• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن معارف > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
معارف (بازدید: 2446)
يکشنبه 21/7/1387 - 10:55 -0 تشکر 64729
آیا فرشتگان هم نماز مى‌خوانند؟

به نام خدایی که در همین نزدیکی هاست

سلام

از دوستان تبیانی یه سوال داشتم، آیا فرشتگان هم نماز مى‌خوانند؟

تسبیح فرشتگان عین نماز خودن ما هست؟

کیفت عبادات فرشتگان چجوریه؟

ممنون میشم اگر کسی در این موارد اطلاعاتی داره اینجا بگه.

التماس دعا

 

كار ما نیست شناسائی "راز" گل سرخ
كار ما شاید این است
كه در "افسون" گل سرخ شناور باشیم...
دوشنبه 22/7/1387 - 3:45 - 0 تشکر 64870

فرشتگان الهی به عنوان موجوداتی که کاملا تحت امر و دستور الهی هستند اختیاری بر عدم تسبیح و ذکر خدا ندارند !

کما اینکه بالاجبار اگه اسمش رو نگیم شکل و روحیات خلقی اونها جوری خلق شده که لحظه ای از یاد و عبادت خدا غافل نمیشند
اینکه نماز هم میخوانند یا خیر خب طبعا همون جور که در روایانت داریم فلان عبادت به اندازه فلان تعداد نماز فرشتگان ثواب داره ؛ دلیلی بر اقامه نماز فرشتگان میشه 

علی علی  

آقا جان اگر قرار باشد من هم مثل ژول ورن دور دنيا را درهشتاد روز بچرخم ،
ترجيح ميدهم دور تو بچرخم
چون تو هم دنياي مني هم عقبي مني
دوشنبه 22/7/1387 - 10:56 - 0 تشکر 64905

با سلام

جناب - حیات طیبه-در مورد مجبور بودن فرشتگان سخن شما درست نسیت یعنی دقیقاً خلاف سخن شما صحیح می باشد که ایشان دارای اختیار می باشند .   

اما در مورد تسبیح فرشتگان لزوماً نباید که تسبیح آنان زبانی باشد بلکه وجودات آنها به گونه ای است که خود عین تسبیح می باشند.پس لحظه ای از یاد و تسبیح خداوند غافل نمی شوند زیرا این دو امر برای آنها ذاتی می باشد.

دوشنبه 22/7/1387 - 21:41 - 0 تشکر 65027

بسم رب المهدی

خب جناب صدرای عزیز باید خدمتتون عرض کنم مجبور بودن رو که بله ... شاید لفظ درستی نباشه . چون وقتی از مجبور بودن صحبت میشه یعنی اینکه اون شخص علاقه ای به کاری که انجام میده نداره ولی بالاجبار باید انجامش بده ! که این کار هم عقلی و هم منطقی در مورد فرشته های الهی صادق نیست

اما چیزی که من میدونم اینه که اختیاری از خود ندارند !
چون نوع خلقتشون شکلی رو داره که نمیتونند مثل انسان ها دارای اختیار باشند و عملی رو بخواند انجام بدند و عملی رو نه !

منظور من در کل وجود جبر، و در مقابل اون اختیار هست که برای فرشتگان معنی نداره و تنها مربوط به انسانها و اجنه است .

( از جناب ممل هم خواهشم این هست که اگر عنوان یا مطلب اصلی تاپیکشون رو به شناخت فرشتگان و کل حیطه ای که شامل فرشتگان میشه  ، چه عبادت ،  چه خلقت و چه  خصوصیات اونها ، تغییر بدند بهتر است . چون تاپیک  کامل تر و  همه  جانبه تری رو این موضوع لازم داره  وصرف نماز خواندن آنها در قسمتی از سایت تبیان هم خلاصه بیان شده )

ممنون از توجهتون . علی علی  

آقا جان اگر قرار باشد من هم مثل ژول ورن دور دنيا را درهشتاد روز بچرخم ،
ترجيح ميدهم دور تو بچرخم
چون تو هم دنياي مني هم عقبي مني
چهارشنبه 24/7/1387 - 12:25 - 0 تشکر 65290


با  سلام

جناب حیات طیبه عزیز باید در پاسخ به فرمایشاتتان بگویم كه در مورد فرشتگان همانگونه كه نفی اجبار كردیم باید اثبات اختیار هم بكنیم . فرشتگان و ملائكه موجودات نورانی هستند كه به منشع آفرینش بسیار نزدیكتر از سایر موجودات دیگر می باشند فلذا صفات آنها هم از همه موجودات به حق تعالی نزدیكتر می باشد ..

یكی از این صفات هم اراده می باشد كه یك صفت كمالی در حق تعالی می باشد كه این ویزگی در ملائكه هم وجود دارد و آنها دارای اختیار می باشند و با اختیار خود به تسبیح خداوند یگانه می پردازند. و در مورد آنها جبر معنا ندارد.

چهارشنبه 24/7/1387 - 20:36 - 0 تشکر 65365

به نام خدایی که در همین نزدیکی هاست

سلام

از جناب hayat_e_tayebe و sadra2554 ممنون که به سوالم پاسخ دادین، منم مطلبی تو تبیان دیدم برای تکمیل صحبت شما عزیزان این رو قرار میدم.در این كه فرشتگان خداوند متعال را تسبیح و تقدیس مى‌كنند جاى هیچ تردید نیست؛ برخى آیات قرآن كه به تسبیح فرشتگان اشاره فرموده، عبارت است:

1- «وَ‌إِذْ قَالَ رَبُّكَ لِلْمَلَـئِكَةِ... وَ‌نَحْنُ نُسَبِّحُ بِحَمْدِكَ وَ‌نُقَدِّسُ لَكَ...؛ به خاطر بیاور، هنگامى كه پروردگارت به فرشتگان گفت: ... ما تسبیح و حمد تو را به جا مى‌آوریم و تو را تقدیس مى‌كنیم.» (بقره/30)

2- « لاَ‌یَسْتَكْبِرُونَ عَنْ عِبَادَتِهِ وَلاَ‌یَسْتَحْسِرُونَ * یُسَبِّحُونَ الَّیْلَ وَ‌النَّهَارَ لاَ‌یَفْتُرُونَ؛ فرشتگان، هیچ گاه از عبادتش استكبار نمى ورزند و هرگز خسته نمى‌شوند، شب و روز را تسبیح مى‌گویند و سست نمى‌گردند.» (انبیاء/19و20)

3- « وَالْمَلَـئِكَةُ یُسَبِّحُونَ بِحَمْدِ رَبِّهِمْ و...؛ فرشتگان، پیوسته تسبیح و حمد پروردگارشان را به جا مى‌آورند.» (شوری/5)

از ابن عباس و ابن مسعود نقل شده است كه «تسبیح» فرشتگان، به معناى نماز خواندن آنهاست.

رسول‌اكرم صلى الله علیه وآله به ابوذر فرمود:

«اى ابوذر، هر گاه بنده‌اى وضو بسازد یا تیمم كند، سپس اذان و اقامه بگوید و نماز بخواند، خدا فرشتگان را امر مى‌كند كه پشت سر او صفى تشكیل دهند كه دو طرف آن دیده نشود و به نماز او اقتدا نمایند و به دعاى او آمین گویند.» (وسایل الشیعة، ج5، ص381)

منبع: کتاب پرسمان قرآنی، بااندکی تصرف.

التماس دعا

كار ما نیست شناسائی "راز" گل سرخ
كار ما شاید این است
كه در "افسون" گل سرخ شناور باشیم...
چهارشنبه 24/7/1387 - 22:57 - 0 تشکر 65380

با سلام خدمت کلیه دوستان گرامی .
نکاتی راجع به نظرات دوستان وجود داره که تصمیم گرفتم یه جورایی تصحیح وتکمیل کنم.

اول نکاتی راجع به اختیار ملایکه در انجام یا ترک افعال :
ملائکه موجوداتی هستند که شهوت و غضب ندارند و مرتکب گناه نمیشوند. حضرت علی علیه السلام در بیان ویژگی های ملائکه میفرماید: «خداوند ملائکه را خلق کرد و آنها را در آسمانها مسکن داد، در آنها سستی نیست، غفلت نیست، معصیت نمیکنند و از همه موجودات به خداوند آگاهتر و از همه به او نزدیکتر و خداترس تر هستند، اطاعتشان از خدا از همه بیشتر است، نه خواب به دیدگان آنها راه مییابد و نه دچار سهو و نسیان میشوند و بدنهایشان سست نمیشود
بحار الانوار، جلد 59، ص 175- تفسیر القمی، جلد 2، ص 207- میزان الحکمه، ج 7، ص 194

از این بیان نورانی حضرت، بخوبی روشن میشود که گناه نکردن ملائکه به خاطر این است که اساسا میل و کششی در وجودشان به سوی گناه نیست، نه اینکه مجبور به ترک گناه و انجام عبادت باشند. زیرا اجبار در جایی معنا دارد که کسی را وادار نمایند بر خلاف خواسته و میل خود، کاری را انجام دهد یا ترک کند و در ملائکه اینطور نیست.

حضرت علی علیه السلام درباره اشتیاق آنان به طاعت و بندگی حق میفرماید: «اشتیاق ایشان به طاعت و بندگی حق به خاطر علاقه ای است که در دل های آنان است و موارد آن عبارت است از امیدواری به رحمت و ترس از عذاب او.»
نهج البلاغه فیض الاسلام، خطبه 90

ادامه دارد...

خدا را جدی بگیرید .          امام زمانتان را جدی بگیرید .         در امورتان جدی باشید .

*انجمن معارف به دنبال بهترین هاست*
*اگر یکی از بهترین هایید*
*همین الآن کلیک کنید*

چهارشنبه 24/7/1387 - 23:4 - 0 تشکر 65381

اما نکاتی راجع به اصل بحث :
امام علی (ع) در خطبه اول نهج البلاغه می فرمایند :«سپس آسمانهاى بلند را از هم گشود و آنها را مملو از فرشتگان مختلف ساخت. گروهى از آنان همیشه در سجودند و ركوع ندارند و گروهى در ركوعند و قیام نمى كنند و گروهى در صفوفى كه هرگز از هم جدا نمى شود قرار دارند و همواره تسبیح مى گویند و خسته نمى شوند.»

در روایتى آمده است كه از پیغمبر اكرم(صلى الله علیه وآله)سؤال كردند :
نماز ملائكه چگونه است؟ پیامبر سخنى نگفت تا این كه جبرئیل نازل شد و به حضرت گفت: «أنَّ اَهْلَ السَّماءِ الدُّنْیا سُجُود اِلى یَومِ الْقِیامَةِ یَقُولُونَ سُبْحانَ ذِى الْمُلْكِ وَ الْمَلَكُوتِ وَ اَهْلُ السَّماءِ الثّانِیَةِ رُكُوع اِلى یَوْمِ الْقِیامَةِ یَقُولُونَ سُبْحانَ ذِى الْعِزَّةِ وَ الْجَبَرُوتِ وَ اَهْلُ السَّماءِ الثّالِثَةِ قِیام اِلى یَوْمِ الْقِیامَةِ یَقُولُونَ سُبْحانَ الْحَىِّ الَّذى لایَمُوتُ.
اهل آسمان اوّل تا روز قیامت در سجده اند و پیوسته مى گویند پاك و منزّه است كسى كه صاحب ملك و ملكوت است و اهل آسمان دوّم تا روز قیامت همواره در ركوعند و مى گویند پاك و منزّه است خدایى كه صاحب عزّت و جبروت است و اهل آسمان سوّم پیوسته تا قیامت در حال قیامند و مى گویند پاك و منزّه است خداوندى كه زنده است و نمى میرد.»

در این كه آیا منظور از سجود و ركوع و قیام، اعمالى همچون سجود و ركوع و قیام ماست یا اشاره به مراحل خضوع و عبادت فرشتگان بر حسب مراتب و مقامات آنها، گفتگوست. اگر فرشتگان را داراى جسم (جسم لطیف) بدانیم و صاحب دست و پا و صورت و پیشانى، معناى اوّل مناسب تر است و اگر جسمى براى آنها قائل نباشیم، یا آنها را داراى جسم بدانیم، نه جسمى همانند ما، معناى دوّم مناسب تر خواهد بود.

به هر حال كار این مجموعه، همگى عبادت و تسبیح و تقدیس خداوند بزرگ است . گویى غیر از آن، كارى ندارند و جز به عبادت عشق نمى ورزند. در واقع آنها از نشانه هاى عظمت خداوند و بزرگى مقام او و عدم نیاز او به عبادت عبادت كنندگان مى باشند و به تعبیر دیگر فلسفه خلقت آنان احتمالا آن است كه انسانها به عبادت خویش مغرور نشوند و بدانند كه اگر به فرض محال او نیاز به عبادت مى داشت، فرشتگان عالم بالا در همه جا مشغول عبادتند تا بندگان زمینى تصوّر نكنند عبادت كردن یا نكردن آنها اثرى در كبریایى او مى گذارد و اگر جملگى آنها كافر گردند بر دامن كبریاى او گردى نمى نشیند: «اِنْ تَكْفُرُوا فَاِنَّ الله غَنیّ عَنْكُمْ»سوره زمر، آیه 7

یا علی مدد

خدا را جدی بگیرید .          امام زمانتان را جدی بگیرید .         در امورتان جدی باشید .

*انجمن معارف به دنبال بهترین هاست*
*اگر یکی از بهترین هایید*
*همین الآن کلیک کنید*

پنج شنبه 25/7/1387 - 8:58 - 0 تشکر 65410

با سلام

دوست گرامی منتظر عشق سخن شما در مورد مختار یا مجبور بودن فرشتگان درست است زیرا آنها با علم به حق تعالی و مادون او با اختیار خویش عبادت خداوند را به جا می آورند و هر موجودی به اندازه علم خویش اختیار دارد مثال واضح این مطلب هم ائمه اطهار هستند كه انسانهایی مختار بودند و هیچگاه هم از یاد خداوند غافل نمی شدند .

اما در مورد نماز فرشتگان باید گفت كه نماز واقعی همان ذكر خداوند و از او غفلت ننمودن می باشد همچنان كه در قرآن آمده است اقم الصلاة لذكری كه نماز را برای یاد من برپا دارید و در جای دیگر آمده است كه انسانهایی هستند كه هیچ گاه از یاد خداوند غفلت نمی ورزن حتی در خواب الذین یذكرون الله قیاماً و قعودا و علی جنبهم

فرشتگان هم اینگونه هستند . آنها از آن جهت كه موجدات مادی نمی باشند هیچگونه حجابی در بین آنها و خداوند وجود ندارد فلذا در هر حال خود را در محضر خداوند می بینند و از او حتی آنی غفلت ندارند و همه تینها به سبب علم و اختیار و اراده آنهاست . 

نكته دیگر در مورد ملائكه این است كه آنها مجرد از ماده می باشند فلذا جسم ندارند و آن چیزی كه جسم ندارد اندازه ندارد و آن چیزی كه اندازه ندارد مكان و جهت ندارد و آنچه كه گاهی در برخی از احادیث آمده است از باب تشبیه معقول به محسوس است و گاهی هم به صورت مجاز

چهارشنبه 8/8/1387 - 14:13 - 0 تشکر 68077

صدارای عزیز چرا فکر می کنید نزدیکترین موجودات و شبیه ترین آنها بخدا فرشتگاه هستند. خداوند وقتی انسان را آفرید بخود آفرین گفت نه وقتی که فرشتگاه را آفرید. بالاترین مقام ها را به نوع انسان بخشید و بر همه ی دیگر موجود برتری بخشید. در ضمن در مورد اینکه می گویید فرششتگاه موجوداتی مختار هستند. خیر فرشتگاه اختیار ندارند و در عالم هستی 3 موجود هستند که اختیار دارند . اول خود ذات مقدس الهی و دوم جنیان و سوم انسانها و دیگر هیچ .

شنبه 11/8/1387 - 15:26 - 0 تشکر 68231

در حدیث امام باقر(علیه السلام ) آمده است : وقتی كه رسول خدا به معراج رفت , وقت نماز كه رسید, جبرئیل اذان و اقامه گفت و رسول خدا با فرشتگان و پیامبر نماز خواندند, (همان , ح 1).

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.