• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن شمال > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
شمال (بازدید: 2234)
پنج شنبه 30/3/1392 - 18:44 -0 تشکر 613557
خشکبیجار شهر خوشه های طلایی برنج و ماهیان سفید


تابلوی ورودی شهر

خشکبیجار شهری در ۲۰ کیلومتری رشت و در کنار دریای خزر قرار دارد.

این شهر مهمترین شهر شهرستان رشت از نظر همجواری بامرز بین‌المللی است. سواحل زیبای این شهر زبانزد است. سواحل زیبای حاجی بکنده، امیر بکنده، امین آباد و زیبا کنار در مجاورت این شهر توریستی قرار دارند. طول سواحل این شهر بیش از ۱۵ کیلومتر است که در مجاورت منطقهٔ آزاد انزلی جایی مناسب برای سپری کردن اوقات فراغت و بازی‌های دریایی در فصول گرم سال است. در تاریخ معاصر سواحل این شهر محل تجمع‌ها در مراسم تفریحی است ازجمله سیزده بدر

خشکبیجار با بخش‌های خمام و لشت نشاو کوچصفهان از شهرستان رشت همسایه‌است.

شغل اکثر مردمان آن کشاورزی و دامپروری به شکل سنتی و اکثرا کشت برنج می‌باشد.

بقعه آقا سید محمد شیشه گوراب در یكی از روستاهای این شهر واقع است كه با توجه به موقعیت زیبای جغرافیایی سالانه مسافرین زیادی از آن بازدید می نمایند

شهر خشکبیجار در هفته روزهای دوشنبه و پنج شنبه دارای بازار محلی می‌باشد که از روستاهای اطراف برای خرید و فروش محصولات خود به این بازار می‌آیند.

پنج شنبه 30/3/1392 - 18:46 - 0 تشکر 613559

خشکبیجار که سابق بر این خشکبجار تلفظ و نوشته می‌شد. از دو کلمه خشک وبیجار به معنی شالیزار ترکیب یافته‌است. با توجه به اطلاعات و بررسی اطلاعات بدست آمده در گذشته پدیده کم آبی از مشکلات عمده این منطقه بوده. دوری از سفید رود عدم دسترسی به این رود عظیم مشکلات فراوانی را در امر کشاورزی ایجاد می‌کرد. بطوری که در سالهای کم باران بعلت استفاده مرازع بالا دست به کمبود آب دچار می‌شد. بر این اساس به خشکبیجار یعنی مزارع کم آب و خشک نامیده می‌شد.


دالان سبز - جاده ای زیبا در یکی از روستاهای منطقه ی خشکبیجار


خشکبیجار در قدیم از سه دهستان نوشر، حاجی بکنده و کته سر و شامل روستاهای زیادی بود که از این بخش جدا شدند. مساحت تقریبی این منطقه در حدود۱۶۷ کیلومتر مربع بود که به ۹۵ کیلومتر مربع تقلیل یافت. بعد از جدا شدن خمام از خشکبیجار دهستان کته سر به این بخش ملحق شد و خمام به بخش ارتقا یافت. صنایع دستی فراوانی در این شهر ساخته می‌شد که می‌توان از ابریشم بافی یاد کرد. این صنایع به دلیل اقتصادی نبودن رفته رفته برچیده شدند.

پنج شنبه 30/3/1392 - 18:49 - 0 تشکر 613561

http://zibakenar.net/wp-content/uploads/2012/05/IMG_0650.jpg


جمعیت
براساس سرشماری سال ۱۳۸۵ جمعیت خشکبیجار 46739نفر بوده‌است. برآورد جمعیتی برای این شهر جمعیت آن را در سال ۱۳۹۰ به بیش از 49000 نفر تخمین می‌زند.

پنج شنبه 30/3/1392 - 18:54 - 0 تشکر 613566

ورودی شهر خشکبیجار


روستا‌ها:

نوشر
آلمان، باغچه بنه، بسته دیم، بلسكله سید ابوالقاسم، تمل ، جوركویه ، جیرسر ویشكا ، روفیچاه، رود پشت، سیاه اسطلخ میرزا ربیع، شیشه گوراب، كوریجان، گلبازو، ماشال اعلم، مریدان،  زرشک آباد گزنه محله، سیاچاه، ویشكا، یوسف آباد، یوسف محله

پنج شنبه 30/3/1392 - 18:58 - 0 تشکر 613572

جاذبه های گردشگری خشکبیجار
ساحل حاجی بکنده
حاجی بکنده از توابع بخش خشکبیجار با مختصات جغرافیایی ۴۹ درجه و ۴۷ دقیقه طول شرقی و ۳۷ درجه و ۲۶ دقیقه عرض شمالی، در ۹ کیلومتری شمال شرقی خشکبیجار و ۳۲ کیلومتری رشت قرار دارد. ارتفاع روستای حاجی بکنده ۲۶ متر از سطح دریا پایین تر است و آب و هوای آن معتدل و مرطوب است. رودخانه ی امین آباد در شرق و رودخانه ی حاجی بکنده در غرب روستا جریان دارد و پس از عبور از حاشیه ی روستا به دریای خزر می ریزد.
روستای حاجی بکنده بافت مسکونی پراکنده ای دارد و به صورت خطی گسترش یافته است. اکثر خانه ها به سبک مدرن و به صورت ویلاها و سوئیت های زیبا بازسازی و نوسازی شده اند. ساخت سوئیت های زیبای روستایی در حیاط خانه ها به منظور اجاره به گردشگران، نشانه ی رونق گردشگری روستایی حاجی بکنده است. استقرار روستای حاجی بکنده در کنار دریای خزر، امکان استفاده از طبیعت دریا و ساحل شنی و امکان انجام ورزش های ساحلی، شنا، صید ماهی و خرید ماهی تازه از صیادان و ده ها جاذبه ی دیگر، روستای حاجی بکنده را به یک روستای گردشگری بالفعل تبدیل کرده است.  بعد از عبور هتل و برج بلند اردوگاه صدا و سیما در زیباکنار به سمت منطقه ی جلگه ای حاجی بکنده در مسیر در سمت چپ درختان صنوبر به صورت مرتب کاشته شده اند. ساحل حاجی بکنده، بکر و مستعد توسعه ی گردشگری ساحلی و دریایی است، به خصوص وجود سواحل هم جوار از جمله جفرود و منطقه ی آزاد انزلی بر ارزش های این محل می افزاید.

پنج شنبه 30/3/1392 - 18:58 - 0 تشکر 613573

پارک تفریحی خشکبیجار
پارک شهر در خیابان امام رضا ( ع ) در بخش خشکبیجار واقع شده است. این پارک در مرکز بخش قرار دارد و در فاصله ی ۸ کیلومتری ساحل حاجی بکنده می باشد. پارک شهر فضای سبز بسیار زیبایی همراه با گل های رنگینی را داراست. در این پارک وسایل ورزشی متنوعی نصب شده است که هر روز، صبح زود گروه های سنی مختلفی برای ورزش کردن به پارک شهر می روند. علاوه بر این وسایل ورزشی، وسایل بازی نیز برای کودکان در نظر گرفته شده است. به علت نزدیکی پارک شهر با جاده ی ساحلی حاجی بکنده ،گردشگران زیادی از این پارک دیدن می کنند و ساعاتی را در آن جا به تفریح می پردازند و بسیاری نیز با زدن چادرهای مسافرتی شب را در پارک شهر سپری می کنند.

پنج شنبه 30/3/1392 - 18:59 - 0 تشکر 613574

بقعه آقا سید کیا
تمل، روستایی است از توابع بخش خشکبیجار و بر اساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵ ، جمعیت آن ۲۴۵ نفر و ۷۲ خانوار بوده است. نام دیگر روستای تمل (( شیرکوه )) می باشد. شغل اصلی مردم روستای تمل کشاورزی و دامپروری می باشد.
بقعه ی آقا سیدکیا در روستای تمل قرار دارد، آقا سیدکیا یکی از نوادگان امام موسی کاظم ( ع ) می باشد. بقعه ی آقا سید کیا یکی از زیباترین زیارتگاه هایی است که در بخش خشکبیجار وجود دارد و مسافران و گردشگران زیادی هر ساله به زیارت بقعه ی آقا سیدکیا می روند. بقعه ی آقا سیدکیا دارای حیاط بسیار بزرگی است که در فصل بهار و تابستان، گردشگران زیادی در فضای سرسبز حیاط می نشینند و خواندن دعا می پردازند. فضای درون بقعه بسیار بزرگ است و دیوارهای این زیارتگاه با آیینه کاری زینت داده شده است. یکی از ویژگی های بارز این زیارتگاه واقع شدن آن در بین شالیزارها می باشد که این شالیزارها جلوه ی زیبایی را به امامزاده داده اند و از سوغاتی های آن می توان نخود و کشمش و پارچه ی سبز را نام برد.

پنج شنبه 30/3/1392 - 18:59 - 0 تشکر 613575

بقعه ی آقا سید ابراهیم
این بقعه در روستای شیشه گوراب واقع شده است. جمعیت روستای شیشه گوراب ۲۶۴ نفر است. یکی از شلوغ ترین زیارتگاه های موجود در بخش خشکبیجار بقعه ی آقا سید ابراهیم موسوی می باشد و روزانه تعداد زیادی از مردم روستا و یا گردشگران به این زیارتگاه می روند. مردم اعتقادات شدید مذهبی به امامزاده آقاسید ابراهیم دارند و نذرهای زیادی را برای گرفتن حاجت خود در این امامزاده می کنند به طوری که بیش تر وسایلی که در فضای داخلی بقعه وجود دارد هدایا و نذری های مردم می باشد. تا کنون افراد زیادی در این زیارتگاه شفا پیدا کرده اند. فردی که نابینا بوده و شب تا صبح دست خود را با پارچه ی سبز به ضریح بسته و صبح هنگام شفا یافته و بینا شده است. بسیاری از گردشگران علاوه بر زیارت برای شفا یافتن به این زیارتگاه می روند و چند روزی را در آن جا اقامت می کنند و به همین دلیل در حیاط این زیارتگاه اتاق هایی جهت اقامت گردشگران در آن جا ساخته شده است .

پنج شنبه 30/3/1392 - 18:59 - 0 تشکر 613576

مسجد صاحب الزمان
مسجد صاحب الزمان و گلزار شهدا در روستای لات و کته سر خشکبیجار قرار دارد. این مسجد یکی از فعال ترین مکان های مذهبی برای انجام فعالیت های فرهنگی می باشد و در فصل تابستان برای فراغت و هم چنین آموزش های علمی برای کودکان و نوجوانان کلاس های متنوعی برگزار می گردد. در حیاط مسجد صاحب الزمان مقبره ی شهدای روستای لات و کته سر وجود دارد. معماری بنای این مقبره بسیار زیبا می باشد و دارای گنبد آبی و فیروزه ای رنگ می باشد که روی آن با خطی زیبا آیه های قرآنی نگاشته شده است. این مسجد در کنار جاده ی خشکبیجار قرار دارد و مسافران و گردشگران زیادی در مسیرخود به این مسجد بر می خورند و مدتی را در آن جا سپری می کنند.

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.