• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن قرآن و عترت > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
قرآن و عترت (بازدید: 397)
چهارشنبه 16/5/1392 - 22:38 -0 تشکر 630059
کلمه «عید» چندبار در قرآن آمده

حجت‌الاسلام عباس مجد (کارشناس علوم دینی): کلمه «عید» که از «عُود» گرفته شده به معنای «بازگشت» است که مصدر آن «عَود» می‌باشد و «فطر» به معنای جوانه زدن، شکافته شدن و رویش است و عید فطر به معنای رویش مجدد و نو شدن و رشد دوباره می‌باشد.

* کلمه «عید» در قرآن:

کلمه «عید» یک مرتبه در آیه ۱۱۴ سوره «مائده» در مورد حضرت عیسی که از خداوند متعال طلب مائده و غذای بهشتی می‌نماید از باب اینکه نزول این غذا معجزه و نشانه‌ای باشد برای حواریون از گذشتگان تا آیندگان آمده است.

خداوند در این آیه اینگونه می‌فرماید: قَالَ عِیسَى ابْنُ مَرْیَمَ اللَّهُمَّ رَبَّنَا أَنزِلْ عَلَیْنَا مَآئِدَةً مِّنَ السَّمَاءِ تَکُونُ لَنَا عِیدًا لِّأَوَّلِنَا وَآخِرِنَا وَآیَةً مِّنکَ وَارْزُقْنَا وَأَنتَ خَیْرُ الرَّازِقِینَ

با توجه به این موضوع با یک پیشینه تقریباً یک ماهه شروع رمضان الکریم با تلاوت قرآن مجید به صورت فردی و جمعی، روح انسان در کتاب انسان‌ساز قرآن کریم پالایش یافته و از تطهیر قرآن، مطهر و پاکیزه می‌شود.

* دعاهای روزانه:

دعاهای روزانه ماه‌های مبارک رمضان همچنین دعای ابوحمزه ثمالی، دعای مجیر و دعای جوشن کبیر که با اسماء جلاله خداوند شروع می‌شود با تعابیری روح انسان را جلا می‌دهد و به انسان می‌فرماید: «رهایی از صفات زشت و حرکت به طرف صفات و ملکات رحمانی تنها راه نجات شما می‌باشد.»

* استحاله روح از شاهراه معرفت خداوند

تکرار و یادآوری این توجهات و تذکرات، روح انسان را از صافی معرفت عبور داده و دو مطلب مهم را به عنوان عیدی ماه کریم به بندگان خداوند اعطا می‌کند.

موضوع اول اینکه رویش و نمو مجدد میسر نمی‌شود مگر با استحاله روح از شاهراه معرفت خداوند و ترک معاصی و اشتباهاتی که انسان در طول یک سال بدانها مبتلا بوده و کسب معرفت و گرویدن به صفات معنوی که وجه‌الضمان آرامش انسان می‌باشد.

قال رسول‌الله (ص): «لیس عید لمن لَبِسَ الجدید ولکن العید لمن امن للوعید.» عید آن نیست که انسان فقط لباس نو بپوشد بلکه عید اصلی برای کسی است که از وعده عذاب الهی در امان باشد.

خدا نکنه تا آدم نشدیم دنیا بهمون رو کنه

کربلا کربلا اللهم الرزقنا

السلام علیک یا ابا عبدالله الحسین (ع)

چهارشنبه 16/5/1392 - 22:39 - 0 تشکر 630060

* توجه به اعمال جمعی و تشویق مردم به اتحاد


موضوع دوم توجه به اعمال جمعی و تشویق آحاد مردم به اتحاد و با هم بودن فارغ از رنگ‌های مذهبی و اعتقادی و ایجاد صمیمت قلوب و عشق ورزیدن به یکدیگر بدون درنظر گرفتن تفاوت‌ها؛ در حالی که انسان از پالایشگاه معرفت خداوندی عبور کرده با وجودی نورانی توجه به یک سال آینده می‌کند یعنی مقدرات شب‌های قدر و آنچه در یک سال آینده به تبعیت این نفس بی‌آلایش و روحانی نصیب انسان می‌گردد.


با تکیه به توشه یک ماه رمضان‌الکریم گناه کردن سخت‌تر از گناه نکردن می‌شود، روحی که از سرکشی افتاده پا به رکاب معرفت خداوندی گذاشته «کل یوم لا یعصی الله فیه، و هو عید»؛ به واقع روزی که مؤمن گناه نکند آن روز عید است.


* ترس حاکمان ظالم از اتحاد در «عید»


اما «عید فطر» لحظه آغاز است که از زمان حضرت رسول (ص) و پس از آن ایشان و حضرات معصومین به اقامه نماز می‌پرداختند که گاهی در فطره‌های زمانی گوناگون، دشمنان اسلام از قدرت‌نمایی مسلمانان و این شکل اتحاد به هراس آمده و از اقامه نماز توسط این بزرگواران جلوگیری می‌نمودند، به طور مثال در زمان حضرت رضا (ع) مأمون از اقامه نماز توسط ایشان جلوگیری نمود.


با مطالعه تاریخ می‌توان گفت که در برهه‌ای از زمان حکومت‌های مختلف از جلوه‌گری اتحاد و ایمان جمعی مؤمنین و اشکال مختلف ممانعت می‌نمودند تا با این حرکت از رشد جوامع اسلامی جلوگیری کنند، اما پس از پیروزی انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی (ره)، حضور مردم در اشکال مختلف عبادی رنگ و بوی تازه‌ای به خود گرفته که هر ساله به اشتیاق مردم و حضور ایشان افزوده می‌شود که جلوه‌گری این شور و شوق در روز عید فطر به امامت ولی امر مسلمین حضرت آیت‌الله خامنه‌ای تبلوری معنادار پیدا می‌کند، چرا که قبولی طاعات و عبادات ارتباط مستقیم به فهم و درک ما از ولایتمداری (تولی و تبری) دارد. ظرفیت و فهمی که تمام معانی مذکور برای ارتقا و رشد آن به ما کمک می‌کند.

خدا نکنه تا آدم نشدیم دنیا بهمون رو کنه

کربلا کربلا اللهم الرزقنا

السلام علیک یا ابا عبدالله الحسین (ع)

چهارشنبه 16/5/1392 - 22:40 - 0 تشکر 630061

* وداع با ماه میهمانی خداوند و اعمال عید فطر


با اتمام ماه مبارک رمضان و وداع با ماه میهمانی خداوند، اعمال عید فطر و شب اول ماه شوال آغاز می‌شود که احادیث بسیاری در فضیلت این شب و اعمال آن وارد شده است؛ شبی که کمتر از «لیلة‌القدر» نیست. ابتدا غسل در وقت غروب آفتاب و احیاء آن به نماز و دعا و استغفار و مسئلت از خداوند به توبه و همچنین دعاهای وارده در کتاب شریف مفاتیح‌الجنان.


*پرداخت زکات فطریه:


بر اساس اعلام مراجع عظام سه کیلوگرم از قوت غالب، غذایی که در اغلب موارد از آن ارتزاق می‌کنیم، به منظور کمک به مستمندان. پرداخت فطریه متوجه تمام افراد از هر سن و سال می‌باشد؛ از کودک یک روزه تا مرد و زن ۱۲۰ ساله. در پرداخت فطریه توجه به اتحاد نیز مورد تأکید قرار گرفته است و همه در پرداخت این امر برابرند.

خدا نکنه تا آدم نشدیم دنیا بهمون رو کنه

کربلا کربلا اللهم الرزقنا

السلام علیک یا ابا عبدالله الحسین (ع)

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.