• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن نجوم > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
نجوم (بازدید: 1764)
چهارشنبه 16/11/1387 - 19:32 -0 تشکر 87662
سال جهانی نجوم

سال جهانی نجوم پروژه‌های جهانی خود را به دو گروه پروژه‌های بنیادی و پروژه‌های ویژه تقسیم کرده است؛ پروژه‌های بنیادی شامل 11 پروژه است که کمیته برگزاری سال جهانی نجوم، آنها را طرح‌ریزی، ایجاد، ساماندهی و اجرا کرده است. پروژه‌های بنیادی، عناصر کلیدی موفقیت سال جهانی نجوم در جهان هستند و پس از اتمام سال جهانی نجوم مورد ارزیابی قرار می‌گیرند تا میزان اثربخشی سال جهانی نجوم مورد ارزیابی قرار گیرد.

اما پروژه جهانی ویژه، پروژه‌ای است که از سوی منجمان آماتور یا حرفه‌ای در سراسر جهان به صورت مستقل، طرح‌ریزی و پیشنهاد می‌شود و در صورت موافقت کمیته برگزاری سال جهانی نجوم، برای تکمیل دستاوردهای سال جهانی نجوم پذیرفته می‌شود. تا امروز 9 پروژه جهانی ویژه معرفی شده و بدین ترتیب، مجموع پروژه‌های جهانی (ویژه و بنیادی) به عدد 20 می‌رسد.

سهم مشارکت مستقیم ایران در میان این 20 پروژه، مدیریت بابک امین‌تفرشی بر پروژه ویژه «جهان در شب» و هم‌چنین پروژه ویژه «صلح ستارگان» است که تمامی موسسان و سازماندهندگان آن، ایرانی هستند. در ادامه به بررسی چند پروژه جهانی سال جهانی نجوم می‌پردازیم که مخاطب ایرانی دارد و عملیاتی شده است.

 

 

يَسْأَلُونَكَ عَنِ الأهِلَّةِ قُلْ هِيَ مَوَاقِيتُ لِلنَّاسِ وَالْحَجِّ وَلَيْسَ الْبِرُّ بِأَنْ تَأْتُوْاْ الْبُيُوتَ مِن ظُهُورِهَا وَلَـكِنَّ

الْبِرَّ مَنِ اتَّقَى وَأْتُواْ الْبُيُوتَ مِنْ أَبْوَابِهَا وَاتَّقُواْ اللّهَ لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ

از تو در باره هلالهاي ماه مي پرسند ، بگو : براي آن است که مردم وقت ، کارهاي خويش و زمان حج را بشناسند ...

آيه 189 سوره بقره

چهارشنبه 7/12/1387 - 7:48 - 0 تشکر 93372

سال جهانی نجوم 2009

اتحادیه جهانی نجوم (IAU) سال 2009 را به عنوان سال جهانی نجوم  با موضوع "بر شما باد کشف جهان" اعلام کرد.

سال جهانی نجوم، بیانگر چهارصدمین سالگردی است که گالیله توانست برای نخستین بار با تلسکوپ به نظاره آسمان بپردازد . این سال تاکید فراوانی بر آموزش، اشتغال عموم و مشارکت جوانان دارد. در سال 2009  رویدادها در سطوح جهانی، ملی و محلی ساماندهی خواهند شد.  این عنوان، توسط یونسکو و مجمع عمومی سازمان ملل متحد به تصویب رسیده است.

سال جهانی نجوم  دارای یازده پروژه اصلی و هفت پروژه ویژه است که توسط اعضای  سال جهانی نجوم و کمیته اجرایی اتحادیه بین المللی نجوم طرح ریزی شده‌اند. این برنامه‌های جهانی مبنی بر موضوعات ویژه‌ای هستند که در مجموع، راه‌های دستیابی به اهداف اولیه سال جهانی نجوم را ارائه می‌دهند. پروژه‌ها و مشارکت جهانی‌ای که این برنامه‌ها بوجود می‌آورند، کلید موفقیت این سال خواهند بود.

پروژه های اصلی

-           100 ساعت نجوم

-           گالیله اسکوپ، همه به آسمان چشم می دوزند

-           دفتر خاطرات کیهانی، زندگی یک منجم

-           دروازه‌ای به سوی کیهان، دنیایی از اخبار

-           او یک ستاره‌شناس زن است

-           شناخت آسمانهای تاریک، دیدن در تاریکی

-           نجوم و میراث جهانی، گنجینه‌های کیهانی

-           برنامه آموزشی گالیه برای تربیت معلم

-           شناخت هستی،جایی در کیهان

-           از زمین تا کیهان، زیبایی علم

-           توسعه جهانی نجوم، نجوم برای همه

 آآموزش طنزنویسی مریم امینی marydordone2009@gmail.com

چهارشنبه 7/12/1387 - 7:54 - 0 تشکر 93373

-           جهان در شب

-           چهارصد سال تلسکوپ

-           ماهواره های گالیله ای

-           پیرامون جهان ...

-           شکارچیان سیارات بیرونی

-           گرفت سال 1919

-           آسمان – از آن تو برای کشف

نمایندگان ملی  

سال جهانی نجوم پروژه‌ای جهانی است که در یک سطح محلی اتفاق می‌افتد. بیش از 130 کشور  حمایت خود را به هر شکل ممکن برای این سال اعلام نموده‌اند و همگی ماهیت آوردن آسمان به زمین را پذیرفته‌اند.

این کشورهای همکار، به عنوان بخشی از فعالیتهایشان، نمایندگان ملی را طرح ریزی نموده‌اند. این نمایندگان گروه‌هایی هستند که فعالیت‌های سال جهانی نجوم  را برای کشورهای بخصوصی هماهنگ نموده و  مرکز رسمی برقراری ارتباط در هر منطقه می‌باشند.

هر کدام از این نمایندگان می‌تواند به شما بگوید که چه رویدادی، کجا و چه وقت در منطقه مختص به شما اتفاق خواهد افتاد. وب سایت رسمی IYA2009 فهرستی از تمامی نمایندگان ملی را در اختیار شما قرار می‌دهد .

100 ساعت نجوم

رویدادی که 400 سال به طول انجامید

تاریخ : 2- 5 آوریل 2009 (13 تا 16 فروردین 1388)

مدت برگزاری : 4 روز (96 ساعت)

پروژه‌ی اصلی 100 ساعت نجوم، یک واقعه جهانی بیست و چهار ساعته است که دامنه‌ی گسترده‌ای از فعالیت‌ها و حوادث گسترده‌ی عمومی در 100 ساعت بدون وقفه را شامل می‌شود. که این فعالیت‌ها عبارتند از: ارتباط زنده اینترنتی، مشاهده وقایع، مهمانی ستاره‌ها و سایر فعالیتهای ویژه.

یکی از اهداف مهم 100 ساعت نجوم این است که تا آنجا که مقدور است افراد زیادی همانند آن چه گالیله در چهارصد سال پیش برای اولین بار انجام داد،  از درون یک تلسکوپ به آسمان بنگرند. این پروژه از 2- 5 آوریل برگزار خواهد شد و رسماً در نیمه شب 2-3 آوریل (13- 14 فروردین) همزمان با زمان جهانی (ساعت 12 جهانی) شروع به کار می‌کند.

100 ساعت نجوم یک واقعه چهار روزه است که با هدف شناساندن نجوم به عموم مردم در سراسر دنیا طرح ریزی شده است. این بدان معنا نیست که هر گروه باید در تمام این 100 ساعت فعالیت داشته باشد. چگونگی شرکت گروه‌ها و اینکه گروه‌ها چند ساعت فعالیت در یک روز داشته باشند و یا یک مسابقه ماراتن 100 ساعته را اجرا نمایند، به خود گروه‌ها مربوط می‌شود. تمامی فعالیتها و حوادث در طول این 100 ساعت، نجوم را به سمت و سوی جدیدی خواهد برد.

 آآموزش طنزنویسی مریم امینی marydordone2009@gmail.com

چهارشنبه 7/12/1387 - 21:21 - 0 تشکر 93562

سلام بر همه ..!

میشه بقیه پروژه ها را هم به طور خلاصه توضیح بدید

يکشنبه 25/12/1387 - 13:17 - 0 تشکر 98909

سال جهانی ستاره شناسی

 سال جهانی ستاره شناسی ( نجوم )دورنمای سال جهانی ستاره‌شناسی كمك به شهروندان جهان در راستای بازشناخت موقعیت جهانی‌ شان در روز و شب آسمان و در عین حال برانگیختن یك حس شگفتی و كاوش در آنها است. سال جهانی ستاره‌شناسی كه به مناسبت چهارصدمین سالگرد استفاده از تلسكوپ نجومی برای نخستین بار توسط گالیلئو گلیله برگزار می‌شود، یك جشن جهانی ستاره‌شناسی و همكاری اجتماعی و فرهنگی خواهد بود. هدف اصلی این برنامه جلب توجه جهانیان، بخصوص جوانترها، به ستاره‌شناسی و دیگر علوم با شعار “جهان، از آن تو تا بکاوی” است. فعالیتهای سال جهانی ستاره‌شناسی در سطوح مختلف جهانی، بویژه سطوح ملی و محلی، انجام می‌شوند.گروه‌های ملی در هر كشور برای آماده سازی فعالیتهای سال ۲۰۰۹ تشكیل شده اند كه این گروه‌ها روابط پایداری بین منجمان حرفه و آماتور، مراكز ملی و دانشجویان ایجاد می‌كنند.
اهداف و ارزیابی
اهداف اصلی پروژه سال جهانی ستاره‌شناسی عبارتند از:

  • افزایش سطح علمی افراد

  • بالا بردن گسترده سطح دسترسی به یافته‌ها و دانش جدید و آزمایشهای رصدی

  • قدرتمندتر كردن ارتباطات ستاره‌شناسی و ستاره‌شناسان در كشورهای جهان

  • پشتیبانی و حمایت از تحصیل علمی رسمی و غیر رسمی

  • فراهم نمودن تصویری جدید از دانش و دانشمندان

  • ساده سازی شبكه های جدید و تقویت شبكه های موجود

  • تقویت نمایی از تعادل جنسی دانشمندان در همه‌ی مراحل و ارائه مشاركت بیشتر توسط اقلیتهای به نمایش درآمده در حرفه های مهندسی و علمی

  • ارتقای مراقبت و محافظت از میراث طبیعی آسمانهای تاریك در مناطقی همچون پاركهای ملی، سایتهای رصدی و كویرها

سال جهانی ستاره‌شناسی توسط تجزیه تحلیلهای كمّی و كیفی از چگونگی نیل به هر هدف ،همانطور كه در صدها فعالیت ملی، منطقه‌ای و جهانی اجرا می‌شود، ارزیابی خواهد شد. اطلاعات توسط پرسشگران آنلاین پس از پایان هر فعالیت جمع آوری میشود و دبیرخانه سال ستاره‌شناسی ارزیابی ها را هماهنگ می‌كند. برا آگاهی بیشتر می توانید به وب سایت رسمی مراجعه نمایید.

وب سایت آسمان شب ایران درنظر دارد برنامه های انجمنهای ستاره شناسی سراسر ایران را برای اطلاع رسانی علاقه مندان در این بخش معرفی نماید. ضمناً این وب سایت آمادگی هرگونه همکاری و ارائه مشاوره در زمینه برنامه های مختلف مانند برگزاری سمینارها، نمایشگاه ها، تهیه لوازم ستاره شناسی، برگزاری دروه های آموزشی را در سراسر کشور دارد. 

 *پاورقی :  ستاره شناسی یا نجوم؟ این را در بسیاری از نامه‌ها گفته‌ام که ما در ایران زندگی می کنیم و می‌بایست تمامی واژه‌های فارسی را تاجایی که می‌توانیم در زندگی روزمره بکاربگیریم. در این بین نجوم واژه‌ای عربی است و ستاره‌شناسی یا اخترشناسی واژه‌ای فارسی. ستاره دارای ریشه‌ای در زبان فارسی که دارای چند‌هزار ساله قدمت است. آستاره که در بسیاری از گویش‌های ایرانی به معنی نورهایی در آسمان تاریک است که ما به آن می گوییم ستاره. بنابراین کمی درست بنویسیم و بخوانیم.

يکشنبه 25/12/1387 - 17:41 - 0 تشکر 99005

درود

یعنی تو ایرانم به جای اینکه سال شکوفایی باشه ساله نجومه؟

ثانيه فرصت زيستن ميخواست

                     اما....

                     عقربه ها خود خواهتر بودند

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.