• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
بهداشت و سلامت (بازدید: 661)
يکشنبه 2/4/1392 - 0:58 -0 تشکر 614173
ابتلا به بیماری "مری بارت" در صورت درمان نکردن ریفلاکس معده

یک فوق تخصص گوارش اطفال:

ابتلا به بیماری "مری بارت" در صورت درمان نکردن ریفلاکس معده

89-29.jpg

یک فوق تخصص گوارش اطفال با اشاره به اینکه 10 درصد افراد مبتلا به ریفلاکس معده در صورت عدم درمان به موقع، دچار بیماری "مری بارت" می‌شوند، گفت: بروز این بیماری در سنین بالاتر اتفاق می‌افتد که از طریق دارودرمانی با دوز بالاتر و مدت طولانی می توان به درمان آن اقدام کرد. در صورت ادامه وجود این مشکل و بیماری‌های تنفسی می‌توان به عمل جراحی دست زد.

 

دکتر پدرام عطایی در گفت وگو با خبرنگار ایسنا منطقه دانشگاه علوم پزشکی تهران، گفت: حدود 10 درصد از افرادی که مبتلا به ریفلاکس مداوم به مدت 10 سال هستند به "مری بارت" مبتلا می‌شوند. در این حالت محتویات داخل معده به مری بازمی گردد و سلول‌های مری تغییر شکل پیدا کرده و دیواره آن شبیه معده می‌شود.

 

وی با بیان اینکه از طریق نمونه برداری می توان ابتلا به بیماری مری بارت را تشخیص داد، افزود: این بیماری در نوزادان و اطفال اتفاق نمی‌افتد بلکه در سنین بالاتر که فرد سال‌های سال دچار ریفلاکس معده شده و بیماری درمان نشده است این عارضه بروز می‌کند.

 

این فوق تخصص دستگاه گوارش کودکان در ادامه خاطرنشان کرد: افراد بالای 45 سال یا افرادی که در دوره بزرگسالی مبتلا به ریفلاکس معده هستند بهتر است در صورت صلاحدید پزشک با انجام آندوسکوپی به علت بیماری پی ببرند تا اقدامات درمانی لازم انجام شود.

 

دکتر عطایی با اشاره به اینکه بدخیمی‌های مری بارت در اطفال اتفاق نمی‌افتد، گفت: برای درمان ریفلاکس معده در بزرگسالان از روش دارودرمانی با دوز بالاتر و به مدت طولانی‌تری در مقایسه با نوزادان استفاده می شود تا فرد دچار بدخیمی‌های مری بارت نشود.

 

وی با بیان این مطلب که مصرف نامناسب برخی از غذاها موجب بروز ریفلاکس در سنین بالاتر در مقایسه با اطفال می‌شود، تصریح کرد: استفاده از نوشابه‌های گازدار و غذاهای پرچرب موجب کاهش حرکات و فعالیت معده می شود که این امر حتی منجر به تشدید ریفلاکس در سنین بالاتر می شود.

 

این فوق تخصص دستگاه گوارش با بیان اینکه در معرض قرار گرفتن دود سیگار نیز موجب عود ریفلاکس معده در افراد می شود، گفت: جراحی یکی دیگر از راههای درمانی بیماری ریفلاکس معده در افراد سنین بالا است که دارودرمانی جوابگوی مشکل آنان نیست و دچار علائم تنفسی هستند، اما روش دارو درمانی همیشه مقدم بر عمل جراحی است.

 

دکتر عطایی در پایان توصیه کرد: افراد بزرگسال باید بیشتر مراقب روش تغذیه‌ای خود باشند تا علاوه بر بروز بیماری ریفلاکس معده شاهد بسیاری از بیماری‌های دیگر که نتیجه مصرف نادرست غذاها است نباشند، از خوردن فست فودها که دارای چربی بسیار بالایی هستند نیز خودداری کنند.

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.