• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
بهداشت و سلامت (بازدید: 210)
پنج شنبه 30/3/1392 - 10:38 -0 تشکر 613319
آیا کرم های ضدآفتاب ایرانی لک آورند؟

شاید برای شما هم پیش آمده باشد که برای خرید یک کالا به فروشگاهی مراجعه کرده و پیش از درخواست از فروشنده برای معرفی محصول، سوال کرده باشید که « مارکش چیست؟ مال کجاست؟ خارجی است؟ و ...».
 
کرم های ضدآفتاب هم از این قاعده مستثنی نیستند. اما آیا «برند» فاکتور مهمی برای انتخاب یک ضدآفتاب مناسب است؟ پاسخ این پرسش ها را از دکتر افشین صدیق ها، متخصص پوست جویا شدیم.

وی درباره تفاوت برندهای ضدآفتاب با یکدیگر تصریح کرد: زمانی که یک محصول می خواهد نشان استاندارد کسب کند، باید حداقل معیارهای لازم را داشته باشد. از آنجایی که هر پوستی نیاز به ضدآفتاب خاص خودش دارد و باید با توجه به شرایط بیمار تجویز و استفاده بشود، توجه صرف به برندها و مارک ها نباید عامل انتخاب یک محصول باشد.

وی ادامه داد: هر برندی یک لاین دارد و باید توجه شود که این لاین متناسب با پوست هست یا خیر. به عنوان مثال بسیاری از مراجعان از پزشک می خواهند که یک ضد آفتاب خوب به آنها معرفی کند، در صورتی که چنین درخواستی ناشدنی است و سوال درستی نیست، زیرا برای هر پوستی با در نظر گرفتن ویژگی ها و شرایطی که دارد، یک ضدآفتاب تجویز می شود. بنابراین نمی توانیم یک برند خاص را به عنوان ضدآفتابی خوب به مردم توصیه کنیم.

صدیق ها به ضرورت بومی سازی کرم ها اشاره کرد و گفت: اخیرا در پزشکی یک شاخه جدید تحقیقاتی به نام «بومی سازی» مورد توجه قرار گرفته است. به این معنا که ویژگی بیماری ها بر اساس فاکتورهایی مانند شرایط اقلیمی و جغرافیایی هر منطقه بومی می کنند. مثلا در منطقه خاورمیانه شرایط بیماری باید بر اساس گونه مرتبط با اقلیم گزارش شود.

این متخصص پوست افزود: به همین نسبت محصولات هم با شرایط بومی و اقلیمی متناسب شده اند. بر همین اساس این که عنوان می شود «یک دارو بین المللی است» اشتباه است. حتی برندهای معروف اعم از لباس ها هم متناسب با شرایط اقلیمی هر محیط ساخته و طراحی می شوند. به همین دلیل است که داروهای داخلی بسیار کمتر ایجاد حساسیت می کنند، زیرا متناسب با شرایط جغرافیایی ساخته شده اند.

وی در واکنش به شائبه هایی پیرامون لک آور بودن کرم های ضدآفتاب ایرانی، گفت: معمولا محصولات ایرانی که حداقل استاندارد را دارا بوده و با توجه به شرایط پوست بیمار متناسب شده باشند، مشکلی ندارند، بنابراین کیفیت محصولات ایرانی مورد تایید است.



صدیق ها در پاسخ به اینکه از نظر شما به عنوان پزشک چه محصول آرایشی و بهداشتی مورد تایید است، عنوان کرد: مراجعه کنندگان باید به دو فاکتور اهمیت بدهند که نخست استاندارد بودن و دیگری مورد تایید وزارت بهداشت بودن آن محصول است. هر کالای چینی و بی هویت که به بهای ارزان بودن نباید استفاده بشود.

این متخصص پوست اضافه کرد: به طور کلی در وهله اول دارو باید حداقل استاندارد را دارا باشد، به این معنا که ضرری نداشته باشد. اما اینکه کرم حتما مفید و سودمند باشد، بستگی به شرایط فرد و تشخیص پزشک دارد.

وی تاکید کرد: الزاما تبلیغات خاص و فروش خوب یک محصول دلیلی بر خوب بودنش نیست

قدرت کلماتت را بالا ببر نه صدایت را!
این باران است که باعث رشد گل ها می شود نه رعد و برق!!!


برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.