• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن نجوم > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
نجوم (بازدید: 30647)
چهارشنبه 11/10/1387 - 14:9 -0 تشکر 80483
چرا آسمان آبی است ؟

....وخدایی که در این نزدیکی است.

سلام دوستان

دوستان عزیز عاشق نجوم تا حالا به این فکر کردید که چرا آسمان بالاسرتون آبیه؟ چرا قرمز نیست؟ چرا سیاه نیست ؟ یا هر رنگ دیگه ای .......آیا واقعا آبیه یا ما آبی میبینیم ؟ دلیلش چی میتونه باشه؟

منتظر پاسخ هاتون هستم

 

 

 

 

كاش معشوق ز عاشق طلب جان میكرد

تا كه هر بی سر و پایی نشود یار كسی

کد بازاریاب :424322

چهارشنبه 11/10/1387 - 15:15 - 0 تشکر 80502

این سوالی که پرسیدین بخشی از درسمونه  درست همون جلسه که من غایب بودم

اما بعدا حتما از رو کتاب توضیح میدم البته اگر دوستایی که حاضر بودند نیومدند بگند من می گم

خیلی جالبه پاسخ این سوال الان می خواستم بنویسم ولی حالا بعدا می نویسم

بر می گردم

چهارشنبه 11/10/1387 - 15:39 - 0 تشکر 80512

به نام خدایی که همین نزدیکی هاست

سلام

این سوال از کودکی همیشه همراه من بود، یادمه حتی زمان ازمون سوال شد، آسمون آبی هست و دریا رو آبی میبینیم، یا دریا آبی هست و به واسطه ش آسمون رو آبی میبینیم؟

یکی نبود بهمون بگه آخه جایی که دریا نیست چجوری آسمون آبی شده؟ ههههههه

ولی در کل فکر کنم به به خاطر جو باشه، علت دقیقش رو نمیتونم بگم، شاید جو باعث میشه نور آبی بیشتر ازش رد بشه و یا عواملی که جو رو تشکیل میدن باعث این امر باشه.

تحقیق میکنم و بازم برمیگردم.

التماس دعا

كار ما نیست شناسائی "راز" گل سرخ
كار ما شاید این است
كه در "افسون" گل سرخ شناور باشیم...
پنج شنبه 12/10/1387 - 2:16 - 0 تشکر 80621

سلام

من فکر میکنم علت این که ما اسمون رو ابی میبینیم به خاطر وجود بخار اب و اکسیژن موجود در جو هستش تا اونجایی که یادم میاد انگار باید این باشه امیدوارم ژاسخ درستی داده باشم

خدایا آنان که ادعای عاشقی تو را دارند بیاموز که بزرگ ترین گناه شکستن دل آدمیان است
پنج شنبه 12/10/1387 - 14:36 - 0 تشکر 80674

خوب حالا جواب

کتاب نجوم دینامیکی صفحه ی 133

البته فکر می کنم این قسمت رو شباهنگ برای کلاس توضیح داده باشند و اگر خودشون در حال حاضر در این پست حضور داشتند خیلی بهتر بود با اجازه ی عزیزان و بزرگان :

چرا آسمان آبی است ؟

رنگ آسمان ناشی از این واقعیت است که نور با ذراتی که به آنها برخورد می کند (در این مورد مولکولهای گازی که جو زمین را تشکیل می دهند ) برهم کنش دارد . اثر این فرایند ، به نام پراکندگی ، بر نوری که به ذره برخورد می کند این است که جذب می شود و سپس در تمام جهات باز می تابد . دو عامل، طول موج نور و اندازه ذره ای که نور با آن برخورد می کند ، در این فرایند دخالت دارند. برابر قانون پراکندگی ریلی ، اگر اندازه ی ذره کمتر از طول موجهای نور مرئی باشد ، آن ذره به طور بسیار گزینشی عمل خواهد کرد ، یعنی طول موجهای کوتاه تر را بهتر و بیشتر از طول موجهای بلندتر پراکنده می کند . تمام رنگهای نور تا حدی پراکنده می شوند ، اما مولکولهای جو زمین (که ابعادشون کوچکتر از طول موج نور آبی است ) نور آبی را بیشتر از نور سبز ، زرد یا قرمز پراکنده می کنند . در این صورت اگر به مجموعه ای از مولکولها که مستقیما در امتداد خورشید قرار دارند نگاه کنیم ، خورشید را اندکی قرمز می بینیم ، اما اگر همان مجموعه ذرات را از پهلو نگاه کنیم ، نوری را خواهیم دید که آن مجموعه پراکنده کرده است (که عمدتا نور آبی است ) . غروب سرخ رنگ نتیجه ی دیگری از پراکندگی است . به هنگام غروب خورشید ظاهرا به طرف افق حرکت می کند ، نور آن باید از موارد بیشتری که جو را تشکیل می دهند ، بگذرد . در این حال ، چون مولکولهای موجود در جو ، نور آبی را بیشتر از نورهای دیگر پراکنده می کنند ، رنگهایی که در امتداد خط دید ما در جو نفوذ می کند ، رنگ آبی کمتری دارند ؛ از این رو ما رنگهایی را که مایه سرخ آنها بیشتر است می بینیم . بنابراین پدیده هایی را که فلق یا شفق می نامیم نتیجه پراکندگی نور به وسیله ی مولوکولهای موجود در جو است .

ماه بر خلاف زمین فاقد جو است و بنابراین آسمان آن رنگ ندارد و بهتر است بگوییم که سیاه است . وقتی خورشید در هر جایی از سطح ماه غروب کند آنجا بلافاصله تاریک می شود و این تغییر با افت شدید دما همراه است .

توضیح بیشتر خواستید بفرمایید ارائه داده خواهد شد توسط من و اگر در توان بنده نبود دوستان و همکاران گرامی کمک خواهند کرد .

در پناه حق  

پنج شنبه 12/10/1387 - 20:26 - 0 تشکر 80786

....وخدایی که در این نزدیکی است.

سلام دوستان

ممنونم از جناب محسن خسرو بابت پاسخ کامل و جامع شون . درسته .دلیل این پدیده نجومی دقیقا همین چیزی هست که شما گفتید . ولی یه سوال باقی میمونه و اون اینکه : بنفش هم دارای طول موج کمی است و فکر کنم طول موجش از آبی هم کمتر باشه . پس چرا آسمان را بنفش نمیبینیم ؟؟؟؟؟؟؟

كاش معشوق ز عاشق طلب جان میكرد

تا كه هر بی سر و پایی نشود یار كسی

کد بازاریاب :424322

شنبه 14/10/1387 - 15:48 - 0 تشکر 81093

سلام دوستان

ببخشید من خوب متوجه نشدم. ممکنه بیشتر توضیح بدید؟

ممنون.

 

خدايا در برابر هر آنچه انسان ماندن را به تباهي مي کشاند مرا با نداشتن و نخواستن رويين تن کن. (علي شريعتي)

.

.

"مدير انجمن زن ريحانه ي آفرينش"

"جانشين انجمن زبان انگليسي"

چهارشنبه 18/10/1387 - 9:6 - 0 تشکر 81637

مطمئن بودم که کتاب نجوم دینامیکی مثل همیشه گنگ و نامفهوم به نظر میرسه ، من خودم هر چیزی رو با دیدن بهتر یاد می گیرم تا با خوندن پس دنبال عکس هستم تا با عکس دقیق تر توضیح بدم .

اما تو ضیح ساده تر و زیباتری پیدا کردم از سایت آموزش پرورش خراسان که هم سوال خانم باتنیست رو پاسخ داده و هم خانم آقایی .

البته اگر تا امروز پاسخ ندادم یکی به دلیل مشغله ی شخصی و دیگری صبر کردن برای پاسخ دادن به این سوال توسط اساتید که متاسفانه سرشون خیلی شلوغه . اما خودم با سرچی که کردم به این مقاله معتبر رسیدم که ساده تره .

اسمان آبی

 چرا رنگ آسمان آبی است . نور خورشید بوسیله مولكولها وذرات گرد وغبار موجود در آسمان ، كه معمولا د رمقایسه با طول موجها ی نور مرئی بسیار كوچكند ، پراكنده می شود به این ترتیب ، نور طول موجها یكوتاه (نور آبی ) بسیار شدیدتر از نور طول موجها ی بلند تر بوسیله این ذرات پراكنده می شوند . وقتی كه به آسمان صاف نگاه می كنیم ، بیشتر این نور پراكنده شده است كه به چشم ما میرسد . دامنه ی طول موجهای كوتاه پراكنده شده ( به حساسیت چشم آدمی به رنگ ) منجر به احساس رنگ آبی میشود .

كو تا هترین طول موجها ی طیف مرئی بیشتر مطابق بنفش است تا آبی، پس چرا آسمان به جای آنكه بنفش باشد آبی است ؟ نور خورشید اولیه در رنگ بنفش تا حدی ضعیف تر از آبی است و بنفش كمتر از آبی به ما میرسد . دلیل مهمتر اینكه چشم انسان نسبت به بنفش كمتر از آبی حساس است . اینكه مردم آبی بودن آسمان را به وجود بخار آب در جو نسبت بدهند ، شاید به این دلیل باشد كه اغلب توده های آب آبی رنگ است .

از دلایل آبی بودن دریا این است كه وقتی نور سفید چند متر از میان آب میگذرد مولكولهای آب بخشی از انتهای سرخ طیف را جذب می كند ونوری كه سرانجام به چشم بیننده منعكس می شود بیشتر آبی شده است . ودر آسمان آب كافی برای چنین جذبی وجود ندارد . لایه اوزون نیز نور سرخ را تضعیف می كند ، ولی نقسش نا چیزی درآبی شدن آسما ن دارد . از سوی دیگر ، فرض می كنیم كه در یك روز مه الود به آسمان نگاه می كنیم .

در این صورت ، نور آبی باریكه ای كه به چشم ما می رسد به طور كامل پراكنده شده است . در حالی كه طول موجهای بلندتر پراكنده نشده اند . بنابراین ، احساس می كنیم كه رنگ خورشید متمایل به رنگ قرمز شده است . اگر آسمان جوی نداشت ، آسمان سیاه به نظر می رسید و ستارگان در روز دیده می شدند كه در واقع از ارتفاع 16km به بالا  ، كه در انجا جو زمین  بسیار رقیق می شود ، همان طور ی كه فضا نوردان دریافته اند ،اسمان سیاه به نظر می رسد وستارگان در روز دیده می شوند .

انتقاد : لطفا خواهشا این کتاب نجوم دینامیکی رو تصحیح کنید مسئولان عزیز شما بشنوین برسونین به گوش مسئولین این کتاب واقعا گنگه .

در پناه حق

چهارشنبه 18/10/1387 - 9:12 - 0 تشکر 81638

همان طور كه می دانید زمین توسط جو احاطه شده است. جو حاوی ذرات گرد و غبار، بخار آب، نیتروژن، اكسیژن، دی اكسید كربن و سایر گازهاست. نور خورشید برای آنكه به چشم ما برسد باید از میان جو عبور كند.

خورشید منبع اصلی نور است. وقتی نور خورشید از میان جو عبور می كند، توسط ذرات گرد وغبار، آب ومولكول های هوا در تمام جهات پراكنده می شود. به همین جهت آسمان پس از طلوع خورشید، روشن می شود.

نور خورشید تركیبی از هفت رنگ بنفش، نیلی، آبی، سبز، زرد، نارنجی و قرمز است. وقتی نور خورشید از میان مولكول های جو زمین عبور می كند، پرتو های بنفش، نیلی و آبی بیش از پرتوهای قرمز منعكس می شود. به همین دلیل وقتی به آسمان نگاه می كنیم، این پرتوها بیشتر از سایر پرتو ها به چشمان ما می رسند. ما مخلوطی از این سه رنگ را به رنگ آبی به نظر می بینیم.

اگر زمین جوی نداشت، آسمان سیاه به نظر می رسید. آسمان ماه، تیره و تاریك است؛ زیرا ماه جوی ندارد كه نور خورشید را منعكس كند. فضا نیز كاملاً تاریك است.

مطلب از گروه مهر دانش مدرسه راهنمایی حكمت

چهارشنبه 18/10/1387 - 10:43 - 0 تشکر 81651

به نام خالق مخلوقات

با سلام و صلوات بر محمد و آل محمد (ص)

محرم آمد و و قت عزا شد

من هم دقیقا از بچه گی با سوالی که 

Mamal92 گرامی 

مطرح کردند

درگیر بودم

 
شيخ رجبعلي خياط فرمود: 

اگر ما به قدر ترسيدن از يک عقرب از عِقاب خدا بترسيم،

همه کارهاي عالم اصلاح ميشود
 
 
 
اللهم صل علي محمد و ال محمد و عجل فرجهم 
 
چهارشنبه 18/10/1387 - 16:14 - 0 تشکر 81675

....وخدایی که در این نزدیکی است.

سلام دوستان

ممنون از حضور دوستان و پاسخ های زیبا . فکر کنم جناب محسن خسرو پاسخ این سوال را به طور کامل دادند . در مورد نور بنفش چون چشم ما به آبی حساسیت بیشتری نسبت به رنگ بنفش دارد و همین طور طول موج های منتشر شده آبی بیش از بنفش است . به این دلیل ،آبی می بینیم .

باز هم ممنون از حضور دوستان .........

كاش معشوق ز عاشق طلب جان میكرد

تا كه هر بی سر و پایی نشود یار كسی

کد بازاریاب :424322

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.