که به دنبال آن هستند این است که آیا این صفحه شامل اطلاعات مورد نیازشان است یا خیر. یک راه سریع و منطقی برای فهمیدن آن این است که پاراگراف اول را پویش کنند و اگر آن بخوبی محتوای صفحه را توصیف کرده باشد، کمک بزرگی به کاربران شده است.

8- متن پیوندی (Link) توصیف شده
بسیاری از موتورهای جستجو اهمیت زیادی برای پیوندها قائل هستند. آنها اغلب فرض می کنند که پیوندها، توصیف کننده مقصد خود هستند، و بدون مراجعه به آن می توانند راجع به محتوای مقصد حدس بزنند.
همچنین پیوندهای توصیف شده اهمیت زیادی از نظر افزایش کارآیی سایت دارند. اگر کاربران در حال پویش وب بجای خواندن آن باشند، متن پیوند شده "اینجا را کلیک کنید" برای آنها بی ارزش است. لینک های توصیف شده برای کاربران پویش کننده همانند تابلوهای راهنما عمل می کنند، یعنی به محض نگاه کردن به آن می فهمند که این پیوند به کجا خواهد رفت.

9- از فریم ها (Frames) اجتناب کنید
فریم ها یک تکنیک قدیمی هستند و اگر چهدیگر زیاد استفاده نمی شوند ولی هنوز وجود دارد. استفاده از فریم ها باعث افت رتبه جستجوی شما می شود چون اکثر موتورهای جستجو نمی توانند پیوندهای که در فریم وجود دارند را دنبال کنند.
حتی اگر یک موتور جستجو این صفحه ها را نشانه گذاری (Index) کند و کاربران از طریق آن به سایت شما بیایند، به یکی از این صفحه ها فرستاده خواهند شد. این صفحه ها معمولا فقط شامل اطلاعات است و هیچ دکمه ناوبری ندارد و بنابراین هیچ راهی برای کاربر برای حرکت به قسمت های دیگر سایت باقی نمی ماند.
فریم ها از نظر افزایش کارآیی نیز نامناسب هستند چون ممکن است باعث مشکلاتی برای دکمه های back، printing، history و bookmarking ایجاد کنند.

10- کیفیت محتوای سایت را بالا ببرید
این ممکن است یک خصوصیت عجیب به نظر بیاید ولی مهم است. موتورهای جستجو علاوه بر محتوای صفحه به تعداد پیوندهایی که به آن داده شده است نیز نگاه می کند. اغلب اگر همه چیز برابر باشد، وب سایتی که لینک های بیشتری به آن داده شده است، در نتایج جستجو بالاتر ظاهر می شود. با ارائه مطالبی که بطور مرتب به روز می شود، مدیران سایت های دیگر نیز به شما لینک خواهند داد.

 

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.