• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن خانواده > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
خانواده (بازدید: 840)
پنج شنبه 30/3/1392 - 15:19 -0 تشکر 613420
اسلام با شیک پوشی مخالف نیست!

اسلام با شیک پوشی مخالف نیست!
مسلمانان باید با پوشیدن لباس‌های پاک و مرتب و تمیز و شانه زدن موها و به کار بردن عطر و مانند آن‌ها بهره‌مند شوند و این نعمت‌ها را هرگز بر خود حرام نکنند بلکه از آن به نحو احسن بهره برداری نمایند

 

 

وقتی نگاهی به تاریخ اسلام و همچنین درهای گوهرباری که از زبان امامان ما به ما رسیده است در می‌یابیم که اسلام اهمیت قابل توجهی به تیپ داده است و یکی از ویژگی‌های مؤمنین بیان کرده است.

 

زیبایی و آراستگی ظاهر از دیدگاه قرآن

 مطلبی که در اینجا حائز اهمیت می‌باشد این است که خوش تیپ بودن در اسلام چقدر اهمیت دارد و آیا اصلاً این مسأله مورد تایید دین می‌باشد یا دین به ما دستور می‌دهد تا انسان‌هایی ژولیده و با لباس‌های پاره و کهنه باشیم. بعضی گمان می‌کنند همین مقدار که انسان ایمان محکم و باطنی پاک و آراسته داشته باشد کافی است و ظاهر و شکل و قیافه او هر گونه باشد عیب ندارد . چنین گمانی از نظر اسلام باطل می‌باشد بلکه به عکس بخشی از برنامه‌ها و دستورهای اسلامی مربوط به نظافت و زیبایی و آراستگی ظاهر ، قیافه و لباس و .. است. بنابراین یک فرد با ایمان ابتدا می‌تواند از طریق آراستگی ظاهری مردم را به سوی خود جذب و سپس با ایمانش بر آن‌ها تأثیر بگذارد.

 

قرآن کریم می‌فرماید : ای فرزند آدم ! زینت خود را به هنگام رفتن به مسجد با خود بردارید .... بگو چه کسی زینت‌های الهی را برای بندگان خود آفریده و روزی‌های پاکیزه را حرام کرده است؟بخشی از برنامه‌ها و دستورهای اسلامی مربوط به نظافت و زیبایی و آراستگی ظاهر ، قیافه و لباس و .. است . بنابراین یک فرد با ایمان ابتدا می‌تواند از طریق آراستگی ظاهری مردم را به سوی خود جذب و سپس با ایمانش بر آن‌ها تأثیر بگذارد.

 

این آیات بیانگر آن است که مسلمانان باید با پوشیدن لباس‌های پاک و مرتب و تمیز و شانه زدن موها و به کار بردن عطر و مانند آن‌ها بهره‌مند شوند و این نعمت‌ها را هرگز بر خود حرام نکنند بلکه از آن به نحو احسن بهره برداری نمایند. وقتی نگاهی به تاریخ اسلام و همچنین درهای گوهرباری که از زبان امامان ما به ما رسیده است در می‌یابیم که اسلام اهمیت قابل توجهی به تیپ داده است و یکی از ویژگی‌های مؤمنین بیان کرده است.

 

امیر مؤمنان علیه‌السلام بهترین الگوی آراستگی را چنین معرفی می‌کند: «إِنَّ أحْسَنَ الزِّیِّ مَا خَلَطَکَ بِالنَّاسِ وَ جَمَّلَکَ بَیْنَهُمْ وَ کَفَّ ألْسِنَتَهُمْ عَنْک؛  همانا نیکوترین شکل زندگی، آن است که تو را به مردم نزدیک کند و در میان آنان زیبایت گرداند و زبان آنان را نیز از [گفتگو درباره] تو بازدارد.»

 

رعایت عرف و اعتدال

ضرورت آراستگی مورد اتفاق همگان است؛ ولی چون سلیقه‌های افراد در زمان‌ها و مکان‌های گوناگون متفاوت است،‌ هرگز نمی‌توان الگوی ثابتی را ارائه کرد؛ ولی در مجموع می‌توان عرف و اعتدال را معیار قرار داد و بر محور آن، برنامه تزیین و تجمّل را طرّاحی کرد؛ به گونه‌ای که نه به طور کلّی از آراستگی، نظافت و تزیین بدن و لباس دست شست و نه آن را اصل قرار داد و همه همّت و درآمد را صرف تزیین و تجمل کرد.

 

امیر مؤمنان علیه‌السلام بهترین الگوی آراستگی را چنین معرفی می‌کند: «إِنَّ أحْسَنَ الزِّیِّ مَا خَلَطَکَ بِالنَّاسِ وَ جَمَّلَکَ بَیْنَهُمْ وَ کَفَّ ألْسِنَتَهُمْ عَنْک؛  همانا نیکوترین شکل زندگی، آن است که تو را به مردم نزدیک کند و در میان آنان زیبایت گرداند و زبان آنان را نیز از [گفتگو درباره] تو بازدارد.»

پنج شنبه 30/3/1392 - 15:21 - 0 تشکر 613425

تفاوت آراستگی زن و مرد

آراسته بودن ویژگی انسان‌های مؤمن است؛ اما توجه به این نکته ضروری است که از نظر اسلام،‌ آراسته بودن زن و مرد متفاوت است و دین مبین اسلام با توجه به روحیات و تفاوت احساسات در زن و مرد به نکات ظریفی اشاره دارد؛ برای نمونه پیامبر اکرم صلی الله علیه و آ له درباره کوتاه کردن ناخن به مردان توصیه می‌کند: «قُصُّوا أَظَافِیرَکُمْ؛ ناخن‌های خود را کوتاه کنید.» ولی به زنان می‌فرماید:‌ «اُتْرُکْنَ فَإِنَّهُ أَزْیَنُ لَکُنَّ؛ ناخن‌ها را بلند نگه دارید؛ زیرا برای شما زیباتر است.»



اسلام، پیروان خویش را به آراستگی ظاهر به دور از هر گونه افراط و تفریط توصیه می‌فرماید؛ نه تعلّق و دلبستگی به زینت‌های دنیا را می‌پسندد و نه آشفتگی ظاهری را نشانه‌ی ایمان می‌داند.



آراستگی ظاهری در جهات مختلف


1- حالات چهره و قیافه ظاهری


موی سر، یکی از عناصر اصلی در شکل ظاهری هر فرد است: از امام صادق علیه‌السلام این‌گونه روایت شده است که می‌فرمود: «إِنَّ مِنْ أَجْمَلِ الْجَمَالِ الشَّعْرَ الْحَسَن ؛ (4) از جمله زیباترین زیبایی‌ها موی زیباست.»



امام صادق علیه‌السلام نقل می‌کند: مردی در خانه پیامبر صلی الله علیه و آ له آمد و اجازه ورود خواست. چون آن حضرت خواست بیرون بیاید، در اتاق خود، کاسه چرمین کوچکی دید که آب داشت، کمی ایستاد و در آن نگاه کرد تا ریش خود را صاف و مرتّب کند. هنگامی که به درون خانه بازگشت عایشه گفت: «ای رسول خدا! تو سرور فرزندان آدم و فرستاده پروردگار جهانیانی! در برابر این کاسه چرمین (که کمی آب دارد) می‌ایستی و سر و ریشت را صاف می‌کنی؟!» فرمود: «إِنَّ اللَّهَ تعالی یُحِبُّ مِنْ عَبْدِهِ إِذَا خَرَجَ إِلَی إِخْوَانِهِ أَنْ یَتَهَیَّأَ لَهُ وَ یَتَجَمَّلَ؛ (6) خدا دوست دارد هنگامی که بنده مؤمنش نزد برادر خود می‌رود، خود را مرتّب و آراسته کند.» از دیدگاه اسلام اهمیت استشمام بوی مطبوع از دهان انسان مسلمان به اندازه‌ای است که با تمام سفارش اسلام بر حضور در مسجد،‌ کسی که دهانش بوی سیر، پیاز و ... می‌دهد نباید در مسجد حضور یابد.



2- پاکیزگی دهان


بی‌شک، داشتن دندان‌های تمیز و سفید، خواسته هر فرد آراسته است؛‌ زیرا علاوه بر تأثیر بسزا در سلامت جسمی افراد،‌ در زیبایی ظاهری نیز مؤثر است. پیامبر گرامی اسلام صلی الله علیه و آ له در سفارش به مسواک زدن فرموده است: «مَا زَالَ یُوصِینِی بِالسِّوَاکِ حَتَّی ظَنَنْتُ أَنَّهُ سَیَجْعَلُهُ فَرِیضَةً؛  آن چنان جبرئیل، مرا به مسواک زدن سفارش می‌کرد که گمان بردم آن را واجب خواهد کرد.»






از آن گذشته،‌ بوی مطبوع دهان هنگام صحبت با دیگران،‌ الزاماً وابستگی مستقیم به رعایت بهداشت دندان‌ها و رسیدگی به آن‌ها و در نتیجه سالم بودن آن‌ها دارد. از دیدگاه اسلام اهمیت استشمام بوی مطبوع از دهان انسان مسلمان به اندازه‌ای است که با تمام سفارش اسلام بر حضور در مسجد،‌ کسی که دهانش بوی سیر، پیاز و ... می‌دهد نباید در مسجد حضور یابد.



ابو ایّوب انصاری، میزبان پیامبر صلی الله علیه و آ له در مدینه می‌گوید: شبی برای آن حضرت، غذایی همراه پیاز و سیر آماده کردیم و به حضور آن حضرت بردیم. حضرت از غذا نخورد و آن را رد کرد. من به حضور آن حضرت رفتم و عرض کردم: «پدر و مادرم به فدایت! چرا از غذا نخوردی؟ آیا مشکلی داشت؟» در پاسخ فرمود: «نه به خاطر بوی غذا، آن را نخوردم.»




پنج شنبه 30/3/1392 - 15:21 - 0 تشکر 613426




در روایات بین عطر زنانه و مردانه فرق گذاشته شده است. عطر زنانه، آن است که رنگ آن آشکار و بوی آن پنهان باشد و عطر مردانه، آن است که بوی آن آشکار و رنگ آن پنهان باشد



3- استفاده از بوی خوش


برای ظاهر شدن در میان مردم،‌ استعمال بوی خوش،‌ مورد عنایت ویژه شارع مقدس اسلام بوده است. در تاریخ نقل شده است که هزینه عطر رسول اکرم صلی الله علیه و آ له گاه بیش از خوراک ایشان بوده است.  و ایشان با مُشک، خود را خوشبو می‌فرمود،‌ چندان که مشک بر فرق سر حضرت، برق می‌زد و نیز خود را با عطر خوشبو می‌کرد... [گاه بوی این عطر به اندازه‌ای بود] که در شب تاریک پیش از آنکه دیده شود از بوی خوشش شناخته می‌شد؛ چنان که رهگذران می‌گفتند: این پیامبر است.





در طول تاریخ ، مسلمانان از همه گروه‌ها خوش‌تیپ تر بودند ؛ به طوری که در تاریخ آندلس آمده است که هر گاه مردم می‌خواستند مسلمانان را از دیگر فرقه‌ها تشخیص بدهند از روی تیپ و لباس و نظافت آن‌ها که زبانزد عام و خاص بود می‌فهمیدند که فلانی مسلمان است



درباره امام صادق علیه‌السلام نیز می‌خوانیم: جایگاه و محل عبادت آن بزرگوار در مسجد از بوی عطر آن حضرت فهمیده می‌شد.  البته در روایات بین عطر زنانه و مردانه فرق گذاشته شده است. عطر زنانه، آن است که رنگ آن آشکار و بوی آن پنهان باشد و عطر مردانه، آن است که بوی آن آشکار و رنگ آن پنهان باشد.



4- لباس عامل زیبایی


امام صادق علیه‌السلام می‌فرماید: «الْبَسْ وَ تَجَمَّلْ فَإِنَّ اللَّهَ جَمِیلٌ یُحِبُّ الْجَمَالَ وَ لْیَکُنْ مِنْ حَلَالٍ؛ (14) لباس را زیبا بپوش؛ زیرا خداوند، زیباست و زیبایی را دوست دارد؛‌ اما باید از حلال باشد.»



علاوه بر زیبایی، اولیای دین به نظافت لباس بسیار سفارش کرده‌اند. امام صادق علیه‌السلام می‌فرماید: «بِئْسَ الْعَبْدُ الْقَاذُورَةُ؛ (15) انسان کثیف (که دیگران از او بدشان می‌آید)،‌ بد بنده‌ای است.» بی‌شک، لباس تمیز یکی از عوامل زیبایی ظاهری به شمار می‌رود و برای یک روحانی، عامل مهمی در جذب دیگران است.



این قدر این مسأله اهمیت داشت که در طول تاریخ ، مسلمانان از همه گروه‌ها خوش‌تیپ تر بودند ؛ به طوری که در تاریخ آندلس آمده است که هر گاه مردم می‌خواستند مسلمانان را از دیگر فرقه‌ها تشخیص بدهند از روی تیپ و لباس و نظافت آن‌ها که زبانزد عام و خاص بود می‌فهمیدند که فلانی مسلمان است. چه خوب است که شخصیت و هویت مسلمانی خود را حفظ کرده و فکر نکنیم که کمبودی داریم و تنها با شبیه شدن به غیر مسلمانان و مدهای بی پایه و اساس آنان می‌توانیم هویتی بافته جدا بافته‌ای برای خود ایجاد نماییم.

پنج شنبه 30/3/1392 - 16:33 - 0 تشکر 613500

سلام
مطلبتون عالی بود متاسفانه گاهی مذهبیون ما فکر میکنن با خوشبو و مرتب بودن از دین دور میشن در صورتی که باعث جذب افراد غیر مومن میشه .

 

  به طواف كعبه رفتم ،به حرم رهم ندادند          كه برون درچه كردي، كه درون خانه‌آئي

 

                                    

جمعه 31/3/1392 - 12:8 - 0 تشکر 613724

به نام خدا و سلام

بله ما ساده پوشی را با کثیف پوشی اشتباه گرفته ایم یکی هم اگر شیک پوش باشید و لباس مرتب بپوشد یه انگی بهش می زنیم مثلا : "عالی جناب شیک پوش "

«اللهم صل علی محمد و ال محمد و عجل فرجهم» 

رواق منظر چشم من آشیانه توست         کرم نما و فرود آ که خانه خانه توست

انجمن تعلیم و تربیتیها 

جمعه 31/3/1392 - 13:26 - 0 تشکر 613778

teachman گفته است :
[quote=teachman;521731;613724]به نام خدا و سلام

بله ما ساده پوشی را با کثیف پوشی اشتباه گرفته ایم یکی هم اگر شیک پوش باشید و لباس مرتب بپوشد یه انگی بهش می زنیم مثلا : "عالی جناب شیک پوش "


سلام
بله متاسفانه فرهنگمون با فرهنگ اسلامی خیلی فاصله داره فقط ادعا داریم !!!

 

  به طواف كعبه رفتم ،به حرم رهم ندادند          كه برون درچه كردي، كه درون خانه‌آئي

 

                                    

شنبه 1/4/1392 - 3:18 - 0 تشکر 613854

تشکر مبحث خیلی خوبی هست

یه نکته رو هم من اضافه کنم که متاسفانه ما اسلام رو نشناختیم. و از سنت بیخبریم.
والا این موارد همه در سیره و سنت پیامبراکرم صلی اللـه علیه و آله و ائمه اطهار سلام اللـه علیهما وجود داره.
بازم ممنون

اللهم عجل لولیک الفرج
شنبه 1/4/1392 - 23:18 - 0 تشکر 614143

صاحبدل گفته است :
[quote=صاحبدل;78644;613854]
تشکر مبحث خیلی خوبی هست

یه نکته رو هم من اضافه کنم که متاسفانه ما اسلام رو نشناختیم. و از سنت بیخبریم.
والا این موارد همه در سیره و سنت پیامبراکرم صلی اللـه علیه و آله و ائمه اطهار سلام اللـه علیهما وجود داره.
بازم ممنون

البته میشه گفت اسلام و آنطور که هست بهمون نشناسوندن وگرنه ما اینقدر سطحی نگر نبودیم.

 

  به طواف كعبه رفتم ،به حرم رهم ندادند          كه برون درچه كردي، كه درون خانه‌آئي

 

                                    

يکشنبه 2/4/1392 - 1:5 - 0 تشکر 614175

yasekaboud63 گفته است :

البته میشه گفت اسلام و آنطور که هست بهمون نشناسوندن وگرنه ما اینقدر سطحی نگر نبودیم.
صاحبدل گفته است :
[quote=yasekaboud63;498511;614143][quote=صاحبدل;78644;613854]
تشکر مبحث خیلی خوبی هست

یه نکته رو هم من اضافه کنم که متاسفانه ما اسلام رو نشناختیم. و از سنت بیخبریم.
والا این موارد همه در سیره و سنت پیامبراکرم صلی اللـه علیه و آله و ائمه اطهار سلام اللـه علیهما وجود داره.
بازم ممنون

سمیه جان ببخشید این حرفتون و قبول ندارم
اگر ما بچه ده دوازده ساله بودیم حرفتون رو میپذیرفتم
اما ما دیگه اونقدر بزرگ شدیم و توانایی داریم که خودمون خیلی از مسائل رو برداشت کنیم
و حتی آموزش بدیم.
ما خودمون باید تعلیم داشته باشیم .
ببخشید که رک گفتم.

اللهم عجل لولیک الفرج
دوشنبه 3/4/1392 - 17:2 - 0 تشکر 614514

صاحبدل گفته است :

سمیه جان ببخشید این حرفتون و قبول ندارم
اگر ما بچه ده دوازده ساله بودیم حرفتون رو میپذیرفتم
اما ما دیگه اونقدر بزرگ شدیم و توانایی داریم که خودمون خیلی از مسائل رو برداشت کنیم
و حتی آموزش بدیم.
ما خودمون باید تعلیم داشته باشیم .
ببخشید که رک گفتم.
yasekaboud63 گفته است :

البته میشه گفت اسلام و آنطور که هست بهمون نشناسوندن وگرنه ما اینقدر سطحی نگر نبودیم.
صاحبدل گفته است :
[quote=صاحبدل;78644;614175][quote=yasekaboud63;498511;614143][quote=صاحبدل;78644;613854]
تشکر مبحث خیلی خوبی هست

یه نکته رو هم من اضافه کنم که متاسفانه ما اسلام رو نشناختیم. و از سنت بیخبریم.
والا این موارد همه در سیره و سنت پیامبراکرم صلی اللـه علیه و آله و ائمه اطهار سلام اللـه علیهما وجود داره.
بازم ممنون


این و میدونستین که شخصیت انسان تا  نهایتش تا  سالگی شکل میگیره واسه همینه که میگن تربیت و آموزش مسائل دینی را از کودکی شروع کنید چون به هر صورتی که شخصیتمون شکل بگیره همونطورم میشیم حتی اگه برای مدت کوتاهی عوض بشیم ولی باز برمیگردیم به شخصیت اصلیمون.

 

  به طواف كعبه رفتم ،به حرم رهم ندادند          كه برون درچه كردي، كه درون خانه‌آئي

 

                                    

سه شنبه 4/4/1392 - 0:54 - 0 تشکر 614683

yasekaboud63 گفته است :


این و میدونستین که شخصیت انسان تا  نهایتش تا  سالگی شکل میگیره واسه همینه که میگن تربیت و آموزش مسائل دینی را از کودکی شروع کنید چون به هر صورتی که شخصیتمون شکل بگیره همونطورم میشیم حتی اگه برای مدت کوتاهی عوض بشیم ولی باز برمیگردیم به شخصیت اصلیمون.
صاحبدل گفته است :

سمیه جان ببخشید این حرفتون و قبول ندارم
اگر ما بچه ده دوازده ساله بودیم حرفتون رو میپذیرفتم
اما ما دیگه اونقدر بزرگ شدیم و توانایی داریم که خودمون خیلی از مسائل رو برداشت کنیم
و حتی آموزش بدیم.
ما خودمون باید تعلیم داشته باشیم .
ببخشید که رک گفتم.
yasekaboud63 گفته است :

البته میشه گفت اسلام و آنطور که هست بهمون نشناسوندن وگرنه ما اینقدر سطحی نگر نبودیم.
صاحبدل گفته است :
[quote=yasekaboud63;498511;614514][quote=صاحبدل;78644;614175][quote=yasekaboud63;498511;614143][quote=صاحبدل;78644;613854]
تشکر مبحث خیلی خوبی هست

یه نکته رو هم من اضافه کنم که متاسفانه ما اسلام رو نشناختیم. و از سنت بیخبریم.
والا این موارد همه در سیره و سنت پیامبراکرم صلی اللـه علیه و آله و ائمه اطهار سلام اللـه علیهما وجود داره.
بازم ممنون

؟؟؟

و این رو هم شما میدونید که این یه فرضیه جهان غربه و به فرید برمیگرده
و اسلام ردش کرده؟؟

اللهم عجل لولیک الفرج
برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.