• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
بهداشت و سلامت (بازدید: 14667)
يکشنبه 24/9/1387 - 22:5 -0 تشکر 77540
توضیحاتی در مورد مواد مخدر

1 - تریاک :

تریاك از شیره گیاه خشخاش با نام علمی " پاپاور سومنیفروم" به دست می آید . در حدود بیست نوع آلكالوئید مجزا از تریاك مشتق می شود كه معروفترین آن ها مرفین است . آلكالوئیدهای نیمه مصنوعی كه از مرفین ساخته می شوند ، شامل هروئین ، كدئین و هیدرومرفین هستند .
مواد كاملاً مصنوعی شبیه تریاك كه در آزمایشگاه ساخته می شوند ، شامل مپریدین ، متادون و پروپوكسیفن می باشند .

آلكالوئیدهای تریاك اثرشان را با چسبیدن به گیرنده های خود در دستگاه عصبی اعمال می كنند .
در سال 1974 میلادی یك عامل داخلی با اثرهایی شبیه به تریاك كشف شد و انكفالین نام گرفت .
چندین شكل از این ماده از مغز جدا شد که آن ها را آندورفین نامیدند . آندورفین ها در انتقال عصبی شركت دارند و برای از بین بردن درد در بدن به كار می روند . هنگامی كه شخص دچار صدمه جسمی می شود ، این مواد بطور طبیعی آزاد می شوند و مسئول از بین بردن درد در مواقع صدمه حاد به بدن هستند . هروئین بسیار قوی تر از مرفین و بیشتر از آن محلول در چربی است ، در نتیجه در مدت زمان كوتاه تری از سد مغزی عبور نموده و شروع اثر آن سریعتر است .
كدئین به طور طبیعی در حدود نیم درصد در تریاك وجود دارد. بعد از جذب ، كدئین مقداری تبدیل به مرفین می شود و به گیرنده های عصبی مرفین می چسبد . مواد مصنوعی مانند متادون ، مپریدین ، و پنتازوسین هم به گیرنده های مرفین می چسبند . تغییر در تعداد گیرنده های مرفین
در اثر تماس مداوم با تریاك صورت می گیرد و باعث ایجاد وابستگی می شود . با چهار بار استفاده مداوم از تریاك تحمل شخص نسبت به آن بالا می رود . اما برای ایجاد شدن علائم قطع دارو یعنی ایجاد وابستگی بدنی تعداد دفعات بیشتری لازم است .

2 - حشیش :

اسامی عامیانه: Grass ، Hash ، Dope ، Blow ، Draw
شكل ظاهری: به صورت تكه های جامد ، از رزین گیاه شاهدانه میباشد، قـهـوه ای و یــا مشكی است .
از اثرات آن ریلكس كننده ، حواس شنوایی و بینایی ( به خصوص رنگها ) قوی تر می گردنـد ، اشتها آور است ، فرد حراف و یا منزوی می گردد ، واكنش به محرك ها كند می شود ، دقیقه ها طولانی شده زمانی دیر می گذرد ، اجسام عادی ، عجیب به نظر می رسند .
از خطرات کوتاه مدت آن می توان به احسـاس سـردرگـمـی ، اضــطراب ، هراس ، بد گـمـانـی ، تـوانـایـی یادگیری كاهش می یابد ، هماهنگی حركات مختل می شود ، اشاره کرد .
از خطرات دراز مدت آن می توان به پارانوئید ، اسكیزوفرنی ، جنون ، روانپریشی ، افسردگی و اضطــراب ، استعمال آن همراه با سیگار سبب آسیب جدی به ریه ها می گردد ، اشاره کرد .

3 - کراک :

كراك ماده ی مخدر جدیدی است كه بنا به مشخصاتی كه دارد به مراتب بدتر از ایدز بدتر از سرطان و غیر قابل مقایسه با حتی هرویین شروع به نسل كشی بین جوانان کرده است . اگر جوانان و خانواده ها عمق این فاجعه را سریعا در نیابند نسل جوان در معرض تهدیدی جدی قرار دارد . خطری كه در كمتر از 2 سال جوانان را مثل برگ خزان به زمین خواهد انداخت .
كراك هرویینی است كه تا حد امكان اشباع شده یعنی یك گرم كراك از 10 تا 100 گرم هرویین ساخته شده ولی قیمت آن هم قیمت هرویین و در بعض مواقع به مراتب ارزان تر از هرویین است.
اعتیاد آن نسبت به هرویین بسیار شدید تر و فوری تر و ترك آن بسیار مشكل تر است .
كراك ماده ی مخدر جدید است یعنی در واقع با نام جدید معرفی شده و نوجوانان و جوانان نمی دانند كه آن بد تر از هرویین است بنابر این وحشتی كه از هروئین دارند و باعث می شود كه به طرفش نروند از كراك ندارند اكثرا خیال می كنند كه كراك چیزی در حد قرص های روان گردان و اكستازی است . به همین دلیل از مصرف آن وحشت ندارند و این شروع و علت فاجعه است .
مصرف حتی یك بار كراك اعتیاد آور است و این تفاوت اساسی كراك با قرص های اكستازی است كه اگر چه در بلند مدت كشنده هستند اما اعتیاد با قدرت بالا ندارند . تبلیغات زیادی كه شبانه روزی علیه قرص های اكستازی شده باعث شده كه خطر كراك در سایه و پنهان باقی بماند .
كراك بر خلاف هروئین تریاك و حشیش و ... بدون بو است.

حتی چیزی شبیه دقیقا یك تكه كچ از دیوار كنده شده و به اندازه یك ماش توجه هیچ كس را جلب نمی كند . 
معتادی كه 3ماه بعد از مصرف كراك تا 30 كیلو از وزن بدنش كم می شود آیا بیش از 2 سال زنده بماند ؟
معتاد به كراك در پایان اولین سال اعتیادش حداقل كبد و طحالش را قطعا از دست خواهد داد . معتاد به كراك هرگز نمی تواند بیش از یك ماه زندگی عادی داشته باشد پس از یك ماه یا نشئه و در حال چرت زدن و یا خماری در حال درد كشیدن است .
آیا مرگی دردناكتر و مظلومانه تر از این هم هست مرگی كه در سایه بی اطلاعی مردم و جامعه اتفاق می افتد ؟
متاسفانه كراك در جامعه به سرعت در حال پیشروی و قربانی گرفتن است وچیزی نمانده تا به یك اپیدمی تبدیل شود .

4 - كوكائین :

اسامی عامیانه :Nose Candy ، Base ، Flake ،Toot ، White ، Blow ، Snow Rock ، Charlie
گرد سفید رنگی كه از برگ های خشك شده گیاه كوكا به دست می آید . با پختن كوكائین همراه با جوش شیرین ماده مخدر دیگری بنام کراک ( Crack ) حاصل می گــردد .

یك محرك می باشد ، اثراتش بسیار زود از میان می رود (30 دقیـقـه بـعد) كـه سبب می گردد فرد احساس افسردگی و نا آرامی می كند ، حـتی با یک بار مـصرف اعتـیـادآور است .
افـزایش اعتمـاد به نـفس ، احسـاس نیـرومنـدی و هـوشـیـاری ، سـبــب تپــش قلب می گـردد ، انرژی زا ، فرد حراف و یا كم حرف می شود، سریع و چابك ، شنگولی . از مـیـان رفتـن تـمركـز، هــماهنگی حركات و میل جنسی، تنفـس كـم عـمـق و نامـنـظـم ، رفـتـار خشونت آمیز ، رعشه ، بسیار زود اثرش ایجاد می گـردد (10 ثـانـیـه پـس از اسـتـعـمـال) افزایش انرژی، تقویت نیروی جنسی، ترشح دپامین در مغز .
استنشاق آن از را بینی سبب آسیب به پره مــیانی بینی شده و در آن ایجاد حفره می كند . آن قدر خطرناك است كه با اولین مصرف می تواند سبب سكته قلبی گـردد . مشـكـلات تـنـفسی، آسیـب بـــه ریه ، تشنج و مرگ ناگهانی . در دراز مـدت نـیـز سـبـب پارانوئید ، توهم ، خشونت و كاهش وزن می گردد . به مغز و قلب نیز آسیب جدی می رساند .

5-اکستازی چیست ؟


پایه شیمیایی اکستازی شبیه مسکالین و speed است. به اعتقاد بسیاری از متخصصان اکستازی مانند LSD جزو اصلی گروه مواد مخدر توهم زا و سرخوشی آور به شمار می رود. در ساخت اکستازی موادی همچون استون، نیترواتان، کلورفورم و یا حتی فورمامید به عنوان مواد پایه به کار می روند. موادی که همگی در صنعت شیمیایی و دارو سازی کاربرد داشته و می توان به طور کاملا قانونی آن ها را تهیه و بعضی از این مواد را بدون هیچ منعی استفاده کرد. عموما ساخت این مواد در آزمایشگاه های زیرزمینی صورت می گیرد. اما در مورد اکستازی قضیه فرق می کند. این ماده نه تنها در لابراتوارهای کوچک زیرزمینی تولید می شود، بلکه در کارخانجات بزرگ هم هست. در سال 1989 فقط در مرز آلمان و هلند 3/1 میلیون عدد قرص اکستازی مصرف شده است. اکستازی از طریق دهان و به صورت قرص همراه با آب مصرف می شود. در سطح خارجی این قرص ها اغلب اشکال و حروفی دارند که به همراه رنگ و ترکیبات رنگی ، شدت و مدت زمان تاثیر و نوع ماده موثر آن را برای مصرف کننده مشخص می کند هر چند درستی این کدها قابل اطمینان نیست.
درباره عوارض سوء مصرف اکستازی هنوز اطلاعات قابل اطمینانی به دست نیامده و به دلیل اختلاف نظرهای فراوانی که در مورد عوارض منفی مصرف اکستازی بر سلامت انسان وجود دارد ،دستیابی به اطلاعات جامع علمی و آزمایشگاهی درباره عوارض و آسیب های ناشی از مصرف این مواد مشکل شده است. به این علت عوارض ناشی از سوء مصرف تنها بر پایه تجربه های مصرف کنندگان و گزارش های مددکارانی که به طور دایم با این افراد سر و کار دارند ارزیابی می شوند.
علایم مصرف اکستازی
البته علایم آنی مصرف اکستازی با فاکتورهای مختلفی مانند میزان دفعات مصرف ، میزان خلوص ماده موثر، وضعیت روحی و جسمانی، انگیزه و موقعیت مکانی مصرف کننده ارتباط متستقیم دارد.
در واقع اکستازی همانند بسیاری از مواد مخدر دیگر فقط احساس اولیه مصرف کننده را تشدید می کند. این مواد تغییر ایجاد نمی کنند، مثلا احساس سرخوردگی، اندوه، تبدیل به شادی و سرخوشی نمی شود. شاید به همین دلیل اطلاق مواد روان گردان به انواع محصولات اکستازی چندان درست به نظر نیاید.
همچنین برای بسیاری از افراد اکستازی محرک هیجان آور و در عین حال آرامش بخش است و علاوه بر آن تاثیرات توهمی ، تحریک فانتزی را نیز به دنبال دارد. اما مصرف کنندگان پیش از آن که عوارض روانی مواد را احساس کنند ابتدا عوارض جسمانی مصرف مواد را تجربه می کنند.
در افرادی که برای اولین بار اکستازی مصرف می کنند، حدود 30 دقیقه پس از مصرف معمولا افزایش ضربان قلب ، تعریق شدید، انقباض عضلانی ، عدم احساس درد بروز می کند. اما افرادی که به دفعات این مواد را مصرف می کنند احساس سوزن سوزن شدن بدن ، بی قراری ، نا آرامی و اضطراب را توصیف می کنند.
برای تشخیص عوارض ناشی از مصرف انواع مختلف مواد، همواره باید علامت ها و عوارض مصرف با مشاهدات به دست آمده آزمایشگاه های دارو سازی و آزمایش های کلینیکی و نتایج بررسی و آزمایش قرص ها مقایسه شوند، تا در حد ممکن بتوان دریافت چه ماده موثری مصرف شده است.
افزایش دمای بدن ، فشار خون و همچنین افزایش فزاینده توان بدنی از آثار آنی جسمانی مصرف مواد هستند. از عوارض ناخواسته ای که نیز ممکن است بروز کند می توان به تهوع، خشکی دهان ، انقباض عضلات فک و همچنین عدم تعادل اشاره کرد. علاوه بر این مصرف اکستازی همراه با فعالیت شدید بدنی ممکن است عوارض جسمانی - روانی مانند کم آبی شدید، استفراغ ، ترس و واهمه شدید را در پی داشته باشد. این عوارض معمولا پس از حرکت های شدید و طولانی در محل گرم و پر جمعیت به ویژه محفل های شبانه و پارتی ها بروز می کند که در موارد نادر منجر به سکته قلبی و یا مغزی نیز شده است. مصرف کنندگان گاه تا حد مرگ می رقصند تا جای که آب بدنشان به شدت کاهش یافته و به دلیل مصرف مواد، سیستم گیرنده های درد در بدنشان مختل شده و شخص مشکلات ناشی از کم آبی شدید را احساس نمی کند.
تاثیرات روانی
از نظر روانی مصرف اکستازی در بسیاری از افراد اعتماد به نفس را افزایش داده و شخص راحت تر با دیگران ارتباط برقرار می کند، به طوریکه معاشرتی شدن، بی پروایی در رفتار و گفتار، احساس محبوب بودن و مورد توجه قرار گرفتن، احساس قدرت و نیروی فوق العاده داشتن ، بروز رفتارهای هیجانی و تشدید امیال جنسی از آثار مصرف اکستازی گزارش شده است.
بزرگترین مشکل مصرف کنندگان اکستازی پایان سرخوشی اولیه است. زیرا با از بین رفتن تاثیر دارو و نشئگی حاصل از سوء مصرف یا به اصطلاح "اکستازی فیلم"، افسردگی شدید و عمیق بروز می کند. افسردگی همراه با عوارض دیگر مانند بی قراری، اضطراب، خستگی و کوفتگی عضلات، همچنین بی انگیزگی و بی تفاوتی شدید در زندگی روز مره فرد را تحت تاثیر قرار می دهد. در کنار این موارد میل مفرط و شدید به مصرف مجدد مواد نیز در فرد به وجود می آید که می تواند اولین قدم و همچنین قدم تعیین کننده در راه وابستگی روانی به مواد مخدر باشد.
عوارض دراز مدت
هنوز در مورد عوارض دراز مدت سوء مصرف اکستازی اطلاع دقیقی در دست نیست . اما در این نکته که سوء مصرف اکستازی با خلوص بالا و به دفعات، کارایی و عملکرد سیستم عصبی مغز را به شدت دچار آسیب می کند شکی وجود ندارد. بیش از همه حافظه کوتاه مدت مغز دچار اختلال می شود. بعضی مصرف کنندگان می گویند که در حالت نشئگی حافظه کوتاه مدتشان را به کلی از دست داده اند اما در بعضی موارد حافظه دراز مدتشان فعال شده است. اکستازی مانند دیگر مواد مخدر سیستم ایمنی بدن را به شدت تضعیف می کند و آسیب پذیری بدن را در برابر بیماری های عفونی و ویروسی به شدت افزاش می دهد. علاوه بر آن ارگان هایی که کار دفع مواد سمی زاید بدن مثل کلیه و کبد را بر عهده دارند دچار صدمات جبران ناپذیر می شوند.
افرادی که مصرف را تازه شروع کرده اند زندگی روز مره شان هنوز تحت تاثیر مصرف قرار ندارد، اما پس ازحدود شش ماه مصرف مداوم، اشتیاق مفرط و غیر قابل کنترل به مصرف دایمی در آنها به وجود می آید. ضمن این که اشتیاق به مصرف این مواد فرد را به سمت استعمال و مصرف مواد مخدر دیگر مانند حشیش، کوکایین و حتی بعضی داروهای پزشکی روان گردان سوق می دهد.

 

 به امید ایرانی بدون اعتیاد

______________________________
DEATH ONLY NEEDS TO KNOCK ONCE

دوشنبه 2/10/1387 - 14:0 - 0 تشکر 78919

با سلام

از اطلاعات بسیار مفیدی که اختیار دوستداران تالار بهداشت و سلامت قرار دادید ممنونم.

لطفا دوستان همکاری کنن و اطلاعات رو در این زمینه تکمیل نمایند.

"سلامتی، فقط بیمار نبودن شما نیست، بلکه رفاه کامل جسمی، روانی و اجتماعی هر فرد است"

همراه شما دوستان گرامی در تالار بهداشت وسلامت

پنج شنبه 1/12/1387 - 18:15 - 0 تشکر 92014

1- حشیش

تصورعامه مردم این است كه حشیش یا مواد هم خانواده آن به دلیل دارا نبودن مرفین، اعتیادآور نیستند و اگر هم اعتیادآور باشند، اعتیاد یا وابستگی به آن ها روحی و روانی است، اما بعد از چندین بار استفاده، اگر این مواد به آنها نرسد، دچار علایم جسمی محرومیت می شوند. ساعت حدود سه بعدازظهر است. دو زانو روی موزائیك های پارك اندیشه نشسته اند دور هم; هفت نفری می شوند و بین 17 تا 25 سال سن دارند. پارك زیاد هم خلوت نیست اما برای آن ها اهمیتی ندارد. با دقت توتون سیگارهایشان را روی یك تكه مقوا كه در وسط قرار داده اند، خالی و با ماده نرم سیاه رنگی مخلوط می كنند.تقریبا روبه رویشان روی صندلی می نشینم. خیره شده ام به دست هایشان. توتون را با ماده سیاه مخلوط می كنند و یكی یكی كاغذ سیگارهایشان را پر می كنند.كارشان كه تمام می شود، مقوا را می گذارند زیر نیمكت كنارشان و ردیفی كنار هم روی جدول می نشینند. تازه متوجه حضور من می شوند و پرسش گرانه نگاهم می كنند. جوانترین شان با نگرانی دور و برش را می پاید و پسر مو بلندی كه به نظر از همه بزرگ تر است، می پرسد: "فرمایشی بود؟"یك آن، دست پاچه می شوم. جواب می دهم: "هیچی، كنجكاو شدم ببینم چه كار می كنید!" و آرام ادامه دادم: "حشیشه دیگه؟" وقتی مطمئن می شوند كه فقط كنجكاوم، پسر مو بلند برایم توضیح می دهد كه ماده ای كه با توتون مخلوط كردند همان حشیش است و كاری كه انجام می دهند را می گویند "سیگاری بار زدن."سیگارش را كه مثل سیگارهای معمولی صاف و مرتب نیست گرفته لای دو انگشتش. نگاهی به دوستانش می اندازم كه سیگارهایشان را آتش زده اند و تند و تند دودش را به درو ن شان می فرستند.كوچك ترینشان كه 17-16 ساله می نماید، چشمانش را بسته، سرش را بالا گرفته از عمق جانش به سیگار پك می زند. حواسش اصلا به اطرافش نیست، انگار كه مهمترین كار دنیا را انجام می دهد!می پرسم: "این كه خیلی بچه است، این چرا معتاد شده؟"پسر مو بلند كه دوستانش مسعود صدایش می كنند رو ترش می كند كه: "حشیش اعتیاد نداره، اینم بچه نیست. 16 سالشه. حشیش فقط محض حال كردنه. هر وقت بخوای می كشی، نخواستی هم تعطیل."خودش چهار سالی می شود كه حشیش می كشد: "من تا حالا نخواستم بذارمش كنار. هر وقت خواستم دیگه نمی كشم."سیگاری دوستانش تمام شده و حالا یكی دوتاشان حرف می زنند و همه بلند بلند ریسه می روند از خنده. پسر مو بلند می رود سمت آن ها و با دست به من اشاره می كند كه بروم: "خیلی خوب! كنجكاویت بر طرف شد دیگه! به سلامت. خوش گذشت!" بلند می شوم. خودش را می اندازد روی نیمكت. سیگارش را آتش می زند و با ولع اولین كام را می گیرد. 

حشیش چیست؟ 

حشیش كه از درختچه ای به نام شاهدانه یا كانابیس به دست می آید، یكی از موادی است كه از زمان های بسیار قدیم به منظور خروج از حالت تعادل طبیعی مورد استفاده بشر بوده است.موادی كه از بخش های مختلف این گیاه به دست می آید، نام های مختلفی مانند بنگ، حشیش، گرس یا علف (ماری جوانا) كه بسته به مقدار THC موجود در آن ها (تتراهیدروكانابینول یا ماده اصلی این خانواده كه مقدار آن در بخش های مختلف گیاه متفاوت است)، از قدرت كمتر یا بیشتری برخوردارند. بیشترین مقدار THC در صمغ یا شیره ای است كه از سطح برگ های این گیاه تراوش می كند و از جمع آوری آن ها، حشیش كه قویترین فرآورده آن است، به دست می آید.بنگ(روغن حشیش) و همچنین علف یا گرس(ماری جوانا) نیز به ترتیب از جوشانده تركیب ساقه و برگ ها و از خشك كردن و پودركردن برگ های گیاه شاهدانه به دست می آیند.از نظر علمی به گروه مواد حشیش و شبه حشیش، مواد كانابینوئید گفته می شود. این گروه از مواد از هزاران سال پیش، از گیاه شاهدانه هندی تهیه و به عنوان مواد سرخوش كننده یا نئشه آور مصرف می شده اند. نام این گیاه پسوند هندی دارد ولی در بسیاری از نقاط دنیا به خوبی رشد می كند.از قسمت های گوناگون گیاه شاهدانه هندی مواد متعددی تهیه می شود كه اسامی گوناگونی دارند، ولی ماده موثر تمام آنها یكی است.ناگفته نماند كه در قرن نوزدهم میلادی این مواد به عنوان ضد درد، ضدتشنج و خواب آور مصرف می شدند و در سال های اخیر در درمان گلوكوم یا بیماری آب سیاه چشم و در درمان تهوع و استفراغ ناشی از شیمی درمانی سرطان ها مورد توجه دوباره قرار گرفته است. پژوهش های اخیر هم یافته هایی به نفع آثار پاد زیستی یا آنتی بیوتیكی و آثار ضد سرطانی آن داشته اند. 

بر خلاف تصور عامه حشیش اعتیاد آور است 

تصورعامه مردم این است كه حشیش یا مواد هم خانواده آن به دلیل دارا نبودن مرفین، اعتیادآور نیستند و اگر هم اعتیادآور باشند، اعتیاد یا وابستگی به آن ها روحی و روانی است. اما دكتر رحمان جنتی، پزشك یكی از مراكز درمان نگهدارنده با متادون، در این باره به برنا می گوید: بر خلاف این تصور و به اعتقاد بسیاری از پزشكان، اعتیاد به حشیش و هم خانواده های آن كاملا جسمی است، زیرا THC مستقیما روی سیستم ضد درد یا تولید كننده مواد شبه افیونی جسم (سیستمی كه قوی ترین موادمخدر طبیعی و شبه افیونی را تولید می كند) اثر می گذارد و از تعادل خارج شدن و تخریب آن را موجب می شود كه این تخریب، بروز اختلالات جسمی وعوارض روانی بسیاری اعم از بی ثباتی روانی را در پی دارد. وی همچنین با اشاره به این كه هر نوع ماده ای كه مصرف آن انسان را از حال تعادل طبیعی خارج می كند، بر سیستم ضد درد اثر سو» و مخرب دارد، می افزاید: از مهمترین اثرات مصرف حشیش می توان به توهم، خیره ماندن به نقطه ای خاص، گریه و خنده غیرطبیعی، پرخوری شدید (نئشه خوری) و اختلال در درك زمان، مكان و فواصل اشاره كرد. این متخصص در ادامه خاطرنشان می كند: حشیش و مواد هم خانواده آن مواد مخدر محسوب می شوند و متاسفانه هنوز داروی جایگزینی برای درمان اعتیاد به آن ها وجود ندارد. 

حشیش به قلیان ها هم رسیده است 

سید كمال واحدی روانپزشك و استاد دانشگاه اهواز، در اعتقاد دارد كه حشیش شایع ترین ماده غیر قانونی در سطح جهان است به طوری كه سه چهارم معتادها از این ماده استفاده می كنند و شیوع آن در جامعه ما 13 درصد است.وی با اشاره به این كه حشیش هایی كه امروزه در بازار به طور غیرقانونی مصرف می شود، خطرناك تر از گذشته است ادامه می دهد: در سال های اخیر با پیشرفت هایی كه در علم كشاورزی حاصل شده، گیاهان با تتراهیدروكانابینول بیشتری كشت می شوند به طوری كه غلظت این ماده در این گیاه سه برابر شده است. بنابراین مواد كانابینوئید جدید، نئشه آورتر هستند. این مواد بیشتر به صورت پیچیده شده در كاغذ شبیه به سیگار و با شیوع كمتری به صورت پیپ یا به تازگی به صورت قلیان (به خصوص در قهوه خانه های به اصطلاح سنتی) تدخین می شوند اما گاهی در غذا طبخ می شوند، یا دم كرده آنها مانند چای مصرف می شود. واحدی درباره تفاوت حشیش با دیگر مواد مخدر می گوید: مواد گوناگون، آثار متفاوتی دارند. مواد كانابینوئید بر افراد گوناگون به راه های متفاوتی اثر می كنند كه بستگی به وضعیت خلقی آنها، انتظاری كه از این ماده دارند، مقدار مصرف آنها، قدرت ماده مصرفی و طریقه مصرف دارد. چهارده ثانیه پس از استفاده از ماده دخانی، این ماده از طریق مویرگ های ریه به مغز می رسد و به گیرنده هایی كه در قسمت های گوناگون مغز قرار دارد متصل می شود. در این زمان بیشتر افراد احساس خوشی و آرامش می كنند، پر حرف تر می شوند، و كمتر مراقب گفتار و كردار خود هستند. البته بعضی از افراد با مصرف مواد كانابینوئید، عصبی، گیج، منگ و دمغ می شوند. پس از مدتی حالت برگشتگی و خواب آلودگی پیش می آید. اینها ناشی از اثر مواد كانابینوئید بر مغز است. از نظر جسمی، چشم ها قرمز می شوند، ضربان قلب زیاد می شود و اشتها به طور غیر معمولی زیاد می شود.این استاده دانشگاه درباره تاثیرات این ماده مخدر بر مغز اضافه می كند: كانابینوئید با تاثیر بر مخچه و عقده های قائده ای مغز، وضعیت تعادل و حركات فرد را مختل می كنند. قضاوت حافظه، واكنش ها و ادراك فرد نیز مشكل پیدا می كند. مصرف مقادیر زیاد توهم زا نیز هست. تاثیر بر قسمت هیپوكمپوس مغز، حافظه فرد را مختل می كند. یكی از تفاوت های اصلی مواد كانابینوئید با سایر مواد این است كه در قسمت ساقه مغز گیرنده ای ندارند. به همین دلیل مسمومیت با آنها بر خلاف مسمومیت با سایر مواد ایجاد وقفه تنفسی نمی كند. یعنی مسمومیت با آنها مرگ زا نیست. ولی از آنجا كه بیشتر افراد در كنار مواد كانابینوئید، مواد دیگری هم مصرف می كنند، وقفه تنفسی و مرگ و میر ناشی از آن در این افراد هم دیده می شود.واحدی با رد اعتقاد به عدم اعتیادآوری حشیش تاكید می كند: باید بگویم كه اعتیاد دو نوع است. اعتیاد روانی و اعتیاد جسمانی. مصرف مقادیر كم مواد كانابینوئید اعتیاد روانی ایجاد می كند. با مصرف این مواد، حالت نئشه ایجاد می شود و اگر این مواد به فرد نرسد، مضطرب، عصبی و بی خواب می شود و احساس ناامنی و افسردگی پیدا می كند. كسانی كه هر روز مقدار زیادی مصرف می كنند، اعتیاد جسمانی هم پیدا می كنند و اگر این مواد به آنها نرسد، دچار علایم محرومیت می شوند; بی خواب، مضطرب و تحریك پذیر می شوند و اشتهایشان را از دست می دهند. لرزش، تعریق، تهوع، استفراغ، دردها و گرفتگی های عضلانی و احساس ناخوشی. علایم محرومیت اغلب پس از 24 تا 48 ساعت شروع می شوند و طی دو تا چهار روز به حداكثر می رسند. این علایم اغلب حدود یك هفته طول می كشند.وی با توجه به این كه تا 30 سال گذشته پژوهش كافی در زمینه مخاطرات مواد كانابینوئید انجام نشده بود و برخی ادعا می كردند كه این مواد كم خطرتر از الكل یا سیگار هستند می گوید:امروزه دانشمندان معتقدند كه این طور نیست و شواهد روزافزونی دال بر عوارض خطرناك حشیش پیدا كرده اند. پس از رفع نئشگی، این مواد در مغز باقی می مانند و حافظه و یادگیری را مختل می كنند. قدرت استدلال، محاسبه، خواندن و صحبت كردن كم می شود. قدرت واكنش فرد كم می شود و به همین دلیل انجام اموری كه به واكنش سریع نیاز دارد مخاطره آمیز می شود. بسیاری از سوانح رانندگی را این افراد به وجود می آورند. خطر حوادث رانندگی تا چهار ساعت پس از رفع نئشگی بالا باقی می ماند. از عوارض روانی مهم می توان به اختلالات اضطرابی، افسردگی، شوریدگی، اختلالات خواب، اختلالات جنسی و اختلالات روان پریشانه یا جنون اشاره كرد. حالت بی انگیزگی از دیگر عوارض روانی این مواد است. حشیش و سایر مواد كانابینوئید عوارض جسمانی متعددی هم دارند. این مواد سبب كاهش قدرت ایمنی بدن می شوند و در نتیجه كاهش قدرت ایمنی، بیماری های گوناگون عفونی و غیره به وجود می آید. تغییرات هورمونی موجب اختلال رشد و مشكلات جنسی می شود. اگر خانم های باردار از این مواد مصرف كنند، جنین آنها نارس می شود و نابهنجاری های متعدد مغزی، عصبی و غیره پیدا می كند. مواد سرطان زای تركیبات كانابینوئیدی، 50 درصد بیشتر از سیگار است. خطر آسم و ذاتالریه را زیاد می كنند و عامل خطری برای فشار خون محسوب می شوند .

منبع:http://blog.360.yahoo.com/blog-UPm.3LQjfrxCEyDDmMwA2UZWjA--?cq=1&p=246

پنج شنبه 1/12/1387 - 19:24 - 0 تشکر 92028

سلام  دوباره به اقا رضای گل

این مطلب و من در سایت تبیان خونده بودم ولی مال شما پر محتواتره اینم ادرسش اگه خواستی برو ببین عکس هم ازش گذاشته

با عنوان

حشیش چیست ؟

در وفای تو چنانم که اگر خاک شوم / آید از تربت من بوی وفاداری تو . . .

منتظر شما در وبلاگ دل شکسته
شنبه 15/1/1388 - 22:53 - 0 تشکر 103559

هوالحکیم

سلام

میگم در مورد سایر مواد مخدر هم اطلاعاتی اگه هست بزارید....مثلی کراک ....شیشه ... و از این کوفت و زهر مارها .....ههههه......

ببخشید تند رفتم

خیلی از مواد بدم میاد

فعلا

یا علی مددی

_________________________________   
|------------------------------------------------------| ______     
|------------------------------------------------------|| O`| __/  
|------------------اصفهان بیابالا----------------------||```|```| 
|____________________________________||___|___|
";===(@)-(@)-(@)---(______)------j(@)j-(____)-(@)=' 

--------------------
اللهم عجل لولیک الفرج

شنبه 6/4/1388 - 11:29 - 0 تشکر 126509

با سلام خدمت دوستان عزیز انجمن بهداشت و سلامت

از اونجایی که 5تیر روز جهانی مبارزه با مواد مخدر است ما تصمیم گرفتیم بی توجه به این موضوع نباشیم و لااقل تایپیک مربوط به ان را به روز آوری کنیم.

چند خبر در مورد این روز و اگاهی از آن:

مرگ و میر ناشی از مواد مخدر در ایران کنترل شده است!!!

جانشین دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: امروزه 214 میلیون نفر در سراسر جهان معتاد هستند که سهم ایران از این عدد یک میلیون و 200 هزار نفر است.

جانشین دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر:
مرگ و میر ناشی از اعتیاد در کشور مهار شده است
سود سالانه حاصل از تجارت مواد مخدر در افغانستان 600 میلیون دلار است


به گزارش خبرنگار «اجتماعی» ایسنا، مهندس طاهری در پیش‌ خطبه‌های نماز جمعه امروز تهران به مناسبت روز جهانی مبارزه با موراد مخدر با ارائه گزارشی از روند مبارزه با مواد مخدر،‌ گفت: سال گذشته بیش از 640 هزار معتاد تحت پوشش درمان قرار گرفتند.

وی با یادآوری برگزاری اولین کنفرانس مهار و کنترل مواد مخدر در 100 سال پیش، رواج اعتیاد به مواد مخدر تریاک را مربوط به دوره صفویه و آغاز حکومت قاجار دانست و تصریح کرد: رواج مواد مخدر در این دوره بر اساس سیاست‌های دولت انگلیس در ایران شکل گرفت که طی آن، کشیدن تریاک رسمیت یافت و کشت خشخاش آغاز شد.

جانشین دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان این موضوع که تجویز تریاک به عنوان دارو و مسکن توسط پزشکان انگلیسی در تاریخ ایران ثبت شده است، یادآور شد: در زمان حکومت پهلوی، سطح زیرکشت خشخاش تا سه هزار و 300 هکتار در اراضی کشور افزایش و استفاده از این ماده به عنوان اسباب عیش طبقه اشراف و دربار رواج یافت.

طاهری با تاکید بر قطع کشت خشخاش و متوقف کردن مصرف آن پس از پیروزی انقلاب اسلامی، اظهار کرد: ‌موقعیت جغرافیایی ایران و نیاز مصرف داخلی و همچنین وجود کشورهای تولید کننده مخدر در مسیر ایران، کشور را به مسیر ترانزیت تبدیل کرد که نیاز مصرف داخلی آن، توسط افغانستان تامین شد.

به گفته وی، ایران از سال 59 تا 88 با تقدیم سه هزار و 600 شهید، 12 هزار جانباز و تحمل خسارات فراوان لجستیکی و مالی در راه مبارزه با مواد مخدر و توزیع آن، وارد عرصه شده است و این روند همچنان ادامه دارد.

جانشین دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر، جنایت، تروریسم و مواد مخدر را سه تهدید عمده بشریت عنوان و به تشکیل ستاد مبارزه با مواد مخدر و تصویب قانون آن در 67 سال تاکید کرد.

طاهری با بیان این که از آغاز دهه 80، مبارزه نرم‌افزاری در عرصه سیاست مبارزه با مواد مخدر آغاز شد، گفت: در حال حاضر ایران با داشتن 949 کیلومتر مرز با افغانستان و پاکستان و دارا بودن 709 کیلومتر مرز خشکی و 236 کیلومتر مرز آبی در صف اول مبارزه با این ماده افیونی قرار دارد.

به گفته وی، این در حالیست که با وجود بیش از 10 هزار نیروی نظامی و انتظامی ایران که در این عرصه مشغول مبارزه هستند، به دلیل سود حاصل از کشت و تجارت مواد مخدر و مشتقات حاصل از آن، پس از جنگ با عراق، مبارزه با این ماده به عنوان تهدید عمده کشور به شمار می‌رود.

جانشین دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر، سود سالانه حاصل از تجارت مواد مخدر در افغانستان را 600 میلیون دلار عنوان و تصریح کرد: بیش از 92 درصد تریاک و مشتقات مصرفی آن در جهان، در افغانستان تولید می‌شود.

طاهری با بیان این که در دوره حضور و حاکمیت طالبان در افغانستان میزان تولید مواد مخدر حدود 200 تن بود، خاطر نشان کرد: این در حالیست که با حضور نیروهای غربی و حداقل لشگرکشی 30 هزار نیروی نظامی خارجی به بهانه مبارزه با تروریسم و مواد مخدر به افغانستان، این میزان تولید 40 برابر افزایش یافت، به طوری که در سال گذشته بیش از هشت هزار تن مواد مخدر و تریاک در افغانستان کشت و تولید شد.

به گفته وی، در سایه سیاست‌های دولت انگلیس کشت خشخاش در مزارع افغانستان کاملا آزاد شده و یک سوم این تولید یعنی حدود سه هزار تن، توسط شبکه‌های مافیایی و قاچاقیان مواد مخدر از ایران ترانزیت می‌شود و بخشی از آن جهت مصرف داخلی کشور توسط سوداگران و مصرف‌کنندگان مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد.

جانشین دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر ادامه داد: سال گذشته یک هزار و 50 تن از این واردات کشف شد که این امر سند مهمی برای اثبات حقانیت ایران در راه مبارزه با مواد مخدر به شمار می‌رود.

طاهری نرم جهانی کشفیات جهانی مواد مخدر را بین 10 تا 20 درصد اعلام کرد و گفت: این در حالیست که ایران این رقم را به یک سوم افزایش داده است.

طاهری افزود: در سه سال گذشته، 800 میلیارد تومان در مرزهای شرقی، بدون هیچ گونه کمک خارجی هزینه شد که حاصل آن احداث 80 کیلومتر مرز دیواری، 800 کیلومتر خاکریز، 700 کیلومتر کانال و استقرار 10 هزار نفر نیرو است.

وی با بیان این که در سال 85، رهبر معظم انقلاب با ابلاغ سیاست‌های کلی مبارزه همه جانبه، خواستار تلاش فراگیر برای مبارزه با مواد مخدر در تمامی ابعاد شد، تصریح کرد: در این راستا تمامی دستگاه‌های مسوول و سازمان‌های مرتبط به ایفای نقش در این عرصه دعوت شدند.

جانشین دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر، تهدید علیه سلامت روانی و جسمانی، ‌افزایش بیماری‌های ایدز و هپاتیت، آسیب‌های اجتماعی، نابودی خانواده‌ها، رشد اقتصاد زیرزمینی، توسعه باورهای غلط لذت‌جویی ناشی از مصرف مواد و همچنین عقب‌ماندگی ایران را از جمله موجبات استفاده از مواد مخدر دانست.

طاهری ادامه داد:‌ بازنگری در امر مبارزه با مواد مخدر با استعانت از دستورات رهبری و اتخاذ رویکردهای صحیح به منظور کنترل و پایش مواد مخدر صورت گرفته است.

به گفته وی، امروزه در سایه تلاش‌های 30 ساله و حرکت جهادی چهار ساله دولت، رشد مواد مخدر مهار و شهرها از معتادان خیابانی پاک‌سازی شده است.

وی با بیان این که مرگ و میر ناشی از اعتیاد نیز مهار شده است، به اقدامات متنوع درمانی در این زمینه با رشد 300 درصدی مراکز دولتی و غیردولتی اشاره کرد.

شنبه 6/4/1388 - 11:34 - 0 تشکر 126513

ال.اس.دی (LSD) چیست؟

ال.اس.دی نخستین دارویی است كه در گروه توهم زاها قرار گرفت. اولین بار در سال 1938 توسط شیمی‌ دان سوئیسی بنام دكتر‌هافمن ساخته شده اما خواص آن در سال 1943 زمانی كه بصورت اتفاقی توسط دكتر‌ هافمن مصرف شد مشخص گردید.

این ماده در دهه 1960 شهرت خاصی پیدا نمود و به مرور زمان از استعمال آن توسط مردم كاسته شد لیكن در دهه 1990 مجدداً در میان دبیرستانیها و دانشجویان شهرت پیدا كرد واین ماده بعنوان ابزار جنبش ضد فرهنگ در غرب مورد استفاده قرار گرفت.

استفاه پزشكی

درحال حاضر این دارو هیچگونه استفاده پزشكی ندارد. گرچه در دهه 1950 این دارو ( بنام Delgsid)توسط برخی روانپزشكان برای درمان احساسات سركوب شده مورد استفاده قرار می‌گرفت. سازمان سیا (CIA) نیز آزمایشات خود را بر روی انسان بصورت مخفیانه جهت بازپرسی ا زمتهمان انجام داد. در سال 1966 استفاده از این ماده در آمریكا بدلیل پیامدهای بهداشتی و درمانی آن ممنوع اعلام شد.

 وابستگی روانی : ندارد

وابستگی جسمی‌: ندارد

LSD

شکلهای مختلف LSD

مقاومت داروئی

این نكته‌حائز اهمیت است كه به مرور زمان و با استفاده مكرر از این ماده ایجاد مقاومت داروئی می‌كند و لذا برای ایجاد احساس اولیه از دوزه‌های بالاتری می‌بایست استفاده شود.

مدت اثر

‌تاثیرات روانی 60-30 دقیقه پس از مصرف ماده شروع می‌شود و حدوداً 12 ساعت باقی می‌ماند. اوج این تاثیرات حدوداً 5 ساعت پس از مصرف ال اسی دی می‌باشد. تاثیرات روانی این ماده وابسته به وضعیت جسمی‌فرد مصرف كننده ونیز محیط فیزیكی كه فرد در آن قرار دارد می‌باشد.

روشهای سوء استعمال

این ماده غالباً درفرم قرص و یا كاغذ خشك كن یافت می‌شود كه غالباً همراه الكل و یا آب بلعیده می‌شود.

اثرات

LSD اثرات آگونیستی و آنتاگونیستی در سطح گیرنده‌های سروتونینی از خود نشان می‌دهد همچنین فرضیه دیگری براین باور است كه LSD موجب افزایش فعالیت درغشاء مغزی و قسمت جلوی مغزی (limbic Forebrain) می‌شود.

مصرف بیش از اندازه (Overdose)

موجب میدریاز, افزایش فشار خون خفیف، تپش قلب (تاكی كاردی) و ندرتاً افزایش دمای بدن ( هیپرترمی‌)و از نظر رفتاری استعمال كننده ممكن است درونگرا ویا مضطرب شود. تاثیرات نامطلوب غالباً در افراد تازه كار یا افرادیكه اشتباهاً LSD مصرف نموده اند حادث می‌شود.

شنبه 6/4/1388 - 11:37 - 0 تشکر 126514

ماری جو انا

بیشتر از قسمت های فوقانی برگ ها، گل و تخمكهای شكفته شده بوته شاهدانه جنس ماده كه بریده و خشك شده تهیه می شود و در رنگهای سبز متمایل به خاكستری و قهوه ای وجود دارد. دارای بوی تند و به صورت كشیدنی در پیپ یا سیگارهای دست پیچ استفاده می شود.

نامهای خیابانی آن Potherbs Grass, pot, Weed, Mary Jane و ... می باشد.

اثر آن به صورت كشیدنی 2 تا 4 ساعت و در موارد خوردنی 5 الی 12 ساعت طول می كشد. در عین حال كه موجب حالت سرخوشی و كیف می شود، غالبا هوشیاری و خود آگاهی مصرف كننده به هم می خورد و دچار تحریف ادراكات، عدم هماهنگی و توازن، گیجی، افزایش ضربان قلب و تنفس می گردد. فرد مصرف كننده آن تمایل به پر حرفی و خنده های بیش از حد دارد، و این آثار تا چندین ساعت پایدار است، ماری جوانا را – در عین حال كه ماده اعتیاد آور سبك است و حتی آن را مدخل ورود به دنیای مواد اعتیاد آور قوی معرفی كرده اند – باید یك ماده توهم زا به حساب آورد، تحریف ادراك حسی، اختلال درك زمان و مكان، افزایش حساسیت به صدا، افزایش تلقین پذیری، احساس دارا شدن یك درك عمیق تر از معانی اشیا، احساس قدرت بیش از حد، شوریدگی یا اغتشاش فكری، تیرگی، هوشیاری، گیجی، نگرانی، ترس، سرگردانی و توهمات از اثرات و خطرات عمده مصرف این ماده است. در میان افرادی كه مصرفشان خیلی زیاد است میزان اختلالات عصبی و شخصیتی بیش از افراد عادی است. ماری جوانا وابستگی روانی نسبتا خفیفی به دنبال می آورد.

جوانه های ماری جوانا

جوانه های ماری جوانا

ماری جوانا در بسته های آجری

ماری جوانا در بسته های آجری

گیاه ماری جوانا

شنبه 6/4/1388 - 11:38 - 0 تشکر 126515

هروئین

هروئین كه نام شیمیایی آن "دی استیل ـ مورفین" است و در سال 1900 به عنوان وسیله‌ای برای درمان مؤثر اعتیاد به مورفین ارائه شد. اما افسوس كه این امید واهی خیلی زود به یأس مبدل گشت. زیرا متوجه شدند، گرچه هروئین خواب‌آوری كمتری دارد، اما قدرت مسموم كنندگی آن پنج برابر مورفین است.

هروئین با عمل تقطیر از مرفین استخراج می‌شود. هروئین پودر كریستالی سفید رنگی است كه در سال 1874 توسط دانشمند انگلیسی در بیمارستان سنت مری كشف شد. دانشمند قوی این ماده را تترااستیل مرفین خواند تا اینكه در حدود سال 1890 دانشمند آلمانی بنام درسر و چند دانشمند دیگر مطالعات بیشتری روی آن انجام دادند و دریافتند كه این مشتق دی استیله است و آن را برای معالجه اشخاص مبتلا به سل و سایر بیماریهای جهاز تنفسی و همچنین برای ترك اعتیاد به مرفین پیشنهاد و عمل كردند.

كارخانه بایر آلمان دست به تهیه تجارتی آن زد و به آن نام هروئین داد شاید بایر كلمه هروئین را از كلمه كه در زبان آلمانی به معنی‌ عامل بسیار قوی و بسیار موثر كه مقدار كم آن اثر زیاد دارد، اقتباس كرده است. از طرفی شاید چون مصرف هروئین می‌تواند اثر اعتیاد مرفین را از بین ببرد (چون یك مخدر قوی‌تر می‌تواند اثرارت فیزیولوژیكی داروی مخدر قبلی را از بین ببرد و خود جانشین آن بشود)در ضمن چون پس از مصرف هروئین البته فقط در شروع و اوایل مصرف آن اعمال روانی و جسمانی به شدت تقویت می‌شود و شخص می‌تواند كار چند روزه را در یك روز تمام كند به این ماده نام هروئین مشتق از كلمه به معنی قهرمان دادند.

پودر هروئین در رنگ سفید

پودر هروئین در رنگ قهوه ای


هروئین اعتیاد شدید فیزیكی را در كمتر از 21 روز در 97 درصد اشخاصی كه آن را مورد مصرف قرار داده بودند، به وجود آورد. هروئین ماده مخدری قوی است، كه آخرین پله نردبان اعتیاد را در مصرف مواد مخدر به خود اختصاص داده است و شخص را به سفری می برد كه كمتر كسی از آن به سلامت بازگشته است!

فردی كه پس از سیر در مصرف انواع مواد مخدر به هروئین روی می‌آورد. ابتدا آن را استنشاق می‌كند، اما كمی بعد جهت تأثیر فوری و افزایش دادن اثر آن، به سرنگ روی می‌آورد و در رگ تزریق می‌كند.

هروئین تزریق شده احساس لذت عمومی و سریع و شدید را تولید می‌كند. متخصصان این حالت را شبیه اوج در جماع توصیف نموده ولی در اصطلاح، معتادان آنرا فلش (Flash) یعنی چیزی شدید و آنی همانند نور فلش دوربین عكاسی می‌نامند.

فلش عكس‌العملی است ناگهانی، زنده و عمیق كه ارگانیسم نسبت به ورود ماده نشان می‌دهد. این حالت كه حداكثر در حدود 10 ثانیه طول می‌كشد برای معتاد همیشه عالی است. هروئین كه قدرت خواب‌آوری كمتری دارد، تولید برانگیختگی‌های شدید و خشنی می‌كند، لیكن سهولت تفكر و تصور تریاك را تولید نمی‌نماید،شاید به همین علت است که مصرف این ماده بیشتر در بین مردها متداول است. بررسی‌های آماری نشان می‌دهد كه در برابر هر 5 مرد معتاد فقط یك زن معتاد وجود دارد.

هروئین از مورفین مستبدتر است و كمبود آن زودتر احساس می شود. به طوریكه معتاد را مجبور می‌سازد در فواصل زمانی مشخص ( 3 تا 5 ساعت برای هروئین و 8 تا 12 ساعت برای تریاك) از این ماده استفاده كند، تا اضطراب غیرقابل تحمل ناشی از كمبود را از بین ببرد.

مضافا اینكه پس از مدتی، مصرف هروئین به جز رفع احتیاج، اثر دیگری ندارد و مكانیسم وابستگی، ریتم تزریق و مقدار مصرف را رفته رفته افزایش می‌دهد و زوال و نابودی فرد را سرعت می‌بخشد.
اعتیاد به هروئین بندگی مطلق است و معتاد فقط برای هروئین و توسط آن زنده است. شخص معتاد به علت آگاهی از اعتیاد خود رنج فراوان می‌برد، اما ظاهرا كاری از دستش بر نمی‌آید.

باید دانست هروئین برخلاف الكل كه بعضی از رفتارهای سركوب شده را آزاد می‌سازد، تعدادی از رفتارهای پایه، مانند رفتارهای جنسی، خشونتی و تهاجمی و حتی رفتارهای رفع گرسنگی را سركوب كرده و از قدرت اصلی آن می‌كاهد. ایجاد حالت كرخی در معتاد باعث می گردد كه فشار مختلف و دردهای جسمانی خصوصا دلواپسی و اضطراب وی بهبود یابد.

وابستگی فیزیكی بسیار شدید است، معتاد می‌بایست حداقل هر 8 تا 12 ساعت یكبار از این ماده مصرف كند تا از بروز علائم كمبود جلوگیری نماید.

تجربیات حاصله نشان می‌دهد كه مصرف روزانه 60 میلی‌گرم هروئین می‌تواند در مدت دو هفته فرد را كاملا معتاد سازد. زیرا در این مدت ارگانیسم بدن خود را با ماده مخدر وفق داده و با آن سازگار می‌گردد، و وقتی شخص از نظر فیزیكی كاملا معتاد شد، كمبود مصرف یا عدم دستیابی باعث بروز علائمی ‌می‌شود. تقریبا 12 ساعت بعد از آخرین مصرف، معتاد خود را بدحال حس می‌كند، احساس ضعفی به او دست داده و خمیازه می‌كشد، می‌لرزد و عرق می‌كند، از بینی و چشمهایش ترشحات زیادی خارج می‌شود. این علائم توام با حالت آشفتگی به مدت چند ساعت ادامه یافته و پس از آن معتاد به خوبی ناآرام فرو می‌رود. در موقع بیداری یعنی 18 تا 24 ساعت بعد از آخرین تزریق فرد معتاد وارد عمق جهنم زندگیش می‌شود. خمیازه ها آنچنان شدید می گردد كه می‌توانند فكهایش را از هم جدا سازند. ترشحات بینی همچنان ادامه می‌یابد، موهای بدن سیخ می‌شود و انقباضات شدیدی در معده و روده‌ها پدید می‌آید، كه باعث ایجاد اسهال و استفراغ شدید می‌شود.
حدود 36 ساعت بعد از آخرین تزریق، معتاد خود را با پتوهای متعدد می‌پوشاند. زیرا بدنش به شدت می‌لرزد و پاهایش بی‌اختیاد دچار لرزشهای شدیدی می گردد. به طوری كه قادر به خوابیدن نیست، بلند می‌شود، راه می‌رود، روی زمین دراز می‌كشد و فریاد می‌زند.

ریزش ترشحات از بینی همچنان ادامه می‌یابد و سرعت و میزان آن باور نكردنی است، زیرا فقط تعریق او باعث خیس شدن دائم لباسها و رختخوابش می‌شود.

در این مرحله ضعف جسمانی به حدی است كه فرد قادر به بلند كردن سر از روی بالش نمی‌باشد و گاهی متخصصان از بیم جان بیمار به هراس می‌افتد و مقداری هروئین به وی تزریق می‌كنند. تزریق مقدار كمی هروئین تقریبا تمام علائم را به سرعت از بین می‌برد.

هاریس ایزبل در این مورد می‌نویسد "منظره شگفت انگیزی است، زیرا شخصی كه به شدت مریض است، نیم ساعت پس از تزریق به صورت آدمی سالم، خنده رو، خوشحال و مرتب در می‌آید."
البته اگر تزریق انجام نگیرد تمام علائم فوق پس از 6 تا 7 روز از بین می‌رود، زیرا بدن پس از این مدت دوباره قابلیت عدم نیاز به هروئین را باز می‌یابد. 

شنبه 6/4/1388 - 11:39 - 0 تشکر 126518

الكل

الكل خالص، مایعی شفاف است و معمولا دارای 96 تا 97 درجه الكل خالص است. به این معنی كه در 100 حجم آن، 97 حجم الكل و 3 حجم آب و دیگر ناخالصی ها وجود دارد. الكل اتانول از دیر زمانی شناخته شده و در طبیعت تقریبا در همه جا یافت می شود. در بسیاری از انواع تخمیرها همیشه مقداری از این الكل به وجود می آید و مقدار كمی از آن نیز در آبهای طبیعی و معدنی یافت می شود. برای تهیه الكل از شیوه های تخمیر مواد نشاسته ای و قندی ، یا از شیوه های سنتز و مصنوعی استفاده می كنند.

از نظر طبقه بندی فارماكولوژی، تضعیف كننده سیستم مركزی اعصاب است كه جزو آرام بخشها و سستی زاها طبقه بندی می شود. در پزشكی مصارف زیادی دارد ولی به علت سو استفاده در مصرف آن، مشكلاتی را در جامعه بشری ایجاد می كند.

الكل

از جمله اثرات الكل افزایش خواب و گشاد شدن عروق است و به عنوان منبع انرژی زا استفاده می شود. در دردهای بسیار شدید مانند دردهای سرطانی یا تخفیف اسپاسم های شدید عضلانی موثر است. هم چنین به صورت بخار در ماسكهای اكسیژن برای افرادی كه دچار برخی ناراحتی های آسم، ریوی و اختلالات تنفسی هستند، استفاده می شود. همراه با مرفین در اعمال جراحی قلب باز و نیز در ضد عفونی و پانسمان جراحات مختلف پوست به كار می رود.

از نامهای خیابانی الكل می توان Booze (مشروب خواری ، میگساری)، Sauce (سوس، ترشی) و Juice (عصاره، شربت) را ذكر كرد.

اثر اصلی و عمده كوتاه مدت الكل بر سیستم اعصاب مركزی است و به عنوان خواب آور یا بی حس كننده عمل می كند. علاوه بر آن، اثراتی در هوشیاری فرد و اعمال و وظایف دستگاه مغز و اعصاب دارد. به طور كلی اثر الكل بستگی به میزان نوشیدن، اندازه، وزن بدن وضعیت سلامت جسمی و روحی فرد مصرف كننده، تجربیات فرد از جمله درجه تحمل و وابستگی، خلق و خوی و درجه خلوص نوشیدنی محتوی الكل دارد.

مصرف نوشابه های الكلی در ابتدا موجب نوعی آرامش و رها شدن از قیودات و سرخوشی زیاد می گردد، ولی پس از مدتی اثرات واقعی آن از جمله ناهماهنگی در حركات عضلات (آتاكسی)، اختلال در قضاوت، آسیب اعمال حركتی و مهارتی، كندی واكنش و فعالیت دماغی و فكری تشدید حالت تهاجمی و پرخاشگری، تلوتلو خوردن، درهم و بر هم حرف زدن، سوزش قلب، پرحرفی، دوتا دیدن اشیا و افراد، گیج، گر گرفتگی ، كرختی و بی حسی اعضای بدن و افزایش ادرار می باشد.

مصرف الكل حتی مصرف كم آن به خصوص اگر همراه با دیگر مواد اعتیاد آور باشد به مهارت رانندگی صدمه و آسیب می رساند. پس از 8 تا 12 ساعت كه از مصرف زیاد آن بگذرد، سردرد، تهوع، لرزش و استفراغ ایجاد می شود. مصرف خیلی زیاد آن ممكن است موجب فلج شدن فعالیتهای مغزی و دستگاه تنفسی و در نتیجه مرگ می گردد. به طور كلی این اثرات چنانچه همراه با مصرف آرام بخشها و دیگر داروهای تضعیف كننده باشد، تشدید می گردد. مصرف زیاد آن همراه با داروهای ضد افسردگی از جمله بار بیتوریك ها اغلب ممكن است، موجب مرگ فرد گردد. مصرف منظم و مستمر حداقل 4 بار نوشابه های الكلی در روز ممكن است در بلند مدت و به تدریج موجب آسیب كبد، مغز، قلب، و دیگر اعضای بدن گردد. مصرف مداوم نوشابه های الكلی موجب سایروز كبدی، پانكریت و اختلالات كیسه صفرا، ناراحتی های گوارشی، زخم معده و اثنی عشر، گاستریت و برخی از سرطانها در دستگاه جهاز هاضمه می گردد. نقشهای دستگاه عصبی از جمله نارسایی های اعمال هوشی، حركتی و بی ثباتی هیجانی، كاهش ادراك حسی و سرانجام از دست دادن حافظه و فراموشی، تیرگی بینایی در بیشتر افراد معتاد به الكل دیده می شود. شایع ترین اختلال سیستم عصبی در الكلیسم مزمن، آسیب قرنیه و اعصاب چشم است. آسیب به مغز و ضایعات نسوج مغز، ناراحتی های قلبی از جمله آریتمی و تاكیكاردی از عوارض سوء مصرف است. الكل، رگهای كرونری قلب را كاهش می دهد. این ماده در مردان موجب ضعف قوای جنسی می گردد و قدرت باروری آنان را كاهش می دهد. مصرف مزمن و زیاد مشروبات الكلی موجب اضطراب، عصبانیت و تند خویی، تحریك پذیری دلیریوم، ترمنس و دپرسیون سیستم اعصاب مركزی می گرد. از هم پاشیدگی زندگی خانوادگی، شغل و اجتماعی به طور كلی اعمال ضد اجتماعی و زوال ابعاد شخصیتی در نتیجه ادامه مصرف مشروبات الكلی پدیدار می گردد.

الكل اتانول یكی از داروهای اعتیاد آور محسوب می شود كه به عنوان ماده آرام بخش برای خواص نشاط آور آن مصرف می شود. افزایش مقدار مصرفی آن به منظور ایجاد اثر مطلوب، ممكن است موجب ایجاد تحمل و وابستگی فیزیكی گردد. مصرف كنندگان مزمن یا افراد معتاد به آن ممكن است به مقدار ثابت مشروب بنوشند بدون اینكه مست شوند، در این صورت احتمال دارد كه یك نوع وابستگی جسمی و روانی در آنان به الكل به وجود آید كه قطع مصرف آن، نشانه های ترك را به صورت تحریك پذیری زیاد، تشنج، دلیریوم ترمنس، حالات بی قراری یا عصبانیت، بی خوابی، بد اشتهایی، عرق كردن و استفراغ ظاهر می سازد.

الكل به عنوان داروی اعتیاد آور، قدرت ایجاد وابستگی جسمی و روانی را دارد.

الكل و بارداری:

استفاده از مشروبات الكلی در دوران بارداری موجب ایجاد ناراحتی های جدی و غیر طبیعی شدن نوزاد می گردد. زنان بارداری كه در دوران بارداری به حد زیاد مشروب می نوشند، ممكن است كودكان غیر طبیعی با نقیصه های ذهنی یا جسمی به دنیا آورند. در یك آزمایشگاه – كه در اثرات الكل بر روی جنین مادران الكلی آزمایش انجام شد- مشخص گردید كه: نوشیدن زیاد و سپس قطع مصرف الكل در دوران بارداری، اثراتی را بر جنین می گذارد. در 322 نوزادی كه غیر طبیعی بودند، 32 درصد آنان متعلق به مادران مشروب خوار در حد افراط بودند و 14 درصد آنان متعلق به مادران مشروب خوار در حد متعادل و 9 درصد آنان متعلق به مادرانی كه ترك كرده و در حال محرومیت به سر می برند. 20 نفر از 162 نوزادی كه پس از تولد دچار سندرم قطع الكل بودند، متعلق به مادرانی بودند كه در دوران بارداری شان روزانه 300 میلی لیتر یا بیشتر مشروبات الكلی می نوشیده اند.

شنبه 6/4/1388 - 11:41 - 0 تشکر 126521

ما اینجا انواع و اقسام مواد مخدر را توضیح دادیم ولی از منشائ آن یادی نکردیم!!!

بله درست حدس زدید توتون یا تنباکو یا سیگار!!!

توتون چیست؟

توتون، برگهای خشك شده گیاه تنباكو است كه می تواند به صورت كشیدنی (دود كردن) و احیانا جویدنی در اشكال مختلف سیگار، سیگار برگ، توتون پیپ، قلیان و ... مورد استعمال قرار گیرد. از تركیبات خطرناك سیگار نیكوتین، تار و مونو اكسید كربن است.

تنباكو (توتون) در میان قبایل آمریكای شمالی و مركزی در قرن 16 م. كشف گردید. این گیاه مصرف پزشكی ندارد و از نظر طبقه بندی فارماكولوژی موجب تحریك یا تضعیف سیستم مركزی اعصاب می گردد.

نامهای خیابانی : Sticks، Cancer (سرطان) ، Nails (ناخن)، Coffin، Weeds (سیگار، تنباكو).

گیاه تنباکو

گیاه تنباکو

اثرات كوتاه مدت:

تار و دود سیگار موجب تحریك زیاد نسوج و همچنین ترشحات نایچه ها و بزاق دهان می گردد. تار موجود در سیگار در ریه ها جمع می گردد و موجب ناراحتی های دستگاه تنفسی از جمله برونشیت مزمن، تنگی نفس و آمفیزم ریوی می شود. دیگر از عوارض جسمی مصرف سیگار، افزایش فشار خون و ضربان قلب، گشاد شدن مردمك چشم، كاهش اشتها، اسهال، استفراغ و گیجی است. مسمومیت ناشی از نیكوتین در فرد ایجاد لرزش، استفراغ، اختلالات تنفسی و اغلب فلج شدن دستگاه تنفسی و تشنج شدید می نماید.

مونواكسید كربن موجود در سیگار علاوه بر آسیب رساندن به فرد سیگاری به اطرافیان وی نیز همان آسیب را می رساند.

یك نخ سیگار كمتر از یك میلی گرم نیكوتین وارد خون می كند. چنانچه 2 یا 3 قطره از نیكوتین خورده شود، موجب مرگ آنی می گردد و این، سمیت زیاد این ماده را می رساند. وقتی كه سیگار خورده شود، نیكوتین به آهستگی در معده جذب می گردد و از این رو است كه اغلب می توان كودكان خردسالی را كه اشتباها سیگاری خورده اند، از مرگ نجات داد.

اثرات دراز مدت:

تار موجود در سیگار ایجاد سرطان می كند كه رایج ترین نوع آن سرطان دستگاههای هاضمه، ریه، دهان، گلو و حنجره است. علاوه بر آن عوارض جسمی دیگری از جمله اختلالات و بیماریهای تنفسی، بسته شدن عروق و زخم معده بسیار رایج است. سیگار كشیدن موجب تنگ شدن عروق می شود، میزان ویتامین C در بدن را كم می كند، ایجاد زخمهای پوستی كه به كندی خوب و ترمیم می شوند می نماید، درجه مصونیت بدن را در برابر بیماریها كاهش می دهد.

تحقیقات نشان می دهد كه هر نخ سیگار 5/5 دقیقه از عمر انسان را می كاهد. كودكان مادران سیگاری در زمان تولد از وزن كمتری برخوردارند و اغلب در خطر نارس به دنیا آمدن قرار دارند و از نظر ذهنی و رشد و نوع رفتار نیز در مقایسه با كودكان مادران غیر سیگاری در سطح پایین قرار دارند. بیشتر افراد سیگاری از نظر فیزیكی و روانی به مصرف دخانیات وابستگی پیدا می كنند.

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.