پژوهشگران می گویند آرام غذا خوردن می تواند افراد را به کم خوری ترغیب کند و باعث شود از خوردن غذا لذت بیشتری ببرند.
به گزارش مرکز خبری امید به نقل از رویترز ، محققان یک وعده غذا شامل پاستا،گوجه فرنگی و پنیر در اختیار ۳۰ زن قرار دادند. هنگامی که این افراد به آرامی غذا خوردند و غذایشان را کاملا جویدند ۷۰ واحد کمتر کالری وارد بدن خود کردند.
این یافته ها تایید علمی بر یک شیوه قدیمی کنترل وزن است .
نتایج این تحقیق در شماره ماه ژوییه مجله “تغذیه بالینی آمریکا” منتشر شده است .
آنا آندرید و همکارانش از دانشگاه رودآیلند در کینگستون می گویند براساس شیوه قدیمی کنترل وزن آرام و با لذت غذا خوردن فرصت کافی فراهم می کند تا علایم طبیعی سیری بدن فعال شوند.
نفخ معده و تغییرات در چندین هورمون مرتبط با اشتها بدن را آگاه می کند که زمان دست کشیدن از غذا فرارسیده است . اما این فرایندها زمان می برد به همین خاطر تعجیل در غذا خوردن در تئوری می تواند باعث پرخوری شود.
با این حال پیش از این در مورد تاثیر آرام غذا خوردن در کاهش ورود کالری به بدن، تحقیقات چندانی انجام نشده بود.
این محققان در این مطالعه در دو موقعیت جداگانه یک نوع وعده غذایی در اختیار ۳۰ زن قرار دادند. یک روز به آنها گفته شد تاحدی که برایشان مشکلی ایجاد نشود، با سرعت غذا بخورند و بین لقمه ها فاصله نگذارند.
روز دیگر به آنها گفته لقمه ها را کوچک بردارند، بین دو لقمه قاشق خود را بر زمین بگذارند و هر لقمه را ۲۰ تا ۳۰ بار بجوند.
محققان دریافتند این زنان هنگامی که به آرامی غذا خوردند بطور میانگین ۷۰ واحد کالری کمتر دریافت کردند ضمن آن که بعد از غذا احساس سیری و رضایت بیشتری داشتند.
آندرید و همکارانش دلایل بالقوه گوناگونی را برای این یافته ها بیان می کنند. آنها می گویند آهسته غذا خوردن علاوه بر آنکه فرصت بیشتری برای فعال شدن علایم سیری در اختیار بدن قرار می دهد، با درک طعم ، رایحه و ترکیب غذا امکان احساس رضایت بیشتر و دریافت کالری کمتر را میسر می سازد.
این پژوهشگران بر ضرورت انجام تحقیقات مشابه بر روی مردان و بزرگسالان چاق تاکید کردند.