• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن دانشجویی > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
دانشجویی (بازدید: 1330)
سه شنبه 15/5/1392 - 14:23 -0 تشکر 629271
نکات طلایی در انتخاب رشته

« به نام خداوند بخشنده و مهربان »

آزمون سراسری در کمال صحت و دقت برگزار شد و داوطلبان، یک مرحله مهم را پشت سر گذاشتند.
و همان گونه که می دانیم دیگر نباید به آزمون و نکات منفی آن فکر کرد؛ زیرا کنکور تمام شده است و نمی توان برای تغییر آن کاری انجام داد. بهترین کار این است که این آزمون را تجربه ای برای آزمون بعدی قرار دهیم؛ اما در این میان، عده ای از شما عزیزان که آزمون خوبی را پشت سر گذاشته اید، می توانید خود را برای مرحله بعدی که
یکی از مراحل بسیار مهم و حساس کنکور می باشد یعنی انتخاب رشته آماده کنید.

هر فردی در زندگی، بارها دست به انتخاب می زند. لحظات انتخاب، لحظاتی حساس هستند؛ چون با تصمیم گیری در مورد روش یا پدیده ای خاص، فرد سرنوشت خود را رقم می زند. انسان با انتخاب های خود، مسیر زندگی اش را تعیین می کند و سرنوشت خود را رقم می زند. انتخاب در زندگی از اهمیت بالایی برخوردار است.


یکی از مراحلی که بسیاری از افراد، دست به انتخاب می زنند، بعد از کنکور و برای انتخاب رشته تحصیلی در دانشگاه است. این انتخاب نیز بسیار مهم وحیاتی است؛ زیرا فرد پس از انتخاب، مسیر شغلی، مالی و حتی خانوادگی خود را نیز مشخص می کند. انتخاب رشته تحصیلی، اهمیت فراوانی دارد، زیرا یک انتخاب نادرست، سبب افت علمی کشور، کاهش و حتی از بین رفتن منابع اقتصادی و انسانی، بی تفاوتی و بی انگیزه شدن دانشجو نسبت به مسائل فردی و اجتماعی و ایجاد اختلالات روانی و افسردگی او می شود؛

بنابراین، انتخاب رشته تحصیلی را می توان یکی از مهم ترین انتخاب های هر فرد پس از پایان تحصیلات دوره متوسطه بر شمرد که به نوعی زندگی آینده او را ترسیم می کند.

سه شنبه 15/5/1392 - 14:28 - 0 تشکر 629274

کنکوری ها بعد از آزمون به سه دسته تقسیم می شوند:


گروه اول: افرادی هستند که یقین دارند پذیرفته می شوند. این گروه داوطلبانی هستند که طبق یک برنامه ریزی دقیق و حساب شده مطالعه کرده و با آمادگی بالا در آزمون شرکت کرده اند و صد در صد به عملکرد خود مطمئن هستند.

گروه دوم: افرادی هستند که دچار تردیدند؛ یعنی نه می توانند بگویند حتماً قبول می شوند و نه می توانند بگویند حتما مردود می شوند و در واقع، چندان از نتیجه آزمون خود مطمئن نیستند.

گروه سوم: افرادی هستند که از تلاش خود و نتیجه ای که از این آزمون خواهند گرفت، راضی نیستند. اما آنچه که در حال حاضر، بسیار حائز اهمیت است و گروه اول و دوم باید به آن توجه کنند، مسأله انتخاب رشته است؛  

انتخاب رشته، انتخاب آینده است؛ یعنی انتخاب رشته در تمام مراحل زندگی یک فرد مؤثر است، حتی زندگی شخصی، خانوادگی، همسر و فرزندانمان و آینده فرد و … هر کدام می تواند از انتخاب رشته او متأثر باشد.

سه شنبه 15/5/1392 - 14:32 - 0 تشکر 629279

گروه اول که یقین دارند پذیرفته می شوند باید بادقت رشته های مورد نظر خود را انتخاب کنند.

گروهی که شک دارند قبول می شوند، باید دقیقاً همانند گروه نخست بنا را بر قبولی بگذارند و به فکر انتخاب رشته باشند، چون اگر این گروه بنا را بر قبول نشدن بگذارند، در واقع خیلی از فرصت ها را از دست داده اند و با یک انتخاب سطحی و به دور از آگاهی، دچار درد سرهای بعدی، نظیر تغییر رشته و مشکلات ناشی از آن خواهند شد.

این مرحله، مرحله ای بسیار حساس و مهم است و بی تفاوتی و بی اطلاعی نسبت به آن می تواند آینده و توانایی جوانان را تحت تأثیر منفی قرار دهد.

سه شنبه 15/5/1392 - 14:37 - 0 تشکر 629282

داوطلبان عزیز، باید متوجه آسیب هایی که این مرحله ممکن است تصمیماتشان را تحت تأثیر و تهدید خود سازد نیز باشند.


مهم ترین این آسیب ها را می توان این موارد بر شمرد:


1 - فدا کردن دقت به پای سرعت


چه بسا داوطلبانی باشند که از سر ذوق و شوقی که نسبت به عبور از این مرحله مهم دارند دقت را فدای سرعت نمایندو بخواهند در سریع ترین زمان فرم انتخاب رشته را پر کرده و تحویل دهند. در صورت وقوع چنین پدیده ای احتمال دارد که فرد داوطلب دچار اشتباه شود و فرصت را برای جبران اشتباه نیز از دست بدهد، از این رو، توصیه ما به عزیزان داوطلب آن است که دقت را فدای سرعت نکرده و از حداکثر فرصت خود برای انتخاب مطمئن رشته شان در محیطی آرام و پر حوصله استفاده نمایند.

سه شنبه 15/5/1392 - 14:48 - 0 تشکر 629293

2- انتخاب رشته در شرایط احساسی


انتخاب رشته در یک فضای احساسی و تحت تأثیر فشار های روانی یا ترغیب ها و تشویق های بدون پشتوانه و منطق اطرافیان، هم می تواند این مرحله مهم تصمیم گیری را دچار آسیب و تهدید سازد؛ در چنین شرایطی، فرد رشته ای را که دوست دارد بی اعتنا به رتبه و نمره خود انتخاب می کند و نتیجه این است که فرد مزبور نمی تواند در رشته انتخابی وارد شود و از سوی دیگر، فرصت ورود به رشته دیگری را که در حدود شرایط علمی اوست، نیز از دست می دهد.


در مرحله اول اعلام اسامی قبول شدگان که تقریباً دو برابر ظرفیت دانشگاه ها می باشد،


به داوطلبان اجازه انتخاب 100 رشته شهر داده می شود که توصیه می کنیم داوطلبان در مورد جمع آوری اطلاعات درباره رشته ها و دانشگاه ها از پذیرفته شدگان سال های قبل یا اساتید دانشگاهی متخصص اقدام نمایند.

داوطلبان ابتدا و بر اساس نمرات دریافتی در کارنامه خود بایستی دقت کنند که در کدام یک از زیر گروه های اشاره شده در کارنامه نمره بیشتری دریافت کرده اند؛ زیرا موضوع استعداد سنجی خودشان را باید بر اساس همین معیار بسنجند و سپس بر اساس علاقه از بین رشته های موجود در دفترچه های مربوط حدود 150 رشته / شهر را انتخاب کرده و بعد بر اساس امکانات و رتبه، علاقه و بازار کار از بین این تعداد، 100 رشته را انتخاب نموده و بر حسب اهمیت رشته ها اولویت بندی نمایند.

به داوطلبان عزیز توصیه می شود در مورد انتخاب رشته خودشان با والدین عزیزشان و همچنین کسانی که صاحب نظر هستند (اساتید دانشگاهی با قبول شدگان سال های گذشته) مشورت نمایند و از انتخاب رشته هایی که توسط مؤسسات مجاز ارائه می گردد، فقط به عنوان راهنمایی استفاده کنند و همان طوری که اشاره شد، فقط به سه عامل علاقه، استعداد و امکاناتشان توجه ویژه ای داشته باشند.

سه شنبه 15/5/1392 - 14:51 - 0 تشکر 629294

3- لحاظ نکردن شرایط ورود به یک رشته خاص


آسیب دیگر که می تواند در این مرحله، متوجه داوطلبان شود این است که فرد، تحت تأثیر نام رشته ای خاص قرار گیرد و بدون در نظر گرفتن شرایط دیگر از جمله توانایی های روحی، مالی، رتبه و … به انتخاب آن اقدام نماید. در بسیاری از مواقع ممکن است به لحاظ استعداد، توانایی آن را داشته باشیم که در رشته ای خاص وارد شویم، اما از شرایط روحی، ذهنی متناسب با مباحث و مشاغل آن رشته که در آینده ما را درگیر خواهد کرد، برخوردار نشویم؛ به همین دلیل، باید اشاره نمود که بزرگ بودن نام یک رشته نباید ما را به تصمیمی نسنجیده وا دارد.

سه شنبه 15/5/1392 - 14:53 - 0 تشکر 629296

4- اشتباه در تکمیل فرم انتخاب رشته


چه بسا فردی هم شرایط مربوط به انتخاب رشته را رعایت کند، مثلاً هم رتبه و نمره خود را در این تصمیم دخیل دارد و هم در فضایی واقعی و به دور از احساسات تصمیم بگیرد، اما


در نتیجه عوامل مختلفی در تکمیل فرم انتخاب رشته دچار اشکال و اشتباه شود و کد رشته ای دیگر را نوشته و بدون اطلاع از این موضوع به رشته ای که چه بسا نسبت به آن علاقه هم ندارد، وارد شود.
راه غلبه بر این آسیب آن است که فرد چند بار هم که شده فرم انتخاب رشته را مرور و از صحت گزینه های انتخابی و علامت زده اطمینان حاصل نماید. بهتر است برای این منظور، داوطلبان عزیز از فرم انتخاب رشته کپی تهیه کرده، ابتدا انتخاب های خود را بر روی آن اعمال نمایند و در نهایت، وقتی تصمیمشان نهایی شد، آن را به فرم اصلی منتقل نمایند.

سه شنبه 15/5/1392 - 14:57 - 0 تشکر 629299

در آخر برای تمام داوطلبان عزیز که انشاءالله دانشجویان آینده خواهند بود، آرزوی موفقیت و سربلندی دارم.
 یادمون نره که کنکور فقط یکی از مراحل زندگیه که عدم موفقیت در آن پایان زندگی نخواهد بود.

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.