از مصرف مواد غذایی بسیار گرم و بسیار سرد پرهیز شود
وی اضافه کرد: مصرف خوردنیها و آشامیدنیها باید با مزاج بدن متناسب باشد. دو عضو بسیار مهم که در دیابت مورد بسیار مورد توجه هستند کبد و کلیهها است و افراد با توجه به مزاج بدن و این اعضا باید از خوردن مواد بسیار گرم یا بسیار سرد پرهیز کنند. این اشخاص می توانند در صورت لزوم تحت نظر پزشک متخصص در جهت تقویت و رفع انسدادهای این دو عضو از دارو استفاده کنند.
این متخصص طب سنتی ایرانی به افراد مبتلا به دیابت توصیه کرد: از برقراری رابطه جنسی به مقدار زیاد و در حالت پری شکم که منجر به ضعف کلیهها می شود بپرهیزند. مصرف میوههایی همچون سیب، گلابی، توت، تمبرهندی تازه، شاتوت و به مقدار کمتر زردآلو و آلو را فراموش نکنند به طوری که استفاده از این مواد مغذی در میان وعدهها می تواند در تنظیم قند خون آنها موثر باشد.
وی به فواید نوشیدن دم نوشهای گزنه یا شنبلیله همچنین خیساندن خاکشیر، اسفرزه و تخم خرفه به عنوان نوشیدنی خنک اشاره کرد و گفت: از آبغوره و آب انار به ویژه در بیماریهایی با سوءمزاج گرم استفاده می شود؛ گیاهان دارویی دیگری نیز برای کاهش قند خون وجود دارند مثل کلپوره یا هندوانه ابوجهل اما معمولا به صورت داروی ترکیبی بوده و باید تحت نظر متخصص طب سنتی مصرف شوند، همچنین ترکیبی از گیاه قره قاط با گلاب نیز برای این منظور کمک کننده است.
دکتر معینی ادامه داد: مصرف مقدار معتدل عسل به شرط آن که از مرغوبیت خوبی برخوردار باشد قند خون را افزایش نداده و حتی منجر به تنظیم آن نیز می شود اما به هر حال بهتر است مصرف آن نیز با کنترل قند همراه باشد. افراد مبتلا به دیابت باید توجه داشته باشند در تولید اکثر مواد خوراکی تولید کارخانهها که با عنوان بدون قند یا رژیمی معرفی میشوند از شیرین کنندههایی استفاده میشود که می تواند عوارض خطرناک دیگری را برای این اشخاص بوجود آورد.