• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن قرآن و عترت > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
قرآن و عترت (بازدید: 201)
چهارشنبه 22/3/1392 - 6:30 -0 تشکر 610776
اطلاق کلمه نفس مطمئنة به امام حسین علیه السلام به چه دلیل بوده؟





هنگامى كه حسین (ع) از مدینه حركت كرد برخى از آیات مربوط به این پیامبر بزرگ را تلاوت كرد(1) و هنگامى كه به مكه وارد شد، برخى دیگران از این آیات را و در این تلاوت ،
آیات مربوط به موسى علیه السلام مطابقت و مقایسه شرایط دو بزرگوار بود، بدین صورت : موسى علیه السلام هم سخن خدا است و حسین علیه السلام نیز همانگونه كه در روایت آمده است بدین مقام مفتخر شد، هم در زندگیش و هم به هنگام شهادت كه ندا رسید:
یا ایتها النفس المطمئنه ارجعى الى ربك راضیه مرضیه
موسى علیه السلام داراى معجزه خاصى بود كه دست مقدسش گاه درخشان و نورافشان بود و حسین علیه السلام فراتر از آن بود، چرا كه پیشانى و گلوگاه مقدسش به خاطر بوسه هاى بسیار پیامبر صلى الله علیه و آله نورانى بود و چهره مباركش هنگام كه به خاك و خون آغشته شد بود، نور افشانى مى كرد آنچنان كه هر بیننده اى را از توجه به چگونگى كشته شدنش ‍ باز مى داشت و سر مطهرش نیز بر فراز نیزه ها مى درخشید.
موسى ، داراى معجزه دیگرى بود آن این بود كه بر اثر زدن با عصا، صخره ها منفجر مى شد و آب از آن مى جوشید و حسین علیه السلام نیز فاجعه جانگداز شهادتش باعث انفجار صخره ها شد و خون از صخره ها و سنگ ریزه ها روان گردید، همانگونه كه در بیت المقدس اتفاق افتاد.
و نیز در روایت آمده است كه : ((شامگاه شهادت او تا بامداد روز بعد، هر سنگى را كه بر مى داشتند زیر آن خون تازه بود.))
و نیز شهادت او سیلاب اشك از دیدگاه جارى ساخت و نیز نام مقدسش ...
موسى ، برایش نعمت غذاى آسمانى ((من و سلوى )) فرود آمد و براى حسین (ع) نیز میوه هاى بسیارى فرود آمد، گاهى طبقى از رطب و گاهى غذاى پخته شده ، زمانى انار و به و زمانى دیگر سیب ...
موسى علیه السلام پیامبرى است كه طور سینا به خاطر او شرافت یافت تا جایى كه خدا بدان مكان ، سوگند یاد مى كند و حسین علیه السلام پیشواى بزرگى است كه كربلا به افتخار او شرافت ویژه یافت و در برخى روایات است كه طور سینا، همان كربلا است .
موسى صاحب عصاى خاصى است كه نشانه ها از آن آشكار گردید و حسین علیه السلام صاحب شمشیرى است كه شجاعت پیامبر از آن آشكار شد و او را براى حسین علیه السلام به ارث نهاد تا جایى كه شجاعت حسین علیه السلام شهره آفاق گردید.
موسى گفت : ... واجعل لى وزیرا من اهلى هارون اخى (2) بار خدایا! برادرم هارون را از خاندانم وزیرم قرار ده .
و براى حسین علیه السلام وزیرى چون برادرش عباس قرار داد و او را در همه فراز و نشیب هاى قیام توحیدى و ستم سوزش ، شریك او ساخت و او را پشتوانه و یار و یاور او گردانید، به همین جهت به هنگامى شهادت عباس ‍ فرمود: ((برادرم ! بپاخیز كه اینك كمرم شكست .))(3)

1-قصص / 21.
2- طه / 29 و 30.
3- ویژگیهاى امام حسین علیه السلام ، ص 736 تا 738.

خدا نکنه تا آدم نشدیم دنیا بهمون رو کنه

کربلا کربلا اللهم الرزقنا

السلام علیک یا ابا عبدالله الحسین (ع)

چهارشنبه 22/3/1392 - 6:30 - 0 تشکر 610777


یا ایتها النفس المطمئنه * ارجعى الى ربك راضیه مرضیه * فادخلى فى عبادى و ادخلى جنتى ، اى نفس مقدس و آرام ، به سوى پروردگارت باز گرد كه همانا تو راضى و خشنودى از نعمت هایش و او از تو راضى است ، پس در صف بندگان خاص من درآى و به بهشتم وارد شو.
چه نفسى مطمئن تر، مقدس تر و آرام تر از نور چشم رسول خدا، حضرت سید الشهداء علیه السلام كه با آن همه مصیبت هاى طاقت فرسا كه هر یك كافى است ، كوه مستحكمى را به لرزه در آورد، و با آن همه عزیزان و یارانش ‍ كه جلوى دیدگانش به شهادت رسیدند، با این حال را وى مى گوید: هر چه روز عاشورا مصیبت بر حصرت بیشتر مى بارید، بر افروخته تر مى شد، زیرا به لقاى پروردگارش با اطمینان بیشترى ، نزدیك مى شد.
آیات زیادى درباره حضرت سیدالشهداء علیه السلام تاءویل شده است ولى این آیه را برگزیدیم كه بارزترین مصداق نفس مطمئنه ، قطعا خود حسین بن على علیه السلام است .
امام صادق علیه السلام فرمود: سوره فجر را در نمازهاى واجب و مستحب خود بخوانید: زیرا این سوره امام حسین علیه السلام است و به آن دل ببندید. خدا شما را رحمت كند و بیامرزد.
ابو اسامه كه در مجلس حاضر بود، پرسید: چرا این سوره مخصوص امام حسین علیه السلام است ؟
امام فرمود: آیا نمى شنوى سخن حق را كه مى فرماید: اى نفس ‍ مطمئن ...،
مقصود اما حسین علیه السلام است
، زیرا اوست كه نفس مطمئن است و از خدا راضى و خدا از او راضى است و اصحاب او از آل محمد از خداوند روز قیامت راضى هستند و او از آنان راضى است . این سوره درباره امام حسین علیه السلام و شیعیانش و شیعه آل محمد خصوصا وارد شده است كه هر كه بر آن سوره مداومت كند، همراه با امام حسین علیه السلام و درجه اش در بهشت است و همانا خداوند غالب و حكیم است .
راستى ما همانگونه كه روز زیارت حضرت ، آرزو مى كنیم كه اى كاش در روز عاشورا، كربلا بودیم و با آن حضرت و در ركابش كشته مى شد، امروز در عمل و گفتار و كردار خود از او پیروى كنیم و تا اندازه اى نه چون حسین علیه السلام كه در توان هیچ كس نیست ایثار داشته باشیم و در كارهاى خود، خدا را مد نظر قرار دهیم ، امید است كه این آیه شریفه ، شامل حال ما نیز شود و رضایت خدا را كسب كنیم كه همانا رضوان من الله اكبر این رضایت است كه از هر نعمتى در بهشت جاویدان برتر و مهم تر است .
البته آن ایثار و فداكارى كه روز عاشورا از حسین بن على علیه السلام و خویشان و یارانش دیده شد، در تاریخ نه سابقه داشته و نه پس از آن دیده مى شود، و آن آزمایش و امتحانى كه حسین علیه السلام در آن سربلند و پیروز در آمد، براى احدى متصور و میسور نیست ولى به هر حال باید، چنانچه آرزو كنیم ، از آن حضرت پیروى نماییم و تا حد امكان ، براى تحقق اهداف و آرمان هاى والایش جان نثارى و فداكارى كنیم ، همانطور كه در دوران جنگ تحمیلى ، شهدا درس ایثار و از خود گذشتگى را از آقا امام حسین علیه السلام آموختند. و به مقام والا رسیدند.
امیدواریم كه فاتحان جنگ این روحیه شهادت طلبى را از دست ندهند، و الان در كنار مقام معظم رهبرى و در آینده براى انتقام زیر پرچم حضرت مهدى موعود (عج ) باشیم .

خدا نکنه تا آدم نشدیم دنیا بهمون رو کنه

کربلا کربلا اللهم الرزقنا

السلام علیک یا ابا عبدالله الحسین (ع)

چهارشنبه 22/3/1392 - 6:31 - 0 تشکر 610778



در روایتى كه در كافى از امام صادق ع نقل شده مى‏خوانیم:
كه یكى از یارانش پرسید آیا ممكن است مؤمن از قبض روحش ناراضى باشد؟! فرمود: نه به خدا سوگند، هنگامى كه فرشته مرگ براى قبض روحش مى‏آید اظهار ناراحتى مى‏كند، فرشته مرگ مى‏گوید: اى ولى خدا ناراحت نباش! سوگند به آن كس كه محمد ص را مبعوث كرده من بر تو مهربان‏ترم از پدر مهربان، درست چشمهایت را بگشا و ببین، او نگاه مى‏كند،
رسول خدا ص و امیر مؤمنان ع و فاطمه ع و حسن ع و حسین ع و امامان از ذریه او ع را مى‏بیند، فرشته به او مى‏گوید نگاه كن این رسول خدا و امیر مؤمنان و فاطمه و حسن و حسین و امامان ع دوستان تواند.
او چشمانش را باز مى‏كند و نگاه مى‏كند، ناگهان گوینده‏اى از سوى پروردگار بزرگ ندا مى‏دهد، و مى‏گوید: یا أَیَّتُهَا النَّفْسُ الْمُطْمَئِنَّةُ:" اى كسى كه به محمد و خاندانش اطمینان داشتى! بازگرد به سوى پروردگارت، در حالى كه تو به ولایت آنها راضى هستى، و او با ثوابش از تو خشنود است، داخل شو در میان بندگانم یعنى محمد و اهل بیتش ع و داخل شو در بهشتم، در این هنگام چیزى براى انسان محبوبتر از آن نیست كه هر چه زودتر روحش از تن جدا شود و به این منادى بپیوندد"! (" كافى" جلد 3 باب ان المؤمن لا یكره على قبض روحه حدیث 2)

خدا نکنه تا آدم نشدیم دنیا بهمون رو کنه

کربلا کربلا اللهم الرزقنا

السلام علیک یا ابا عبدالله الحسین (ع)

چهارشنبه 22/3/1392 - 6:31 - 0 تشکر 610779


رو
زی امام صادق (ع)فرمود: « سوره « فجر » را در نمازهای واجب و نافله خود بخوانید که سوره سید الشهدا ست و او به آن علاقمند بوده است.
ابو اسامه پرسید:« این سوره چگونه مخصوص حسین علیه السلام است؟ »
امام فرمود: « مگر در این سوره، آیه‌ی « یا ایتها النفس المطمئنه. ارجعی الی ربک. راضیه مرضیه. . . »؛ (سوره فجر، آیه 27 ـ 30) را نشنیده ای؟
منظور از « نفس مطمئنه » حسین بن علی علیه السلام است. او دارای نفس مطمئن و راضی و مرضی خداست و اصحاب او از آل محمد(ص)،
در روز قیامت از خدا خشنود و راضی هستند، خداوند هم از ایشان راضی است. کسی که همواره سوره « فجر » را قرائت کند، در بهشت با حسین بن علی علیه السلام قرار می‌گیرد.»

در توجیه و تحلیل تطبیق سوره مذکور بر امام(ع) گفته شده است: «ائمه معصومین(علیهم السلام) از این جهت این سوره را سوره حسین نامیده اند که قیام و شهادت آن حضرت درتاریکی طغیان مانند طلوع فجر، منشا حیات و حرکت گردید.
خون پاک او و یارانش به زمین ریخت و نفوس مطمئنه آنها با فرمان «ارجعی» و با خشنودی به سوی پروردگار شتافت ... تا از این الهام و جوشش، نور حق در میان تاریکی‌ها بدرخشد و راه حیات با عزت باز شود و پایه های ظلم و طغیان بی پایه گردد و طاغیان را دچار خشم و نفرین کند .»(2) البته در این سوره آیه «و لیالی عشر» است که باز به آن حضرت مرتبط است.
حضرت صادق فرمود: «الفجر هو القائم و لیال عشر الائمة من الحسن الی الحسن و الشفع امیرالمؤمنین و فاطمه ( ع ) و الوتر هو الله وحده لاشریک له ؛ مراد از فجر وجود مقدس حضرت قائم(ع)
و «لیالی عشر» امامان از امام حسن مجتبی(ع) تا امام عسکری(ع)‌اند
و شفع امیرمؤمنان و حضرت فاطمه(ع) می‌باشد
و مراد از وتر خداوند یکتا است».(3)


پی‌نوشت‌ها:
1. بحارالانوار، ج24، ص 93.
2. پرتوی از قرآن،‌سید محمود طالقانی، ج4، ص 67، با تلخیص.
3. البرهان فی تفسیر القرآن، سید هاشم بحرانی،‌ج4، ص 461.

خدا نکنه تا آدم نشدیم دنیا بهمون رو کنه

کربلا کربلا اللهم الرزقنا

السلام علیک یا ابا عبدالله الحسین (ع)

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.