• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن شمال > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
شمال (بازدید: 1657)
چهارشنبه 16/5/1392 - 19:50 -0 تشکر 630027
سوباتان ، بهشت غرب گیلان

ییلاق زیبای سوباتان تالش یكی از شاهكارهای كم نظیر خالق هستی است.

 سوباتان ییلاقی در غرب لیسار و در ارتفاعات شهرستان تالش است ، فاصله این ییلاق با جاده ‌ای كوهستانی از شهر تالش ۳۲ كیلومتر است كه از دل جنگلهای تالش می ‌گذرد .
از سوباتان تا لیسار مسیری جنگلی است و كوتاهترین مسیر تا دریای خزر محسوب می شود اما مسیر دسترسی اهالی سوباتان به شهر از طریق جاده خاكی و بسیار ناهموار و پرپیچ و خم است.
این ییلاق كوهستانی زیبا در فاصله شش كیلومتری جنوب شرقی دریاچه نئور قرار دارد.

سوباتان سرشار از چشمه های بسیار خنك و پر آب بوده و همچنین از آب و هوای بسیار عالی برخوردار است و دارای مراتع و تفرجگاه های سر سبز پوشیده از چمن و انواع گلهای وحشی الوان است .
این ییلاق كوهستانی یكی از مراكز مهم نمایش بازیهای بومی و سنتی استان گیلان درشهرستان تالش به شمار می رود

چهارشنبه 16/5/1392 - 19:51 - 0 تشکر 630028

طبیعت زیبا ، محیط دلرباوهوائی به غایت نیکو

پذیرای خیل طبیعت گردان و کوهنوردان ملی و محلی


چهارشنبه 16/5/1392 - 19:52 - 0 تشکر 630029

در فاصله 18 کیلومتری غرب شهر لیسار و17 کیلومتری جنوب شرقی دریاچه نئور در ارتفاع 1900-1970 متری از سطح دریاهای آزاد قرار دارد.آبادی ییلاقی سوبانان روبروی بلندترین كوه رشته كوه تالش ««ریشکاجی یا ریشگاسر»» قرار دارد.جمعیت منطقه ییلاقی سوباتان شامل گزنه هونی ، بیده پشت ، هونی یش ، قوری دره ، قلعه بین یوری ، گنجخانه ورزان و...بصورت فصلی متغیر است . بهار، تابستان و اوایل پائیز، منطقه پر از هیاهو و جنب و جوش است ، ترکیب جمعیتی عمداٌ از تالشان و بومیانی است که به دامداری و دامپروری مخصوصاٌ پرورش گوسفند مشغول هستند.سایر ساکنین از اهالی بخش لیسار (کرگانرود)تالش هستند.


آب و هوای سوباتان


به دلیل هم جواری ارتفاعات این منطقه با دریاچه ی خزر، آب و هوای سوباتان دائماً دستخوش تغییر است؛یک لحظه ابری، یک لحظه بارانی، یک لحظه تگرگ و رعد و برق و زمانی نیز آفتابی است. بسیار اتفاق افتاده که تمامی این پدیده ها جوی را در کمتر از یک ساعت تجربه نمود

چهارشنبه 16/5/1392 - 19:54 - 0 تشکر 630030

وجه تسمیه


در مورد وجه تسمیه سوباتان دو نظریه وجود دارد :


1 - نظریه اول :
سوباتان یا سووتن برخلاف ناآشنایان به زبان تالشی به هیچ وجه کلمه ترکی
به معنای محل فرو رفتن آب درست نیست
.با توجه به منابع و تحقیقات به عمل آمده

(مارسل بازن) در باره تالش و تالشی ها آبادی های ییلاقی تماماٌ به زبان تالشی نامگذاری شده اند که عناصر موجود در طبیعت مانند عوارض زمین برای مثال منطقه کان تیکت (به معنای کوه سنگی ) ده سر یا سردهونی( چشمه سرد) یا بیه پشت یه بیده پشت یا ننه چولی ( به خاطر قرار گرفتن در منطقه گود) یا سابی چول یا اسب مور همگی حکایت از نامهای تالشی با تأثیر پذیری از عوارض طبیعی دارد .همچنین بهتر است از ساکنین دامدار منطقه نام سوباتان سئوال شود که در جواب سووتن تلفظ می شود و معنی سو : گلپر و وتن : وطن در ضمن هنوز هم بیشترین تولید گلپر از زمینهای این منطقه در تالش به عمل می آید. وجود روستایی در غرب سوباتان بنام "سوکدی" یعنی (روستای کلپر خیز) سو یعنی گلپر و کدی یعنی روستا نیز این نظریه را تقویت می کند .


2 - نظریه دوم : سوباتان به معنی محل فرو رفتن آب است . چون در این ییلاق در نظیری محله حفره هایی وجود دارد که آبهای جاری و چند چشمه در آنجا فرو می رود و کسی نمی داند این آبها از کجا سر در می آورند . البته یک باور افسانه وار وجود دارد که این آبها به آب انبار قلعه صلصال لیسار که 20 کیلو متر با آنجا فاصله دارد متصل است . صاحبان این نظریه هم نامگذاری ترکی تعدادی از روستاها و مکانها مانند" قوری دره - ساری بولاغ - قارا بولاغ - ممد عزیز یوردی - هاچاداش و غیره را دلیلی بر ادعای خود می شمارند . اما خارج از این جدلها باید پذیرفت که ساکنان بومی این منطقه تالشها بوده اند و مراودات مختلف بین تالش و آذربایجان نیز اختلاط فرهنگی و ادبی فراوانی را ایجاد کرده است .

چهارشنبه 16/5/1392 - 19:56 - 0 تشکر 630031




نقاط دیدنی سوباتان


۱- چشمه باتمان بلاق :بین سوباتان و آسبومار واقع است. ۲- منطقه باستانی غار گنجخانه ۳- سرچشمه اصلی قنات سلسال که سر از قلعه سلسال لیسار در می‌آورده‌است. ٤- زمین اسب دوانی که منطقه ائی نسبتاٌ هموار و مشرف به سوباتان و در نزدیکی بیده پشت قرارگرفته است. ٥- آبشار ورزان واقع در ٤ كیلومتری غرب سوباتان 6- مناطق دیدنی هاچا داش - ساری داش - مجمع داش و .. 7 - پارک طبیعی و جنگلی آلچالق 8 - دریاچه زیبای نئور 9 - آبشار زیبای ماهار واقع در روستای ماهار


چهارشنبه 16/5/1392 - 19:57 - 0 تشکر 630032

راههای رسیدن به سوباتان


برای رفتن به سوباتان از دو طریق می توان عمل کرد : 1- از طریق تالش 2-از طریق اردبیل یا خلخال البته راه اول مطمئن تر و تردد بیشتری دارد برای این امر می توان از ماشین شخصی ترجیحاٌ شاسی بلند استفاده کرد بعلت دست اندازها در 24 کیلومتر از مسیر استفاده از خودروهای سواری پیشنهاد نمی شود .ولی بسیاری از اهالی محلی در تابستان بوسیله خودروهایی چون پراید پژو و سمند نیز به سوباتان می روند. ولی راه پیشنهادی به دوستانی که نمی خواهند یا نمی توانند پیاده به سوباتان بروند دو راه است : 1- استفاده از پاترولهای کرایه ایی که اکثراٌ از اهالی لیسار می باشند که با یک جستجوی ساده در گوگل قابل یافتن هستند. 2- استفاده از وانتهای عموماٌ نیسان که بصورت مرتب در این مسیر تردد می کنند .ایستگاه این وانت ها در ابتدای راه قدیم ییلاق است علامت مشخصه پیکره کوهنورد در ابتدای این مسیر بعد از پل قدیمی شهر است. راههای پیاده روی به سوباتان : 1- مسیر دره لیساربه سوباتان معروف به "تیفیجه یولی " کوتاه ترین راه و حدود 18 کیلومتراست . 2-مسیر ماشین رو از تالش حدود 43 کیلومتر . 3-مسیر جوکندان دیگولی سوباتان 4- مسیر دریاچه نئور به سوباتان از سمت اردبیل و خلخال( از طریق جاده فیبر نوری)بعلت عدم تردد وسیله نقلیه بصورت منظم در این مسیر و مشخص نبودن مسیر در بعضی نقاط سفر گروهی و با بلد محلی یا استفاده از نقاط جی پی اس گذاری شده توسط سایر طبیعت گردان پیشنهاد می شود.

چهارشنبه 16/5/1392 - 19:58 - 0 تشکر 630033




در سوباتان امتحان کنید


طبیعت زیبا و باد لطیف تلفیق هوای مدیترانه ایی و کوهستانی هوایی آلپ گونه به وجود آورده است بازار سوباتان شبیه دهکده های اطراف اورست در نپال است.مراقب افراد سودجو باشید .اکثر گوشتهای ذبح شده گوسفند ماده است قبل از خرید گوشت با افراد معتمد محلی یا بومیانی که خود نیز به صورت تفریحی به سوباتان آمده اند مشورت کنید.پنیر ویژه سرخ کردن (پندیره ویسوج )در سوباتان را حتماٌ امتحان کنید این پنیر فقط در ساعات ظهر فصل بهار و بوسیله دامپروران منطقه درست می شود این پنیر بدون نمک برای سرخ کردن مناسب است .دستور پخت را از مغازه داران یا خود چوپانان سئوال کنید.کباب صبح را فراموش نکنید در سوباتان هر سه وعده می توانید کباب بخورید.سیر تازه سوباتان طعم بسیار خوبی دارد برای خرید نان برنامه ریزی کنید یکی از مغازه ها برای پخت نان فردا سفارش می گیرد بپرسید به شما نشان خواهند داد.بیشترچوپانان شیر گوسفند را نمی فروشند ولی بعضاٌ شما را به نوشیدن شیر دعوت می کنند. .روز چهارشنبه بیشتر چوپانان لبنیات نمی فروشند.برای روز اول اقامت حتماٌ نان به اندازه کافی همراه داشته باشید .در تعطیلات خرداد امکان تمام شدن هر چیزی در مغازه ها است.برای نوشیدن آب از آب چشمه سوباتان یا گزنه هونی استفاده کنید.



چهارشنبه 16/5/1392 - 19:59 - 0 تشکر 630034

تورهای طبیعت گردی


هر ساله تعداد کثیری از طبیعت گردان ایرانی و خارجی از مسیر دریاچه نئور به سوباتان سرازیر می‌شوند.بهترین زمان برای طبیعت گردی در این ناحیه اردیبهشت وخرداد است.اخیراٌ برخی آژانس‌ها در تهران تور دریاچه نئور وسوباتان را اجرامیکنند.همچنین برخی از ساکنین اقدام به اجاره دادن منازل خود می کنند.هرساله در یکی از روزهای مرداد ماه مسابقات اسبدوانی محلی در تپه مشرف به سوباتان در منطقه بیده پشت برگزار می شود .البته در صورت سفر انفرادی یا گروهی شما در هر لحظه می توانید از ساکنین منطقه کمک بخواهید .اصولاٌ در سوباتان به راحتی می توانید از محوطه حیاط یا سرویسهای بهداشتی ساکنین استفاده کنید برای این کار فقط کافی است از ساکنین بخواهید.احتمال رد درخواست کمک در سوباتان بسیار ضعیف است حس میهمان دوستی و کمک به غریبه ها به شدت در بومیان منطقه دیده می شود البته مشکل زبان (تالشی یا ترکی ) را باید حل کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاهده تصاویر از مطالب مختلف فوق می توانید به سایت www.soubatan.ir مراجعه کنید .

چهارشنبه 16/5/1392 - 19:59 - 0 تشکر 630036

غذاهای محلی


در این منطقه ییلاقی همانند سایر نقاط عشایر نشین غذاهای محلی خاصی تهیه می شود که از جمله آنها " پندیره ویسوج - سوجا دیله - قورما - قورتماج - سیرجینه - کله پلو - پته - قوزلی بریان و .... را نام برد . برای آشنایی با طرز پخت این غذاها به قسمت غذاهای محلی سوباتان در سایت www.soubatan.ir مراجعه کنید .


ورزشها و بازیهای بومی و محلی سوباتان


در سوباتان به تناسب اقلیم کوهستانی و ییلاقی خاص خود بازیها و ورزشهای بومی ویژه ای رواج داشته که " غیش بازی - چلینگ آقاجی - کودی کودی - بورک کوتدی قاشدی و سرسره بازی " تعدادی از این بازیهاست . روش انجام این بازیها بهمراه تصاویری در سایت www.soubatan.ir آمده است .


گیاهان داروئی سوباتان


آب و هوای سرد کوهتانی و ویژگیهای منحصر به فرد جغرافیایی سوباتان باعث شده این منطقه کلکسیونی کامل از گیاهان داروئی همچون " گلپر(سو)(بالدرقان) - کهلیک اوتی - گزنه - نعناع - بولاغ اوتی - ازگیل کوهی - سیب کال - قاراگیله - قرمزی گیله - قارچ طبیعی - بومادران - امه کومجی - یارپوز(پونه)- چای اوتی (هوفاریقون)- دم اسبی - ترشنگ و .... باشد . تصاویر این گیاهان داروئی بهمراه محل رویش و فواید و طرز مصرفشان در سایت www.soubatan.ir بطور کامل توضیح داده شده است .

پنج شنبه 17/5/1392 - 12:55 - 0 تشکر 630227

آفرین بر کاکای عزیز

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.