• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن سياسي > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
سياسي (بازدید: 21416)
سه شنبه 7/3/1392 - 16:51 -0 تشکر 606821
مسابقه: انتخابات یازدهم




با سلام و ادب
کاربران گرامی شما می بایست اخبار و اطلاعات کلی مرتبط با انتخابات یازدهم را در این مبحث ثبت نمایید. لازم به ذکر است که اخبار و گزارشات مرتبط با هر یک از نامزدهای ریاست جمهوری سال 1392 می بایست در مبحث مرتبط با آن نامزد ثبت شود و در این مبحث فقط به اخبار و گزارشات کلی انتخابات یازدهم پرداخته می شود.






چهارشنبه 8/3/1392 - 19:33 - 0 تشکر 607054

در بیانیه ائتلاف فرزندان شهدا؛


مردم حماسه سیاسی و نامزدها حماسه اخلاقی خلق کنند


ائتلاف شاهدان انقلاب اسلامی، متشکل از جمعی از فرزندان و خانواده‌های شهدا با صدور بیانیه‌ای خواستار خلق حماسه سیاسی توسط مردم و حماسه اخلاقی از سوی نامزدها شد.

به گزارش خبرنگار احزاب باشگاه خبرنگاران، ائتلاف شاهدان انقلاب اسلامی كه متشکل از جمعی از فرزندان و خانواده‌های شهدا است، با صدور بیانیه‌ای، ضمن دعوت نامزدهای انتخابات به پایبندی به قانون و اخلاق، ابراز امیدواری کردند که در انتخابات (ریاست جمهوری و شوراها)، حماسه‌ای سیاسی از سوی مردم و حماسه‌ای اخلاقی از سوی کاندیداها خلق شود.  

متن بیانیه به شرح زیر است:

«بسم رب الشهداء و الصدیقین»

ملت شهید پرور و شریف ایران  

بیش از سه دهه از انقلابی که منعبث از واقعه کربلا و واقعیت عاشورا بود می‌گذرد؛ انقلابی انسان‌ساز و الهی که با خون شهدای عزیز و عظیم خود سبک زندگی ما را ذیل هرم دیانت‌، ولایت‌ و عقلانیت مهندسی کرد و تقوا را به عنوان امام همگان در تمام عرصه‌ها معرفی نمود و ذیل آن تعریف جدیدی از توامان بودن دیانت و سیاست و به تبع آن اخلاق سیاسی ارائه كرد.  

اعتقاد داریم رعایت بایسته‌های اخلاق سیاسی، مهمترین رکن خلق حماسه است و انقلابیِ حماسه‌ساز کسی است که در هرجا و هر حال و شرایط، امر قانون را گردن نهد و اکنون که در آستانه انتخابات ریاست جمهوری و شوراها - روزگار صیقل یافتن سیاسیون - ایران‌گرایی و قدرت‌گرایی را حذف و ایران‌داری عاقلانه و علوی را سرلوحه فعالیت و عملیات سیاسی خود قرار دهند می‌داند؛ ایران‌داری عاقلانه و علوی که عالم را بعنوان محضر خدا، تفسیر و شهیدان را شاهدان زنده ترجمه می‌کند.  

ملت شریف ایران  

اکنون در آستانه یازدهمین انتخابات ریاست جمهوری هستیم؛ انتخاباتی که به فرموده رهبر معظم انقلاب مظهر حماسه سیاسی و مظهر اقتدار نظام جمهوری اسلامی است و اثبات کارایی دین در سیاست و مدیریت. انتخاباتی که آبروی نظام و مظهر اراده ملی و نماد مردم‌سالاری اسلامی است. انتخاباتی که حضور گسترده و حماسی شما مردم عزیز ایمن کننده نظام در مقابل فشارهای ناجوانمردانه بین‌المللی علیه کشور و تضمین کننده آرمانهای شهدای گرانقدر خواهد بود.  

لذا با توجه به نیاز کشور و دغدغه مقام معظم رهبری بر مشارکت گسترده و باعنایت به توصیه حکیمانه معظم‌له مبنی بر حضور همه جریان‌های اصلی کشور در انتخابات و تأکید بر این موضوع که "حضور گسترده مردم در درجه اول است. شور انتخاباتی در کشور و حضور مردم پای صندوق‌های رأی می‌تواند تهدیدات دشمنان را بی‌اثر کند، می‌تواند امنیت کشور را تامین کند." شما را دعوت به حضوری پرشور و آگاهانه در انتخابات آتی می‌كنیم.  

انتخابات پیش رو نماد و هویت نظام جمهوری اسلامی بوده و چشم جهانیان باید نظاره‌گر این امر باشد که ولایت مهمترین گرانیگاهِ وحدت همه سیاسیون بوده و فرصت مجال و عرضه اندام برای گندم نمایان جو فروش و همچنین ابن ملجم‌های سیاسی و دینی که ترور کننده دیانت و عقلانیت هستند یادشان باشد که همه ما مدیون اسلام و انقلاب هستیم و هیچ‌کس از انقلاب طلبی ندارد.  

ما جمعی از فرزندان شهدا، نامزدهای محترم ریاست جمهوری را در آستانه این امتحان خطیر دعوت به پایبندی به قانون و اخلاق می‌كنیم. ما به عنوان بخشی از جامعه خانواده شهدا از تمامی طیف‌ها و نامزدها انتظار داریم با سرلوحه قرار دادن اخلاق و قانون و بیانات مقام معظم رهبری به عنوان مبین طریق، با جلوگیری از بی‌اخلاقی‌ها و اسراف بیهوده بیت‌المال و سرمایه‌های کشور در رقابت‌های انتخاباتی بار دیگر از این آزمون سربلند بیرون بیایند. التزام به اخلاق و پایبندی کاندیداها و طرفدارانشان به قانون در این انتخابات متضمن رقم خوردن حماسه‌ای اخلاقی و سیاسی است که ان‌شاءالله به یاری خدا شاهد آن خواهیم بود.  

خانواده معظم شهدا که همیشه با صبر خود، افتخار خدمت به اسلام و انقلاب را به دوش می‌کشند از تمام کاندیداها و فعالین سیاسی در انتخابات ریاست جمهوری و شوراها می‌خواهد با پایبندی به قانون به هرچه آراسته‌تر شدن تصویر مردم‌سالاری دینی در نظام جمهوری اسلامی کمک کرده و با درک اقتضائات برهه کنونی انقلاب فرزند زمانه خود باشند. از پدران خود اینچنین آموخته‌ایم که راه آسمانی شدن در انقلاب و نظام جمهوری اسلامی همچنان باز است.  

امید آنکه در پایان انتخابات، شاهد خلق حماسه‌ای سیاسی از سوی مردم و حماسه‌ای اخلاقی از سوی کاندیداهای محترم در انتخابات بوده و برگ زرین دیگری در دفتر تاریخ انقلاب شکوهمند اسلامی رقم بخورد.

این بیانیه به امضای جمعی از فرزندان و خانواده‌های شهدا از جمله علی فکوری، مهدی نامجو، حسین عباسپور، علی دادمان، محمد کلانتری، سلیم جهرودی، مهدی اندرزگو، مهدی دستاوره، محمدمهدی تندگویان، علی صدق، امیرحسین آل‌اسحاق، شهرام جاهدی، علی کشوری، پانته‌آ صالحی، سلیمه رودکی، مهدی اردستانی، امین و احسان سالاری‌پور، محمد موسی‌شعار، سمیه بروجردی، هادی میرزایی، وحید عسگری، علی نوری‌خواه، سوده نجفی، محدثه رستگار، مهدی شاه‌مرادی (حنیف)، امین و علی مهتدی، خانواده رشادی، مهدی سلیمانی، رضا کروندی، حسین آذین‌پور، امیر یزدانی، خانواده اسدی، خانواده بصیری، خانواده طباطبایی‌نژاد، ابوذر شیرودی، مهدی همت، داوود کریمی، احسان باکری، امیررضا دوران، وحید دستجردی، مصطفی رمضانی، علی محمودوند، زهیر معصومی، علی پازوکی، عباس قهاری، حسین بابایی، رسول سوداگر، رضا فلاحی، افشین آبشناسان، وحید شاه‌حسینی، مجید صمدی، حمزه جهان‌آرا، رضا کاوند، محمود محدث، رسول عاصمی و مهدی باقری رسیده است. 


منبع: باشگاه خبرنگارن جوان

چهارشنبه 8/3/1392 - 21:45 - 0 تشکر 607082


فعالیت 1490 هیئت بازرسی با همراهی 4536 بازرس در انتخابات ریاست‌جمهوری


مسئول پیگیری و هماهنگی امور بازرسی انتخابات کشور با بیان اینكه در مجموع در کل کشور یك هزارو 490 هیئت بازرسی با 4 هزار و 536 بازرس در فرآیند انتخابات فعالیت خواهند داشت، آخرین وضعیت این هیئت در انتخابات آتی ریاست جمهوری و شورای شهر و روستا را تشریح کرد.

حاجی‌زاده در گفتگو با خبرنگار دولت باشگاه خبرنگاران در تشریح فرایند بازرسی در انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی شهر و روستا كه 24 خرداد ماه برگزار می‌شود، اظهار داشت: بازرسی انتخابات طبق تبصره 9 ماده 31 اصلاحیه  قانون انتخابات ریاست جمهوری و ماده 66 قانون تشکیلات وظایف و اختیارات در این حوزه ابلاغ شد.

وی ادامه داد: هیئت بازرسی مرکزی انتخابات با 7 عضو مورد تصویب قرار گرفت تا فرآیند سازمان‌دهی بازرسی مرکزی انتخابات را انجام دهد.

مسئول پیگیری و هماهنگی امور بازرسی انتخابات کشور در خصوص گروه‌های تشکیل شده در این هیئت گفت: در امر بازرسی گروه‌های مختلفی از جمله اطلاعات و اخبار که وظیفه رصد و جمع‌آوری تمام اطلاعات و اخبار مربوط به انتخابات را انجام می‌دهند و همچنین گروه‌ حقوقی که وظیفه تهیه و تدوین دستورالعمل اجرایی و آیین نامه‌ها و اطلاعیه‌های مربوط به انتخابات و گروه‌های استانی را برعهده دارد، تشکیل شده‌اند.

حاجی‌زاده افزود: گروهی تحت عنوان گروه سامانه جامع انتخابات به تشکیل عوامل بازرسی انتخابات در کلیه سطوح از جمله شامل استان، شهرستان و بخش و بازرسین می‌شود که وظیفه صدور احکام و کارت شناسایی عوامل بازرسی انتخابات را بر عهده دارد.

وی گروه دیگر این هیئت را گروه ارزیابی عملکرد و آموزش بیان کرد و اظهار داشت: این گروه وظیفه آموزش شبکه بازرسی و تهیه شاخص‌های ارزیابی عملکرد استان‌ها را در راستای کنترل جریان انتخابات و رتبه‌بندی استان‌ها برعهده دارد.

مسئول پیگیری و هماهنگی امور بازرسی انتخابات کشور با تاکید بر اینکه اعضای بازرسی مرکزی انتخابات را مدیران ارشد وزارت کشور تشکیل می‌دهند، اضافه کرد: مجموعا 31 هیئت بازرسی انتخابات در استان‌ها فعالیت خواهند داشت که هر کدام از این هیئت‌ها دارای ترکیب 5 نفره هستند و مجموعا 155 نفر در هیئت‌های استان‌ها عضویت دارند.


حاجی‌زاده افزود: مجموعا 421 هیئت بازرسی انتخابات در شهرستان‌ها فعالیت دارند که هر کدام از این هیئت‌ها دارای ترکیب 3 نفره هستند و مجموعا  1263 نفر در هیئت‌های شهرستان‌ها عضویت دارند.

وی در مورد تعداد بازرسی‌ها در بخش‌های کشور گفت: یک هزار و 37 بازرسی انتخابات در بخش‌‌های کشور وجود دارند هر کدام از این هیئت‌ها دارای ترکیب 3 نفره هستند که مجموعا  3 هزار و 111 نفردر هیئت‌های بخش‌ها عضویت دارند.

مسئول پیگیری و هماهنگی امور بازرسی انتخابات کشور تاکید کرد: در نهایت و در مجموع در کل کشور یك هزار و 490 هیئت بازرسی را با 4 هزار و 536 بازرس در فرآیند انتخابات فعالیت خواهند داشت.

حاجی‌زاده با بیان این که این تعداد به همراه بازرسین و سربازرسین وظیفه خطیر بازرسی و کنترل حسن جریان انتخابات را بر عهده دارند، عنوان کرد: این عوامل نیز برای حدود 60 هزار شعبه در سراسر کشور فرآیند بازرسی را انجام خواهند داد.

وی با اشاره به تاکیدات وزیر کشور مبنی بر ارتقای سطح کیفی بازرسی در انتخابات آتی ریاست جمهوری و شورای اسلامی شهر و روستا گفت: طبق تمهیداتی که پیش‌بینی کردیم، بازرسین شعب در این دوره از بین افراد متعهد، کارآمد و آشنا به امر انتخابات که قبلا هم سابقه داشته‌اند و حساسیت آن را تجربه کرده‌اند انتخاب خواهیم کرد.

مسئول پیگیری و هماهنگی امور بازرسی انتخابات کشور با بیان این مطلب که ارتباط صحیح و مستمر بازرسان استان‌ها با اعضای هیئت مرکزی تصریح کرد: برای برقراری این  ارتباط سامانه جامع انتخابات را پیش بینی کردیم که به صورت آنلاین ارتباط بین آن‌ها را برقرار خواهیم کرد.

حاجی‌‌زاده ادامه داد: برای ارتباط مسئولان بازرسین انتخابات با مردم سامانه پیامکی 30007770 را فعال کرده‌ایم تا بتوانیم همبستگی و ارتباط خود را همواره در طول زمان برگزاری انتخابات با مردم داشته باشیم.

وی با اشاره به 7 عضو هیئت مرکزی بازرسی انتخابات کشور گفت: 6 عضو این هیئت به جز رئیس مسئولیت ارتباط با بازرسان استان‌ها را بر عهده دارند لذا به همین منظور "جواد دوراندیش" مسئول استان‌های کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری و یزد، سید صادق ناوندی مسئول استان‌های آذربایجان غربی، شرقی، اردیبل، زنجان، قزوین، همدان و "غلامحسین تابش‌فر" مسئول استان‌های تهران، البرز، مرکزی و لرستان هستند.

مسئول پیگیری و هماهنگی امور بازرسی انتخابات اضافه کرد: "علی عظیم‌لو" مسئول استان‌های گیلان، مازندران، گلستان، قم و کاشان، داوود امینی مسئول استان‌های بوشهر، خوزستان، فارس، هرمزگان و "تورج یوسفی" مسئول استان‌های خراسان‌ رضوی، شمالی، جنوبی، سیستان و بلوچستان، کردستان و ایلام هستند.

حاجی‌زاده در پایان درباره رصد تبلیغات کاندیداهای ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی شهر و روستا گفت: تمام فعالیت کاندیدا در سراسر کشور توسط بازرسان وزرات كشور رصد می‌شود لذا تاکنون گزارش تخلف خاصی در این مورد ارائه نشده است.
انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگارن جوان

چهارشنبه 8/3/1392 - 22:3 - 0 تشکر 607089




رییس قوه قضاییه:

نامزدهای انتخابات به دشمنان چراغ سبز نشان ندهند




نامزدهای انتخاباتی حیثیت و آبروی نظام جمهوری اسلامی ایران و استقلال شخصیتی و مردم‌سالاری دینی را حفظ کنند. امیدواریم عزت، وقار و متانت در کلام نامزدها ساری و جاری شود و سخنانی نگویند که چراغ سبزی به دشمنان تلقی شود.







نامزدهای انتخابات به دشمنان چراغ سبز نشان ندهند




به گزارش جهان به نقل از روابط‌ عمومی قوه قضاییه، آیت‌الله آملی لاریجانی در جلسه امروز مسئولان عالی قضایی با گرامیداشت یاد و خاطره حضرت امام خمینی (ره) و بزرگداشت ۱۴ و ۱۵ خردادماه تاکید کرد: نظام جمهوری اسلامی ایران با فکر دقیق و تیزبین حضرت امام (ره) و متکی بر ارزش‌های اسلامی و انسانی احیا شد که بدیلی نداشته و نخواهد داشت و با تکیه بر حضور مردم در صحنه نظام مقدس جمهوری اسلامی به عنوان یک نظام سیاسی خاص و مبتنی بر فلسفه سیاسی خاص به جهان معرفی شد.

رئیس قوه‌ قضاییه مردم‌سالاری دینی را نظام سیاسی مبتنی بر ارزش‌های الهی برشمرد و گفت:‌ کشورهای غربی که در تاریخ سیاسی، فرهنگی و اجتماعی خود سابقه طولانی استثمار و استعمار و سلطه برکشورهای دیگر و جنایت علیه بشریت دارند، نظام مردم‌سالاری دینی را نمی‌توانند هضم کنند و از درک جایگاه والای ولایت فقیه عاجز هستند.

آملی‌لاریجانی با تاکید بر این‌که فهم مقولاتی مانند ولایت فقیه و مردم‌سالاری دینی برای غربی‌ها بسیار گران است، افزود: غربی‌ها که به سلاح‌های کشتار جمعی مسلح هستند و حتی آنرا بکار گرفته‌اند و در حاکمان خود تقوی را شرط نمی‌دانند، نمی‌توانند بفهمند که ولایت فقیه جایگاهی بر پایه نگاه معنوی و دینی مردم دارد و با نگاه استبدادی و استکباری غربی‌ها متفاوت است چرا که ولی‌فقیه بر دل‌ها حکومت می‌کند، همانگونه که حضرت امام (ره) پیش از برگزاری هر انتخاباتی از سوی مردم به رهبری نظام اسلامی برگزیده شد.

رئیس قوه قضاییه با اشاره به این‌که نگاه و نظر غربی‌ها درباره استبدادی بودن نظام مبتنی بر ولی‌فقیه به دلیل عدم درک آنان از نوع نگاه مردم جامعه اسلامی به جایگاه ولی فقیه است، گفت:‌ تبعیت مردم از مراجع و روحانیون عظام با پشتوانه‌ای بیش از هزار سال در بسیاری از جوامع اسلامی حاکم بوده و حضرت امام (ره) پیش از تشکیل جمهوری اسلامی ایران، دارای ولایت بود و بر قلوب مردم ما حکومت داشت.

وی تاکید کرد: واجب‌الاتباع بودن ولی‌فقیه مبتنی بر شرایط و ویژگی‌های آرمانی و دینی مانند عدالت، تقوا، اجتهاد و مدیر و مدبر بودن است ولی این ویژگی‌ها در نظام سیاسی و مدیریت غربی‌ها، چندان اهمیتی ندارد و ما مفتخر هستیم که چنین کسی رهبر فکری و عملی نظام جمهوری اسلامی ایران بوده و در عالم پرآشوب و پر از «ایسم‌های» امروزی راهی مبتنی بر ارزش‌های الهی را برای مردم و امت‌های مظلوم جهان باز کرده است.

آملی لاریجانی تفکر اسلامی را حافظ حقوق تمام مردم حتی غیرمسلمانان دانست و گفت:‌ اما در مقابل، غربی‌ها براساس تفکر و نظام سیاسی خود، هرگاه لازم بدانند بر سر مردم غیرخودی بمب‌های اتمی و شیمیایی می‌ریزند و در جغرافیای فکری و سیاسی آنان حقوق بشر جز ابزاری برای سلطه و پیشبرد منافع خودشان چیزی نیست.

رئیس قوه‌قضاییه تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران از زمان تاسیس روز به روز به قله‌های کمال نزدیک‌تر شده و می‌شود و رهبری نظام و ولایت فقیه وزنه‌ای استوار در ایجاد آرامش و طمأنینه برای کشور است و اکنون که در آستانه انتخابات ریاست جمهوری قرار داریم، توقع از نامزدهای انتخاباتی این است که حیثیت و آبروی نظام جمهوری اسلامی ایران و استقلال شخصیتی و مردم‌سالاری دینی آن را حفظ کنند. امیدواریم عزت، وقار و متانت در کلام نامزدها ساری و جاری شود و سخنانی نگویند که چراغ سبزی به دشمنان تلقی شود.

در جلسه امروز مسئولان عالی قضایی بحث و بررسی درباره پیش‌نویس طرح دادرسی الکترونیکی و آیین‌ دادرسی جرایم رایانه‌ای ادامه یافت. 



جهان به نقل از روابط‌ عمومی قوه قضاییه

 السلام علیــــــــــک یا ابا عبدالله

 

ای شیـــــعه تو را چه غــم ز طوفـــان بلا

آن جا که سفینة النجـــــــاة است حسیـــــن (ع)

 

یابن الحســـــن روحـــــــــی فداک

پنج شنبه 9/3/1392 - 12:53 - 0 تشکر 607168

تكرار/ جزئیات برگزاری مناظره‌های كاندیداها؛


نخستین "مناظره تلویزیونی" فردا 10 خرداد برگزار می‌شود



نخستین "مناظره تلویزیونی" كاندیداهای یازدهمین انتخابات ریاست‌جمهوری فردا جمعه 10 خرداد ماه جاری برگزار می‌شود.

به گزارش خبرنگار احزاب باشگاه خبرنگاران؛ در مراسم قرعه‌کشی که روز سوم خرداد ماه با حضور نمایندگان نامزدهای انتخابات ریاست‌جمهوری برگزار شد، جدول زمان پخش برنامه‌های تبلیغی نامزدها از جمله "مناظره‌های تلویزیونی" كاندیداها مشخص شد.

بر این اساس، روز جمعه هفته جاری برابر با 10 خرداد ماه، نخستین مناظره تلوبزیونی مشترك بین 8 نامزد یازدهمین انتخابات ریاست‌جمهوری راس ساعت 16 از شبكه اول سیما بخش خواهد شد.

این مناظره تلوبزیونی در همان روز جمعه 10 خرداد ساعت 21 از شبك چهارم سیما بازپخش خواهد شد.




اما دومین مناظره تلوزیونی كاندیدا‌های یازدهمین انتخابات ریاست‌جمهوری روز چهارشنبه 15 خرداد ماه ساعت 16 از شبكه اول سیما پخش خواهد شد.

این مناظره نیز در همان روز چهارشنبه ساعت 21 از شبكه چهار سیما تكرار خواهد شد.

سومین و آخرین مناظره تلوبزیونی كاندیدا‌ها در روز جمعه 17 خرداد ماه، پنج روز پیش از روز برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری ساعت 16 از شبكه اول سیما پخش خواهد شد.

تكرار این مناظره نیز در همان روز جمعه 17 خرداد از شبكه چهار سیما به روی آنتن خواهد رفت.
انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

پنج شنبه 9/3/1392 - 13:12 - 0 تشکر 607171

موسوی و خاتمی روی آنتن/ ولایتی جلو زد/ امتیازی که فقط جلیلی دارد/ رنگ خاکستری توکلی


امتیازی که فقط جلیلی دارد

آخرین نظرسنجی نهادهای رسمی و معتبر نشان می‌دهد كه رشد سعید جلیلی در نظرسنجی ها بیش از سایر کاندیداها است. البته مدتی است که حول و حوش ۱۱ تا ۱۳ درصد ثابت مانده است. برخی دلیل یخ زدگی آرای جلیلی را بعد از حضور وی بر قاب شیشه ای تلویزیون می دانند.
اما رشد اقبال مردمی به سوی جلیلی ناشی از چیست؟ جلیلی به دلیل ویژگی‌های رسانه‌ای كه دارد قدرت جذب رأی بالایی ندارد. سؤال این است كه جلیلی با چه موتور محركه‌ای توانسته است در نظرسنجی‌ها رشد كند؟ رمز این توفیق را باید در سبد رأی آنها دید. سبد رأی هر كاندیدایی را باید متناسب با ۳ جنس رأی ارزیابی كرد: سازمان رأی، رأی مؤثر، پایگاه رأی اجتماعی.

سازمان رأی مربوط به سازمان‌های مدنی و غیرمدنی است كه اگر رأس آن به سمت یك كاندیدا گرایش پیدا كند باقی اعضا نیز متناسب با رأس هرم، نگاه و نظر و رأی و موضع خود را تنظیم می‌كنند.
پایگاه رأی نیز همان رأی توده‌ها است كه تنها روز رأی‌گیری خود را نشان می دهد.
رأی مؤثر نیز رأی افرادی است كه برای حمایت از كاندیدای خود تعصب دارند و تنها یك رأی محسوب نمی‌شوند؛ چراكه همه توان خود را برای جذب رأی دیگران به‌ كار می‌گیرند. در تبلیغات خیابانی و رسانه‌ای فعال هستند. هر كدام برای خود یك ستاد محسوب می‌شوند و با توان بالا به صورت خودجوش برای جذب رأی تلاش می‌كنند.

آرایش صحنه انتخابات در روزهای آینده را باید متناسب با سبد رأی كاندیداها دید. پایگاه رأی اجتماعی كاندیداها متناسب با سابقه ذهنی است كه از هر نامزد دارند. عامل دیگر نیز تبلیغات آنها در رسانه ملی است. مردم با توجه به شناخت تاریخی كه از كاندیداها دارند و همچنین نحوه بیان و برنامه آنها در رسانه ملی پای صندوق می‌روند.
اما دو مؤلفه دیگر در رقابت نامزدها بسیار مؤثر است و برخلاف مؤلفه اول قابل مدیریت است. سازمان رأی و رأی مؤثر.

این دوره كاندیداهای اصلاح‌طلب سازمان رأی ندارند. چون از سوی هیچ حزبی حمایت نمی‌شوند. نهادهای غیرمدنی نیز با جریان اصلاحات و كارگزاران نیستند. اصلاح‌طلبان، عارف و روحانی را بدلی می‌دانند یا حداقل از خودشان نمی‌دانند. بنابراین تخم‌مرغ‌های خود را ترجیح می‌دهند با سكوت حفظ كنند تا اینكه در سبد این دو قرار دهند. بخشی هم راه تحریم را در پیش گرفتند كه داستان آنها جدا است.

بین كاندیداهای اصولگرا تنها جلیلی و حدادعادل هستند كه دارای سازمان رأی هستند. جلیلی از سوی برخی جریانات اصولگرا حمایت می‌شود و حدادعادل نیز از سوی اصولگرایان تحول خواه مورد حمایت است. هر كدام نیز به نسبتی از سوی برخی نهادهای مذهبی و افراد دارای پایگاه اجتماعی حمایت می‌شوند. بنابراین تنها این دو هستند كه می‌توانند روی سازمان رأی حساب كنند. رأی شخصیت‌های برجسته و چهره‌ها نیز حكم سازمان رأی را دارد. چون اگر نظر این چهره‌ها آشكار شود، طرفدارن آنها نیز به همان نامزد رأی می‌دهند.
شاید ولایتی نیز به دلیل اینكه برنامه اقتصادی وی را نهاوندیان رئیس اتاق بازرگانی ایران می‌نویسد، بتواند از سازمان رأی تولیدكنندگان و تجّار استفاده كند. هرچند با تسامح می‌توان اتاق بازرگانی و وابستگان به آن را یك سازمان رأی به حساب آورد.

اما مؤلفه مهم‌تر و كارسازتر آرای مؤثر است. جوانان متعصبی كه با توجه به اهداف آرمانی خود استفاده از هر سطح و ابزار تبلیغاتی دریغ نمی‌ورزند و با تمام توان در صحنه هستند. در میان همه كاندیداها سعید جلیلی در داشتن این پایگاه رأی از همه جلوتر است.
پایگاه اجتماعی اصلاح‌طلبان، پس از رد صلاحیت ‌هاشمی روحیه خود را از دست داده است و بعید است جوانان اصلاح‌طلب عارف و روحانی را متناسب با آرمان‌های‌شان ببینند.

اخیراً از عارف فیلمی منتشر شده است كه پای سخنان رهبری در نماز جمعه نشسته است و با شور و هیجان گوش می‌دهد و به سبب ناراحتی رهبری از حوادث بعد از انتخابات ۸۸ ، متاثر است و گریه می‌كند. رسانه‌های ضدانقلاب همین را بهانه كردند كه مگر می‌شود چنین فردی نامزد اصلاح‌طلبان باشد. حسن روحانی نیز از جامعه روحانیت است و بعید است اصلاح‌طلبی حاضر باشد برای عضو جامعه روحانیت كار تبلیغاتی مؤثر كند، هرچند رأیش را به نفع روحانی به صندوق بیندازد.

قالیباف و حدادعادل و ولایتی نیز كمتر از این دست حامیان و طرفداران برخوردارند. تنها نامزدی كه می‌تواند بر آرای مؤثر خود تكیه كند سعید جلیلی است.
بخشی از بچه‌های هیئتی و بسیجی و متدین و اهل نماز جمعه و طلاب و غیره حامی جلیلی هستند و با انگیزه و پرتوان برای وی كار می‌كنند. طرفداران جلیلی را باید از جنس آرای مؤثر به حساب آورد كه تنها یك رأی محسوب نمی‌شوند و برای موفقیت نامزد مورد توجه خود تلاش می‌كنند همه اطرافیان و جامعه را مجاب سازند كه به نامزد مدنظر آنها رأی دهد. توفیق سعید جلیلی در حضور این دست حامیان است.
سعید جلیلی نشان داده است که برنامه خاصی برای ریاست جمهوری ندارد. شاید هم بنا ندارد برنامه خود را اعلام کند. بیان جذابی نیز ندارد. علاقه ای هم به نقد طرفین انتخابات ندارد. هرچه دارد از آرای موثر است. باید بر سازمان دادن همین آرا تاکید کند.

البته حضور میدانی نیز باید از جنس همان تعلق خاطر پایگاه رای موثر باشد. نمی شود نامزدی مدام بر سادگی تبلیغاتی تاکید کند ولی پوسترهای رنگی آنچنانی در همایش هایش توزیع شود.
اگر جلیلی قدرت سازمان دادن این پایگاه رای را داشته باشد می تواند امیدوار باشد که بماند. در غیر این صورت ولایتی از او پیش می افتد. قالیباف نیز با فاصله معناداری جلوتر از ولایتی است. حدادعادل هم خیز برداشته است. اصلاح طلبان هم برنامه ها دارند.

موسوی و خاتمی روی آنتن
شب گذشته عارف جلوی دوربین قرار گرفت. عارف در طول برنامه تلاش کرد بر اصلاح طلبی خود تاکید کند. شاید علت اصلی این است که برخی اصلاح طلبان وی را نامزد جریانی خود نمی دانند. حتی خبر حمایت خاتمی از عارف نیز به سرعت از سوی ستاد رئیس جمهور دولت اصلاحات تکذیب شد. به همین دلیل عارف تلاش کرد نشان دهد از جنس جریان اصلاحات است و البته نیز تنها اوست.
به همین دلیل چند بار با تاکید نام خاتمی و موسوی را در سخنان خود برزبان آورد. این درحالی است که مدتها است نام خاتمی و بالاخص موسوی از روی آنتن رسانه ملی حذف شده است. حتی قالیباف نیز زمانی که می خواست از دولت اصلاحات تعریف کند نام خاتمی را بکار نبرد. تاکید خاص عارف بر بکار بردن نام خاتمی شاید برای رأی سازی باشد.

اما آیا عارف با تکرار نام خاتمی و موسوی روی آنتن می تواند رأی اصلاح طلبان را از آن خود کند.
عارف همچنین قول داد که تا انتها خواهد ماند. روز گذشته خبری منتشر شد که جمعی از مشاوران خاتمی طرحی به وی داده اند که بر مبنای آن روحانی نامزد اصلاح طلبان و عارف به عنوان معاون اول وی از انتخابات انصراف دهد.

رنگ خاکستری توکلی در انتخابات
احمد توکلی این روزها تمایلی به اعلام علنی مصداق انتخاباتی مدنظر خود ندارد. شاید علنی ساختن حمایتش را مانعی برای موضع انتقادی خود بعد از تشکیل دولت یازدهم می داند. شاید هم بعد از تجریه احمدی نژاد دست و دلش می لرزد. البته او سال ۸۸ تاکید داشت که از روی اضطرار به احمدی نژاد رأی می دهد اما هیچ حمایتی از او نخواهد کرد.

با این حال گمانه زنی های جریانی حاکی از آن است که وی با حفظ انتقاداتی که از حدادعادل و قالیباف دارد از هردو حمایت می کند. احمد توکلی طی ماه های گذشته بیشتر وقت خود را بر کنترل رفتارهای خطرساز دولت در حوزه اقتصاد صرف کرده است تا نقش آفرینی انتخاباتی. هرچند بعد از ردصلاحیت آیت الله هاشمی و پیش از اعلام موضع وی نامه ای خصوصی خطاب به وی می نویسد که شاید صبحانه روز های آینده الف، بخشی هائی از آن را منتشر کند. البته اگر موفق به کسب رضایت توکلی شود.
اما توکلی روز گذشته در نطق میان دستور خود در صحن علنی مجلس کمی از رنگ خاکستری خارج شد و مواضع انتخاباتی خود را روشن کرد.
وی ابتدا تصویری از وضعیت اقتصادی سیاسی کشور ارائه داد تا در گام بعد نتیجه گیری کند که دولت بعد باید دست کاردان و مجری باتجریه و مرد کهن سپرده شود و اینطور تصریح کرد که " نامزدهایی که از چنین تجربه‌ای بی‌بهره‌اند یا حتی کسانی که مدیر ستادی بودند و تجربه‌ای از پیچیدگی‌های مدیریت سخت نیاندوخته‌اند، قادر نخواهند بود کشور را، آن هم پس از آسیب سال‌های اخیر اداره کند؛ چه رسد به آنکه تحول ایجاد کند."

۳ پیشنهاد هم مطرح کرد:
اول اینکه نامزدها باید با صراحت بگویند با کدام رویکردها و کارکردهای دولت سازندگی، اصلاحات و احمدی‌نژاد، موافق و با کدام یک مخالفند؟
دوم اینکه هر نامزدی باید معاون اول، رئیس کل بانک مرکزی، معاون برنامه‌ریزی، وزیر کشور، وزیر خارجه و وزیر اقتصاد خود را پیش از روز رأی‌گیری مشخص و اعلام کند. اگر نامزدی نتواند ۶ همکار خود را پیش از رای‌گیری معرفی کند، باید شک کرد که او قادر به اصلاح امور باشد.
و سوم نیز اینکه نامزدها باید به جای ردیف کردن طولانی اهداف خوب در هر حوزه یکی دو دغدغه اصلی خود را مطرح کند و به صراحت بگویند که با چه راهکارها و سیاستی به دنبال رفع آن دغدغه‌ها خواهند بود.
توکلی نکته ای هم کلیدی در نسبت کاندیداها با ولایت فقیه مطرح و البته گذرا عبور کرد:" رئیس‌جمهور باید صادقانه به وفادار به ولایت فقیه و در عین حال صاحب‌نظری با استقلال رأی باشد که خود مسئولیت کارهایش را بر عهده بگیرد."

ولایتی از جلیلی جلو زد
آخرین نظر سنجی از سوی یک نهاد فرهنگی و رسانه ای که در اغلب دوره های انتخاباتی ملاک ستادهای انتخاباتی و تحلیل فعالان سیاسی است نشان می دهد که قالیباف ۲۹ درصد، علی اکبر ولایتی ۱۷ درصد و سعید جلیلی ۱۲ درصد آرا را در اختیار دارد. باقی نامزدها نیز زیر ۱۰ درصد هستند.
نتایج این نظر سنجی در حالی است که پیش از آغاز برنامه های تبلیغاتی رسانه ملی، سعید جلیلی با رشد قابل توجه ای توانسته بود ولایتی را پشت سر گذارد.

جلسه داغ امام صادقی ها
روز دوشنبه سعید جلیلی به جمع همکاران و هم دوره ای های خود در دانشگاه امام صادق رفت تا به سوالات آنها جواب دهد. جلسه با حضور اساتید مختلف دانشگاه امام صادق با گرایش ها و رشته های مختلف برگزار شد. در این جلسه هرکدام از اساتید سوالات خود از جلیلی را مطرح کردند و وی نیز به برخی از آنها پاسخ داد.
نکته مهم این است که بعد از مراسم قریب به اتفاق حاضرین، جلسه را مفید ندانستند. الف به ستاد آقای جلیلی پیشنهاد می کند متن سوالات و پاسخ های جلیلی را کامل و بدون حذف منتشر سازد.

http://www.alef.ir/vdcc44qs12bq4m8.ala2.html?188783

همیشه دلیل شادی کسی باش نه قسمتی از شادی او
و همیشه قسمتی از غم کسی باش نه دلیل غم او
پنج شنبه 9/3/1392 - 15:51 - 0 تشکر 607189


گفت و گوهای انتخاباتی نمایندگان نامزدها در برنامه های سیما





سیمای جمهوری اسلامی ایران در طراحی رسانه برای معرفی رویکردها و برنامه های نامزدهای انتخابات یازدهمین دوره ریاست جمهوری، میزبان نمایندگان نامزدها در برنامه های گفتگو محور شبکه های سیما خواهد بود.

به گزارش باشگاه خبرنگاران به نقل از روابط عمومی سیما، نمایندگان نامزدهای انتخابات یازدهمین دوره ریاست جمهوری رویکردهای نامزد مورد حمایت خود در موضوعات اقتصادی ، ورزش و جوانان ، فرهنگ و هنر و رسانه ، آموزش، سیاست داخلی و خارجی و خانواده را برای مخاطبان سیما ارائه خواهند کرد.

در برنامه " پایش " شبکه یک ، نمایندگان نامزدهای انتخابات، برنامه های اقتصادی نامزد مورد نظر را برای اداره کشور به گفتگو می نشینند. 

شبکه یک در برنامه " ثریا " نیز رویکرد نامزدهای انتخاباتی به موضوعات آموزش ، سلامت و علم و فناوری را بررسی خواهد کرد ، این برنامه شب گذشته با حضور نمایندگان 4 نامزد تهیه و پخش شد و امشب نیز این برنامه ساعت 23:30 با حضور نمایندگان دیگر نامزدها ادامه خواهد داشت .

شبکه دو در برنامه " زنده باد زندگی " ، نگاه نامزدهای انتخابات یازدهمین دوره ریاست جمهوری به موضوعات زنان ، خانواده ، حجاب ، عفاف و جمعیت را بررسی خواهد کرد و در برنامه " عصر خانواده " نیز ، همسر یا یکی از محارم هر یک از نامزدها ، به سوالاتی درباره زندگی شخصی و سبک و روش زندگی آنها پاسخ خواهند داد .

اما شبکه سه در یک برنامه 60 دقیقه ای گفتگوی ورزشی با نمایندگان نامزدهای انتخاباتی خواهد داشت و در برنامه دیگری که به همین منظور از این شبکه پخش خواهد شد ، برنامه های انتخاباتی نامزدها در موضوعات سیاست داخلی و خارجی بررسی می شود .

همچنین شبکه چهار ، شبکه فرهیختگان نیز در برنامه جدیدی با موضوع فرهنگ ، هنر و رسانه با نمایندگان نامزدهای گفت و گوهای دو نفره ای را ترتیب خواهد داد تا مخاطبان با رویکردهای نامزدهای انتخاباتی در این زمینه نیز بیشتر آشنا شوند. 

بر اساس این برنامه ریزی همچنین مقرر شد ، اعضای هیات دولت دهم ، با حضور در برنامه های مختلف شبکه‌های سیما ، خدمات و اقدامات انجام شده در این دولت و نیز نیازهای آینده کشور را تشریح کنند

جمعه 10/3/1392 - 12:15 - 0 تشکر 607504


انتخابات حماسی؛ پایان‌بخش تحریم‌ها و آغازگر شکوفایی اقتصادی


یدالله جوانی کارشناس مسایل سیاسی یادداشتی با عنوان «انتخابات حماسی؛ پایان بخش تحریم‌ها و آغازگر شکوفایی اقتصادی» منتشر کرد که متن کامل آن در ذیل آمده است.



آیا برای تحریم‌ها و فشارهای اقتصادی ناجوانمردانه غربی‌ها علیه ملت ایران پایانی وجود دارد؟


این تحریم در چه نقطه زمانی و به نفع چه کسی پایان خواهد یافت؟


در این نوشتار کوتاه به این دو سؤال پاسخ داده می‌شود. بدیهی است که هر نوع اقدامی از این دست، پایانی دارد و نمی‌توان برای سیاست‌ها و برنامه‌های اینگونه‌ای، دوره زمانی نامحدودی را متصور شد.


غربی‌ها با محوریت آمریکا برای دستیابی به یکسری اهداف سیاسی، راهبرد فشار- مذاکره را در قبال جمهوری اسلامی ایران در پیش گرفته و بر همین اساس، مجموعه‌ای از تحریم‌های به زعم خود فلج‌کننده را علیه ملت ایران اعمال کردند.


بررسی‌های راهبردی از سوی اندیشکده‌ها و مراکز مطالعاتی در غرب، نشان می‌دهد که آثار و خسارت‌های این تحریم‌ها پیش از آنکه متوجه ملت ایران گردد، گریبان کشورهای تحریم‌کننده را گرفته است.


اکنون کشورهای تحریم‌کننده ایران نگران آنند که جمهوری اسلامی، تهدیدات اقتصادی ناشی از سیاست تحریم اقتصادی از سوی غرب را به یک فرصت اقتصادی برای رشد و شکوفایی اقتصادی خود تبدیل کند. کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی در بودجه سال 1392 نسبت به سال‌های پیشین، این زنگ خطر را برای غربی‌ها و تحریم‌کنندگان خرید نفت ایران به صدا درآورد.


بنابراین به نظر می‌رسد برخلاف تبلیغات رسانه‌ای، این غربی‌ها هستند که بیش از دیگران به دنبال پایان بخشیدن به تحریم‌ها می‌باشند. تصور غربی‌ها بر این بود که آثار تحریم‌های فلج‌کننده آنان، در سه ماهه چهارم سال 1391 در ایران با بروز ناآرامی‌های اجتماعی و شورش‌های خیابانی ظاهر خواهد شد.


اما رفتار سیاسی مردم ایران در سال گذشته، نشان داد ملت ایران با سیاست مقاومت و ایستادگی نظام در برابر زیاده‌خواهی نظام سلطه کاملا همراه است و آینده درخشان خود را در گرو همین ایستادگی و مقاومت در برابر زیاده‌خواهی‌ها می‌بیند.


حماسه 22 بهمن سال 1391 تمامی محاسبات غربی‌ها در پیش‌بینی‌ رفتارهای چالش‌ساز مردم ایران برای جمهوری اسلامی را به هم زد. خلق حماسه 22 بهمن با حضور پرشکوه‌تر و گسترده‌تر مردم در راهپیمایی یوم‌الله سالروز پیروزی انقلاب اسلامی، غرب را وادار ساخت تا در رفتار و سیاست زورگویانه خود کمی انعطاف به خرج دهد.


رفتار متفاوت غربی‌ها در مذاکرات آلماتی 1 و 2 نسبت به مذاکرات استانبول، بغداد و مسکو، نشان داد که آنان پیام ایستادگی ملت ایران در برابر فشارهای اقتصادی را دریافت کرده‌اند. ملت ایران با ایستادگی خود در برابر متجاوزین در زمان جنگ تحمیلی، این جنگ را به دفاع مقدس تبدیل کرده و اکنون تا آینده طولانی، هیچ قدرت خارجی جرات تهاجم نظامی به ایران پیدا نخواهد کرد.


اینک غربی‌ها، چشم به انتخابات 24 خرداد ملت ایران چشم دوخته‌اند. آنان از مدت‌ها قبل با تمرکز بر این انتخابات به دنبال تاثیرگذاری بر فضای سیاسی کشور با هدف تضعیف موقعیت جمهوری اسلامی بودند.


کاهش مشارکت، بی‌ثبات سازی و تغییر گفتمان حاکم، سه هدف راهبردی غرب در قبال انتخابات ایران است. تمرکز رسانه‌های استکباری و صهیونیستی بر القای این مطلب که انتخابات در ایران آزاد نبوده و یک حرکت نمایشی می‌باشد، تلاشی برای تحقق اهداف سه‌گانه است.


رفتار و مواضع غربی‌ها در قبال انتخابات ایران نشان دهند که این واقعیت است که آنها فرصت‌های دیگری را برای خود در آینده جهت اعمال فشار بر جمهوری اسلامی نمی‌بینند. کشورهای سلطه‌گر غربی با محوریت آمریکا و متحدین منطقه‌ای، در 35 سال گذشته در تمامی صحنه‌های مقابله با ایران جز طعم شکست و عقب‌نشینی‌های پی‌در پی چیز دیگری نصیب‌شان نشده است.


به طور قطع صحنه‌ای که آنها به آن چشم دوخته‌اند، صحنه‌ای است که با عنایت الهی و راهبری راهبردی رهبر فرزانه انقلاب اسلامی و هوشمندی مردم ایران شکست‌های غرب در آن تکمیل و پیروزی بزرگ و حماسی در آن نصیب ملت ایران خواهد شد.


با خلق حماسه ملت ایران در 24 خرداد 2 اتفاق بزرگ رخ خواهد داد.


1-عقب‌نشینی غربی‌ها


اولین پیام حماسه بزرگ ملت ایران در 24 خرداد سال جاری، پیام رسای تداوم مقاومت ایرانی‌ها در برابر زورگویی‌ها و زیاده‌خواهی‌های غربی‌ها خواهد بود. این پیام نشانگر آن خواهد بود که تحریم‌ها و فشارهای اقتصادی غرب بر علیه جمهوری اسلامی ایران، نه تنها تزلزلی در اراده ملت ایران ایجاد نخواهد کرد، بلکه آنان را برای رسیدن به پیشرفت و تامین حقوق خود مصمم‌تر می‌نماید.


بدیهی است که چنین پیامی از سوی ملت ایران به گروه 1+5 ، نتیجه‌ای جز انفعال بیشتر در مواضع آنان در قبال ایران در پی داشت. این انفعال نوید بخش پایان تحریم‌ها خواهد بود. تحریم‌هایی که بیشترین خسارت را برای تحریم‌کنندگان در پی خواهد داشته است.


2- آماده شدن زمینه‌های خلق حماسه اقتصادی


بررسی شعارها، برنامه‌ها و اولویت‌های هر یک از هشت نامزد پست ریاست جمهوری در انتخابات یازدهم، نشان می‌دهد که همگی بر پیشرفت اقتصادی و ساماندهی معیشت مردم با توجه به بخش تولید تمرکز کرده‌اند. به عبارت دیگر تمامی کاندیداها به یک درک مشترک از نیازهای کشور رسیده‌اند و آنان به خوبی دریافته‌اند که خواسته اصلی مردم در شرایط کنونی، حل مشکلات اقتصادی است.


بر همین اساس مردم در انتخاب خود، به سمت نامزدی بیشتر تمایل پیدا خواهند کرد که او را در شتاب بخشیدن به حرکت کشور در مسیر پیشرفت توانمندتر از دیگران ارزیابی کنند. نتیجه چنین انتخاباتی، فراهم شدن بسترها و زمینه‌های لازم برای خلق دومین حماسه، یعنی حماسه اقتصادی در کشور خواهد بود.


در واقع حماسه سیاسی که انتخابات مظهر آن خواهد بود، حماسه اقتصادی را در پی خواهد داشت. با این دو حماسه بزرگ ملت ایران در سال جاری، مقوله تهدیدات اقتصادی به یک فرصت بزرگ اقتصادی تبدیل گشته و دوران شکوفایی اقتصادی آغاز می‌گردد.


این نوع نگاه به صحنه، یک نگاه واقع‌بینانه است. اگر در دهه اول انقلاب، غربی‌ها با جلو انداختن صدام حسین معدوم، جنگ بزرگی را به ملت ایران تحمیل کردند، جهان مشاهده کرد که ایرانیان با خلق حماسه‌های پی در پی، جنگ تحمیلی را به یک دفاع مقدس تبدیل نمودند و در پی این دفاع مقدس اکنون به یک قدرت نظامی برتر در سطح منطقه و جهان ارتقا جایگاه پیدا کرده‌اند.


بر همین اساس، جهان مشاهده خواهد کرد که ایرانیان چگونه جنگ اقتصادی غرب در دهه چهارم انقلاب را به یک فرصت تبدیل نموده و با خلق حماسه‌های سیاسی و اقتصادی، دهه چهارم را آنگونه که نامگذاری شده به دهه پیشرفت و عدالت عینیت بخشیده و از این رهگذر، اقتصاد خود را شکوفا نماید.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان


جمعه 10/3/1392 - 17:16 - 0 تشکر 607589

هر آنچه که 8 نامزد انتخابات ریاست جمهوری در مناظره اقتصادی بیان کردند(1) 

نامزدهای انتخابات ریاست‌جمهوری یازدهم دیدگاه های خود را در مناظره اقتصادی مطرح کردند.
به گزارش خبرنگار سیاسی باشگاه خبرنگاران؛ دقایقی پیش نامزدهای انتخابات ریاست‌جمهوری یازدهم وارد استودیوی مناظره ها شدند و رسما از این استودیو رونمایی شد.
در حال حاضر این مناظره در ساختمان سیما در حال برگزاری است و هر 8 نامزد در این برنامه، برنامه‌های اقتصادی خود را ارئه خواهند داد.
این مناظره هم‌اکنون بصورت زنده از شبکه اول سیما و رادیو ایران در حال پخش است.
تکرار مناظره اقتصادی نامزدهای یازدهمین دوره ریاست‌جمهوری ساعت 21 از شبکه چهارم سیما و رادیو جوان پخش می‌شود.
مهم‌ترین محور‌های این مناظره به شرح زیر است: 
** در ابتدا "مرتضی حیدری" مجری مناظره توضیحاتی درباره چگونگی رسیدن به این شیوه مناظره و کیفیت سوالات ارائه کرد و بر محرمانه بودن سوالات مناظره تاکید کرد.
** حیدری: بینی و بین الله تنها من، ضرغامی و دو تن از مدیران اجرایی سازمان از سوالات خبر داشتند.
** بعد از قرعه کشی غرضی بعنوان اولین کاندیدای پاسخگوی سوالات مجری انتخاب شد و سوالی درباره اشتغال را پاسخ داد.
** غرضی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه مشکل اشتغال را تا چه حد و چگونه در دولت خود مورد اولویت قرار داده و حل می کنید، گفت:  مال در 100 سال گذشته تولید نداشتیم و اشتغال وقتی سامان پیدا می کند که تولید سامان پیدا کند و اشتغال بعد از اینکه محکم جلوی تورم بایستیم تولید می شود.
** در ادامه قالیباف در فرصت 30 ثانیه ای خود درباره اشتغال گفت: باید منابع اقتصادی تولید کنیم و  نقدینگی فعلی را به سمت تولید متمرکز کنیم.
** در ادامه حدادعادل گفت: ما باید با دادن یارانه و ... کمک کنیم که کارخانه های تولیدی احیا شده و از تعطیلی آن ها جلوگیری کنیم و اگر    دولت بدهی های خود را ندهد، اشتغال بر روی زمین می ماند.
** همچنین ولایتی در تکمیل سخنان غرضی اظهار داشت: باید تولید را مردمی کنیم و از کشاورزی و صنعت حمایت درست صورت گیرد.
** رضایی در ادامه افزود: بیکاری و تورم دو مقوله جدا از هم هستند، تقویت کارآفرینی در کشور و توانمدسازی از الزامات اشتغال است.
** جلیلی در ادامه به اهمیت بیکاری اشاره کرد و اظهار داشت: برای حل معضل بیکاری باید به مشکلات تولید و اولویت ها بپردازیم و از مزیت های  خود استفاده کنیم.
** در ادامه عارف گفت: صنعت نیمه تمام ما باید کامل شده و سهم یارانه صنعت پرداخت شود و نقندینگی به سمت تولید هدایت شود، رونق فضای کسب و کار سبب ایجاد اشتغال می شود و نیازمند برنامه و طرح های ویژه هستیم که استفاده از صنعت گردشگری از این طر ح ها است.
** روحانی اظهار داشت: بهبود فضای کسب و کار از راه حل های رفع بیکاری است؛ باید فرصت شغلی پایدار ایجاد کنیم.
** در ادامه غرضی درباره اظهارات خود ادامه داد: امکان ندارد در تولید رقابت خارجی را به حساب نیاوریم؛ در ایران هزینه پول بیش از تورم است و تورم 25 درصدی سرمایه ای را برای تولید نمی گذارد.
** در ادامه عارف در فرصت اولیه 2 دقیقه ای خود در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه  نگاه شما برای نظام تصمیم گیری کشور، تعامل با سایر قوا و نهادهای نظارتی چیست؛ گفت:  ما باید مبنا را بر شایسته سالاری گذاشته و  با استفاده از خرد جمعی و تعامل میان قوا قدم برداریم.
** حداد در ادامه گفت: من موافقم که نباید با تغییر دولت کشور از نیروهای کارآمد خالی شود و 
** روحانی گفت: باید از خودمحوری فاصله گرفته و نگذاریم کارشناسان  منزوی شوند و کشور باید فراجناحی اداره شود و باید نقد درست صورت گیرد.
ولایتی ادامه داد: وجه مشترک جریان های سیاسی پایبندی به نظام، ولایت فقیه و قانون اساسی است.
** رضایی در ادامه گفت: معیار من برای بکارگیری افراد کارآمدی و پذیرش ولایت فقیه و نظام است.
** جلیلی ادامه داد: گفتمان نظام انقلاب کارآمدترین گفتمان است. مردم، طیف های مختلف سیاسی و کسانیکه در دستگاه دولتی هستند سه عنصر اساسی در تصمیم سازی های سیاسی کشور هستند.
** قالیباف در ادامه گفت: مردم می خواهند مشکلاشان حل شود، در شورایی شهر ما بودیم هم اصولگرایان و هم اصلاح طلبان بودند و هیچ مشکلی پیش نیامد و باید بر اساس سند برنامه حرکت کنیم نه بر اساس سلایق شخصی.
** غرضی گفت: تقسیم کشور به گروه های مختلف سیاسی خلاف شان نظام  و نقض حاکمیت است.
** عارف در پایان فرصت خود گفت: دولت خاتمی بهترین تعامل را با مجلس اصولگرا داشت و بنده بر همین اساس حرکت می کنم.
** در ادامه رضایی بر اساس قرعه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه برنامه شما برای مسکن و مهار قیمت آن چیست؛ گفت: مردن در اداره کشور باید دخیل باشند اما الان در اقتصاد نیستند و مسکن مهر اگز بهتر پیش می رفت کار آمدتر می شد و توجه ویژه به مسکن مهر و با انجام اصلاحات در آن، آن را ادامه می دهیم. مقرراتی که برتای محدوده شهرها بوجود آمده بر اساس معماری نوین اسلامی نیست و باید بازنگری انجام دهیم و باید مسکن را از حالت دارایی به سرمایه گذاری تبدیل کنیم تا از تورم ذا از آن بگیریم.
** قالیباف در ادامه گفت: اولویت کاری در دولت من بحث مسکن خواهد بود و باید کیفیت ساخت را بالا ببریم.
** جلیلی ادامه داد: باید نگاه های سودگرایانه را از مسکن دور کنیم لذا باید حل تورم، اصلاح نظام مالیاتی، سیاست گذاری منطقه ای در مسکن و ... از الزامات حل این معضل است.
** عارف گفت: مسکن مهر تورم زایی بالا داشت و ما با رفع اشکالات طرح مسکن ماندگار را اجرا کرده و آرامشی را بر می گردانیم. 
** حداد در ادامه اظهار داشت: مسکن مهر سوداگری مسکن را کاهش داد اما زیرساخت های لازم در کنار خانه ها مورد توجه قرار نگرفت و سهم بودجه ای که در سال های اخیر به مسکن مهر تخصیص داده شد با توجه به وضعیت تحریم ها تناسبی با وضعیت اقتصادی کشور نداشت.
** روحانی ادامه داد: اصل تامین مسکن ارزان برای جامعه ما جزء برنامه های دولت تدبیر و امید است و طرح مسکن مهر با مشکلاتی موجه است ضمن اینکه اصل کار پسندیده است اما با شتابزدگی پیش رفته است. مشکلات مسکن مهر بسیار زیاد است ولی چاره ای نیست که در دولت آینده اشکالات آن مرتفع شود.
** ولایتی گفت: باید با فراهم کردن امکانات در بخش خصوصی برای افراد کم بضاعت از سوی دولت، مشکل مسکن را حل کرده و در شهرهای بزرگ بافت های فرسوده را اصلاح کنیم.
** رضایی در جمع بندی سخنان خود درباره حل معضل مسکن گفت: وقتی بدون محاسبه پارامترهای زندگی مردم تصمیم گیری می کنیم با مشکل مواجه می شویم. در طرح معماری نوین اسلامی کارهای کارشناسی صورت گرفته و اشتغال و اقتصاد مردم در شهرها مشخص است. در این طرح 70 درصد وام را برای مسکن را دولت بصورت تسهیلات پرداخت  می کند و در این چارچوب مسکن مهر را ادامه می دهیم و این طرح دومشکل زیربنایی و فنی و مشکل منابع نقدینگی دارد که باید به آن بپردازیم.
** روحانی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه نگاه و شاخص دولت شما برای گسترش و اندازه گیری عدالت اقتصادی در کشور گفت: تولید باید در جایگاه خود قرار گیرد و روی آوردن به واردات بزرگترین بی عدالتی به اقتصاد در کشور است و متاسفانه در کشور میان شعارهای اقتصادی و سیاسی سازگاری وجود ندارد.
** جلیلی گفت: عدالت را باید اصل و مقدم بر پیشرفت بدانیم و اگر بتوانیم عدالت و همه ظرفیت های مردم را بصورت فرصت بروز پیشرفت فراهم کنیم عدالت اجرا می شود.
** غرضی در ادامه اظهار داشت: مفهوم عدالت در این است که دولت باید دست کسانیکه در جیب فقرا قرار می گیرد قطع کند و باید قیمت پول ملی را تثبیت کنیم و بعد به سراغ دیگر کارها برویم. روش های ناقص در دولت های گذشته منجر به قدرت اغنیا و ضعف فقرا شده است. 
** ولایتی ادامه داد: عدالت یعنی در عمل امکانات موجود در کشور بصورت یکسان در خدمت مردم قرار گیرد و شهروند درجه یک، دو و سه نداریم و هر ایرانی در داخل و خارج کشور ایرانی است و باید بصورت یکسان از امکانات بهره مند شود بنابراین عدالت و پیشرفت باید باهم توام باشد.
** عارف گفت: باید برای گسترش عدالت اقتصادی و تحقق آن تولید ثروت کنیم و رشد 8 درصدی را در برنامه های خود در راستای عدالت اقتصادی جلو ببریم. متاسفانه خط فقر بالا رفته و الان به 44 درصد رسیده است. باید تعداد  فقرا را کم کرده و اولویتمان را به اقشار آسیب پذیر تغییر دهیم.
** قالیباف ادامه داد: آحاد مردم باید در استفاده از قدرت برابر باشند و عدالت در بخش های مختلفی چون جغرافیایی، اجتماعی، امنیتی و ... مورد توجه قرار گیرد.در شهرداری توانستیم رشد اقتصادی را بهبود بخشیم و رشد جنوب شهر را بر همین اساس چندین برابر کردیم.
** حدادعادل اظهارداشت: در مبانی برنامه چهارم شاهد انحراف بودیم و باید عدالت و پیشرفت توام با هم باشند، هدفمندسازی یارانه ها بعنوان یکی از نمونه های تامین عدالت در کشور اجرا شد که باید ترویج یابد.
** رضایی ادامه داد: تبعیض و رشوه در سیستم اداری کشور نفوذ کرده و اجازه نمی دهد که توزیع عادلانه که از آرمان های ما بوده اجرایی شود الان دوران شعار تمام شده و اگر قرار بود با شعار مشکلات حل شود تا کنون مشکلات به اتمام رسیده بود. ما در تئوری و شاخص ها مشکل داریم.
** روحانی در ادامه وقت 2 دقیقه ای خود گفت: در عدالت به مسئله رانت و فساد باید اشاره کنیم که متاسفانه در سال های اخیر با آن بسیار مواجه بودیم.عدالت آن فرصت برابری است که برای کل مردم و اتباع ایرانی باید اجرا شود. حمایت از محرومین را باید اولویت قرار دهیم.
** حدادعادل در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه برنامه دولت شما برای مواجهه با کاهش درآمدهای نفتی در اولین سال دولتتان چیست؟
گفت: برای مقابله با آثار ناشی از کاهش درامدهای نفتی باید در درجه اول به صادرات غیرنفتی توجه کنیم. ما میتوانیم با افزایش صادرات غیرنفتی جای خالی صادرات نفتی را پر کنیم. کشور ما کشوری است که از نظر کشاورزی امتیازات بالا و تنوع اقلیمی دارد و  ما میتوانیم صادرات کشاورزی داشته باشیم. میتوانیم از مزایای گردشگری برای تامین ارز به جای کاهش ارز ناشی از فروش نفت استفاده کنیم باید در کنار اینها دولت انضباط مالی خود را افزایش دهد. ریخت و پاش و مصرف زیاد ما را به ارز نفتی محتاج تر می کند اما میتوانیم با افزایش انضباط مالی راه های دیگری را هم تعقیب کنیم. اقتصاد مقاومتی از جمله اموری است که میتواند کشور را در برابر مسئله نفت بیمه کند. 
** روحانی در ادامه به پاسخ به این سوال گفت: چینی ها سنگ های قیمیتی ما را از روی کشتی میخرند و برمیگردانند دوباره به کشورمان و ما متاسفانه داریم خام فروشی می کنیم درحالیکه باید نفت را فرآورده کنیم و جلوی خام فروشی را بگیریم و موانع صادرات را برداریم تا بتوانند با صادرات غیرنفتی، جایگزینی برای ارز نفت باشند. ظرفیت های خالی صنعت ما که بالای 40 درصد است را باید پر کنیم. باید مرکز صادرات برق برای منطقه باشیم. 
** عارف در ادامه گفت: جهت گیری کلی ما اقتصاد بدون نفت است و باید وابستگی بودجه به نفت را به صفر برسانیم و آن را به ثروت ماندگار تبدیل کنیم و در کوتاه مدت انضباط مالی و کاهش هزینه های دولت را پیگیری کرده و کاهش تصدی را انجام دهیم و میتوانیم مزایای خوبی از تجارت و ارتباطات و پروازهایی که از فراز ایران هست داشته باشیم. توسعه فناوری ارتباطات و اطلاعات به ما کمک زیادی می کند.

**جلیلی گفت:هر چه وابستگی ما به نفت كمتر شود،یك فرصت است و یك بحث مزیت نسبی داریم كه در حوزه‌های دیگر مانند ترانزیت می توانیم از ظرفیت های حداكثری به خوبی استفاده شود كه بیش از نفت برای ما سودآور است.

وی افزود:برخی واردات غیر ضروری به كشور داریم كه پول نفت را صرف این واردات می كنیم.

**ولایتی در  ادامه گفت:برای واردات نفت می توانیم از كشوری كه نیاز به دریا ندارد،استفاده كنیم و باید رابطه خود را با كشورهای دیگر اصلاح كنیم؛لذا وقتی نفت را تحریم كردند ممكن است در آینده محصولات دیگر را نیز تحریم كنند كه ما باید بدانیم كه در برابر آن چه كنیم.
در ادامه قالیباف در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه  گام های عملی دولت شما برای تقویت تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی و بهبود فضای کسب و کار چیست، گفت: برنامه دوساله داریم؛ اینکه بتوانیم بحث تولید در یارانه‌ها را در اولویت قرار دهیم، هدایت نقدینگی، جمع‌اوری سفته‌بازی، استقلال بانک مرکزی، انضباط بودجه در دولت، ثبات در سیاست‌ها، بازبینی در حوزه توزیع کالا و خدمات، افزایش کیفیت‌کالاها از دیگر برنامه‌های بنده است و ما  برای دهک‌های پایین جامعه سیاسیت‌های جبرانی می‌گذاریم و باید به جای مساوات عدالت را مد نظر قرار دهیم و ما اگر بتوانیم شبکه توزیع‌مان را مخصوصا در شرایط تحریم در اولویت قرار دهیم.
** حدادعادل در این زمینه گفت: برای رونق‌بخشی به تولیدملی و حمایت از کار و سرمایه باید از وضعیت موجود آسب‌شناسی کنیم و سیاست‌گذاری اقتصادی ما آسیب‌رسان است و با اصلاحات ساختاری و سیاست‌گذاری درست باید به تولید کمک کنیم که نمونه آن در مجلس هفتم با ایجاد سهمیه‌بندی در بنزین صورت گرفت.
** در ادامه جلیلی گفت: تولید‌ملی را باید مهم بدانیم، اگر از کالاهای خارجی حمایت کنیم و به تبلیغ واردات بپردازیم طبیعی ات که تولیدملی ضربه می‌خورد، ما باید بتوانیم برای تولیدکننده پایان کارش را مشخص کنیم که موجب انگیزه تولیدکننده شود.
** عارف گفت: مهم‌ترین کار ثبات اقتصادی و ثبات در تصمیمات است و باید بتوانیم سهم تولید از هدفمندی یارانه‌ها را که تاکنون پرداخت نشده فراهم کنیم و در بخش کشاورزی بتوانیم مشکلات مربوط به این بخش را در بیمه، تضمین کالا و .. حل کنیم. به کسب و کارهای خانگی نیز باید توجه کنیم.
** روحانی گفت: امروز به احساس امنیت اقتصادی لطمه خورده و باید زمینه را برای کارآفرینان و سرمایه‌گذاران فراهم کنیم، تقویت تولیدملی باید از مصرف محوری به سوی تولیدمحوری برود، با تهمت‌ها و برچسب‌هایی که در جامعه زده می‌شود امنیت اجتماعی وجود ندارد تا مردم بتوانند برای برنامه‌های میان‌مدت و طولانی‌مدت آماده باشد.
** رضایی گفت: ساختار دولت را بر اساس تولید ملی شکل می‌دهیم و در کنار هر وزارت‌خانه یک اتاق فکر تشکیل خواهیم داد، اقتصاد ملی مثل حاجی دودی در جنگ است و اقتصاد ملی ما صاحاب ندارد.
* غرضی گفت: تا وقتی که هزینه سرمایه بالاست، تولید شکل نمیگیرد. هزینه سرمایه معادل پولی است که بانک به سرمایه ‌گذار می‌دهد. یعنی بالاتر از تورم. وقتی هزینه سرمایه 25 درصد باشد، هیچ تولیدی در دنیا 25 درصد سود نمیدهد. ما نباید فکر کنیم به صورت بخشی میتوانیم تولید را راه بیندازیم. تولید وقتی شکل میگیرد که هزینه پایین بیاید و علاوه بر بورس بازی، بورس مصنوعی و شبه پول را باید از بین برد تا سرمایه جایگاه خود را پیدا کند. 
* ولایتی گفت: تولید را باید در صنعت و کشاورزی دید.تا وقتی تولید مردمی نشده و کارخانه ها به مردم واگذار نشود و دولت بخش مهمی از صنایع و تولیدات صنعتی را داشته باشد، درست نمیشود. آنجا که تولید دولتی ضرر می‌کند از بانک مرکزی می‌گیرد اما بخش خصوصی این امکان را ندارد و وام ‌ها هم گران قیمت است لذا  این برای تولید کننده مقرون به صرفه نیست. در کشاورزی تا نتوانیم قیمت محصولات را تضمین کنیم، کار درست نمیشود.
قالیباف در پایان فرصت خود گفت: ما اقتصادهای خوب دنیا را اگر نگاه کنیم 70 درصد سهمشان در خدمات و 30 درصد در کشاورزی و صنعت است متاسفانه در خدمات ما 35 درصد است. امنیت سرمایه گذار بسیار مهم است ولی امروز در کشور ما این امنیت وجود ندارد. ما نه درست با فساد مبارزه می کنیم و نه اجازه میدهیم امنیت سرمایه گذار باشد و الان نقطه سر به سر در همه مطالعات ارزی و اقتصادی به هم خورده است. باید مشارکت مدنی را تبدیل به اجاره به سمت تملیک کنیم. بخش خصوصی باید واقعا توسعه یابد.
در ادامه جلیلی در پاسخ به سوال مجری مبنی اینکه گام دوم قانون هدفمندی یارانه ها را چگونه اجرا می‌کنید، گفت: قانون هدفمندی یک قانون است و باید به خوبی اجرا شود. اولین کار برای هر نگاه و سیاست اقتصادی این است که باید به ساختار اجرایی دولت بپردازیم تا سیاست ها عملی شوند.

جمعه 10/3/1392 - 17:40 - 0 تشکر 607591


هر آنچه که 8 نامزد انتخابات ریاست جمهوری در مناظره اقتصادی بیان کردند(2)



** رضایی گفت: مرحله دوم را به صورت درآمدی و تولیدی عمل میکنیم. باید پول وارد تولید و سرمایه گذاری شود. ساختار دولت کافی نیست باید رفتار دولت هم تغییر کرده و  نوسازی دولت که متناسب با تولید ملی باشد از مهمترین مسائلی است که اگر انجام نشود هر کسی دیگر به جای احمدی نژاد بیاید تغییر مناسبی صورت نمیگیرد. دولت باید ثروت تولید کن و پول درآور باشد تا از اجرایی کردن طرح ها و قوانین صحبت شود
** غرضی گفت: اولین‌بار نیست که یارانه می‌دهیم، یارانه‌ها باید درست اجرا شود و بحث بر این است که پول، شبه پول برای ارتقای زندگی مردم چگونه تزریق شود که این یک بحث فنی است  و وقتی بدون این مواضع وارد می‌شویم نتیجه‌ای جز این نمی‌بینیم.
** قالیباف ادامه داد: هدفمندی یارانه‌ها را طبق قانون ادامه می‌دهیم و سیاست‌های جبرانی برای دهک‌های پایین در نظر می‌گیریم به این معنا که قدرت خرید بالا ببریم و کالاهای اساسی را تضمین و قیمت را تثبیت می‌کنیم. کالای اساسی و مسکن در اولویت است، در رابطه با کیفیت کالا حق مردم ضایع شده که باید با بالا بردن کیفیت هزینه خانوار پایین برود.
** حدادعادل گفت: افزایش یارانه‌ها دردی از دردهای مردم را درمان نمی‌کند و باید دولتیارانه‌ها رلا به تناسب دهک‌ها توزیع کند.
** عارف گفت:  هدفمندی یارانه ها در راستای تحقق عدالت اجتماعی مطرح شد. سهم تولید داده نشده که باید پرداخت شود. با ارزیابی دور اول می فهمیم که باید به اقشار آسیب پذیر توجه بیشتری شده و به تامین هزینه های درمانی مردم بپردازیم.
** روحانی گفت: یارانه در حقیقت  هدفمند نشد باید هدفمند شود، مرحله پرداخت یارانه نقدی 45 هزار تومانی باید  ادامه یابد و یارانه افرادی که دارای حقوق ثابت هستند تقویت شده و یارانه کالایی نیز اضافه گردد که مردم نسبت به کالای اساسی تضمین داشته باشند.
**ولایتی: اجرای هدفمندی یارانه‌ةا ادامه پیدا کند و نقدینگی که حساب نشده را به مردم دادیم، کالای متناسب با آن در کشور ارائه نشد.
** جلیلی در جمع‌بندی سخنان خود گفت: هدفمندی یارانهة‌ا امروز قانون شده و نباید به آن نگاه سیاسی داشت، مرحله اول هدفمندی در جهت عدالت بوده که منطق درستی داشت و باید درست اجرا شود. اگر بتوان ساختار اقتصاد کشور و سازوکار و فرهنگ بر آن متناسب با گفتمان انقلابی باشد در سازوکار اقتصادی می‌تواند جوابگو باشد.
** در ادامه ولایتی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه  برنامه عملیاتی دولت شما برای مهار گرانی و تورم چیست، گفت: دولت باید بازار را تنظیم کند و اجناس موردنیاز از جمله گوشت، مرغ، مسکن را به مردم ارائه دهدو اگر به هر دلیلی از تولیدگر و مولد حمایت نکنیم و نقدینگی را در جامعه افزایش دهیم و کالای نامناسب عرضه کنیم تورم ایجاد می‌شود. باید اعتمادد مردم را برگردانیم و بخش‌نامه‌های متناقض اقتصادی جلوگیری کنیم تا مردم برای تولید اطمینان پیدا کنند.
** جلیلی گفت: باید دنبال راه‌حل‌های ساختاری در این بحث باشیم نه راه حل مقطعی. در بحث افزایش نقدینگی، اگر نقدینگی را به موقع به سمت تولید هدایت کنیم خیلی موثر است. نقدینگی در ساختار اداری، از مشکلات ماست.تورم انتظاری هم از مسائلی است که شیوه خاص خودش را برای خنثی کردن میخواهد.
* همچنین رضایی گفت: قریب 40 سال است گرانی و تورم وارد اقتصاد ایران شده و باید تلاش جدی برای خنثی کردن آن کنیم. 45 هزار تومان امروز 15 هزار تومان خرداد گذشته است و 30 هزار تومان آب رفته و مردم آسیب دیدند. تورم مانند اژدهای 5 سر بوده و علت اینکه با آن مقابله نشده این بوده که فقط با 1 سر آن مبارزه شده و اینکه نقدینگی در ااولین فرصت باید کنترل شود در غیر اینصورت ارزش پول ملی ما بعنوان ناموس ملی ما سقوط می‌کند.
** در ادامه قالیباف اظهار داشت: اولین کار دولت بنده این خواهد بود که ثبات را در بازار ارز به وجود بیاورم و این استارت رشد اقتصادی خواهد بود، بازبینی در توزیع کالا و خدمات قدم بعدی بنده است. ثبات در قیمت کالاهای حیاتی کشور، اصلاح سیاست‌های پولی و  مالی از دیگر برنامه‌های من است. ما به اعتماد مردم نیازمندیم و من در عرض 6 ماه اعتماد را به مردم برمیگردانیم.
** غرضی گفت:  تورم نتیجه آن است که دولت بیش از درآمدش هزینه کند و تا وقتی دولت‌ها درآمد وهزینه‌شان یکسان  نشود تورم ادامه می یابد، شبه پول کشور را در تهدید قرار داده است و قبل از انقلاب تعداد باجهة‌ای بانک نزدیک سه‌هزار عدد بود که الان حدود  بیست و چندهزار بانک داریم که حاصل شبه پول و سفته‌بازی است. 
** عارف افزود: الان 30 درصد تورم داریم، در دولت اصلاحات دست آوردهای خوبی برای کنترل تورم به وسیله اصلاح ساختار و ثبات اقتصادی داشتیم، در کنار اصلاح ساختار،‌ انضباط مالی دولت بسیار مهم است. دولت باید اول خودش را کنترل کند لذا باید نهادهای سیاست گذاری و تورم را تقویت کنیم. 
** روحانی اظهار داشت:  مهم‌ترین مساله برگرداندن آرامش و ثبات به بازار کالا و پول است که مردم نسبت به آن دچار یک نگرانی دائمی هستند. راه اصلی برای حل تورم رونق تولید است که با تنظیم بازار عرضه و تقاضا بخشی از مشکل حل می‌شود.
**حدادعادل گفت: حل مشکل تورم با تصحیح سیاست‌های دولت امکان پذیر است و برای مهار تورم انضباط مالی باید برقرار و هزینه‌های دولت باید کنترل شود و دولت نباید با عطش کار عمرانی بیش از حد پول به داخل کشور جذب کند این کار همان بیماری هلندی است. باید به دولت گفت چون دخلت نیست، خرج آهسته‌تر کن؛ راهکار درازمدت اجرای درست قانون سیاست‌های اصل 44 باید اجرا شود.
** ولایتی در جمع‌بندی سخنان خود گفت:  بازسازی اعتماد مجدد بین دولت و مردم برای کار اقتصادی از حیاتی‌ترین کارهاست؛ باید یک تنفس شش‌ماهه به تولیدکنندگانی که کارخانه‌ها‌یشان و تولیدات آن‌ها به رکود درآمده بدهیم که این مساله با ارائه یمک لایحه یه مجلس صورت می‌پذیرد. مشکل دارو این است که بدلیل اختلاف محاسباتی ارز و اخذ پول اضافی از مردم کالاها در گمرک مانده است.
** در ادامه حیدری با اشاره به پایان بخش اول مناظره و شروع بخش دوم خطاب به کاندیداها گفت:  در بخش دوم جنبه‌های دیگری از توانمندی‌های نامزدها را همزمان خواهیم سنجید. چون فرصت صحبت تشریحی نیست، به مدت یک و نیم دقیقه بحث‌هایتان را جمع بندی کنید.
** غرضی گفت: نظرات مشترک این 8 نفر می‌گوید کشور وضعیت خوبی از نظر اقتصادی ندارد. لازمه این است که حتما در مجموعه اقدامات بعدی یعنی قدرت سیاسی و توان‌های مجموعه بتوانند دولت ضدتورم به وجود بیاورند. 
** قالیباف اظهار داشت: برنامه 2 ساله داریم که مشکل گرانی و بیکاری را حل کرده و قدرت خرید مردم را بالا ببریم. البته در 6 ماه اول تحول جدی در مدیریت اقتصادی کشور و تثبیت قیمت ارز به وجود آوریم و نگاه دولت به ارز به عنوان منبع درآمدی را کنار بگذاریم و تورم را کنترل کنیم؛ بلافاصله در یک سال و نیم بعدی باید مردم یک احساس آرامش، چه روستایی و چه سرمایه گذاری که تولید ثروت می کند، داشته باشد.
** همچنین عارف گفت: باید پاسخگوی نیازهای معیشتی مردم باشیم و نیازمند رشد اقتصادی 8 درصد هستیم، باید نرخ بیکاری یک رقمی شود. تورم باید یک رقمی شود. مساله مسکن نیز باید سازماندهی شود. مردم باید عنان مدیریت کشور را به دست کسی بسپارند که در عمل نشان داده می تواند به قولهایش عمل کند و کشور را در راه پیشرفت و تعالی قرار دهد.
** جلیلی در ادامه گفت: اجازه بدهیم ظرفیت‌های نرم‌افزاری آزاد شود و مردم نقش اساسی در اقتصاد کشور داشته باشند بگونه‌ای که فرصت‌ها برای همه مردم مهیا شود نه اینکه بصورت شانسی این فرصت‌ها را ارائه دهیم.
** ولایتی نیز گفت: بایدبا دنیا آشتی کنیم و اگر وابط را توسعه ندهیم بساری از ظرفیت‌های منطقه‌ای را نمی‌توانیم توسعه دهیم و باید آشتی در داخل نیز صورت گیرد و دامنه اصولگرایی وسیع است و هرکس در چارچوب قانون نظام عمل کند اصولگرا می‌دانیم و معتقدم بی‌جهت عده‌ای از متخصصین خانه‌نشین شده‌اند.
** روحانی گفت: مشکل اساسی ما این است که حرکت اقتصادی در این 8 سال تناقض داشته است و فرصت‌ها تضییع شده است.
*‌*رضایی نیز گفت: باید فکر اساسی کرده و دولت را درست کنیم. اقتصاد در  ایران صاحب ندارد. چرا کار اساسی صورت نمیگیرد؟ دولتی که داریم چه از نظر ساختار و چه از نظر مدیریت باید تجدیدنظر جدی در آن صورت گیرد. هزینه تصمیمات غلط بیش از اقدامات دشمنان به کشورمان ضربه می‌زند. کشاورزی و صنعت‌مان بدون برنامه است.
**حدادعادل نیز اظهار داشت:  من تاکید بر روش می‌کنم چرا که نتیجه درست از روش درست حاصل می‌شود، من تلاش میکنم به بخش خصوصی توجه کرده و به آن اعتماد واز مشورت آن کمک بگیرم. دولتم باید بر واردات و صادرات نظارت کند و در نظر دارم در ریاست جمهوری معاونت تولید واشتغال ایجاد کنم، پیشرفت دانش بنیان و اصلاح نظام بانکی را بسیار مهم میدانم.
مناظره برای استراحت نامزدها از ساعت 18: 45 دقیقه تا ساعت 19 متوقف شد.
بخش دوم مناظره اقتصادی آغاز شد.
** در ابتدا عارف گفت: بنده احترام مردمن اینجا می نشینم اما به هیچ کدام از این تست ها جواب نمی دهم و در مناظرات بعدی نیز تجدیدنظر شود.
** رضایی نیز گفت: در شان رئیس جمهور نیست و مشخص است که از اول دولت قوی نمی خواهیم تشکیل بدهیم.
** روحانی نیز اظهار داشت: مردم نیز این نوع مناظره را توهین آمیز می دانند.
حیدری نیز گفت: نظرتان محترم است فردا نماینده هایتان بیایند اگر به مدل بهتری رسیدیم، اعمال می کنیم.
** کاندیداها در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه در شرایط فعلی با درخواست کارفرمایان با کاهش سهم بیمه موافقت می کنید؟ گفتند:
غرضی: خیر
ولایتی: نمی شود با بلی یا خیر گفت.
جلیلی: سوال کامل نیست.
حداد: موافقم
عارف: نظری ندارم
رضایی: سوال غلط است
روحانی: در کوتاه مدت آری
سوال دوم: با کاهش مالیات موافقید؟
جواب: 
قالیباف: با رابطه درآمد و مالیات موافقم. سوال اشکال دارد.
ولایتی:‌ کاهش مالیات
جلیلی: سوال درست نیست
حداد: با کاهش موافقم
عارف: نظری ندارم
رضایی: کاهش
روحانی: سوال درست نیست
سوال سوم : درتنظیم لایحه بودجه 93 کدام اولویت است؟
جواب:
ولایتی: توسعه روستاها
جلیلی: روستاها
حداد: روستاها
عارف: نظری ندارم
رضایی: روستاها
روحانی: روستاها
غرضی: سوال اولی را از من نپرسیدید یادتان رفت؛ توسعه فناوری ارتباطات
قالیباف: فناوری ارتباطات
سوال چهارم: با توجه به شرایط امروز کشور، برای توسعه اشتغال و صنعت کدام راهبرد را در نظر می گیرید؟
حمایت از بنگاه کوچک

کوچک و متوسط

جواب:
جلیلی: حمایت از بنگاه کوچک
حداد:‌ بنگاه کوچک
عارف: نظری ندارم
رضایی: متصل به هم هستند بنگاه های بزرگ و کوچک
روحانی: بنگاه کوچک
غرضی: تا تورم کنترل نشود و نرخ ارز تثبیت نشود سوال غلط است
قالیباف: در برخی صنایع کوچک و در برخی بزرگ
ولایتی: کوچک و متوسط
سوال پنجم: در انتخاب وزرا و مدیران ارشد کدام ویژگی مهم است؟
- پاکدستی
- تجربه
- تخصص
- تدبیر
جواب: 
روحانی: همه با هم
حداد: همه با هم
قالیباف: سوال غلط است
ولایتی: هر 4 تا. سوال غلط است
جلیلی: سوال غلط است
عارف: به هیچ سوال تستی جواب نمیدهم
سوال ششم: باتوجه به درآمدمحدود هدفمندی کدام تصمیم را می گیرد؟
- کاهش تعداد دریافت کنندگان
-کاهش رقم
- افزایش قیمت ها
جواب: 
رضایی: هیچکدام
روحانی: سوال غلط است
قالیباف: سوال غلط است
جلیلی: سوال غلط است
حدادعادل: سوال خوبی نیست

سوال هفتم: تنظیم بازار شب عید و میوه. تصمیم شما چیست؟ 
- محدودیت واردات
- واردات برای تنظیم بازار
جواب: 
روحانی: اولویت حمایت از کشاورزان خودمان است اما ممکن است شرایط واردات باشد. سوال درست  نیست.
غرضی: تولید میوه می کنیم. با واردات میوه برای موز و اینا موافقم با بقیه مخالفم
قالیباف: تعادل بازار
ولایتی: حمایت از کشاورز
جلیلی: تنظیم بازار. واردات میوه برای تنظیم بازار
حداد: درست نمیدانم سوال را
عارف: جواب نمیدهم
رضایی: با یارانه سبز نیازی به واردات میوه نیست
در ادامه نیز نظر کاندیداهای ریاست جمهوری درباره 6 عکس نمایش داده شده در  برنامه نمایش پرسیده شد  که محمدرضا عارف نیز گفت: به احترام مردم به این سوالات پاسخ می دهم.
** مناظره اقتصادی راس ساعت 20:00 به پایان رسید.


منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

جمعه 10/3/1392 - 20:33 - 0 تشکر 607628


اعتراض 3 کاندیدا به شیوه برگزاری قسمتی از دور دوم مناظره اقتصادی 


دقایقی پس از شروع مرحله دوم مناظره نامزدهای انتخابات ریاست‌جمهوری یازدهم؛ عارف، رضایی و روحانی به شیوه برگزاری قسمتی از دور دوم مناظره اقتصادی اعتراض کردند.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.