• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن معارف > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
معارف (بازدید: 1448)
چهارشنبه 9/11/1387 - 18:59 -0 تشکر 85717
آیا این نوعی تبعیض نیست؟

 

سلام

شاید این سوال تو ذهن شما هم ایجاد شده باشه...مخصوصا الان که فیلم یوزارسیف رو نشون میده...که :

چرا حضرت یعقوب(ع) حضرت یوسف را از سایر فرزندان خود بیشتر دوست داشتند؟آیا این نوعی تبعیض نیست؟

در ادامه این شبهه را جواب خواهیم داد...البته با کمک شما دوستان ... یعنی جستجو در همین دنیای مجازی برای پاسخ به این سوال.

پس اول نظرات را میشنویم

یا علی

پروردگارا آنگونه زنده ام بدار که نشکند دلی از زنده بودنم و آنگونه بمیران که به وجد نیاید کسی از نبودنم

چهارشنبه 9/11/1387 - 20:32 - 0 تشکر 85741

به نام خالق مخلوقات

با سلام و صلوات بر محمد و آل محمد (ص)

محرم آمد و وقت عزا شد

برای من هم این سوال پیش امد
وقتی تحقیق هام رو پیدا کردم می گذارم 
متاسفانه الان به یاد ندارم، چه جوابی شنیدم که قانع شدم 

 
شيخ رجبعلي خياط فرمود: 

اگر ما به قدر ترسيدن از يک عقرب از عِقاب خدا بترسيم،

همه کارهاي عالم اصلاح ميشود
 
 
 
اللهم صل علي محمد و ال محمد و عجل فرجهم 
 
چهارشنبه 9/11/1387 - 21:13 - 0 تشکر 85762

اصلا از کجا معلوم اگه دیگر بچه هاش گم می شدن همین قدر برای اونا هم ناراحت نمی شد.

بنظرم وقتی می شه گفت "تبعیض" که تو رفتار هم نمود داشته باشه ولی حضرت یعقوب همونطور که با یوسف رفتار می کرده با دیگر فرزندانش هم رفتار می کرد حداقل تا وقتی که مرتکب ظلم نشده بودن

پنج شنبه 10/11/1387 - 23:22 - 0 تشکر 86021

با سلام.
در این باره ابتدا باید به چند مقدمه توجه کنید:
1- تبعیض ناروا ، تفاوت بی دلیل در رفتار است به نوعی که اگر دو نفر مرتکب عمل واحدی شوند یکی را مورد تشویق قرار دهند ولی دیگری و کار خوبش را نادیده بگیرند .لذا گاهی اوقات این تفاوت میان افراد حاکی از عدم رضایت شخص از فردی است که مرتکب اشتباهی شده.لذا بی اعتنایی به او موجب میشود که به اشتباه خود اگاه شود .کما اینکه یکی از راههای امر به معروف نیز همین است.
2.گاهی عامل حسادت فرزندان چیز دیگری غیر از تبعیض است.کما اینکه این امر در فرزندان یعقوب نبی وجود داشت.چراکه فرزندان یعقوب نمیتوانستند محسنات یوسف نبی را تحمل کنند واین حسادت از این ناشی بود.

بعد از این مقدمات بر می گردیم به پاسخ سؤال شما . در خصوص حضرت یعقوب (ع) حرف قرآن چیزی است و آنچه در متون دیگر و یا برنامه هایی مانند سریال یوسف (ع) نشان می¬دهند چیز دیگر . در این که علاقه یعقوب(ع) به یوسف(ع) و برادرش بیش از دیگران بود هیچ شکی نیست اما منشاء این محبت نه زیبائی یا خردسالی آنها بلکه مشاهده آثار درک عمیق ، اخلاق حسنه ، ایمان محکم و مهر و محبت فراوان آنان نسبت به سایرین بود. این انتظار که یعقوب (ع) در برابر محسنّات یوسف(ع) و برادرش نباید هیچگونه برخورد نوازشگر و تشویق آمیز داشته باشد تا مبادا موجب تحریک حسادت دیگر برادران شود، انتظاری نا به جا و به دور از اصول اولیّه تربیت است. بنا بر این ، تفاوت معقولِ رفتار یعقوب(ع) با یوسف(ع) و برادرش نسبت به سایر برادران جای ملامت نیست چرا که هرگز تبعیض ناروایی از سوی او نسبت به فرزندانش صورت نگرفته بود.
قرآن منشاء حسادت فرزندان یعقوب (ع) به یوسف را نه تبعیض ناروای یعقوب بلکه مشکل نقصان شخصیتی آنها معرفی می کند و به وضوح می گوید که آنان برای توجیه رفتار ناشایست شان به فرا فکنی پرداخته و پدر را مقصر می شمارند . (إِذْ قالُوا لَیُوسُفُ وَ أَخُوهُ أَحَبُّ إِلى‏ أَبینا مِنَّا وَ نَحْنُ عُصْبَةٌ إِنَّ أَبانا لَفی‏ ضَلالٍ مُبینٍ ).
برادران یوسف به جای این که دلیل محبت بیشتر پدرشان به یوسف(ع) و برادرش را در کمال شخصیت یوسف(ع) و برادرش جستجو کنند و با تکمیل همان ابعاد در وجودشان خود را نیز لایق همان مرتبه از محبت یعقوب(ع) کنند دچار خود برتر بینی شده و با تحریک حسادت در هم آمیخته و زمینه رفتارهای ناهنجار بعدی را فراهم می کنند . دقت کنید که برادران یوسف برای توجیه منشاء حسادتشان با متهم کردن یعقوب (ع) او را در گمراهی آشکار در محبتش به یوسف(ع) و برادرش معرفی می کنند. این در حالی است که یعقوب (ع) در خطابهای مختلفش به فرزندانش همه آنها را با عنوانی برابر مورد خطاب قرار می دهد و با گفتن (یا بُنَیَّ) - ای پسران من - بدون این که تفاوتی در این جهت میان یوسف یا برادرش بنیامین با سایر فرزندانش قائل شود همه آنها را با یک عبارت و کلام مورد نصیحت قرار می دهد.
اگر سوالی بود در خدمتیم.

خدا را جدی بگیرید .          امام زمانتان را جدی بگیرید .         در امورتان جدی باشید .

*انجمن معارف به دنبال بهترین هاست*
*اگر یکی از بهترین هایید*
*همین الآن کلیک کنید*

جمعه 11/11/1387 - 1:25 - 0 تشکر 86042

سلاممممم

بابا تشویق نمیکنید؟؟؟

منتظر عشق عزیز درست جواب دادند

اصلن یه سوال...نکنه از رو من تقلب کردید؟

آخه منم همینو نوشته بودم....استاد بهمون صفر نده!!!

فقط منبع آبش رو نذاشتید که من میذارم:

http://www.pasokhgoo.ir

مای میل عزیز و ستاره کوچولوی عزیز به خاطر توجهتون ممنونم

یا علی

پروردگارا آنگونه زنده ام بدار که نشکند دلی از زنده بودنم و آنگونه بمیران که به وجد نیاید کسی از نبودنم

جمعه 11/11/1387 - 17:27 - 0 تشکر 86166

به نام خالق مخلوقات

با سلام و صلوات بر محمد و آل محمد (ص)

محرم آمد و و قت عزا شد
ایا این نوعی تبعیض نیست 
وا قعا 
تبیض است 
زود نبود برای جواب کامل 
هان 
من می خواستم مثل 

 دوستمون

بیست 

بگیرم 

راستی بیست ش رو تبریک می گویم 

می شه 

یه فرصت دیگه 

بدهید 

حداقل یه مثبت بگیریم 

هان

؟؟؟

 
شيخ رجبعلي خياط فرمود: 

اگر ما به قدر ترسيدن از يک عقرب از عِقاب خدا بترسيم،

همه کارهاي عالم اصلاح ميشود
 
 
 
اللهم صل علي محمد و ال محمد و عجل فرجهم 
 
شنبه 12/11/1387 - 12:0 - 0 تشکر 86353

سلام

ستاره کوچولوی بزرگوار...همین که داوطلب شدید که مثبت بگیرید یه مثبت بهتون میدم....اما گفته باشم این مثبت ربطی به امتحان حفظ قرآن نداره هااااا

منتظر مطلب شما هستیم....ببینیم چی پیدا کردیداااا

یا علی

پروردگارا آنگونه زنده ام بدار که نشکند دلی از زنده بودنم و آنگونه بمیران که به وجد نیاید کسی از نبودنم

شنبه 12/11/1387 - 15:1 - 0 تشکر 86391

به نام خالق مخلوقات

با سلام و صلوات بر محمد و آل محمد (ص)

محرم آمد و و قت عزا شد

این را از مشاورین داشته باشید تا بعد 

آیا برادرن یوسف حق نداشته اند نسبت به یوسف حسادت بورزند آیا اگر شما جای برادران یوسف بودید چه كار می كردید اگر پدری در خانواده فقط به یك فرزند توجه كند گناه و یا حداقل اشتباه نیست آیا حضرت یعقوب در توجه زیاد و به طور آشكار به یوسف دچار اشتباه نشد مشكل این است كه ما انبیا را از اشتباه مبرا می دانیم در حالی كه چنین نیست

پاسخ :
درست است كه برادران یوسف بدون اراده می توانستند بر او حسد بورزند، و شاید این حسد به تنهایی گناه نبود، ولی این كه او را در چاه انداختند و به دروغ پدرشان را فریفتند، مسأله دیگری است كه نمی توان آنها را از آلودگی آن تبرئه كرد.
دیگر این كه ما از نحوه محبت حضرت یعقوب(ع) به جناب یوسف(ع) اطلاع دقیقی نداریم. شاید اصلا تفاوت رفتار ظاهری ای در بین نبوده است و تنها حرمت ویژه ای بوده كه یك پیامبر به پیامبر دیگری می گذارد، تا ارزش و پاس ارزشهای او را داشته باشد. در چنین مواردی هر كس كه عصمت و نبوت یعقوب را پذیرفته است ـ ولو نبوت یوسف را نیز ندانند ـ می بایست به این عمل آن پیامبر بزرگ اعتماد كند و از او پیروی كند، نه آن كه در صدد مبارزه با آن برآید.
تبعیض وقتی بد است كه در شرائط مساوی و به صرف یك محبت شخصی باشد، و این نه تنها در روابط پدر و پسر، بلكه در روابط همه انسانها با هم بد است. حتی در روایات اهل بیت(ع) آمده و در اخلاق پیامبر اسلام(ص) وارد شده كه ایشان در هنگام صحبت با دیگران عدالت را در تقسیم نگاه به دیگران نیز رعایت می كرده اند.
بله، تبعیض ناروا بد است؛ ولی اگر پدری از جانب خداوند مأمور شود كه به واسطه فضیلتی الهی از فضائل پسر به او احترام ویژه ای كند، همه باید به همان فرمان گردن نهند، و حق ندارند به او حسادت بورزند.
به نظر نمی رسد حضرت یعقوب(ع) تنها به یوسف محبت می كرده است، بلكه علی القاعده محبت او به یوسف(ع) همراه با احترام ویژه ای به سبب فضائلش بوده است.
دوست گرامی!
ادله عصمت پیامبران علیهم السلام آنقدر قوی است كه چنین وقایع كوچكی نمی تواند در مقابل آن بایستد، و حتما معقول است كه توجیه شود. كما این كه توجیه آن چندان سخت نیست.
در این شرائط قبول كردن عصمت پیامبران معقول تر به نظر نمی رسد تا پیراستن دامان برادران یوسف از گناه.
نقلهایی هم كه در اشكال محبت به یوسف احیانا نقل می شود، از منابع معتبر حدیثی نیست، و همگی از سوی كسانی است كه قائل به عصمت انبیاء نیستند، و چه بسا برای تثبیت اعتقاد باطلشان آن را جعل كرده باشند. به این توجه كنید كه در میان یهود كسانی بوده اند كه در صدد بوده است كه ساحت پیامبران را به گناه بیالاید، و از طریق دوستان خود از قریش و به خصوص در بنی امیه اسرائیلیات زیادی را در میان روایات نبوی وارد كردند. این در منابع متعدد تاریخی ثابت است. به همین خاطر نسبت به وجود توطئه در این موضوعات باید ظنین و بدگان بود و در باره آن محققانه و نه ذوقی و حدسی سخنی گفت.
با آرزوی توفیق.


 
شيخ رجبعلي خياط فرمود: 

اگر ما به قدر ترسيدن از يک عقرب از عِقاب خدا بترسيم،

همه کارهاي عالم اصلاح ميشود
 
 
 
اللهم صل علي محمد و ال محمد و عجل فرجهم 
 
برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.