• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن نجوم > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
نجوم (بازدید: 608)
سه شنبه 4/4/1392 - 20:32 -0 تشکر 614988
بیشترین تاثیرات مثبت اجرام آسمانی در نیمه شعبان رخ می‌دهد

بیشترین تاثیرات مثبت اجرام آسمانی بر زمین در نیمه شعبان رخ می‌دهد

فرهنگ > دین و اندیشه - ایکنا نوشت:

حجت‌الاسلام والمسلمین حسین احمدی قمی، مدیر انتشارات بنیاد مهدی موعود(عج) با ذکر این مطلب که شب نیمه شعبان در تقویم عبادی مسلمانان از جایگاه ویژه‌ای برخودار است، عنوان کرد: نیمه شعبان در میان روزها، از جایگاه بسیار خاصی برخوردار است، زیرا سوای از بحث میلاد امام، این شب از نظر نجومی و فلکی نیز دارای یک ویژگی خاص است که باید به آن اشاره شود، که البته نیز قطعا با این میلاد ارتباط خاص دارد.

وی افزود: خداوند در قرآن 80 قسم خورده که 38 قسم مربوط به اجرام فضایی است که همین مسئله اهمیت این علم(نجوم و تاثیرات آن در زندگی بشر) را مشخص می‎کند؛ در حدیثی از امام موسی کاظم(ع) ذکر شده است که «علم نجوم علم انبیا(ع) است و بعد از قرآن اشرف علوم است».

این استاد حوزه عنوان کرد: احمد بن اسحاق، حاکم قم به یک منجم یهودی دستور داد تا زایچه یک فرزند متولد شده در 15 شعبان 255 ه.ق -سالروز ولادت امام زمان(عج)- را استخراج کند که این دانشمند یهودی بیان داشت که این فرزند شرق و غرب عالم را خواهد گرفت و از نسل پیامبران(ع) و بزرگان است و یا خودش پیامبر است.

احمدی قمی اظهار کرد: با محاسبات ریاضی و نجومی دقیق ثابت شده است که از حیث قرار گرفتن برج‌های فلکی در نقاط خاص، در شب تولد حضرت صاحب الزمان(عج) خورشید در برج اسد قرار داشت که از نظر نجومی در بالاترین جایگاه است؛ قطعا در این شب به واسطه تاثیرات خاص اجرام آسمانی بر زندگی انسان هیچ شبی قابل قیاس با آن نیست زیرا بیشترین تاثیرات مثبت اجرام آسمانی در این شب بر سر مردم کره زمین سرازیر می‎شود.

وی گفت: تقارن این شب با میلاد حضرت خاتم الاوصیا(علیه السلام) چنین تداعی می‌کند که گویا لازم است مسلمانان از آغاز رسالت برای اعتلای تجلی آیه عظیم «حی قیوم» این شب را احیا بدارند و به عبادت بپردازند؛ این شب میلاد موعودی است که خداوند تبارک و تعالی دولت او را پایان‌بخش ظلمت و نوید نور برای مؤمنان قرار داده است؛ «اللّهُ وَلِیُّ الَّذِینَ آمَنُواْ یُخْرِجُهُم مِّنَ الظُّلُمَاتِ إِلَى النُّوُرِ وَالَّذِینَ کَفَرُواْ أَوْلِیَآؤُهُمُ الطَّاغُوتُ یُخْرِجُونَهُم مِّنَ النُّورِ إِلَى الظُّلُمَاتِ أُوْلَئِکَ أَصْحَابُ النَّارِ هُمْ فِیهَا خَالِدُونَ» و اراده فرموده در دولت او مستضعفان را بهره‏مند سازد و به پیشوایی برساند؛ «وَنُرِیدُ أَن نَّمُنَّ عَلَى الَّذِینَ اسْتُضْعِفُوا فِی الْأَرْضِ وَنَجْعَلَهُمْ أَئِمَّةً وَنَجْعَلَهُمُ الْوَارِثِینَ».

این پژوهشگر و نویسنده حوزوی، عنوان کرد: این شب، تاویل آیه «وَتَمَّتْ کَلِمَتُ رَبِّکَ صِدْقًا وَعَدْلًا» است؛ خداوند به هنگام مژده میلاد حضرت عیسی(علیه السلام) به حضرت مریم می‎‏فرماید:«إِنَّ اللّهَ یُبَشِّرُکِ بِکَلِمَةٍ مِّنْهُ اسْمُهُ الْمَسِیحُ عِیسَى ابْنُ مَرْیَمَ»؛ خداوند از حضرت مسیح به کلمه یاد می‌کند ولی در خصوص حضرت رسول، می‎فرمایند که «وتمت کلمة ربک صدقا و عدلا»؛ یعنی کمال وتمام دین به ولایت واکمال و اتمام تجلی ولایت به اتمام کلمة‎الله و به نور خاتم‎الاوصیاء(علیه السلام) است.

وی گفت: به حقیقت اوست که صدق و عدل را به تمام معنی استوار می‎سازد؛ این شب ثانی اثنین لیلة القدر است؛ زیرا در لیلة القدر کلمة الله (قرآن) نازل می‎شود و در لیله نیمه شعبان کلمة‎الله تامه(ولایت)؛ به راستی این شب ظرف تجلی نور تمام و ظرف تجلی نور الله است؛ میلاد نور موعودی است که ظهور او «وَأَشْرَقَتِ الْأَرْضُ بِنُورِ رَبِّهَا» است.

احمدی قمی یادآور شد: حضرت رسول‎الله (صلی‎الله علیه وآله و سلم) درباره شب نیمه شعبان فرموده‎اند:«فیها تقسم الأرزاق، و فیها تکتب الآجال، و فیها یکتب و فد الحاج ... و ینزل‎الله تعالی الملائکته من السماء إلی الارض بمکة؛ در این شب روزی‎‌ها تقسیم و اجل‌ها نگاشته و حاجیان سال تعیین می‎شوند... و خداوند فرشتگان را از آسمان به زمین مکه نازل می‎فرماید»؛ امام علی (علیه السلام) درباره آیه شریفه «فِیهَا یُفْرَقُ کُلُّ أَمْرٍ حَکِیمٍ» نیز فرموده‎‎اند:«آن چه از خیر و شر بر افراد می‎گذرد، در شب نیمه شعبان تقسیم شده است» و در فرازی دیگر فرموده‎اند:خداوند در شب نیمه شعبان ملکی را نازل می‎فرماید که از غروب خورشید تا طلوع فجر ندا می‎دهد که«الا مستغفر فاغفرله الا مسترزق فارزقه»؛ یعنی آیا استغفار کننده‎‏ای نیست تا او را بیامرزم و آیا روزی خواهنده‎ای نیست تا او را روزی دهم؟

وی گفت: امام محمد بن علی باقر (علیه السلام) نیز در این رابطه فرموده‎اند که «هی أفضل لیلة بعد لیلة القدر، فیها یمنح‎الله العباد فضله، و یغفر لهم بمنه،فاجتهدوا فی القریة إلی الله تعالی فیها، فإنها لیلة آلی الله عزوجل علی نفسه لا یرد سائلا فیها ما لم یسئل الله معصیة و انها اللیلة التی جعلها الله لنا أهل البیت بإزاء ما جعل لیلة القدر لنبینا(صلی الله علیه وآله)»؛ یعنی شب نیمه شعبان، با فضیلت‎ترین شب‎ها بعد از شب قدر است، در این شب خداوند فضلش را بر بندگان ارزانی می‎دارد و به بزرگواری خودش آنها را می‎آمرزد، پس برای نیل به مقام قرب خداوند در این شب بکوشید زیرا خداوند به ذات خود قسم یاد کرده که هیچ در خواست‌کننده‎ای را در این شب بی‎پاسخ رها نسازد مگر اینکه خواهش او نافرمانی خدا باشد.

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.