• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن شمال > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
شمال (بازدید: 3237)
شنبه 22/4/1392 - 10:16 -0 تشکر 620999
قائمشهر‏ صنعتی و زیبا

قائم‌شهر مرکز شهرستان قائم‌شهر یکی از شهرهای استان مازندران در شمال ایران می‌باشد که در ناحیهٔ البرز مرکزی قرار گرفته و در گذشته (قبل از انقلاب اسلامی ایران) آن را شاهی می‌نامیدند.



Qaemshahr logo.jpg

شنبه 22/4/1392 - 10:18 - 0 تشکر 621000

این شهر در سال ۱۳۱۴ از علی‌آباد به شاهی تغییر نام پیدا کرد و در سال ۱۳۵۷ و در جریان انقلاب اسلامی ایران به قائم‌شهر تغییر نام پیدا کرد ،شهرستان قائم‌شهر از سمت شمال و شمال غرب به شهرستان جویبار و شهرستان بابلسر و دریای مازندران (دریای خزر)، از سمت جنوب به شهرستان سوادکوه، از سمت غرب به شهرستان بابل و از سمت شرق به شهرستان ساری محدود است.در سال‌های دور شهرستان فیروزکوه و بخش‌هایی از شهمیرزاد ، تا سال ۱۳۵۹ شهرستان سوادکوه و ۱۳۷۶ شهرستان جویبار بخش‌هایی از قائم شهر بوده که به شهرستان تبدیل شدند,جمعیت شهرستان قائم‌شهر بر اساس سرشماری سال ۱۳۹۰ نزدیک به بیش از ۳۲۰،۷۴۱ نفر است. شهرستان قائم‌شهر در ۳۶ درجه و ۲۸ دقیقه عرض شمالی تا ۵۲ درجه و ۵۳ دقیقه طول شرقی واقع شده‌است.


شنبه 22/4/1392 - 10:19 - 0 تشکر 621001

وجه تسمیه نام‌های قائم‌شهر


از نام‌های قدیمی‌تر به عشق‌آباد و قصرشیرین اشاره شده و همچنین چمنو که از دو جزء «چمن» و «او» (آب در زبان تبری) تشکیل شده است و به ناحیه‌ای اطلاق می‌شد که دارای چمن و آب یا چمنزارهای با طراوت بود. در تاریخ‌های تبرستان نوشته‌اند که در سده ۶ هجری قمری، رودی از چمنو می‌گذشت که پل آن را اسپهبد نصیرالدوله رستم شاه غازی باوندی (۵۳۶ تا ۴۶۰ هجری) پادشاه تبرستان به هزینه شخصی خود تعمیر نمود تا آب آن به هرز نرود. ابن اسفندیار نیز در تاریخ طبرستان به دفعات از چمنو یاد کرده‌است.

شنبه 22/4/1392 - 10:21 - 0 تشکر 621002

پراکندگی جمعیت


جمعیت شهرستان قائم‌شهر بر اساس سرشماری سال ۱۳۹۰ نزدیک به بیش از ۳۲۰،۷۴۱ نفر است، که ۲۰۳،۷۴۱ نفر در مناطق شهری و ۱۱۷،۰۰۰ در نقاط روستایی ساکن هستند گفته می‌شود پرتراکم ترین شهر ایران پس از تهران می‌باشد ،این شهرستان در حال حاضر از ۲ شهر قائم‌شهر و ارطه و ۱ بخش مرکزی تشکیل شده‌است. تراکم جمعیت درآن ۶۹۹ نفر در هر کیلومترمربع است که پرتراکم‌ترین شهرستان در سطح استان مازندران به نسبت وسعتش محسوب می‌شود. ترکیب جمعیتی شهرستان با توجه به مهاجرپذیر بودن آن شامل اقوام مختلفی از جمله سوادکوهی‌ها، آذری‌ها، شهمیرزادی‌ها، سمنانی‌ها، گرمساری‌ها، بربری‌ها، مهاجرین پراکنده دیگری از سایر مناطق ایران و کشورهای مجاور (به ویژه مهاجران انقلاب سرخ شوروی سابق) و ساکنان بومی است که اغلب آنها ضمن تسلط بر زبان فارسی کشور، به زبان مازندرانی و تعدادی نیز علاوه بر مازندرانی، به زبان‌ها و لهجه‌های آذری، گیلکی، سمنانی، شهمیرزادی و... سخن می‌گویند.


شنبه 22/4/1392 - 10:23 - 0 تشکر 621003

موقعیت صنعتی

اشتغال مردم شهر بیشتر در امر صنایع ماشینی است. کارخانه‌های نساجی که در سال‌های دور بزرگترین کارخانه نساجی خاورمیانه بود و نه‌تنها اهالی شهر بلکه از شهرها و استان‌های همجوار نیز در این سه کارخانه مشغول بودند که متاسفانه امروزه رونق سابق را ندارد، از این جهت از قائم‌شهر به عنوان شهر کارگری یاد می‌کنند، گونی‌بافی، کنسرو سازی، فرش بافی، دستمال بافی و پنبه پاک‌کنی و همچنین دو شهرک صنعتی در این شهر وجود دارد. "غلام حسین افضل‌الملک" از مورخین کشور حدود ۱۰۰ سال پیش که به قائم‌شهر آمد در آثار نگاشته شده خود از کارخانه پنبه پاک‌کنی این شهر یاد کرد.

شهرک‌های صنعتی



  • شهرک صنعتی رستم‌کلا



کارخانه‌ها و کارگاه‌های بزرگ



  • شرکت نساجی شماره ۱: این واحد نساجی در مرکز شهر واقع شده‌است که به علت قدیمی بودن بنا و عدم رسیدگی به این نساجی و پرداخت به موقع حقوق کارگران تعطیل شده‌است و اندک کارگران این نساجی به نساجی شماره ۳ واقع در جاده نظامی انتقال داده شده‌اند.



این نساجی در گذشته یکی از برترین کارخانه پارچه بافی در کشور بوده که هیچ کارخانه‌ای قابل رقابت با این واحد نبوده‌است



  • شرکت نساجی شماره ۲

  • شرکت نساجی شماره ۳: این واحد نساجی نیز به مانند نساجی شماره ۱ و ۲ همان مسیر تعطیلی را طی می‌کند در این واحد هنوز برخی از بخش‌ها از جمله بافندگی و ... در حال فعالیت می‌باشد ولی به دلیل عدم پرداخت حقوق خطر تعطیلی این واحد را تهدید می‌کند

  • شرکت فرش ساوین

  • شرکت فولاد طبرستان

  • شرکت صنایع کاغذسازی حریر قائم‌شهر: شرکت صنایع کاغذسازی حریر قائم‌شهر از سال ‪ ۱۳۶۴‬در زمینی به مساحت ‪ ۶۳‬هزار مترمربع و با ‪ ۶۵۰‬کارگر در زمینه تولید خمیر کاغذ، دستمال کاغذی و نایلون فعالیت خود را آغاز کرد.



این کارخانه روزانه ‪ ۴/۵‬تن خمیر کاغذ، ‪ ۵۰‬کارتن ‪ ۴۲‬عددی دستمال کاغذی ‪ ۲۰‬برگی، ‪ ۵۰‬کارتن ‪ ۴۲‬عددی دستمال کاغذی ‪ ۳۰۰‬برگی، ‪ ۱۰‬تن دستمال لوله و ‪ ۱۷۰‬کارتن ‪ ۲۰‬تایی پوشک را تولید و به بازار عرضه می‌کند. 



  • صنایع پوشاک آویشن

  • کیک و کلوچه کاوه: این کارخانه در سال ۱۳۵۴ با اخذ مجوز از اداره کل صنایع و معادن استان مازندران و دریافت پروانه‌های بهداشتی از اداره کل نظارت بر مواد غذایی تاسیس و مورد بهره برداری قرار داد. تا قبل از سال ۱۳۵۷ همه سفارش‌های مربوط به اداره آموزش پرورش و مدرسه‌های استان جهت تغذیه رایگان دانش‌آموزان را تولید و توزیع می‌کرد. 

  • شرکت محصولات جمع

  • کاغذسازی قائم شهر

  • مزرعه پرورش و تکثیر بلدرچین افراتخت: این مزرعه در حال حاظر اولین و تنها مزرعه صنعتی پرورش و تکثیر بلدرچین در شمال کشور میباشد.

  • کارخانه : این کارخانه در سال ۱۳۱۹ هجری شمسی به عنوان اولین کارخانه کنسروسازی در ایران شروع به فعالیت نمود، عمده تولیدات آن شامل انواع کنسروجات گوشتی و غیرگوشتی، مرباجات و ترشیجات می‌باشد. 

  • مبل سازی: صنعت مبل سازی در مازندران بیشتر در شهرهای آمل و قائم‌شهر وجود دارد ودر سایر شهرها تنها کارگاه‌های کوچک مبل سازی وجود دارد. شهرستان قائم‌شهر حدود ۲ تا ۳ کارخانه تولیدی مبلمان بزرگ دارد.

  • تعاونی تولیدی دریاپیچ :تولید مبلمان و جهیزیه عروس به مدیریت عامل آقای قبادی و مدیریت تولید آقای عبدالله زاده و مدیریت فروش آقای اسماعیلی با سابقه درخشان بالغ بر ۱۰سال واقع در شهرک صنعتی سنگتاب

  • کارخانه سنگ‌شکن و بتن آماده 

  • کارخانه کمپوست (در حال ساخت): کمیل گران اوریمی، نایب رییس شورای اسلامی شهر قائم‌شهر در گفتگو با خبرگزاری ایرنا گفت:




این طرح طی دو فاز در محل فعلی دپوی زباله قائم‌شهر در حال ساخت است.


وی اعتبار فاز نخست این طرح را ۸ میلیارد ریال عنوان کرد و افزود:


برای فاز دوم این طرح ۴ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال اعتبار در نظر گرفته شده‌است.


گران اوریمی با اظهار این که عملیات اجرایی کارخانه کمپوست قائم‌شهر از محل اعتبارات عمرانی در سال ۱۳۸۷ آغاز شد، گفت:


مساحت این کارخانه ۲۷ هزار متر مربع است و ظرفیت پذیریش روزانه ۵۰۰ تن زباله را دارد.




سید عیسی هاشمی، معاون عمرانی استاندار مازندران، پیش از ظهر ۹ اردیبهشت ۱۳۹۱ در همایش مدیریت صحیح پسماند و صیانت از محیط زیست که در سازمان جهاد کشاورزی مازندران برگزار شد، زمان بهره‌برداری از این واحد صنعتی را ۶ ماه آینده اعلام کرد.

شنبه 22/4/1392 - 10:24 - 0 تشکر 621004

تاریخچه



  • در سال ۱۳۱۹ اولین کارخانه ی کنسرو سازی تاریخ ایران در این شهر بنا شد.



این کارخانجات جهت تولید خود دارای استانداردهای ملی کشور، استاندارد بین المللی IMS شاملISO 9001:2008 ، ISO14001:2005 و OHSAS18001:2005 بوده و موفق به اخذ جایزه کیفیت بر اساس مدل EFQM شده‌است.



  • در سال ۱۳۰۹ کارخانه نساجی قائم شهر جز اولین کارخانجات نساجی کشور است دراین شهر ساخته شد.



در حاضر از قدمت فراوانی برخوردار و از بزرگترین کارخانجات نساجی خاورمیانه‌است . کلنگ احداث این کارخانه در سال ۱۳۰۷ به زمین خورد و در سال ۱۳۰۹ در زمینی به مساحت ۶۶۳۳ متر مربع به مدت یکسال احداث گردید،کارخانه بیشتر به منظور تهیه پارچه‌های لباس سربازان شروع به کار نموده و به مرور زمان تولیدات آن متنوع گردید . در سال ۱۳۱۵ اقدام به توسعه کارخانه گردیده شد و قسمت تهیه پنبه بهداشتی ( هیدروفیل ) احداث گردید ، و همچنین تیم فوتبال این کارخانه با نام باشگاه فوتبال نساجی مازندران‬ از قدیمی ترین تیمهای ایران و ریشه در قلبهای هر مازندرانی ورزش دوست دارد. از این جهت اکثریت مردم به کارگری گرایش پیدا کردند و قائم شهر را شهر کارگری نامیدند.

و همچنین با توجه به وجود تپه‌های باستانی موجود قائم شهر قدمتی دیرینه و طولانی برخوردار است:



  • تپه گردکوه جمنون‬، قدمت تپه گردکوه را از دوره اسلامی تا عصر آهن می‌باشد.

  • تپه طالقانی‬ که آثار باستانی، تاریخی و اجساد افرادی مربوط به هزاره اول در این تپه کشف شده.

  • تپه دینه کفشگرکلای ارطه‬ که مربوط به هزاره اول قبل از میلاد است و در شهرستان قائم شهر، روستای کفشگرکلای ارطه واقع شده



این تاریخ دیرینه را اثبات می‌کند. در زمان خاندان بنی امیه حکومت عرب در جهت کنترل و تسلط بر نواحی جنوبی دریای خزر اقدام به برقراری ۴۴ پاسگاه نظامی از آستارای کنونی تا استرآباد یا گرگان کنونی کرد که یکی از مهمترین این پاسگاه‌ها قلعهٔ نظامی آرتا بود. این ۴۴ پاسگاه نظامی به «دینه سر» که در واقع معنایش «محافظ» دین است، مشهورند. در قلعهٔ نظامی آرتا فرمانده‌ای به نام بنی عباس با ۳۳۰ سرباز بر نواحی قائم شهر کنونی و ارطه و ساری کنونی حکومت می‌کرد.

قسمت‌های جدا شده از شهرستان



  • شهرستان سوادکوه: سال ۱۳۵۹


  • شهرستان جویبار: سال ۱۳۷۶


  • شهرستان سیمرغ: آذر ۱۳۹۱ با ارتقای بخش کیاکلا

شنبه 22/4/1392 - 10:25 - 0 تشکر 621005

موقعیت جغرافیایی

با توجه به سوابق موجود بنای اولیه این شهر در دوران قاجاریه با نام علی‌آباد نهاده شد که شامل قریه‌ای با واحدهای تجاری و مسکونی در حوالی میدان طالقانی امروزی و محله‌هایی در اطراف و روستاهای بزرگ نظیر چمنو (جمنان فعلی، که در حال حاضر بخشی از خود شهر می‌باشد) قادیکلای بزرگ و کوچکسرا در حاشیه بوده‌است که بعد از انقراض دوران قاجاریه و آغاز حکومت رضا خانی به لحاظ موقعیت خاص منطقه‌ای (محل عبور کاروان‌های تجارتی و زیارتی از استان‌های همجوار مانند تهران، گیلان و خراسان). امروز به عنوان یک شهرستان استراتژیک جغرافیایی که ارتباط تهران بزرگ را با شمال و شمال‌شرقی از دو مسیر متفاوت جاده فیروزکوه و جاده هراز مرتبط می‌سازد دارای اهمیت ویژه می‌باشد. گفته می‌شود سالانه پنج میلیون مسافر از محور جاده فیروزکوه به قائم شهر تردد می‌کنند و از بندر بابلسر به مرزدریایی متصل می‌باشد.   ازنظرآب و هوایی و جغرافیایی: مدیترانه‌ای و معتدل خزری تابستان شرجی و نواحی جنوبی زمستانهای نسبتا سرد و پر بارش می‌باشد واز مرکز استان ۲۰ کیلومتر فاصله داشته و ۱۸۰ کیلومتری شمال تهران بین دریای خزر و رشته کوههای البرز واقع شده است.


شنبه 22/4/1392 - 10:27 - 0 تشکر 621006

محله‌ها

به ترتیب حروف الفبا: بهشتی‌محله، بربری محله، تازه‌آباد (اسلام‌آباد یا جوکی‌محله)، تُرک‌محله، جمنان، چمازکتی، حسن‌آباد، دخانیات ، سیدمحله، شانزده‌متری دوم، شهدامحله، صفی‌آباد، فردوس‌محله ،فرهنگ‌شهر ،قائم‌محله ،قائمیه، کارگرمحله، کوچکسرا، لیلاباد، مجاورمحله، مطهری‌محله و ...

کوچکسرا: از محله های قدیمی و سنتی شهر میباشد که درباره اش آمده است : به بازار علی آباد و معصوم زاده که یوسف رضا باشد رسیدیم که پایتخت علی آباد است. از این بازار بلا ۵۷ وارد شدیم و در عمارت ماشین خانه که پنبه را از تخم جدا « کوشک سرا » فاصله به می‌کنند ۵۸ در اطاق‌های خوب منزل کردیم. پذیرایی و ضیافت ایالت و همراهان به عهده ابوالقاسم خان سعید حضور حاکم بلوک علی آباد است که از خانواده‌های قدیم است. شیرینی و تقدیمات و تشریفات خوبی فراهم آورده بود. سلسله نسب مشارالیه از این قرار است: ابوالقاسم خان سعید حضور علی آبادی پسر مرحوم میرزا جعفر، این مرحوم میرزا علینقی آقا مستوفی سرکار است، ابن مرحوم میرزا تقی آقای صاحب دیوان وزیر درب اندرون فتحعلی شاه، ابن مرحوم میرزا زکی بزرگ، ابن میرزا علینقی بزرگ، ابن حاجی میرزا بیع، ابن مرحوم حاجی ابوالحسن . معروف به مشهدبان است ۵۹ حاجی ابوالحسن مشهد بان جد اعلای این طایفه به واسطه انقلابات و حوادث خراسان و تاخت و تاز ترکمان یا افغان از مشهد مهاجرت و با تمول بسیار و جواهر اندوخته بی شمار به خط مستقیم به این سرزمین آمده میل کرده‌است که در اینجا زندگانی کند، بعضی دهات و املاک علی آباد را خر یده این صفحات را آباد کرده‌است، چون از مشهد رضا ( ع ) به اینجا آمده، به مشهد بان معروف شده‌است. اولاد و احفاد او همه محترم بوده، غالب اینها به رتبه وزارت رسیده، بعضی از ایشان در دفتر مالیه از مستوفیان عظام بوده‌اند و من با بعضی از آنها در دفتر دوستی و خلطه داشتم. « ملالی » وی شاعری توانا بود و در قصیده مهارت به سزائی داشت. در ابتدا متخلص به » بود و پس از ورود به دربار ملقب به صاحب دیوان ادبیات دوره قاجار معروف به‌است. دیوان اشعارش که دارای حدود شش هزار بیت است در « صاحب علی آبادی دوران حیاتش چاپ شده‌است. وی سرانجام در ۱۲۶۵ در گذشت. در دهات علی آباد « کوشک سرا » دویست خانوار است. 

ترک محله: یکی دیگر از محله های قدیمی که هنوزم در بعضی مناطق میتوان بافت قدیم و سنتی بعضی خانه ها را در آن دید. برج جدید شهرداری قائم شهر در ورودی ترک محله قرار داشته، مسجد بزرگ آذربایجانیها نیز در این محله جای دارد.

اسلام‌آباد یا جوکی‌محله: در دوران تیمور گورکانی عده‌ای از مردم شمال هندوستان که غالبا سیه چرده بوده و از ایلیات بودند به ایران مهاجرت کردند و در سراسر ایران پخش شدند که عده کمی از آنان امروزه در مازندران و قائم شهر مانده‌اند. آنها امروزه در گوشه‌ای از شهر که اصطلاحأ به آن جوگی محله می‌گویند زندگی می‌کنند و بعضا اخلال در شهر و زندگی مردم دارند و این محله صورت خوشی در بین اهالی شهر ندارد.

شهرک‌های مسکونی



  • شهرک احمدی


  • شهرک فرهنگ‌یان


  • شهرک فردوس: متان‌کلا


  • شهرک امام خمینی: جاده جویبار


  • فرهنگ‌شهر: شهرکی مسکونی در فاصله ۵ کیلومتری از مرکز شهر. 


  • شهرک یثرب: که به عنوان روستایی از توابع بخش مرکزی شهرستان قائم‌شهر قلمداد می‌شود.


  • شهرک آتش‌نشانی: خیابان امام، پشت آتش‌نشانی

شنبه 22/4/1392 - 10:28 - 0 تشکر 621008

آثار باستانی شهرستان قائم‌شهر

تبدیل شدن ساختمان سابق شهرداری قائم‌شهر به موزه به گفته محسن باستانی، رئیس اداره میراث فرهنگی و صنایع دستی و گردشگری شهرستان قائم‌شهر، به منظور حفظ آثار ملی به همت این اداره و همکاری و مساعدت فرماندار و شهرداری قائم‌شهر، ساختمان قدیمی شهرداری به عنوان یازدهمین موزه استان مازندران تجهیز و بازسازی می‌شود. این موزه دارای بخش‌های مردم‌شناسی، کتابخانه و باستان‌شناسی است که تاکنون ۴۰ درصد این ساختمان مرمت و نوسازی شده‌است. گفتنی است، ساختمان قدیمی شهرداری قائم‌شهر که قدمت آن به سال ۱۳۰۵ هجری شمسی (دوره پهلوی اول) برمی‌گردد در سال ۱۳۵۶ در فهرست آثار ملی کشور ثبت شده‌است. 

موقعیت مذهبی



  1. بقعه سیدنظام الدین، امامزاده کبریا، جمنان


  2. امامزاده مهدی، امامزاده اسماعیل، قادی‌کلا بزرگ


  3. آرامگاه امامزاده سید محمد زرین‌نوا، چمازکتی


  4. امامزاده سید ابوصالح و پیرتکیه سید ابوصالح، سید ابوصالح


  5. آرامگاه امامزاده زکریا، واسکس


  6. امامزاده یوسف‌رضا، بیمارستان رازی


  7. آرامگاه شیخ طبرسی، بین افرا و شیخ‌کلی


  8. امامزاده صالح، امامزاده محمد، کوچکسرا


  9. امامزاده قاسم، امامزاده هفیر، موارم‌کلا


  10. امامزاده سید مهدی، قادی‌کلاارطه


  11. تپه امامزاده کتی، جنید


  12. امامزاده موسی، وسطی‌کلا


  13. امامزاده قاسم، سراج‌کلا


  14. امامزاده اسماعیل، ساروکلا

شنبه 22/4/1392 - 10:29 - 0 تشکر 621009

پارک‌ها و مکان‌های تفریحی



  • پارک جنگلی تِلار

  • پارک ولیعصر

  • پارک نمونه گردشگری پایین‌لموک (پایین‌لموک)

  • پارک شهرداری

  • بوستان ساحلی سراج

  • پارک سیاهرود

  • پارک جدیدالاحداث شهیدان ابراهیمی - حریم راه آهن 

  • پارک جدیدالاحداث روستای وسطی کلا 

  • پیست کارتینگ پارک سراج



منابع طبیعی و جنگل‌ها



  • جنگل کلوس، روستای کرچنگ 

  • جنگل روستای کوتنا، روستای کوتنا

  • جنگل شالتماس، روستای افراتخت

  • غار پلنگ لی، روستای ملک‌خیل

  • جنگل‌های خیبوس و انجیل سی: منطقه حفاظت شده خیبوس و انجیل سی از مناطق چهارگانه حفاظت محیط زیست ایران با مساحت ۳۴۷۱ هکتار در دامنه ارتفاعی ۲۵۰ تا ۹۳۰ متر حدفاصل جنگلهای جنوبی نزدیک قادیکلای قائم شهر تا مناطق یاغ کوه برنجستانک شیرگاه می‌باشد.

  • پارک جنگلی تلار جاده نظامی: پارک جنگلی تالار نیز یکی از پارکهای جنگلی معروف شهرستان قائم‌شهر است که در سال ۱۳۷۱ تأسیس شده و مساحت آن بالغ بر ۱۶۰ هکتار است. فرآورده‌های جنگلی عبارت است از: ذغال، چوب، هیزم، چوب آلات تبدیلی این جنگل در ۱۰ کیلومتری قائم‌شهر قراردارد. و پوشیده از درختان آزاد، ممرز، توسکا، بلوط، اوجا، ملچ، عرعر، انجیر، ولیک، شمشاد، انار، بوته تمشک و ... با چشم‌اندازهایی بسیار زیبا و بدیع دارای امکانات بهداشتی و تفریحی مثل زمین فوتبال می‌باشد.



جنگل

با توجه به اوضاع طبیعی شهرستان قائم‌شهر، بارش و رطوبت جهت ایجاد پوشش گیاهی فراهم است.البته پوشش گیاهی در تمام نقاط آن یکسان نیست زیرا تا ارتفاع ۲۰۰۰ متری که نفوذ رطوبت دریآی خزر از بین رفته و یآ به کمترین مقدار می‌رسد، از تراکم جنگل بسیار کم می‌شود و به مرور به جای جنگل، مراتع جایگزین می‌شود. در شهرستان قائم‌شهر فصل خشک به طور کامل وجود ندارد. قائم‌شهر واقع در یک جلگه به نام خودش، جلگه قائم‌شهر است.شروع جنگل قائم‌شهر از کوه پایه‌های البرز شمالی است که دارای حداکثر بارندگی است و میزان گسترش جنگل در گذشته به طرف دشت بیشتر بوده‌است که به مرور به منظور تهیه اراضی مزروعی، درختان جنگل کاملاً بریده شده‌اندو یا به صورت بقایای جنگل مخروبه با درختان پهن برگ دیده می‌شوند. به طور کلی جنگل‌ها در حاشیه جنوبی قائم‌شهر دارای تراکم بیشتری است و انواع درختان مانند راش، ممرز، توسکا و کلهر ملج انجیلی و... را می‌توان دید. گونه‌های اصلی جانوری منطقهمرال، شوکا، پلنگ، کاراکال، گربه وحشی ،خرس قهوه‌ای، شغال ، گراز، روباه معمولی، تشی، رودک ، جوجه تیغی ، سنجابک ، درختی ، قرقاول ، کبوتر جنگلی ، ابیا ، عقاب ، کرکس ، قرقی ، توکای گلوسیاه، توکای پشت بلوطی، مار آبی، و لوس مار و....... هستند. پارک بعثت - شرکت آریا پخش قائم (نمایندگی بستنی پاک ) مقدسی نژاد

شنبه 22/4/1392 - 10:30 - 0 تشکر 621010

آبشارها چشمه‌ها و آب معدنی


چشمه آب معدنی هزارون : یک جاده فرعی از مسیر اصلی منشعب شده و به طرف شرق امتداد یافتع و پس از حدود ۵/۱ کیلومتر به روستای واسکس می‌رسد . چشمه زیبای هزار ون با مقدار آب۵/۱ لیتر در ثانیه در مجاورت امامزاده زکریا خودنمائی می‌کند .وجود یک آبشار کوچک ، درختان بلند قدیمی،از جاذبه‌های مهم قائمشهر است که بویژه در فصل تابستان پذیرای خیل عظیم علاقمندان به طبیعت و آرامش و گردشگران فراوانی است . آب این چشمه به لحاظ وجود مواد معدنی برای درمان بیماریهای پوستی و امراض استخوانی مفید می‌باشد

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.