• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن کارآفرینی > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
کارآفرینی (بازدید: 2256)
جمعه 26/7/1387 - 14:51 -0 تشکر 65659
اشتغال بانوان ، آری یا نه ؟

به نام خداوند بخشنده ی بخشایشگر
امروزه بانوان در جوامع نقش فعال و پویایی رو بازی می کنند. فعالیت زنان در کشورهای غربی که به نوعی پیشگام در این عرصه بودند بیشتر هست و در کشورهای شرقی کمی کمتر دیده می شه. در ایران ما هم زنان بخصوص از بعد انقلاب در عرصه های مختلف اجتماعی حاضر شدند و این جهت برکاتی نصیب ایران اسلامی شده که شایان توجه است. حضور زنان در به ثمر رسیدن انقلاب و همچنین یاری و پایداری آنان در زمان جنگ از عناصر مهم موفقیت نظام اسلامی تا امروز بوده است . بسیاری از کارشناسان بر این عقیده اند که بدون حضور زن در اجتماع و اشتغال نمی توان به تعالی و پیشرفت دسیافت و البته در جامعه ای که گاها از اون به جامعه سنتی تعبیر می شه برای اشتغال بانوان موانعی وجود داره. البته ما خودمون رو سنتی قلمداد نمی کنیم . اتفاقا در خیلی از بحث هایی که گاها از طرف همین سنتی ها به میون میاد چیزهای قابل تامل و قابل ذکری دیده می شه . 
حالا فرض کنید دارید با یه آدمی با تفکرات سنتی و متعصب صحبت می کنید. چند سوال مطرح می کنم و دوستان پاسخ بدین البته همه آزاد هستند در پاسخگویی(آقایون و خانمها). 
 
1. تارخچه حضور زنان بطور فعال در جوامع غربی به چه زمانی بر می گرده؟
2. آیا در جامعه ایرانی نیازی به اشتغال بانوان وجود داره؟
3. شما بانوی ایرانی چرا به اشتغال در محیط خارج از خانه علاقه داری؟
4. از این ورطه چه چیزی قراره که گیر کشورمون بیاد که حالاش نمیاد؟
5. چه آسیب هایی می تونه در مورد اشتغال بانوان در جامعه ایرانی - اسلامی وجود داشته باشه؟
 
* البته من آدم سنتی نیستم و فقط سوالاتمو با لحن متعصبانه مطرح کردم تا با جوی که کم و بیش و جود داره ملموس تر برخورد کنیم . در ضمن بحث علمی می خوایم داشته باشیم .

جمعه 26/7/1387 - 21:13 - 0 تشکر 65730

خوب تا اینجا که کسی شروع نکرد مجبورم خودم شروع کنم. ابتدا مقاله ای قرار می دم که از نگاه دیگری به این بحث توجه کرده که قابل تامل هست.

خلاصه مطلب : نگاه دولت‏ها و نظام مسلط جهانی به مقوله اشتغال زنان می‏تواند با حساسیت‏ها و انگیزه‏های دیگری نیز دنبال شود که نمی‏توان از آن غافل شد.

عوامل رویکرد زنان به اشتغال

اگر علت رویکرد زنان به اشتغال به عنوان یک پرسش مطرح گردد، غالباً پاسخ‏هایی چون: کمک به اقتصاد خانواده، کمک به اقتصاد ملی، عزت‏مندی اجتماعی، اثبات قابلیت‏های زنان در عرصه‏های اجتماعی، استقلال مالی، فرار از تنهایی ناشی از تجرد یا زمان فراغت، به دست آوردن پشتوانه‏ای برای ایام پیری، ضرورت حضور در عرصه‏های زنانه از جمله: معلمی دختران و مامایی، مطرح می‏شود که در جای خود قابل تأمل و تدقیق است؛ اما نگاه دولت‏ها و نظام مسلط جهانی به مقوله اشتغال زنان می‏تواند با حساسیت‏ها و انگیزه‏های دیگری نیز دنبال شود که نمی‏توان از آن غافل شد. از جمله:

  1. 1.در قرن پیش توجه اقتصاددانان برجسته جهان جدید به راه‏های ارتقای اقتصادی جلب شد. از نگاه آنان، ازدیاد جمعیت می‏توانست در حصول دستاوردهای اقتصادی، مخاطره‏آفرین باشد. بنابراین لازم بود خانواده‏ها را به کنترل جمعیت تشویق کرد اما چنین توصیه‏هایی غالباً قرین موفقیت نیست.

    پیشنهاد آنان طرح شعارهایی بود که زنان را از قید خانه‏داری و مادری آزاد سازد. طرح شعار آزادی زنان و شرکت فعال آنان در فعالیت‏های اقتصادی، می‏تواند اهمیت مادری را تحت‏الشعاع قرار دهد و میل آنان را به فرزندآوری کاهش دهد؛ چنان که امروزه در کشورهایی چون کانادا با تولد اولین فرزند، مادران با بحران جدیدی مواجه می‏شود و ناگزیر باید میان شغل و مادری یکی را برگزینند؛ در حالی که بسیاری از آنان مایل نیستند موقعیت اقتصادی خود را از دست بدهند.

    سلب مسئولیت از مردان در تأمین هزینه‏های خانواده نیز راه‏حلی است که زنان را ناگزیر از روی آوردن به بازار کار می‏کند و به کاهش جمعیت منجر می‏شود. امروزه برخی کشورهای اروپایی با رشد منفی جمعیت و پدیده پیر جمعیت مواجه‏اند.

  2. 2. پیری جمعیت و کمبود جوانان جویای کار سلب شده است که دولت‏های اروپایی حضور گسترده زنان در بازار کار را بیش از گذشته مدنظر قرار دهند. اگر در کنار این سیاست به سیاست جدید این کشورها در ترغیب زوج‏های جوان به داشتن فرزندان بیشتر نیز توجه کنیم، درمی‏یابیم که مدل پیش گفته پیشنهادی اقتصاددانان اروپایی چندان هم موفق نبوده است.

    امروزه حضور جوانان مهاجر، به‏ویژه جوانان خاورمیانه در بازار کار این کشورها، زنگ خطری برای جهان مسیحیت و دنیای مادی قلمداد می‏شود. چند سال پیش مجله تایمز در مقاله‏ای با عنوان «خاورمیانه در قرن بیست و یکم» یادآور شد که رشد روزافزون جمعیت خاورمیانه اسلامی در مقایسه با رشد منفی جمیعت اروپا به گونه‏ای پیش خواهد رفت که در سال 2050 میلادی جمعیت مسلمانان جهان بر مسیحیان غلبه می‏یابد و این زنگ خطر بزرگی برای جهان غرب است.

    از اینجا می‏توان دریافت که اشتغال زنان در سطح فراگیر آن گرچه به عنوان ضرورتی اجتماعی در جوامع پیر، عقلانی باشد، در جوامعی چون ایران که به دلیل جوانی جمعیت (در تحلیل کارشناسان) با مشکل بیکاری گسترده مواجه است، از چنان اهمیتی برخوردار نیست و برخی صاحب‏نظران معتقدند که کشورهای غربی در صددند اولویت‏های خود را بر تمامی جهان تحمیل نمایند.

  3. 3. حیات نظام سرمایه‏داری، به توسعه مصرف بسته است و مصرف بیشتر در گرو برخورداری مصرف کننده از درآمد کافی است. فراخوان بیشتر زنان به حضور در عرصه‏های اقتصادی در مدل اقتصاد سرمایه‏داری به غرض تحصیل درآمد بیشتر و لاجرم مصرف بیشتر است.

    پیامد دیگر حضور هرچه گسترده‏تر اقشار مختلف مردم در صحنه‏های اقتصادی، بالا رفتن عرضه در بخش نیروی انسانی وبه تبع آن، پایین آمدن نرخ کار است. بنابراین محصولات تولید شده با قیمت نسبتاً ارزان‏تری ارائه می‏گردد و رقابت صاحبان کالا و خدمات برای به‏دست آوردن بازار با ارایه محصولات ارزان‏تر رونق می‏گیرد.

    به یاد آوریم که در اروپای قرن نوزدهم در حالی که کارگران مرد از کارخانه‏ها اخراج می‏شدند، زنان به کمترین دستمزد و خدمات، جایگزین آنان می‏گردیدند. هم‏اکنون نیز بخشی از کارفرمایان ایرانی ترجیح می‏دهند با اخراج کارگران مرد که طبق ضوابط قانونی تا ماهیانه دویست هزار تومان هزینه بر کارفرما تحمیل می‏کنند، زنان و دختران مجردی را به کار گیرند که با کمتر از پنجاه هزار تومان دستمزد همان فعالیت را انجام می‏دهند و از قضا، طرفداران حقوق زنان در نهادهای دولتی و غیردولتی نسبت به تضییع حقوق زنان و اجرا نشدن قانون حداقل دستمزد و بیمه کارگری، سکوت اختیار کرده‏اند تا مبادا انگیزه کارفرمایان به جذب زنان در بازار کار، کم و رتبه ایران در احراز شاخص‏های توسعه زنان، کاهش یابد.


    اینکه در این دیدگاه در کنار ترویج اشتغال رسمی زنان، نقش خانه‏داری آنان تحقیر می‏شود، هم به دلیل غیردرآمدزا بودن فعالیت خانگی میل به مصرف را به دلیل کمبود سرمایه کاهش می‏دهد و هم به این دلیل که کارهای خانگی زن به کاهش مصرف خانواده می‏انجامد و این خود زنگ خطری برای سرمایه‏داری می‏باشد.

  4. 4. افزایش زنان تحصیل کرده و تغییر نظام ارزشی، مطالبات آنان را برای حضور در صحنه‏های اقتصادی افزایش می‏دهد و هر دولتی به ناچار باید پاسخگوی مطالبات مشروع شهروندان خود باشد. از این رو پیوسته میان رشد تحصیلات دختران و تقاضای ورود به بازار کار، نسبتی معنادار دیده می‏شود.

  5. 5. میل دولت‏ها به تسریع در دست‏یابی به شاخص‏های توسعه سبب می‏شود که تمامی امکانات موجود از جمله پتانسیل زنان به عنوان نیمی از قوای فعال جامعه، به کار گرفته شود. امروزه حضور زنان در فعالیت‏های اقتصادی، خود نشان دهنده اهتمام دولت‏ها به پی‏گیری اهداف توسعه شمرده می‏شود.
و در آخر نظر شما در مورد این مقاله و سوالات ابتدایی من چیه ؟؟؟

شنبه 27/7/1387 - 14:39 - 0 تشکر 65913

و اما بیایید با هم وضعیت زنان شاغل در کشور آمریکا که به اصطلاح سردم دار حقوق بشر ، آزادی و مساوات بین زن و مرد و حضور بانوان در اجتماع بوده رو بررسی می کنیم.

به گزارش روابط عمومی مرکز امور زنان به نقل از ایونا ،‌ زنان فقط 16 یا 16 درصد صندلی های مجلس سنا را تصاحب نموده اند و 70 نفر یا 16.1 درصد از كرسی های مجلس نمایندگان را از آن خود كرده اند .


در دسامبر سال 2007 ،تنها 76 زن در دفاتر اجرایی انتخاباتی در كل امریكا كار می كردند كه بطور اجمال 24.1 درصد افراد را شامل می شدند و نسبت زنان در مجلس قانونگذاری 23.5 درصد بوده است .

در بازار كار تبعیض ضد زنان بسیار شایع است .

در ایالات متحده امریكا ،كمیته فرصتهای كاری برابر عنوان كرد : 23247 شكایت از زنان مبنی بر تبعیض بر اساس جنسیت در محیط كار در سال 2006 دریافت شده است كه 30.7 درصد از كل شكایتها را شامل می شود .

برحسب گزارشات تبلیغاتی 1.6میلیون زن ممكن است كه به بزرگترین شكایتهای تبعیض جنسی در امریكا مربوط باشد به عنوان مثال فروشگاه زنجیره ای "وال مارت" متهم به تبعیض ضد زنان در حقوق و مزایا می باشد .

در امریكا میانگین درآمد زنان كمتر از مردان است و ارقام صادره از دفتر آمار امریكایی در آگوست 2007می گویند كه متوسط درآمد زنان در سن 15 سالگی و بیشتر از آن در سال 2006 ،32515 دلار امریكا بوده ، یعنی 77 درصد از آنچه كه مردان می گیرند و آن 42261 دلار امریكایی می باشد .

نسبت فقر در میان زنان بسیار فراوانتر است ،طبق آمارها در پایان سال 2006 بیش از 5.58 میلیون دختر ازدواج نكرده بالای سن 18 سال در فقر زندگی می كرده اند كه 22.2 درصد از زنان را شامل می شدند .

حدود 4.1 میلیون یا 28.2 درصد از زنان سرپرست خانوار بدون همسر در سال 2006 در فقر به سر می برده اند ، اما زنان رنگین پوست بیش از دیگران درفقر و تنگدستی زندگی می كنند .

گزارشی كه مركز حقوق زایمان صادر كرد نشان می دهد كه نسبت مرگ و میر زایمانی در میان زنان سیاه پوست 4 برابر شایعتر از زنان سفید پوست است و نسبت مبتلایان به ایدز و بیماریهای جنسی در میان زنان سیاه به ترتیب 23 برابر و 18برابر از زنان سفید پوست بوده است .

از بین كل زنان فقیر در امریكا زنان آفریقایی ، لاتینی ، هندی و آسیایی به ترتیب 27 درصد ، 26 درصد ، 21 درصد و 13 درصد را تشكیل می دهند و زنان سفید فقیر فقط 9درصد هستند .

طبق این آمارها زنان آمریکایی از وضعیت خودشان در بازار کار ناراضی هستند. برای اینکه بهتر متوجه عمق فاجعه بشید پیشنهاد می کنم مطلب زیر رو بخونید.

بررسی وضعیت زنان شاغل در آمریکا 

80 درصد از زنان امریکایی اعتقاد دارند که آزادی که زنان در 30 سال اخیر به دست آورده اند باعث فرو پاشی و رفتارهای خشونت آمیز در سالهای کنونی می باشد .

به گزارش ایونا ، 75 درصد آنها از ، ازهم گسیختگی خانواده هایشان اظهار نگرانی می کنند .

87درصد می گویند : اگر چرخ تاریخ به عقب بر گردد در خواست مساوات بین زنان و مردان را یک توطئه اجتماعی علیه ایالات متحده محسوب کرده و در برابر آن می ایستادیم .

80 درصد از آنها عنوان می کنند که به سختی مسوولیتهای کاری و وظایف همسر و فرزندان خود را به طور همزمان انجام می دهیم و 87 درصد از زنان شاغل در کشورهای اروپایی ، امریکایی ، ژاپن و کانادا ترجیح می دهند در خانه بمانند .

12 میلیون مورد طلاق به خاطر شغل زنان در غرب انجام شده است .

در ایالت متحده در یک سال : 5600 کودک به خاطر ضرب و جرح مادران شاغلشان به بیمارستان مراجعه می کنند .

تحقیقات ثابت کرده است که تعدادی از زنان شاغل به دلیل رسیدن به بلندپروازیهای خود سن بارداری خود را تا سن 40 سالگی به تاخیر می اندازند و دانشمندان معتقدند که این افزایش سن ،خطر ناباروری را افزایش می دهد و همچنین نسبت بارداری زنان در سن 40 سالگی فقط به 10 درصد می رسد تا جاییکه نصف تخمکها در این سن از ناحیه کروموزومی غیر طبیعی می شود و این تخمکهای غیر طبیعی در سن 42 سالگی به 90 درصد می رسد .

بنابر تحقیقی که بر روی 1647 زن موفق در کار انجام دادند 42 درصد از زنان موفق در شرکتهای امریکایی همواره بدون فرزند بعد از سن 40 سالگی به سر می برند و این نسبت در میان زنانی که حقوقشان به 100 هزار دلار یا بیشتر می رسد به 49 درصد می رسد .

همچنین گزارشی دیگری در همین رابطه عنوان می کند که ناباروری در 20 سال اخیر در حال افزایش است و یک زن از 5 زن که بین 40 و 50 سال سن دارند بدون فرزند به سر می برند.

 این ها تا اینجا تبعات منفی حضور زنان در بازار کار بود اما از اینجا به بعد به جنبه های مثبت و فرصتهایی که در این راه حاصل می شود اشاره خواهیم کرد.

شنبه 27/7/1387 - 17:31 - 0 تشکر 65977

به نام خدا

ســلام

mymail جان چرا دروغ بگم؟؟

به نظر باید مطلب جالبی باشه ولی تا چشم بهش افتاد یهویی هول برم داشت......

مطلب طولانی بود و من هم  حوصله خوندنشو نداشتم.. . بهتر نبود توی چند پست قرار می دادی و   حداقل طی دو روز ثبت می كردی؟..

.............

 ولی یه مروری كه كردم اینقدر متوجه شدم كه این مقاله به بررسی مشكلات حاصل از اشتغال زن پرداخته كه جای بسی تامل است. درسته همه این مشكلات هم وجود داره ولی اگه بر روی همه چیز مدیریت صحیح انجام بشه می شه بر مشكلات هم غلبه كرد. برای یك زن (وهمچنین مرد) در درجه اول باید زنگی شخصی و خانوادگیش مهم باشه و اشتغال و كسب درآمد در رده های بعدی. می تونه بحث جالبی باشه ولی متاسفانه انجمن كارآفرینی چندان مورد توجه دوستان نیست.

........

اللَّهُــــــــمّے صَــــــلٌے  و سَلّـــــمّے علَےَ مُحمَّــــــــدْ وَ آلِےَ مُحمَّـــــــــدْ و عجِّـــــــلْ فرَجَهُــــــمّے
 
 
يکشنبه 5/8/1387 - 17:38 - 0 تشکر 67498

سلام

بحث خوبیه . یه بحث مشابه هم تو انجمن زنان داشتیم به اسم کار خارج از منزل، البته به این گستردگی نبود. ولی خیلی خوبه که روشنگری بشه تا خانومای ایرانی بدونن که زنها چه جوری و با چه لطایف الحیلی از داخل خونه به بیرون کشیده شدن تا هم نیروی کار ارزان واسه کارفرماها فراهم بشه و هم اینکه کانون خانواده هاسست و متزلزل بشه تا استعمارگرا به آنچه که میخواستن دست پیدا کنن.

شماره یک رو که خودتون خیلی کامل و جامع جواب دادین.

شماره 2 - به نظر من تو جامعه ایرانی لازمه که در بعضی مشاغل بانوان حضور داشته باشن، مشاغلی مثل پزشکی و یا معلمی و مشاغلی که به صورت خاص با خانمها سروکار دارن.

شماره 3- اکثر خانمها فکر میکنن فقط وقتی میتونن ثابت کنن مفید هستن که از خونه بیان بیرون و تو اجتماع فعالیت کنن. و این ناشی از این فرهنگ غلطه که خانه داری، همسرداری و تربیت فرزند رو کار بیهوده ای می دونن و یا اینکه از اهمیت و ارزش اون باخبر نیستن. اکثراً میگن برای اینکه دستمون توجیب خودمون باشه و استقلال مالی داشته باشیم میریم سرکار، و یا اینکه میگن اگه توخونه بشینیم احساس بیهودگی میکنیم.

شماره 4- خروج گسترده خانمها از کانون خانواده و پیوستن اونا به بازار کار تنها چیزی که به ارمغان آورده، از هم پاشیده شدن کانون خانواده ها، بالارفتن توقع دخترها برای ازدواج و درنتیجه بالارفتن سن ازدواج، عدم تربیت و پرورش صحیح کودکان و ... بوده. اگه خانوما بشینن بچه هاشونو تربیت کنن و واسشون وقت بذارن، اگه به خونه زندگیشون برسن و هوای شوهر و بچه هاشونو داشته باشن، مطمئن باشین که خیلی از بزه های اجتماعی کم میشه، اینقدر فساد و دین گریزی بین جوونا زیاد نمیشه.

فکر کنم 4 و 5 رو باهم جواب دادم.

    

خنجر آب‌دیده را زنگ عوض نمی‌کند
چهره انقلاب را جنگ عوض نمی‌کند
بگوی با منافقین به کوری دو چشمتان
پیرو خط رهبری رنگ عوض نمی‌کند

دوشنبه 13/8/1387 - 19:43 - 0 تشکر 68655

در ادامه این بحث به این موضوع خواهیم پرداخت که حضور زنان در جامعه و بخصوص بازار کار چقدر می تواند برای حرکت به سمت رشد و توسعه کمک کننده باشد . نظر به اهمیت این بحث در تاپیک جداگانه و با مطالعه چند مقاله ی علمی در این زمینه به بررسی آن خواهیم پرداخت.

آدرس بحث : اشتغال زنان منبع کارافرینی

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.