• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
فرهنگ پایداری (بازدید: 1557)
جمعه 13/10/1387 - 18:17 -0 تشکر 80931
عاشورا،جاری در جبهه ها

آیا می‌دانید نام بیشتر لشكرها، تیپ‌ها، موقعیت‌ها و عملیات‌ها در دفاع مقدس، برگرفته از فرهنگ عاشورا بود؟

یاران مردانه رفتند؛ اما هنوز تکبیر وفاداری‌شان از مناره‌های غیرت این دیار به گوش می‌رسد. یاران عاشقانه رفتند؛ اما هنوز لاله‌های سرخ دشت‌های این خاک به یمن آنان به پا ایستاده‌اند.

 انجمن فرهنگ پایداری


جمعه 13/10/1387 - 18:22 - 0 تشکر 80932

نام لشكرها، تیپ‌ها و گردان‌ها


از دیگر نمودها و جلوه‌های عاشورا در فرهنگ دفاع مقدس، نام‌گذاری لشكرها، گردان‌ها، گروهان‌ها، پادگان‌ها، قرارگاه‌ها و حتی سنگرهای رزمندگان، به نام‌های آشنای كربلا، یاران و مظاهر فرهنگی عاشورا است.

این نام‌گذاری‌ها در روان و شخصیت رزمندگان و حتی نحوه عملیات جبهه‌ها، موثر بود. وقتی نام گردان حبیب بن مظاهر بود، این نام، رزمندگان را وا می‌داشت تا درباره شخصیت حبیب و نقش او در انقلاب عاشورا، آگاهی و آشنایی بیشتری كسب كنند. كسانی نیز كه به آن گردان قدم می‌گذاشتند، به ویژه مبلغان روحانی، بر همان شخصیت تكیه و از او یاد می‌كردند. این تكرار، تلقین و تبیین، زمینه‌ساز انس و الفت بیشتر رزمندگان، با شخصیت كسی می‌شد كه نام او زینت گردان یا آن مجموعه بود. به برخی از این نام‌ها اشاره می‌كنیم

:
الف) لشكرها: 10 سیدالشهدا، 25 كربلا ، 31 عاشورا، 41 ثارالله، 32 انصارالحسین و 14 امام حسین.


ب) تیپ‌های مستقل و غیرمستقل: 44 قمر بنی‌هاشم، 57 ابوالفضل، 61 محرم، 10 محرم، 115 تكاوران نینوا، 27 حضرت عباس، 9 ابوالفضل، یكم ثارالله، 2 عاشورا، 3 كربلا، 79 اباعبدالله، 8 محرم، نینوا، (ناو تیپ) فرات، 2 كربلا و 3 عاشورا.


ج) گردان‌ها: علی‌اكبر از لشكر 10 سیدالشهدا، زهیر از لشكر 10 سیدالشهدا، علی اكبر از لشكر 31 عاشورا و لشكر 10 سیدالشهدا، قمر بنی‌هاشم از لشكر 10 سیدالشهدا، حبیب بن مظاهر از لشكر 27 حضرت رسول، مسلم از لشكر 27 حضرت رسول، عاشورا از لشكر 6 ویژه پاسداران، امام حسین از لشكر 8 نجف، زینب از لشكر 10 سیدالشهدا، ابوالفضل از تیپ امیرالمومنین بوشهر، امام حسین از لشكر 110 خاتم الانبیا، بریر از لشكر 10 سیدالشهدا، امام حسین از لشكر 27 روح الله، امام حسین از تیپ حر، 61 علقمه از لشكر 27 حضرت رسول، ذوالجناح و راكبان كربلا

.
مناطق آزاد شده و محورهای عملیاتی در طول سال‌های دفاع مقدس نیز اغلب نام‌هایی به خود می‌گرفتند كه با فرهنگ عاشورا پیوند داشت؛ مانند محور كربلا، محور عاشورا، محور امام حسین (ع)، محور زین‌العابدین (نزدیك هویزه) و ...

ادامه در پست بعد...

یاران مردانه رفتند؛ اما هنوز تکبیر وفاداری‌شان از مناره‌های غیرت این دیار به گوش می‌رسد. یاران عاشقانه رفتند؛ اما هنوز لاله‌های سرخ دشت‌های این خاک به یمن آنان به پا ایستاده‌اند.

 انجمن فرهنگ پایداری


جمعه 13/10/1387 - 18:28 - 0 تشکر 80933

گاهی نام رزمندگان، در لشكرها و گردان‌ها و گروهان‌ها و حتی دسته‌ها، پیوندی خاص با نام مجموعه می‌یافت؛ مانند نام شهید حسین خرازی، فرمانده شجاع لشكر امام حسین كه با نام لشكرش، الهام‌بخش شعارها و سخن‌ها، قبل و پس از شهادتش شده بود.

گاهی رزمندگان در انتخاب واحد رزمی، تناسب نام خود را با واحد مربوط لحاظ می‌كردند؛ برای مثال، اكبر یا علی‌اكبر یا حبیب در گردان حبیب. دقائق و ظرائف دیگری نیز در این میان هست كه میزان عشق و ایمان رزمندگان را به كربلا و فرهنگ عاشورا، نشان می‌دهد.

نام لشكرها، تیپ‌ها، گردان‌ها و گروهان‌ها بر روحیات، بافت مجموعه، شعارها و حتی نام افراد، اثر داشت؛ برای مثال، حبیب گردان حبیب، پیرترین چهره بود‌. در این گردان، برای صلوات فرستادن، می‌گفتند: بر «حبیب» خدا، محمد مصطفی، صلوات(با تاكید بر حبیب). در لشكر سیدالشهدا، امام حسین‌علیه‌السلام بیشتر با عنوان سیدالشهدا مطرح می‌شد و در گردان ابوالفضل، تیپ ابوالفضل یا گردان قمر ‌بنی‌هاشم، شعار صبح‌گاهی و سوگند‌ها به نام ابوالفضل بود و بیشترین روضه‌ها نیز به نام قمر بنی هاشم و ابوالفضل خوانده می‌شد.

در جبهه، سنگرهای جمعی و حتی انفرادی، اغلب به نام اباعبدالله متبرك می‌شد. تقدس و حرمت این نام، بیش از هر چیز، پاس داشته می‌شد. نمازخانه‌ها و «حسینیه»ها، نه تنها محفل و مجلس یاد اباعبدالله و مصائب عاشورا بود، بلكه نام و عنوان‌های كربلایی را همراه داشت؛ مانند حسینیه عاشقان كربلا و حسینیه ابوالفضل. نام شهیدان نیز بر پیشانی مساجد و حسینیه‌ها می‌نشست. مسجد‌ها و حسینیه‌های هر گردان، گروهان و دسته‌ای، به نام شهیدان همان گردان و گروهان، به ویژه به نام فرماندهان شهید، نام‌گذاری می‌شد.

در ایام محرم، جز مسجد، تكیه نیز برپا می‌شد. تكایا، هماره عنوان شهیدان كربلا را داشتند؛ مانند تكیه علی‌اكبر، تكیه ابوالفضل، تكیه قاسم و ... .

پادگان‌ها و قرارگاه‌ها كه برخی مانند پادگان دوكوهه و قرارگاه كربلا، هنوز میعادگاه و كعبه عشاق و زیارتگاه مسافران به جبهه‌ها هستند نیز از نمادها، نمودها و نام‌های عاشورایی و جلوه‌گاه فرهنگ حسینی، سرشار بودند.

یاران مردانه رفتند؛ اما هنوز تکبیر وفاداری‌شان از مناره‌های غیرت این دیار به گوش می‌رسد. یاران عاشقانه رفتند؛ اما هنوز لاله‌های سرخ دشت‌های این خاک به یمن آنان به پا ایستاده‌اند.

 انجمن فرهنگ پایداری


برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.