• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
بهداشت و سلامت (بازدید: 1743)
پنج شنبه 3/11/1387 - 17:43 -0 تشکر 84328
آیا قرص ضدباردارى سرطان‌زاست؟


آیا قرص ضدباردارى سرطان‌زاست


آیا قرص ضدباردارى سرطان‌زاست

از حدود 35 سال قبل، که قرص‌هاى ضدباردارى به بازار آمد تاکنون هزاران گزارش در مورد خطرات احتمالى ناشى از مصرف این قرص‌ها منتشر شده است در نتیجه میلیون‌ها نفر از زنان از خطرات احتمالى مربوط به استفاده از قرص‌هاى ضدباردارى برداشت غیرواقعى دارند و به منفعت‌هاى شناخته‌ شده‌اى که این داروها در کنار توانایى‌ مسلم در جلوگیرى از باردارى دارند توجهى ندارند. اخیرا دانشمندان پس از انجام تحقیقات و تحلیل دقیقى در این باره متوجه شده‌اند که درباره وجود ارتباط میان قرص‌هاى ضدباردارى و سرطان سینه که تصور مى‌شد از خطرناک‌ترین عوارض ناشى از استفاده از این قرص‌ها باشد، فوق‌العاده اغراق شده است و در واقع شاید بتوان گفت اصلا چنین ارتباطى وجود ندارد. این تحلیل 54 تحقیق مختلف را که بر روى بیش از 150 هزار زن از 25 کشور صورت گرفته است در بر مى‌گیرد و نشان داده است که خطر ابتلاى زنانى که از قرص ضدباردارى استفاده مى‌کنند، به سرطان سینه در دراز مدت افزایش نمى‌یابد.
افزایش خفیف در میزان ابتلا به این سرطان در میان زنانى که قرص ضدباردارى مصرف مى‌کنند نتیجه افزایش آگاهى و مراقبت‌هاى پزشکى است که منجر شده است به اینکه نسبت به گذشته موارد بیشترى از ابتلا به سرطان سینه کشف شود.
پس این امر نشانگر وجود ارتباط مستقیم میان مصرف قرص‌هاى ضدباردارى و سرطان سینه نیست. در همین حال دانشمندان در تحقیقات خود شیوه‌هاى آزمایش خطرات ناشى از این قرص‌ها را اصلاح کرده‌اند. یکى از نتایج عمده این کار آن بود که معلوم شد ناراحتى قلبى که خانم‌ها آن را به استفاده از قرص‌ ضدباردارى نسبت مى‌دهند تنها گریبانگیر زنانى است که بالاى 35 سال بوده و سیگارى هستند. اکنون پزشکان مى‌گویند خانم‌هاى سالم و تندرستى که سیگار نمى‌کشند مى‌توانند با خیال راحت و بدون نگرانى از خطر بروز حمله یا سکته قلبی، تا فرا رسیدن دوره یائسگى از قرص ضدباردارى استفاده کنند.
اکنون با رفع این نگرانى‌ها وقت آن رسیده است که بانوان خواص مفید این قر‌ص‌ها را مورد توجه قرار دهند. آنچه که در پى مى‌آید، خلاصه‌اى از یافته‌هاى تحقیقات پزشکى اخیر در مورد منفعت‌هاى استفاده از قرص ضدباردارى است.

سرطان رحم و تخمدان

تحقیقات متعدد دانشمندان نشان داده است که استفاده از قرص‌هاى جلوگیرى از بارداری، حتى به مدت فقط چند سال، خطر ابتلا به سرطان تخمدان را در زنان کاهش مى‌دهد مهمتر اینکه خطر ابتلاى زنانى که از این قرصها استفاده کرده‌اند، به سرطان تخمدان، نسبت به زنانى که هرگز از آن استفاده نکرده‌اند نصف‌ و خطر ابتلاى زنانى که به مدت 10 سال یا بیشتر قرص جلوگیرى از باردارى مصرف کرده‌اند یک سوم زنان دیگر است. به نظر مى‌رسد خطر ابتلا به این سرطان در خانم‌هایى که همیشه از این قرص‌ها استفاده مى‌کنند هر سال هشت درصد کاهش مى‌یابد. استفاده از قرص‌هاى ضدبارداری، خانم‌ها را در مقابل ابتلا به سرطان دیواره رحم نیز مصون مى‌کند.

التهاب ناحیه لگن

احتمال ابتلا به این ناراحتى که از عوامل عمده نازا شدن زنان است در زنانى که از قرص جلوگیرى از باردارى استفاده مى‌کنند کمتر است. استفاده از دستگاه آی.‌یو.دی،‌ احتمال ابتلا به التهابات و ناراحتى‌هاى ناحیه لگن را افزایش مى‌دهد اما ظاهرا استفاده از قرص‌ جلوگیرى از حاملگى که باعث ضخیم‌تر شدن عضلات گردن رحم مى‌شود حتى سرایت بیمارى‌هاى ارگانیسمى مقاربتى به جوارح ناحیه لگن را نیز دشوارتر مى‌کند.

حاملگى خارج از رحم

در مقایسه با زنانى که از شیوه‌هاى دیگر تنظیم خانواده استفاده مى‌کنند احتمال آبستنى خارج از رحم در خانم‌هایى که از قرص استفاده مى‌کنند 90 درصد کمتر است (در این نوع حاملگى جنین در لوله‌هاى رحم تشکیل شده و رشد مى‌کند و پس از شش هفته با پاره کردن لوله، فوریت جراحى به وجود مى‌آورد - م)

کیست و تومورهاى رشته‌ای

استفاده از قرص‌هاى ضدباردارى خطر ابتلا به کیست تخمدان را که معمولا باعث از بین رفتن تخمدان مى‌شود، کاهش مى‌دهد. همچنین ابتلا به کیست سینه در میان زنانى که براى جلوگیرى از باردارى قرص مصرف مى‌کنند، کمتر است. به علاوه احتمال اینکه در این عده از خانم‌ها تومورهاى رشته‌‌اى تشکیل شود کمتر است. این تومورها که به “فیبروئید” معروف‌اند، تومورهاى خوش‌خیمى هستند که گاهى پزشک را ناچار مى‌سازند رحم را بردارد.

اندومتریوسیس

(این ناهنجارى حالتى است که در آن بافت‌هاى شبیه مخاط داخل رحم رشد کرده و به طور نابجا در کانون‌هاى مختلف در حفره لگن پدیدار مى‌شوند - م.)
“اندومتریوسیس” یکى دیگر از دلایل عمده نازایى است، که در میان زنانى که از قرص ضدباردارى استفاده مى‌کنند کمتر دیده مى‌شود این ناهنجارى موجب مسدود شدن مجراى قاعدگى و درد شدید ناحیه لگن مى‌شود.
عمل تخمک‌گذارى باعث رشد بافت‌هاى شبیه مخاط داخل رحم مى‌شود و از آنجا که استفاده از قرص‌هاى ضدباردارى عمل تخمک‌گذارى را متوقف مى‌کند با این کار احتمال بروز ناهنجاى فوق کاهش مى‌یابد.

درد عادت ماهانه

سلول‌هاى جداره داخلى رحم هرماه یکبار ریزش کرده و دفع مى‌شود، اما وقتى عمل تخمک‌گذارى متوقف شود، سلول‌هاى کمترى در دیواره رحم تشکیل مى‌شود، پس حجم دیواره‌اى که باید دفع شود کمتر خواهد بود. در نتیجه معمولا دوره عادت ماهانه کوتاهتر و سپرى کردن آن راحت‌تر خواهد بود.
به عبارت دیگر استفاه از قرص‌ ضدباردارى اغلب باعث کاهش یافتن ناراحتى در این دوره مى‌شود.

منبع: “ساندى تایمز دهلى نو” - مترجم: جمشید سلمانیان

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.