• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن شمال > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
شمال (بازدید: 3768)
پنج شنبه 27/4/1392 - 12:14 -0 تشکر 622724
آشپزی مازندرانی

مرغ شکم پر مازندرانی

مرغ شکم پر مازندرانی
طباخی انواع مرغ و ماکیان در دیار مازندران بسیار مرسوم است . از جمله غذاهای بسیار خوشمزه و لذیذ این خطه مرغ شکم پر است. و اما طرز تهیه این غذای لذیذ:

 

سبزی معطر (گشنیز ، جعفری ، برگ سیر تازه) 400 گرم

پیاز رنده شده متوسط 1 عدد

گردو پودر شده 100 گرم

رب انار 2 قاشق سوپخوری

نمك و فلفل و ادویه به میزان لازم

زعفران دم شده به میزان لازم

مرغ 1 عدد (5/1 كیلو گرم)

الو 10 تا 15 عدد

زرشك 3 قاشق سوپخوری

روش تهیه :
پیاز رنده شده را تفت می‌دهیم تا كمی‌طلایی بشود بعد سبزی خرد شده را اضافه كرده كمی‌تفت می‌دهیم . آلو خرد شده و زرشك را اضافه كرده نمك و فلفل و ادویه را اضافه می‌كنیم . رب انار را اضافه می‌كنیم و بعد گردو را اضافه می‌كنیم . تمامی‌مواد را خوب مخلوط كرده درون شكم مرغ را با این مواد پر كرده و آنرا می‌دوزیم . مرغ را درون روغن سرخ كرده و با چند عدد آلو و كمی‌آب می‌گذاریم بپزد.

پنج شنبه 27/4/1392 - 12:14 - 0 تشکر 622725

قورمه مازندرانی


مواد لازم


بادمجان 4 عدد


گوجه فرنگی 3 عدد


سبزیجات معطر  3 قاشق سوپخوری


غوره یا آبلیمو به میزان دلخواه


پیاز وسیر خرد شده 2 قاشق سوپخوری


روغن وادویجات به میزان لازم



روش تهیه


ابتدا سیر وپیاز خرد شده را به همراه زردچوبه تفت میدهیم تا طلایی شود.سپس سبزیجات معطر(نعناع وجعفری)را اضافه کرده هم میزنیم.آنگاه بادمجان وگوجه ریز خرد شده را می افزاییم .سپس نمک وغوره را اضافه کرده یک لیوان آب میریزیم.درب ظرف را میگذاریم تا جا بیفتد.


پنج شنبه 27/4/1392 - 12:16 - 0 تشکر 622727

کئی بره(کدوتفت داده شده)


کدو

كدوبره یک غذای مازندرانی و همه‌پسند است كه سریع هم آماده می‌شود. اگر پیرو رژیم گیاه‌خواری باشید گزینه خوبی برای شماست.


مواد لازم برای 2 نفر:


سیب زمینی متوسط  2 عدد


کدوی سبز متوسط  5 عدد


گوجه فرنگی متوسط  5 عدد


پیاز بزرگ  1 عدد


تخم مرغ  2 تا 3 عدد


نمک، فلفل، زردچوبه   به میزان کافی


طرز تهیه:


ابتدا پیاز را خرد کنید و به مدت دو دقیقه در تابه تفت دهید. نمک و زردچوبه را اضافه کنید و سیب‌زمینی را که نگینی خرد کرده‌اید داخل آن بریزید و بگذارید مواد كمی تفت بخورند.


شعله را که تا این لحظه نسبتاً‌ زیاد بوده است،‌ تا حد متوسط پایین بكشید و در ماهیتابه را ببندید و بگذارید مواد 5 تا 7 دقیقه روی حرارت پخته شوند.


کدوی حلقه حلقه شده را به مواد اضافه کنید و آن را نیز تا چند دقیقه سرخ کنید. وقتی رنگ کدو کمی برگشت و سرخ شد، گوجه‌ فرنگی های خرد شده و تخم مرغ ها را روی آن بریزید و باز هم شعله را کمتر کنید تا مواد با در بسته 10 دقیقه بپزند.


در مرحله آخر فلفل سیاه را روی آن بپاشید و غذا را سر سفره بیاورید.


روی این غذا می توانید مقدار کمی پنیر پروسس یا پارمزان هم رنده کنید، که آن را خوشمزه‌تر کند.


با ماست خامه‌ای هم می‌توان روی آن را تزیین کرد.

پنج شنبه 27/4/1392 - 12:18 - 0 تشکر 622728

ترشی كباب
مواد بكاررفته: سیب زمینی - آب لیمویانارنج یاآ بغوره - مرغ زعفران آبگرفته رب گوجه فرنگی روغن دارچین وفلفل - نمك وفلفل وزرد چوبه

دستور پخت: مرغ راپس از پاك كردن تكه تكه كرده وباپیاز ، نمك وزرد چوبه بامقداری آب وحرارت پائین می گذاریم كامذا پخته شود ٠ آب مرغ رادرظرفی جداگانه نگه می داریم ومرغهارادرروغن سرخ می كنیم سپس سیب زمینی هارا برش زده وسرخ می كنیم ٠ درظرفی آب مرغ راریخته ومرغ رابهمراه مقداری دارچین ، زعفران آبگرفته آبغوره ، رب وفلفل ریخته ومیگذاریم جا بیفتد ٠ بادمحانها باریك ویك اندازه باشند پوست آنها راگرفته ودرآ ب ونمك میاندازیم وبعد آنهاراسرخ می كنیم ٠ بادمجانهارااز وسط نصف كنیم تاكاملا درحین سرخ شدن پخته شوند٠ گوجه فرنگیهاراحلقه حلقه برش می زنیم وكمی سرخ میكنیم مرغ راكه باادویه حات پخته شده است بامقداری آب داخل آن درظرف خورش كشیده واز بادمجان ، سیب زمینی وگوجه فرنگی سرخ شده كنار آن ریخته وباكته یابرنج مصرف می كنیم

پنج شنبه 27/4/1392 - 12:18 - 0 تشکر 622729

ترشی تره
مواد بكاررفته: سبزی آش شامل اسفناج ،جعفری، تره ، گشنیز - برنج - تخم مرغ - سیر - ترشی، آبغوره یاآب نارنج - فلفل وزرد چوبه به میزان لازم

دستور پخت: سبزی راپس از پاك كردن وشستن خردمی كنیم ٠ مقداری از سبزی كوكو رادرشت ترخرد می كنیم ٠ برنج راشسته وهمراه سبزی وآب میگذاریم بپزد ٠ وقتی یك ملاقه از آب آن باقی بود از روی حرارت برمی داریم وخوب می كوبیم تالعاب انداخته وله شود ٠ سیرراپوست می كنیم ومی كوبیم وبانمك وزرد چوبه ومقداری روغن سرخ میكنیم ٠ تخم مرغهارادرظرفی می شكنیم وباچنگال بهم می زنیم وروی سیرها می ریزیم تا بپزند وبسته شوند ٠ سبزی وبرنج له شده راباآبغوره یاآب نارنج بامقداری روغن دریك قابلمه یاتابه میریزیم وباحرارت ملایم بطور مداوم به مدت ١٥الی ٢٠دقیقه بهم می زنیم تاته نگیردومقداری از آب آن برچیده شود٠ سپس سیروفلفل وتخم مرغ رابه این مواد اضافه كرده ویك ربع دیگر بهم می زنیم واز روی حرارت برمی داریم ٠ غذا آماده مصرف است ٠ این غذا لعاب داراست

پنج شنبه 27/4/1392 - 12:20 - 0 تشکر 622730

کئی پلا

طرز تهیه کدو پلو(کئی پلا)برای 4نفر


کدوی رنده شده    نیم کیلو


پیاز درشت     2عدد


زیره            1قاشق مربا خوری


زرد چوبه      1قاشق مرباخوری


گوشت چرخ شده   300گرم


برنج                3پیمانه


کره محلی     به مقدار دلخواه


ابتدا پیاز را تفت داده و زردچوبه را به آن اضافه می کنیم گوشت چرخ کرده را می ریزیم خوب تفت می دهیم  تا بوی خامی گوشت گرفته شود پس از آن کدو را ریخته نمک فلفل و بقیه ادویه مورد دلخواه را اضافه کرده وخوب تفت می دهیم سپس برنج را آبکشی کرده و مواد تفت داده شده را لابه لای برنج اضافه می کنیم وبه مدت 45تا 60 دقیقه با شعله ی ملایم می گذاریم دم بکشد . سپس غذا را با ماست و کره نوشیجان کنید.


(*البته بدون گوشت هم این غذا پخته می شود ولی نیمرو با کره غذا سرومی شود*)



سبزی پلو برای 4نفر


برنج              4پیمانه


شوید            2دسته


گشنیز           1دسته


سیرسبز        1دسته


سبزی را خرد کرده برنج را می گذاریم خوب بجوشد سبزی را می ریزیم یکی دو تا جوش بخورد بعد آبکشی کرده مقداری آب ولرم روی برنج ریخته بعد می گذاریم مدت یک ساعت با شعله ی ملایم دم بکشد ضمنا این پلو را می شود با کوکوی سبزی و تخم مرغ محلی یا ماشینی میل نمود.

پنج شنبه 27/4/1392 - 12:25 - 0 تشکر 622731

تهیه شکر قرمز به روش سنتی:

در چند دهه گذشته به منظور تهیه شکر قرمز کشت گیاه نیشکر در مناطق جلگه ای استان مازندران رواج داشته است. برای گرفتن شیره نیشکر و تبدیل آن به شکر قرمز از وسیله ای چوبی به نام کیلکا که به ابتکار اهالی محلی تمامی از چوب ساخته شده استفاده می شود. به این منظور سرپناهی به ابعاد تقریبی 5*15 متر مربع با مصالح سنتی موجود در محل که بیشتر از نی و چوب بود، برپا می شد و در وسط این سرپناه، کیلکا قرار می گرفت. این وسیله چوبی با نیروی محرکه حیواناتی مانند گاو یا اسب، دور محوری حرکت دورانی داشته و در حین چرخش قطعات کوچک ساقه نیشکر در محلی به نام کلیادار فشرده شده و شیره نیشکر بر اثر فشار وارد شده به ساقه نیشکر، به وسیله لوله چوبی به نام سله به داخل ظرف چوبی به نام نوکا می ریخت ، با جوشانیدن شیره نیشکر در دیگ های مخصوص پس از طی مراحلی شکر قرمز جهت مصارف غذایی تولید می شود.

پنج شنبه 27/4/1392 - 12:27 - 0 تشکر 622733


انواع غذاهای محلی مازندران
آغوز مسما:
خورشتی که از گردو، مرغ، ترشی انار درست می شود.
ته چین:
برنج همراه با گوشت
ترش ترشو:برنج را همراه با حبوبات ، ترشی آلوچه، مانند آش درست می کنند.
دوپتی:
دوغ را به حبوبات پخته شده و سیر داغ اضافه می کنند.
ازبناساک:
اسفناج پخته همراه دانه انار، عدس، سیرداغ، رب گوجه، آب انار، یا نارنج.
آش کدو:
برنج پخته، کدوی پخته و له شده که اب زرشک و شکر به آن اضافه شده است.
نازخاتون:
بادمجان کبابی و له شده که به آن آب غوره، ریحان، جعفری و سیر کوبیده اضافه می شود.
اسفناج مرجی:
شامل اسفناج پخته، عدسی، سیر و انار ترش است.
کئی انار:
کدوی پخته شده همراه با باقلا و عدس پخته شده با گردوی ساییده و دانه انار که سیرداغ به ان ها اضافه شده و مخلوط ان را همراه با پلو می خورند.
قلیه:
عدس، باقلا، اسفناج سرخ شده، گوشت، گردو ساییده شده را با هم مخلوط می کنند و دانه انار را در آخر اضافه می کنند. موقع خوردن سیرداغ روی غذا می ریزند.
خورشت آلو:
مرغ پخته همراه دانه انار، آلو سرخ شده و پیاز داغ.
هلی غرو:
گوجه سبز (آلوچه) همراه پیاز داغ و جعفری تازه.
گرماس:
ماست شیرین که به شیر ولرم اضافه شده و مخلوط آن همراه با پلو می خورند.

پنج شنبه 27/4/1392 - 12:28 - 0 تشکر 622734

انواع نان و شیرینی مازندرانی:
آغوزنون:
آرد گندم، شیر، تخم مرغ و شکر را با هم مخلوط نموده سپس لای خمیر را گردو می گذارند.
پشت زیک:
شکر یا قند را در یک قاشق آب حل کرده، روی اجاق می گذارند. بعد یک قاشق روغن و مقداری کنجد به آن اضافه کرده مایه را در سینی می ریزند و به اندازه دلخواه برش می دهند.
پیس گنده:
این شیرینی شامل گردوی ساییده، شکر قرمز یا شیره خرمالو و آرد برنج سرخ شده و کنجد است.
رشته به رشته:
برنج را خیسانده آرد می کنند. و با آب خمیر می کنند روی تشت به شکل رشته می ریزند. بعد سرخ می کنند روی رشته به رشته پودر قند و هل کوبیده میریزند.
نون قندی، دله کرده نون، آب دندون، نسری، کوناک و تون سرنون از دیگر شیرینی های مازندرانی است.

پنج شنبه 27/4/1392 - 15:59 - 0 تشکر 622788

خورش ناردون

مواد لازم :  برای 4 نفر : -  مرغ متوسط(در صورت استفاده از اردک یا غاز متوسط این غذا مناسب 6 نفر می شود): 1 عدد   - انارترش یا ملس 400 گرم ( بستگی یه ذایقتون داره من خودم دوست دارم پر از انار باشه اگهاز اردک یا غاز استفاده میکنین بیشتر بریزین) - پیاز متوسط 3 عدد- بادمجان قلمی5 الی 7 عدد - شکر ( اگه خیلی انار ترش باشه ) مقدارش بستگی به ذایقتون داره - سیر  5 حبه  - نمک، فلفل و زردچوبه


ْ این خورش یکی از غذاهای رسمی استان مازندرانه که معمولا نهار عروسیدر روستا های اطراف مازندران با این غذا پذیرایی میشه و از اردک و غاز و یا پرندههای وحشی نظیر خوتْکا ، پِرِلا و ... ) استفاده میشه.غیر از مراسم عروسی در مهمانی ها ی عید، پاگشا و ... هم سرو میشه. حالت خودمونی این غذا با مرغه . اما رسمی اگه بخایندرست کنین با اردک و غاز بسیار خوشمزه و مجلسی میشه.  


طرز تهیه :


مرغ آغشته شده به نمك و زردچوبه را درسته سرخ می كنیم و با كمی آب (1لیوان آب به مدت نیم ساعت كافیه) می پزیم، (اگه از اردک یا غاز استفاده میکنین اول باید غازیا اردک رو توی روغن با حرارت ملایم سرخ کنین و بعد بذارین بپزه. مدت پخت غاز یا اردك تقریباً 2برابر مرغ می باشد) بادمجانها را در صورتی كه قلمی بود درسته سرخ می كنیم و كنار مرغ می گذاریم بعد پیازها را خرد و در روغن طلایی می کنیم، سیرها را خرد كرده با پیاز تفت می دهیم دانه های انار را  با نمک و فلفل و زردچوبه را نیز با پیازها تفت می دهیم (در صورتیكه انارها خیلی ترش بود به مقدار دلخواه به آن شكر می افزاییم) و با یك لیوان آب به مرغ و بادمجان‌ها اضافه می كنیم. و بدون آنکه درپوش قابلمه را بگذاریم (زیرا دانه های انار سفید خواهند شد) به مدت نیمساعت (تا زمانی كه مرغ كاملاً بپزد و خورش کاملاً به روغن بیفت) با حرارت كم می پزیم. این خورش باید به غلظت فسنجان باشد و به روغن بیفتد. اندازه نمك و فلفل با خودتون در ظمن دوباره تأكید می كنم كه اردک و غاز زمانبیشتری واسه پخت میخاد.


 حالا خورش ناردون آمادهاست. نوش جان

پنج شنبه 27/4/1392 - 16:2 - 0 تشکر 622789

زیره پلو مازندرانی (طعام پلو)



زیره پلو مازندرانی (طعام پلو)


مواد اولیه :


*برنج پنج پیمانه
*مرغ یا گوشت یک کیلوگرم
*پیاز داغ و زیره سیاه چهار قاشق سوپخوری
*دارچین نیم‌کوب و زردچوبه یک قاشق سوپخوری
*فلفل سیاه نیم‌کوب دو قاشق سوپخوری
*شنبلیله خشک یک قاشق مرباخوری
*کشمش ۳۰۰ گرم
*نمک و فلفل و روغن حیوانی به میزان لازم



طرز تهیه:


این پلو در مازندران طرفداران بسیاری دارد و مردم در ماه محرم برای نذورات خود آن را می‌‌پزند. نام این غذا در قدیم طعام پلو بوده که بعد از گذشت زمان به گفتار محلی به نام «زیره پلو» مشهور شده است.


برنج را به مرحله آبکش می‌رسانیم و هنگام جوشیدن آب برنج، زردچوبه را به آن اضافه می‌کنیم تا رنگ برنج طلایی شود و سپس آبکش می‌کنیم. دارچین، زیره، فلفل و شنبلیله را با هم در ظرفی مخلوط کرده و هنگامی که برنج آبکش شده را داخل قابلمه می‌ریزیم این ادویه را لابه‌لای برنج می‌ریزیم و روی آن روغن حیوانی داده و دم می‌کنیم. کشمش را در روغن حیوانی تفت داده و کنار می‌گذاریم. گوشت یا مرغ را سرخ کرده با نمک، فلفل، زردچوبه، پیاز داغ و آب ‌بخارپز می‌کنیم. پس از این‌که برنج دم کشید گوشت یا مرغ تکه‌تکه شده را با کشمش مخلوط کرده و لابه‌لای برنج در دیس می‌‌کشیم و در انتها روی آن روغن حیوانی می‌ریزیم.

برو به انجمن
فعالترین ها در هفته گذشته
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.