• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
بهداشت و سلامت (بازدید: 5218)
دوشنبه 15/7/1387 - 3:23 -0 تشکر 63205
آدامس بخوریم یا نه ؟؟؟

سلام

الا بذکر الله تطمئن القلوب

*******

خوب ... این جا می خواهیم از آدامس بگیم و بشنویم ... یه تاپیک آدامسناک

می خواهیم بدونیم

آدامس بخوریم یا نه ؟؟؟

آدامس چه جوری سا خته شد ...

چه جوری آدامس بخوریم ... ( ادبستان آدامس )

آدامس های ویژه ... آدامس های معروف ...

و ........... خییییلی مطالب دیگه ای که امیدوارم مفید و جذاب باشه براتون ...

منتظر آدامس خورای حرفه ای هستیماااااا

ماندگار باشید

یا علی

اللهم ‌ارزقنا توفیق‌الشهادة فی سبیلك تحت لواء ولیك

همراه شما در انجمن سیاسی anjoman.siasi@tebyan.org

و انجمن ورزش و تندرستی anjoman.varzesh@tebyan.org

چهارشنبه 1/3/1387 - 9:21 - 0 تشکر 40580

آدامس جویدن می تواند به کنترل اشتهای شما کمک نماید. در یک مطالعه که در دانشگاه "کالدونیان گلاسگو" انگلیس انجام شد، نشان داد کسانی که در بین وعده های غذایی شان آدامس می جویدند، در وعده های غذایی یا میان وعده های بعدی، غذای کمتری خوردند.   

حال این سوال پیش می آید: چه جادویی در پشت این مطلب نهفته است؟

این مساله می تواند به دلایل مختلفی باشد:

* یک عقیده این است که آدامس جویدن موجب می شود تا نیاز به جویدن چیزهای دیگر مثل غذا از بین برود. شما هنگامی که آدامس می جوید، هیچ چیز دیگری را ناخواسته و بدون فکر نمی خورید.

آدامس جویدن می تواند به کنترل اشتهای شما کمک نماید.

* نظر دیگر این است که طعم و مزه آدامس میل و رغبت شما را به طعم و مزه دیگری در دهانتان از بین می برد. این موضوع در آدامس های نعنایی بیشتر صدق می کند. تصورش را بکنید؛ یک آدامس نعنایی را در دهانتان می گذارید و می جوید، سپس یک لیوان آب پرتقال می خورید. ( چه احساسی دارید؟)

جویدن یک بسته آدامس بدون قند چیزی حدود 5 تا 10 کالری به شما می دهد، در صورتی که جویدن یک ساعت آن باعث سوزاندن 10 کالری می شود!

به هر حال، بعضی تحقیقات اشاره می کنند خوردن زیاد آدامس می تواند برای دندان ها یا ماهیچه های آرواره و یا هر دو مضر و زیان آور باشد، پس با دندان پزشک تان در این مورد مشورت نمایید.

با این حال آدامس بدون قند می تواند به کاهش پلاک دندانی و یا کرم خوردگی های دندانی کمک نماید.

اگر شما جزء آن دسته افراد هستید که تلاش و کوشش زیادی می کنید تا بعد از وعده غذایی اصلی چیزی نخورید یا برای جلوگیری از خوردن میان وعده های شیرین هنگام خواب تقلای زیادی می کنید، بیایید جویدن یک آدامس بدون قند را امتحان نمایید.

این امر به شما کمک می کند تا:

* متوجه شوید وعده غذایی تان به پایان رسیده.

* از خوردن سرپایی یا ناخنک زدن های شما جلوگیری می کند.

* تمایل و اشتهای زیادتان به مواد شیرین را کاهش می دهد.

منبع: سایت تبیان

 

« معجزه خبر نمی کند، با احتیاط ناامید شوید ! »

 

دوشنبه 15/7/1387 - 20:37 - 0 تشکر 63396

تاپیک زنونه شد ورود آقایون ممنوع

دوشنبه 15/7/1387 - 22:20 - 0 تشکر 63419

 یا لطیف

یه سلام اوکالیپتوسی به همه آدامس خورا

به قول بعضیا آدامس خوراش بیان بالا!

مبحث خوبی رو شروع کردین...

مطمئناً یکی از مباحث شلوغ و پر سر و صدایی میتونه باشه...

راستی با خوندن پست دوست خوبم مهدی 313 یاد یه چیزی افتادم....

اون قدیما آقاجونمون بهمون میگفت بچه آدامس نخور سیبیلات کج در میادااااا!!!

اما خداییش الان نگاه کنید پسرا خیلی بیشتر از دخترا آدامس میخورن!!!!

مخصوصا از اون آدامس هایی که ادعای پاک کردن دندانها رو دارن و میگن ما بعد از غذا خوردن PH دندون رو میاریم پایین!!!

خب دیگه تا دیر نشده بحث رو شروع کنید که دلمون آب شد...

یا علی مدد

سه شنبه 16/7/1387 - 2:14 - 0 تشکر 63476

آدامس با طعم توت فرنگی برای راه رفتن تو خیابون خوبه ، با طعم نعنا دیگه درسته برای قرار گذاشتن خوبه ، با طعم لاستیک ! برای دروازه بانی خوبه ، با طعم موزی برای مسافرت ، با طعم دیگه چی داریم ، دیگه دانش من همین قدر بود ، منتظرم تا در تاپیک شما دانشم را بیفزایم البته با لینک مطلب بذارید ( این رو میگم چون جدیدا هر کی منو می بینه میگه هیچکدوم از نوشته هات اعتبار نداره  بعد از این همه کار کردن خیلی بده این جور رفتارها ولی من سعی می کنم آدامس بخورم و این جور مشکلات رو فراموش کنم .


در این بحث شرکت کنید ، لینک بحث

سه شنبه 16/7/1387 - 9:36 - 0 تشکر 63503

به نام خدای مهربون

سلام...

ماندگاری عزیز... ما مشتاقانه منتظریم! ینی حداقل من كه شدیدن مشتاقانه منتظرم!

واقعن الآن یه سوال بزرگ ذهن من اینه كه من آدامس بخورم یا نه.. شوخی نمیكنم... چون هر كی یه چی میگه راجع بهش... موندم.. بالاخره مفیده این آدامس... یا نه! نخسوزن برا معده!

و دیگه اینكه... یه سوالی هم داشتم! جدیدن هر چند وقت یه بار.. یه خبر مبنی بر اینكه نمیدونم از استخون خوك و از این چیزا داخل آدامسا میریزن شایعه میشه... نخسوزن این آخریا كه راجع به اربیت هم همچین چیزی رو گفتن! منم كه فقط اربیت اكالیپتوسی میخوردم! آدامس خورم قطع شد! میخواستم ببینم واقعن این حرفایی كه میزنن حقیقته یا نه! ههه.. خب سواله دیگه

همین .. 

مواظب خودتون باشید..

یا علی 

سه شنبه 16/7/1387 - 21:56 - 0 تشکر 63730

سلااااام به همه آدامس خورا

خیلیل تاپیک جالبیه... اینم یه مطلب از طرف من.... امیدوارم خوشتون بیاد:

تحقیقات مشترك دانشگاه «نورث امبریا» و «واحد تحقیقات ادراكی» در انگلستان نشان می‌دهد كه جویدن آدامس بر وظایف اداركی مانند حافظه و تفكر، تأثیر مثبت دارد. «اندروشولی» از واحد علوم اعصاب ادارك انسانی دانشگاه «نورث امبریا» می‌گوید:‌ «نتایج به دست آمده كاملاً‌‌ روشن است و نشان می‌دهد كه جویدن آدامس بر حافظه اثر گذار است. جویدن آدامس باعث می‌شود كه فرد تعداد كلمات بیشتری به خاطر آورد.»جدا از بحث علمی و تحقیقاتی این كشف،این خبر در كدام یك از ما ایرانیان تلنگری زد و چه كسی از ما با خواندن این خبر به یك خودكاوی دست زد و به تغییر باورهای جزم اندیشانه‌ی سنتی خود پرداخت...خبر فوق بیش از هر چیز بر نسبی بودن امور در جهان و زندگی آدمی حكایت دارد كه هیچ چیز در هستی دارای ثبات نیست، حتی مسائل علمی. لازم است از روش و متد درك این موضوع و موضوعات مشابه برای توسعه و پیشرفت و زندگی بهتر، عبور از جزئیات و تغییر را بپذیریم تا داده‌های تاریخی خود را نقد كنیم و آنهایی را كه در برابر زمان رنگ باخته‌اند  راپالایش نمائیم تا بتوانیم به انسانی از خود فرارونده و مدرن مبدل شویم و به روند مدرن شدن در جامعه كمك كنیم. در غیر اینصورت چون تخته سنگی ثابت می‌مانیم تا مردگان برای ما تعیین تكلیف ‌كنند و ما همچنان اسیر مردگان  می مانیم!!... برای مثال، هنوز در كلاسهای دانشگاهی ایران،‌استاد به دانشجویی كه آدامس بجود تذكر می‌دهد و در مقاطع پایین‌تر تحصیل نیز،‌برخی از معلم‌ها دانش‌آموزان را از كلاس درس اخراج می‌كنند و در برخی مسائل دیگر فردی یا اجتماعی نیز همین قاعده رعایت می‌شود.در این یادداشت  تلاش بر این است در یك نگاه تاویلی علت جزم اندیشی را با تكیه بر مثال فوق و تطبیق آن با برخی مسائل اجتماعی كه گفتمان مسلط تاریخی جامعه ایرانی را شكل داده  به بررسی بنشینیم:

۱ـ پارانویای اجتماعی ـ تاریخی:‌ پارانویا یك اختلال روانی است كه در آن فرد، دیگران و اطرافیان را با سوء ظن می‌نگرد و همه كس و هر كاری را از اطرافیان بر علیه خود می‌پندارد تا آنجا كه همه برای او  دشمنانی بالقوه می‌گردند. این اختلال بیش از همه،‌خود فرد پارانوئید را دچار استرس و اذیت و آزار می‌نماید.

بر اساس نظریه ناخودآگاه جمعی «كارل گوستاویانگ»، همه آدمیان، بخشی از باورهای خود را‌از نیاكان خود به ارث برده‌اند که آنها را به تحریك و کنش و واکنش  وا می‌دارد، این نیرو از دیرباز تاكنون به صورت وراثتی به  اكنون رسیده و موجب شكل گیری فرهنگ با قوانین نانوشته، و بعضا غیرقابل نقد گردیده است. از تركیب پارانویا با ناخودآگاه جمعی ما می توانیم بسیاری از رفتارهای فردی و اجتماعی در یك جامعه ایستا را تاویل نماییم كه پارانویاهای شخصی و محلی به پارانویای تاریخی و ملی و ناخودآگاه جمعی تبدیل گشته‌اند. مثلا همین كه استاد یا معلم به دانشجو یا دانش آموز خود تذكر می‌دهد یا او را از كلاس اخراج می‌كند حكایت از پارانویایی دارد كه او حس می‌كند مخاطب او قصد توهین یا تمسخر او را دارد در نتیجه با توجه به جایگاه و شأن خود كه آن را قدسی می‌پندارد، رفتاری مخالف با این عمل (آدامس جویدن)‌ را از خود بروز می‌دهد كه با تذكر یا اخراج از كلاس معنا پیدا می‌كند. برای مثال موارد دیگری نیز با این موضوع تطبیق دارد كه در جامعه ما مشاهده می‌شود: مثلا كلمه‌ی «مادرشوهر» به زنی اطلاق می‌شود كه با عروس خود ـ بدرفتاری می‌كند و او را دوست ندارد و عروس پس از چندین سال كه فرزندانش بزرگ شدند و ازدواج كردند همان جایگاه ـ مادر شوهر ـ را برای همسر فرزند پسر خود (عروس) اعمال می‌كند،‌این یك نوع پارانویای فرهنگی است كه از دیرباز در جامعه‌ ایرانی رسوب كرده است یا همچنین در فرهنگ ما شخصیت «زن بابا» نیز زنی قسی القلب است كه با فرزندان شوهر خود كه از زن قبل داشته بسیار دشمنی می‌ورزد. حتی یكی از خوانندگان قدیم نیز ترانه‌ای به نام «زن بابا» دارد كه می‌توان تداوم گفتمان جامعه‌ی پارانوئید را در آن مشاهده نمود و این فرزندان در آینده اگر خود دچار این سرنوشت شوند مانند رفتارهای غریزی حیوانات همان رفتار را تكرار می‌كنند. این پارانویاها به مرور زمان تبدیل به باور جمعی شده‌اند و به خاطر عدم نقد،‌همین طور استمرار پیدا كرده‌اند... 

۲-تصعید: تذكر استاد دانشگاه به دانشجویی كه در كلاس آدامس می‌جود یا اخراج كردن دانش آموز از كلاس در كلیه‌ی مقاطع تحصیلی در آموزش و پرورش ایران به نظر می‌رسد متأثر از هیچ رفتار منفی در عمل آدامس جویدن نباشد كه از آن ضرری به دانش آموز یا دانشجو و یا اطرافیان برسد، اما به کرات این موضوع مشاهده می‌شود وبه نظر می‌رسد  برخورد با این موضوع حاكی از یك تصعید روانی (پالایش) باشد كه چون معلم یا استاد به خوبی نمی‌تواند توجه دانش آموزان و دانشجویان را به موضوع درس جلب نماید و در برابر ضعف خود توانایی نقد خویشتن را نمی‌یابد در نتیجه از این مكانیسم دفاعی روانی ـ تصعید یا والایش ـ استفاده میکند و  با توسل به این توجیه،‌استاد یا معلم ضعف خود را پنهان می‌كند  خود را راضی میکند كه ایراد از دانشجو است تا به  آرامش روانی برسد.

۳-شخصیت اقتدارگرا: اقتدارگرا، فردیست كه در همه حال به قدرت وابسته است. او در برابر افراد بالادست خود فرمانبری مطیع و در برابر زیردستان خود فرمان‌دهی سخت گیر است. یعنی هم سادیسم (قدرت طلب)‌دارد و هم مازوخیسم (قدرت جویی). «من» ایرانیان نیز بدین گونه شكل گرفته و در اكثر مناسبات احتماعی، سیاسی، اقتصادی و خانوادگی می‌توان این نوع اقتدارگرایی را دید. استادی كه دانشجو را از عمل آدامس جویدن نهی می‌كند،‌خود احتمالا دانش آموز یا دانشجویی بوده كه این مرحله ـ آدامس جویدن ـ را طی كرده و دانشجویی نیز كه امروز این تذكر را می‌شنود فردا به باز تولید همین رفتار استاد دست می‌زند به نظر می‌آید این تكرارها و جابجایی‌ها در موقعیت متأثر از همین خصلت اقتدارگرایی باشد در چنین جوامعی افراد به محض رسیدن به قدرت (پدر، معلم، استاد، راننده، شهردار، رئیس جمهور) به زیردستان خود فرمان می  دهند و در پی چرایی آن بر نمی‌ایند،‌زیرا جامعه‌’ فوق، جامعه‌ای استبدادی است كه زیر دست نیز نیاموخته نهی‌ها را پرسش كند و مادام  تابع و مطیع است. و این خصلت در یك تسلسل تاریخی به امروز رسیده و به سنت ما تبدیل گشته است و مادام تكرار می‌شود.

4ـ انتقال: انتقال نیز یكی از مكانیسم‌های دیگر دفاعی است كه در آن بسیاری از فراد تجربه‌ی عشق، ترس یا نفرت دوران كودكی خود را به پدر و مادر،‌به درمانگر یا فرد وابسته‌ی جدید خود منتقل می‌كنند. به عبارتی رابطه‌ای را كه میان او و پدر و مادرش بوده را به شخص دیگری ربط می‌دهد. از این نظر هعم می‌توان نتیجه گرفت نفرتی را كه فرد در دوران كودكی از امر و نهی پدر و مادر در مجالس بابت آدامس جویدن داشته،‌درونی كرده و در كلاس اگر استاد باشد آن را متوجه دانشجو می‌كند و دانشجو نیز در مخالفت با این رفتار استاد آن را متوجه استاد یا معلم می‌كند.

5ـ موخره: خبر فوق كه در روزنامه همشهری چاپ شد جدای اینكه خبری علمی است ارزشی جامعه شناختی دارد چرا كه جزم اندیشی افراد یك جامعه بسته استبدادی و ایستا را به چالش می‌كشد. جامعه‌ای كه از مجموع افراد جزم اندیش تشكیل شده كه بر باورهای گذشته‌ی خود تأكید دارند. از نقد آن هراسناك و مضطرب می‌شوند و حاضر نیستند آن را روز آمد كنند، زیرا احساس تهی بودن، خلا و بی‌هویتی به آنان دست می‌دهد.

این موضوع كه در این گفتار مورد بحث قرار گرفت،‌تنها هدف آن آینه‌ای روبروی خود است كه آیا ما تعصبات خود را به نقد می‌كشیم یا نه؟ فكر می‌كنید آیا لحظه تاریخی نقد جزم اندیشی برای ما فرا می‌رسد؟... جواب این سؤال در خود ماست و در پیكار با خود. نه هیچ كس دیگر

یا علی مدد

 

 

خدایا ریشه ی شادی های مرا در غم دیگران قرار مده... 

 

سه شنبه 16/7/1387 - 22:4 - 0 تشکر 63732

یه سلام دوباره به آدامس خورا

اینم دومین مطلبم که باز هم جالبه:


خوب به نظر رسیدن و احساس مطلوب داشتن خواستة ذهنی تمام افراد است. حال اگر، برای برآوردن این نیاز، مدل موی جدیدی انتخاب كنید یا به كلاس بدنسازی بروید، نتیجه یكسان است. گاه حتی پوشیدن لباس نو خودباوری فرد را تقویت می‌كند. در این میان، یك لبخند زیبا با دندان‌های سالم و پاكیزه و دهانی خوش‌بو، بی‌شك، تأثیر مثبتی در زندگی اجتماعی هر فرد خواهد داشت.
همة افراد گاه برای خوش‌بویی دهان و سفیدی دندان‌های خود از مواد معطر و آدامس‌های مختلف طعم‌دار استفاده می‌كنند. اما می‌دانید كه سقز ـ مادة اصلی تشكیل‌دهندة آدامس ـ چه اثری بر سلامت دندان‌ها دارد؟

تأثیر آدامس در حفظ سلامت دهان و دندان:
آدامس بدون قند تأثیرات مثبت فراوانی در حفظ سلامت دندان‌ها دارد، بدین معنی كه میزان ترشحات بزاقی را در طی عمل جویدن بالا می‌برد و از خاصیت اسیدی پلاك‌های مخرب دندان‌ها می‌كاهد. بر طبق یك نتیجه‌گیری علمی، آدامس می‌تواند در كنار مواد دیگر محافظ دندان‌ها، از پوسیدگی آنها جلوگیری كند.
بیش از بیست سال است كه در مؤسسات تحقیقاتی و پژوهشی سراسر دنیا، در مورد نقش افزایش ترشحات بزاقی در حفظ سلامت دهان و دندان، مطالعات گسترده‌ای صورت گرفته است. شواهد بالینی حاكی از آن است كه نه‌تنها آدامس عامل پوسیدگی دندان‌ها نیست، بلكه استفاده از آن پس از هر وعده غذا یا بعد از میان‌وعده‌هایی نظیر شكلات و بیسكویت، اثر اسیدی ایجاد شده را كاهش می‌دهد.
امروزه محققان معتقدند كه در كنار مسواك زدن مرتب دندان‌ها با خمیر دندان حاوی فلوراید، آدامس نیز می‌تواند نقش مفیدی در حفظ سلامت دهان و دندان ایفا كند.
آب دهان مهم‌ترین ابزار دفاعی طبیعی دهان به‌شمار می‌آید. این مایع پلاك‌های موجود بر سطح دندان‌ها را می‌شوید و اسیدهای ایجاد شده را خنثی می‌كند. در نتیجة جویدن موادی مانند آدامس یا سبزیجات طبیعی، بزاق بر روی دندان‌ها جاری می‌شود. این خاصیت را شویندگی اسید می‌نامند. همچنین، ترشحات بزاقی مواد غذایی باقی‌مانده در لابه‌لای دندان‌ها را می‌زداید.
همان‌طور كه پیش‌تر اشاره شد، عمل جویدن به همراه مزه كردن طعم آدامس میزان ترشح بزاق را افزایش می‌دهد. با جاری شدن آب دهان و افزایش مقدار آن، غلظت مادة بی‌كربنات در دهان بالا می‌رود كه موجب خنثی شدن مواد اسیدی موجود در پلاك‌های دندانی و دسترسی بیشتر به مواد معدنی و در نتیجه مانع پوسیدگی دندان‌ها می‌شود.

تأثیر آدامس در جلوگیری از خشكی دهان:
افرادی كه دچار عارضة خشكی دهان هستند، به دلیل كمبود میزان ترشحات بزاقی و اسیدی بودن دهان، به پوسیدگی دندان مبتلا خواهند شد. لذا به این گروه توصیه می‌شود كه با استفاده از آدامس میزان ترشحات بزاقی خود را افزایش دهند.

بهترین نوع آدامس:
سقز ماده‌ای شیرین است. دو نوع قند سوربیتول و زیلیتول موجود در آن می‌توانند موجب بیماری‌های معده و روده شوند. اگر آدامس مصرفی شما دارای مقدار زیادی از این قندها باشد، دستگاه گوارشتان آسیب خواهد دید. امروزه، به دلیل بی‌توجهی تولیدكنندگان آدامس به درصد قند موجود در آن، چنین مشكلاتی به‌وفور ایجاد می‌شوند. لذا به توصیة متخصصان، برای جلوگیری از ابتلا به بیماری‌های معده و روده، از آدامس‌های با میزان قند كم استفاده كنید.
كودكان بالای 5 سال می‌توانند از انواع مختلف آدامس استفاده كنند. اما بهتر است به جای توجه به اسم و قیمت آدامس، به نوع و كیفیت آن دقت كرد.
بر طبق نتایج به دست آمده از پژوهش‌های علمی، سقز بهترین نوع آدامس است. اضافه كردن درصد بالایی شكر و مواد طعم‌دهنده به آدامس باعث كاهش كیفیت و حتی زیان‌آور شدن این ماده می‌شود.

چند توصیه مفید:
1. دست‌كم دو بار در روز دندان‌ها و لثة خود را با خمیر دندان‌های حاوی فلوراید بشویید.
2. از مصرف زیاده از حد غذا و نوشیدنی‌های شیرین بپرهیزید.
3. مراجعة سالیانه به دندانپزشك را در برنامة زندگی خود بگنجانید.
4. در صورت نبودن امكان مسواك زدن، جویدن آدامس كمك‌كننده است. البته جویدن آدامس هرگز جایگزین شست‌وشوی روزانة دهان و دندان نخواهد شد. حداقل زمان لازم برای بروز آثار مثبت جویدن آدامس بیست دقیقه است
.
یا علی مدد

 

 

خدایا ریشه ی شادی های مرا در غم دیگران قرار مده... 

 

چهارشنبه 17/7/1387 - 10:41 - 0 تشکر 63811

سلام

الا بذکر الله تطمئن القلوب

*******

جناب مهدی 313 ... مگه آقایون آدامس نمی خورن ؟؟؟؟؟ عجیبه .... خییلی عجیبه ( روز حسرت رو یادتونه ) ... خیلی خیلی عجیبه ....

دکی عزیز ... ممنون ....

اون قدیما آقاجونمون بهمون میگفت بچه آدامس نخور سیبیلات کج در میادااااا!!!

خیییییییییییییلی جالب بوداااااا .... نشنیده بودم ....

محسن خسرو عزیز ... ممنون ... دانشتون خوبه ... شما میتونید وارد بشید ... یعنی در ورودی تاپیک قبول شدید ... سعی می کنم آخر سر حتما منابعم رو بهتون بگم ولی اگه بخوام لینک و اینا رو الان بدم مزه ش می پره

نوای عزیزم ... خوشحالم که منتظری ... برای یادگرفتن ... اما حتما به این سوالاتت پاسخ داده میشه ... همینجا ... فقط یه کوچولو دندون روی جیگر بذار ...

سیب سرخ عزیز ... ممنون بابت مطالب خوبت ... فقط پست هایی که زدی یکمی طولانیه ... برای بعدا اگه مطلبی داشتی توی چند تا پست کوتاه بزنی خیلی بهتره ... ممنون عزیزم ...

اما به خاطر تاخیری که در شروع این بحث پیش اومد معذرت میخوام ... شرمنده ...

منتظر همه آدامس خوران تبیانی هستم ...

اللهم عجل لولیک الفرج

ماندگار باشید

یا حق

اللهم ‌ارزقنا توفیق‌الشهادة فی سبیلك تحت لواء ولیك

همراه شما در انجمن سیاسی anjoman.siasi@tebyan.org

و انجمن ورزش و تندرستی anjoman.varzesh@tebyan.org

جمعه 26/7/1387 - 23:54 - 0 تشکر 65766

سلام

الا بذکر الله تطمئن القلوب

*******

تعریف

آدامس ، نوعی شیرینی است که تنها جویده می شود و آنرا نمی بلعند. آدامس های بدون قند، غدد بزاقی را تحریک نموده و تولید بزاق می کنند. همچنین سطوح دندان ها را پاکسازی می نمایند (حتی آدامس های شیرین هم در این مورد مؤثرند؛ چون شکر به سرعت حل می شود و آدامس می تواند دندان ها را تمیز نماید).

صمغ

صمغ، فراورده ای از لاتکس طبیعی است که اساساً در تهیه آدامس به کار می رود. امروزه آدامس ها را به جای صمغ، از نوعی پلاستیک که از فراورده های نفت خام است، می سازند.

البته هنوز در برخی بازارهای محلی همچون بازارهای ژاپن، از صمغ استفاده می کنند.



همانطور که می دانید، وقتی آدامسی را پس از جویدن به روی زمین می اندازند، به سختی به زمین می چسبد و نمی توان آنرا جدا کرد. همین مسئله باعث ممنوعیت فروش آدامس در برخی کشورها از جمله سنگاپور شده است.

اخیرا آدامس های متنوعی همچون آدامس های جایگزین
نیکوتین هم به بازار آمده که تحت نظارت و کنترل دقیق، عرضه می گردد.

آدامس های میوه ای هم جزو آدامس های بادکنکی طبقه بندی می شوند.

آدامس بادکنکی نوعی آدامس است که صرفاً برای باد کردن و تولید حباب تهیه شده است. رنگ آن معمولاً صورتی است و طعم به خصوصی دارد. این نوع آدامس نسبت به آدامس های معمولی چسبناک تر است تا بهتر بادش کنند. آدامس های بادکنکی بسیار مورد توجه کودکان قرار دارند.
برای باد کردن آدامس بادکنکی، آن را با استفاده از نوک زبان صاف کنید، در حالی که دو طرف آدامس را با دندان های خود نگه داشته اید و سپس با کمک دندان هایتان، آدامس را مقداری از دهان خود بیرون بیاورید و بعد داخلش، فوت کنید.

اولین فرمول تهیه ی آدامس بادکنکی را فرانک فلیر در سال 1906م به وجود آورد. اما این نوع آدامس به بازار نیامد تا سال 1928م که والتر دیمر، از فرمول فلیر استفاده نمود و اولین فراورده موفق از آدامس های بادکنکی را به بازار عرضه کرد. از آنجا که رنگ این آدامس صورتی بود، اکثر آدامس های بادکنکی هم به پیروی از آن، صورتی رنگ هستند.

در زمان جنگ جهانی دوم، یکی از سازندگان آدامس های بادکنکی نوعی دیگر از این آدامس عرضه نمود که در آن، نوار باریکی که یک عکس خنده دار روی آن چاپ شده بود در
بسته بندی آدامس قرار داشت. امروزه هم در اغلب آدامس های بادکنکی عکس های خاصی از جمله عکس شخصیت های کارتونی یافت می شود.

برای بسته بندی آدامس ها از جعبه های جذاب، کاغذ رنگی و یا عکس های مورد توجه
کودکان استفاده می شود. اغلب، کودکان زیر دوازده سال از این نوع آدامس استفاده می کنند. برخی آدامس های میوه ای هم جزو آدامس های بادکنکی طبقه بندی می شوند.

اللهم عجل لولیک الفرج

ماندگار باشید

یا حق

اللهم ‌ارزقنا توفیق‌الشهادة فی سبیلك تحت لواء ولیك

همراه شما در انجمن سیاسی anjoman.siasi@tebyan.org

و انجمن ورزش و تندرستی anjoman.varzesh@tebyan.org

شنبه 27/7/1387 - 0:1 - 0 تشکر 65768

سلام

الا بذکر الله تطمئن القلوب

*******

مواد تشكیل دهنده آدامس:

1-پایه و اساس آدامس(30%): بخشی از آدامس است كه هنگام جویدن حل نمی گردد. صمغ های طبیعی(chicle-mastic-spruce-balata)، لاتكس ها(leche-jelutong-nispero)، پلاستیك ها (پلی اتیلن، پلی وینیل استات، استئاریك اسید)، پارافین جامد و یا موم زنبور عسل.

2-شیرین كننده ها(59%): شكر و دكستروز در آدامسهای معمولی و در آدامس های بدون قند سوربیتول(sorbitol)، زایلیتول(xylitol)، ایزومالت(isomalt)، مالتیدول(maltidol) مصرف میگردد كه هم شیرین كننده هستند و هم حجم دهنده.

3-شیرین كننده های قوی(0.5%): نظیر آسپارتام (aspartame) و پتاسیم اسسولفام(acesulfame -k) كه از قدرت شیرین كنندگی بسیار بالایی برخورد بوده و به عنوان طعم دهنده و افزایش ماندگاری طعم كلی به آدامس افزوده میگردند.

4-نرم كننده ها(2%): گلیسیرین، لسیتین، سوربیتول مایع، شیره مالیتول كه به آدامس بافت و نرمی میبخشند.

5-شیره ذرت(10%): به عنوان نگهدارنده و جاذب رطوبت و برای حفظ تازگی به آدامس افزوده میشود.

6-طعم دهنده ها(4%): نعناع(mint)(peppermint-spearmint-menthol)، دارچین(cinnamon)، اكالیپتوس(eucalyptus)، شیرین بیان(liquorice)، انواع میوه ها (لیمو، توت فرنگی، آنانس، سیب، مركبات، هندوانه، انبه، زنجبیل) و طعم كولا.

7-اجزاء فعال(5%): این اجزاء به عنوان سفید كننده و تمیز كننده دندانها،خوش بو كننده دهان و تنفس، و بهبود سلامتی دندانها به آدامس افزوده میگردند. كاربامید(carbamide) به عنوان خنثی كننده اسیدهای پلاك دندان ها و جلوگیری از پوسیدگی آنها، جوش شیرین(baking soda) و كربنات كلسیم (calcium carbonate) به عنوان سفید كننده، استات روی(zinc acetate) و چای سبز(green tea) به عنوان خوشبو كننده تنفس و رفع بوهای بد دهان به آدامس اضافه میگردند. ویتامین ها، كلسیم، فلوراید و روی از دیگر مواد فعالی میباشند كه ممكن است به آدامس افزوده گردد.

8-رنگ های غذایی و خوراكی.

اللهم عجل لولیک الفرج

ماندگار باشید

یا حق

اللهم ‌ارزقنا توفیق‌الشهادة فی سبیلك تحت لواء ولیك

همراه شما در انجمن سیاسی anjoman.siasi@tebyan.org

و انجمن ورزش و تندرستی anjoman.varzesh@tebyan.org

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.