• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن سياسي > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
سياسي (بازدید: 2906)
سه شنبه 7/3/1392 - 16:45 -0 تشکر 606819
مسابقه: علی اکبر ولایتی




نامزد انتخابات ریاست جمهوری: جناب آقای علی اکبر ولایتی


کاربران گرامی با سلام
شما می بایست در این مبحث، آخرین اخبار و گزارشات مرتبط با جناب آقای
علی اکبر ولایتی را درج نمایید.




چهارشنبه 8/3/1392 - 0:13 - 0 تشکر 606940

مشروح/ ولایتی در نشست خبری فارس:

نامزدهای ائتلاف پیشرفت تا آخر در صحنه می‌مانند/ مساله هسته‌ای را بدون چشم‌پوشی از حق غنی‌سازی حل می‌کنیم

ولایتی درباره دیدار شب گذشته اعضای ائتلاف پیشرفت با آیت‌الله مهدوی کنی گفت: اعضای ائتلاف توافق کردند تا آخر با جدیت فعالیت خود را به موازات هم ادامه دهند و در نهایت دو نفری که رئیس‌جمهور نشدند به فرد پیروز کمک کنند.


خبرگزاری فارس: نامزدهای ائتلاف پیشرفت تا آخر در صحنه می‌مانند/ مساله هسته‌ای را بدون چشم‌پوشی از حق غنی‌سازی حل می‌کنیم

به گزارش خبرنگار حوزه احزاب خبرگزاری فارس، نشست خبری علی‌اکبر ولایتی نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری یازدهم با حضور رسانه‌های داخلی و خارجی در خبرگزاری فارس برگزار شد.


ولایتی در ابتدا و در پاسخ به سؤال خبرنگار رسانه ترکیه درباره روابط ایران و ترکیه و اختلاف دیدگاه دو کشور در قبال سوریه گفت: ایران و ترکیه روابط دوستانه‌ای بر اساس حسن همجواری دارند.


وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران از بدو تاسیس روابط دوجانبه مناسبی با کشور دوست ترکیه داشته است، افزود: ما اشتراکات زیادی درباره مسائل مختلف از جمله مباحث منطقه‌ای داریم. ایران و ترکیه به عنوان دو کشور مهم در جهان اسلام با همکاری‌های خوبی که با یکدیگر دارند، زمینه همکاری بیشتر را فراهم کرده‌اند.


ولایتی با اشاره به حل مشکلات منطقه‌ای با همکاری ایران و ترکیه، خاطرنشان کرد: در بحث سوریه باید بگویم ایران و ترکیه دیدگاه‌های متفاوتی در این‌باره با یکدیگر دارند اما هر کشوری می‌تواند سیاست خارجی خودش را داشته باشد.


نامزد انتخابات آتی ریاست جمهوری با بیان اینکه ایران راه حل نظامی را برای سوریه قبول ندارد و معتقد است باید مسائل سوریه از طریق سیاسی حل و فصل شود، افزود: امیدوارم برادران ترک ما نیز به این نتیجه برسند که سوریه راه حل نظامی ندارد.


ولایتی در پاسخ به سؤال دیگری درخصوص میزان اقبال مردم به او در انتخابات ریاست جمهوری گفت:‌ در این باره باید منتظر بمانیم تا شرایط تبلیغات برای کاندیدا ادامه داشته باشد و ببینیم مردم چه قضاوتی بین کاندیدا می‌کنند. لذا پیش‌بینی حالا نمی‌تواند مناسب باشد.


خبرنگاری از ولایتی در مورد مذاکراتش با سارکوزی، مقامات هند و مقامات روس و ادعاهای مطرح در این باره مبنی بر کارشکنی‌های صورت گرفته پرسید که ولایتی در پاسخ گفت:‌بنده با آقای سارکوزی در پاریس دیدار داشتم که این دیدار به دعوت سارکوزی بود. در این دیدار تلاش کردم درباره موضوع هسته‌ای ایران و برای حل مشکلات هسته‌ای گام‌های مثبتی برداشته شود اما اینکه چرا این دیدار به نتیجه نرسید وارد آن بحث نمی‌شوم.


وی درباره مذاکره با مقامات روس نیز گفت: زمانی که بنده وزیر خارجه بودم با وزیر خارجه وقت روسیه روابط مناسبی داشتیم و بر اساس همین روابط دو جانبه موفق شدیم برخی مشکلات را حل کنیم.


کاندیدای انتخابات آتی ریاست جمهوری درباره مذاکره با هند نیز گفت: اخیرا وزیر خارجه هند که به ایران آمده بود با وی گفت‌وگوی مناسبی درباره مباحث مختلف از قبیل سرمایه‌گذاری هند در چابهار داشتیم که امیدواریم این روند رو به جلو باشد.


خبرنگاری از ولایتی درباره دیدار شب گذشته اعضای ائتلاف پیشرفت با آیت‌الله مهدوی کنی پرسید که وی در پاسخ گفت: اعضای ائتلاف توافق کردند که تا آخر با جدیت فعالیت خود را به موازات هم ادامه دهند و در نهایت دو نفری که رئیس‌جمهور نشدند به فرد پیروز کمک کنند.


ولایتی در پاسخ به سوالی درباره سفرهای شخصی قالیباف و این نکته که آیا وی به ائتلاف سه‌گانه پایبند خواهد ماند یا خیر، اظهار داشت: قرار است ما سه نفر بر ادامه همکاری است و این مغایرتی با فعالیت‌های انتخاباتی ندارد و ما بر اساس آخرین تصمیم خود فعالیتمان را همچنان ادامه می‌دهیم و به ائتلاف پایبندیم اما انتخاب نهایی را مردم انجام خواهند داد.


نامزد انتخابات یازدهم با تاکید بر اینکه قولی که بین ما سه نفر بوده همچنان معتبر است، افزود: از اول قرار بود یک نفر به عنوان رئیس‌جمهور انتخاب شود و بقیه با وی همکاری کنند. بنابراین همکاری ما از هم اکنون تا زمان انتخابات ادامه خواهد داشت.


وی با بیان اینکه ما بین سه‌نفرمان اختلافی نمی‌بینیم و فعالیت‌های مستقل هرکدام‌مان نیز ادامه دارد،یادآور شد: انتخاب مردم مشخص می‌کند که چه کسی رئیس‌جمهور می‌شود اما امیدواریم فردی از ائتلاف سه ‌نفره باشد.


ولایتی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر همکاری با کشور ترکیه در حوزه هسته‌آی تصریح کرد: همکاری ما کشور همسایه ترکیه در حوزه هسته‌ای مثبت بوده و آنها هر جا که توانسته‌‌اند به پیشبرد هسته‌ای ما کمک کرده‌اند و چند بار نیز میزبان شده‌اند.


وزیر اسبق امور خارجه کشورمان به طرح مشترک برزیل و ترکیه با ایران در بیانیه تهران اشاره کرد و آن را نوعی همکاری با جمهوری اسلامی در عرصه هسته‌‌ای برشمرد و ادامه داد: ما از مواضع ترکیه در این زمینه راضی هستیم.


وی رابطه ایران و کویت را نیز یک رابطه قدیمی و دوستانه عنوان کرد و گفت: ما در دولت آینده روابط خود را با کشورهای همسایه توسعه خواهیم داد.


ولایتی در خصوص نسخه فرهنگی برای مشکلات این عرصه خاطرنشان کرد: یکی از حوزه‌های بسیار مهم، حوزه فرهنگی است و انقلاب ما فرهنگی و رمز پایداری و ماندگار کشورمان نیز فرهنگ است.


نامزد انتخابات یازدهم با تاکید بر اینکه زنجیره فرهنگی ایران از چند هزار سال پیش تاکنون ادامه پیدا کرده و در بین کشورها می‌توان گفت که ایران یک کشور فرهنگی است، راه علاج مشکلات فعلی فرهنگی را بازگشت به هویت خودی عنوان کرد و گفت: این فرهنگ به منزله زرهی در مقابل تهاجم فرهنگی است که ستون فقرات آن زبان و ادبیات محسوب می‌شود.


خبرنگار مهر از ولایتی پرسید آیا می‌توان هم سیاست هسته‌ای را پیش برد و هم مشکلات کمتری داشت که وی پاسخ داد: سیاست حفظ حق کاربرد انرژی هسته‌ای در مقاصد صلح‌آمیز از حقوق مسلم ما و بر اساس NPT است و به هیچ وجه از آن دست بر نمی‌داریم. چرا که اگر چنین کنیم دیگران دلشان به حال ما نمی‌سوزد از این رو هیچ دولتی حق ندارد از این سیاست دست بردارد. اما در عین حال می‌شد این کار را با هزینه کمتری در صحنه بین‌المللی به نتیجه رساند.


نامزد انتخابات یازدهم با بیان اینکه روابط دوستانه بین ایران و کشورهای صاحب نفوذ از برنامه‌های ماست و می‌توان با دیپلماسی حساب شده و مدبرانه روابط خود را با کشورهای مختلف برقرار کرد، ادامه داد: دیپلماسی گاهی مانند کوه یخ است و می‌توان آن را از طرق غیرمستقیم و گوناگون پیش برد و برخی دیپلماسی محرمانه است که همه کشورها نیز آن را دارند. چرا که قرار نیست همه چیز را جلوی میکروفن‌ها بیان کرد.


وی با تاکید بر اینکه باید زمینه برای ایجاد یک تفاهم آماده شود تا هم حق هسته‌ای و غنی‌سازی‌مان حفظ شده و هم روابط‌مان با کشورها تا این حد از درجه تنش نرسد، تصریح کرد: ما اراده قوی داریم تا مشکلات بین‌المللی کشور را با حفظ غنی‌سازی هسته‌ای حل کنیم.


ولایتی در ادامه به مسئولیت خود در دوران دفاع مقدس اشاره کرد و یادآور شد: ظرف 7 سالی که بنده مسئول دیپلماسی دفاع مقدس بودم و مذاکرات صلح را امضا کردم قرارداد 598 اجرا شد و در واقع آن دیپلماسی بسیار سخت‌تر از دیپلماسی هسته‌ای بود. لذا می‌توان مشکلات پدید آمده فعلی را بدون چشم‌پوشی از حقوق هسته‌ای حل کرد.


نامزد انتخابات یازدهم در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری اظهار داشت: کاندیداهای ریاست جمهوری دوستان ما هستند و رقابت دوستانه‌ای وجود دارد اما انتخاب نهایی با مردم است. از این رو بنده هیچ موضعی که حاکی از موضع‌گیری غیردوستانه باشد اتخاذ نخواهم کرد.


وی ادامه داد: ملت شریف ایران هر تصمیمی که بگیرد محترم است و ما تابع آن هستیم. اما ائتلاف سه‌گانه متناسب با تحولات سیاسی هفته‌های اخیر حق مشورت برایش محفوظ است و این به معنای نقض قرارمان نیست.


ولایتی در ادامه نشست خبری خود در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه از ویژگی ترانزیتی ایران که خود مطرح کردید؛ چگونه استفاده می‌کنید، اظهار داشت: ما می‌توانیم از ویژگی‌های ترانزیتی و همچنین جغرافیای سیاسی که منحصر به فرد است حداکثر استفاده را ببریم.


این نامزد ریاست جمهوری یازدهم تصریح کرد: اگر طرح‌های راهبردی در این زمینه طراحی شده باید اجرا شوند و اگر طراحی نشده باید آنها را طراحی و اجرا کنیم که این مسئله مربوط به حوزه‌های مختلف همچون حمل و نقل می‌شود.


وی بر همین اساس به موضوع گاز اشاره و اضافه کرد: دور تا دور کشور ما کشورهایی وجود دارند که یا گاز تولید می‌کنند یا به گاز احتیاج دارند؛ به هر حال کشورهایی منحصر در خشکی هستند و برای انتقال برخی منابع همچون نفت نیاز به تسهیل و تسهیلات ترانزیتی دارند و هیچ کشوری موقعیت جمهوری اسلامی ایران را ندارد.


ولایتی در عین حال به انتقال برق نیز اشاره کرد و گفت: کشورهایی مثل تاجیکستان تولید برق آسان و ارزان دارند که ما هم کمک کردیم، می‌توان از طریق ایران به عراق و سایر کشورها برق آنها را منتقل کرد؛ از این رو ایران به حرف اول در ترانزیت تبدیل خواهد شد و درآمد از این طریق بالا می‌رود.


این نامزد ریاست جمهوری یازدهم همچنین مناطق آزاد را بسیار مهم دانست و گفت: برخی کشورها همچون هند در مناطقی مانند چابهار حاضر به سرمایه‌گذاری شدند.


ولایتی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه اگر جامعتین به جز اعضای ائتلاف سه‌گانه بر روی فرد دیگری خارج از ائتلاف اجماع کند، آیا تمکین خواهید کرد، گفت: کسی که از ماه‌ها قبل به صراحت بر تصمیم مشترک جامعتین تکیه کرده بنده بودم و بر عهد خود پایبند هستم و به آن عمل می‌کنم.


وی در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر اینکه شما گفتید اکنون زمان آزمون و خطا گذشته و باید از افراد باتجربه استفاده کرد، از این جهت نقش جوانان در دولت شما چگونه خواهد بود، اظهار داشت: لازم نیست آدم‌های باتجربه پیر باشند؛ ما جوانان تحصیلکرده بسیاری داریم و افراد با تجربه‌ای هستندکه هم تجربه دارند و هم تحصیلات عالیه دارند.


ولایتی با تاکید بر اینکه جوانان باید هم کار کنند و هم امکانات تحصیلی و امکان کار پاره‌وقت داشته باشند، افزود: کار در کنار تحصیل می‌تواند برای تجربه جوانان بسیار اهمیت داشته باشد، اما تجربه داشتن به معنای سالخوردگی نیست.


این نامزد ریاست جمهوری یازدهم در پاسخ به سؤالی که به زبان خارجی از ولایتی پرسیده شد که چگونه رابطه با کشورهای دیگر برقرار کرده و آنها را بهبود می‌بخشید و اولویت شما کدام کشورهاست، و وی نیز به صورت انگلیسی به آن پاسخ گفت، افزود: رابطه ما با کشورهای دیگر بویژه همسایگان و آنهایی که با ما رابطه خوب دارند مثل چین بسیار رابطه خوبی خواهد بود.


وی با بیان اینکه بنده اولین قدم را در وزارت خارجه برای ارتباط با چین برداشتم اظهار داشت: مجموعه روابط ما با چین در سطح بالایی بوده و اولویت بالایی نیز خواهد داشت.


ولایتی بر همین اساس یادآور شد: در سیاست خارجی اولویت ما با دو عضو مهم دائم شورای امنیت یعنی چین و روسیه است و همچنین تلاش می کنیم با برخی دیگر از کشورها که عضو دائم شورای امنیت هستند نیز رابطه خوبی داشته باشیم.


این نامزد ریاست جمهوری یازدهم در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه برای اجناس چینی چه راهکاری دارید که این پول‌ها به ایران برگردد، گفت: اگر قرار شد دولتی را تشکیل دهم،رویکرد ما بهبود روابط خارجی با کلیه کشورهایی است که می‌توانیم با آنها رابطه داشته باشیم و در عین حال با بهبود روابط و دیپلماسی فعال، راه‌های آسانتری را در موضوع تحریم‌ها داشته باشیم.


ولایتی در پاسخ به پرسش سوالی مبنی بر اینکه در دیدار دیروزتان با آقای مهدوی‌کنی چه گذشت، گفت: من بنا ندارم جزئیات را بیان کنم. اما نتیجه آن شد که با توجه به شرایط جدید، ضمن حفظ ارتباط خوب با اعضای ائتلاف، هر کدام به رقابت خود ادامه دهند.


وی افزود: ما قرار کلی‌مان این است که فردی که از این سه نفر در ائتلاف با اقبال بیشتری از مردم مواجه شود،انتخاب شود و انشاءالله نوع همکاری دو نفر دیگر را بعد از انتخابات خواهم گفت.


عضو ائتلاف پیشرفت در بخش دیگری از سخنان خود، در مورد مسکن مهر نیز گفت: در مورد مسکن مهر قراردادی که با مردم گذاشته شده که اجاره 99 ساله است باید اصلاح شود که بنده بعد از تشکیل دولت با یک لایحه به مجلس اجازه تملک کامل این مسکن‌های واگذار شده را از مجلس شورای اسلامی درخواست خواهم کرد.


ولایتی افزود: بنده معتقدم باید مسکن مهر در اختیار کامل مردم باشد و این را یک طرح مهم می‌بینم و خود را موظف به تحقق آن می‌دانم.


وی در پاسخ به خبرنگار فارس مبنی بر اینکه اجاره 99 ساله مسکن‌ها در بسیاری از کشورهای پیشرفته وجود دارد و این از بالا رفتن هرمی قیمت‌ها جلوگیری می‌کند، گفت: بسیاری از زمین‌هایی که در آن مسکن‌های مهر بنا شده است در شهرهای کوچک و یا مناطقی است که از شهرهای بزرگ فاصله‌های بسیاری دارند، بنابراین در بورس مسکن اتفاقی نمی‌افتد.


این نامزد ریاست جمهوری ادامه داد: اگر این مسکن‌های مهر 99 ساله باشد، فردا که فرد فوت شد ورثه ایشان باید چه کار کند؟ معتقدم با اختیار تملک داشتن آپارتمان، صدمه ایجاد نمی‌شود. البته این سخنانی که بنده می‌گویم کارشناسی شده است.


ولایتی در رابطه با ایجاد شغل نیز گفت: ایجاد شغل، اگر اقتصاد تولیدمحور و مردم تولیدمحور شوند و دولت از تصدی‌ گری دست بردارند، امری امکان‌پذیر است. به عنوان مثال در کشاورزی حمایت از کشاورز به صورت خاص در همه جای دنیا دنبال می‌شود و امروز نیز ثلث جمعیت کشورمان یا کشاورزند و یا در صنایع وابسته به کشاورزی کار می‌کنند بنابراین این حوزه در اولویت نخست ما خواهد بود.


وی در ادامه سخنان خود با تاکید بر اینکه اولویت اول ما توسعه رابطه با کشورهای همسایه از جمله کشورهای عربی است، گفت: ما عربستان سعودی را نیز کشور مهم عربی می‌دانیم که تاثیرگذار در جهان عرب و اسلام است و اگر با این کشور مشکلی نیز باشد، سابقه کار نشان داده این مشکلات را می‌توان به حداقل رساند.


عضو ائتلاف پیشرفت در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه آیا ایران اسلامی در دورانی انرژی هسته‌ای را تعلیق کرده است یا خیر، اظهار داشت: بله، دوره‌ای تعلیق هسته‌ای صورت گرفت و سانتر‌یفیوژها متوقف شد چرا که غربی‌ها می‌گفتند شما غنی‌سازی هسته‌ای را برای مدت کوتاهی متوقف و بعد از مذاکرات ادامه دهید که مقام معظم رهبری در مرداد سال 84 دستور دادند که غنی سازی از سرگرفته شود. چرا که این خواسته آنان که تنها برای مدت کوتاهی غنی سازی را متوقف کنیم، دروغ بود.


ولایتی در مورد تلویزیون و رادیوی خصوصی نیز گفت: این جزو قانون اساسی است و رسانه رادیو تلویزیون در اختیار نظام است. اما سایر رسانه‌های الکترونیکی و نوشتاری می‌توانند کار خود را انجام دهند. معتقدیم آزادی مطبوعات شرط لازم بر ادامه دموکراسی است و مطبوعات اگر بتوانند فعالیت کنند چشم ناظر مردم بر دولت‌ها هستند.


کوروش کبير همان ذوالقرنين است؟؟؟
 
يکشنبه 12/3/1392 - 14:31 - 0 تشکر 608020

جمله ای از دكتر ولایتی كه در میان مناظره 4 ساعته گم شد/دكتر ولایتی از آشتی با كدام دنیا می‏گوید!؟/ 120كشوری كه تابستان به تهران آمدند و ایران ریاستشان را پذیرفت،جزء دنیا محسوب نمی‌شوند!؟


گروه سیاسی: مناظره های کم شور انتخاباتی هر چند نتوانست انتظار مخاطبان را برآورده کند با این حال کاندیداها به صورت جزیی تر درباره برخی مسائل اظهار نظر کردند که می تواند مبنای تصمیم گیری قرارگیرد.


یکی از اظهارنظرات قابل تامل در مناظره تلویزیونی کاندیداها، اظهارنظر علی اکبر ولایتی درباره ریشه بخشی از مشکلات اقتصادی است.


ولایتی که خود زمانی رئیس دستگاه دیپلماسی کشور بود در جمع بندی اظهاراتش در قسمت اول مناظره شب گذشته خواستار آن شد که ایران برای حل مشکلات اقتصادی باید با کشورهای دنیا آشتی کند.


وی در این باره گفت: شاید حرف‌هایی که می‌زنم به حوزه سیاسی مربوط باشد، اما ارتباط آن با مسائل اقتصادی قطعی است. یکی از بحث‌های من آشتی با دنیا است، یعنی اگر با دنیا آشتی نکنیم و روابط خود را بویژه با همسایگان توسعه ندهیم، در آن صورت نمی‌توانیم از ظرفیت‌های اقتصادی در صحنه منطقه‌ای و بین‌المللی استفاده کنیم.


این در حالی است كه ولایتی مشخص نكرد با وجود برگزاری اجلاس سران جنبش عدم تعهد در تابستان گذشته با سران بیش از 50 كشور دنیا كه به عنوان یك واقعه مهم جهانی ثبت شد، منظور وی از آشتی با دنیا، كدام دنیا است و اساسا اگر ایران اسلامی با دنیا قهر بود، آیا امكان برگزاری موفق چنین اجلاسی وجود داشت؟


بر اساس بیان دكتر ولایتی دنیا تنها چند كشور اروپایی و امریكا تلقی شده است، چرا كه ایشان هیچ اشاره ای به روابط گسترده ایران با 120 کشور عضو جنبش عدم تعهد همچنین روابط ویژه و استراتژیک با کشورهای آمریکای لاتین و روسیه و چین ندارد.


در واقع بر خلاف اظهارات ولایتی ایران تنها با چند کشور غربی که درصدد نادیده گرفتن حقوق هسته ای ایران هستند سر ناسازگاری دارد. موضوعی که حتی حسن روحانی نیز به آن اعتقاد دارد. 


روحانی در برنامه گفتگو با مخاطبان شبکه جام جم  گفته است: سفیر روسیه در اجلاس شورای حکام نوامبر دو هزار و سه در آذر هشتاد و دو موقعی که سه کشور اروپایی با آمریکا در مشاجره بودند در شورای حکام ،گفته بود که من در دهه های اخیر یک همچنین منظره ای را مشاهده نکرده بودم که در یک اجلاس بین المللی، سه کشور مهم اروپایی یک طرف باشند و آمریکا طرف مقابل آنها باشد، بنابراین این وابسته به هنر دیپلماسی و هنر دولتمردان و همه مسئولین هست که نگذارد اجماع علیه کشور شکل بگیرد حالا اسمش گفته می شود اجماع جهانی البته مقصود از اجماع جهانی یعنی اجماع قدرت های بزرگ و الا اجماع به آن معنای کشورها که بسیاری از کشورها مخصوصا در غیرمتعهدها حامی ما هستند کنار ما هستند.


رهبر معظم انقلاب نیز اسفندماه سال 90 در دیدار با دانشمندان هسته ای با اشاره به ادعای چند كشور غربی كه خود را جامعه جهانی معرفی می كنند، فرمودند: « مستكبران عالم و كسانى كه حكمرانى دنیا را حق خودشان میدانند - كه همین كشورهاى مستكبرند - اسم خودشان را میگذارند جامعه‌ى جهانى؛ در حالى كه جامعه‌ى جهانى اینها نیستند؛ جامعه‌ى جهانى ملتهایند و دولتهاى آنها. چند تا كشور اسم خودشان را میگذارند جامعه‌ى جهانى، و به نام جامعه‌ى جهانى حكم صادر میكنند، حرف میزنند، رد میكنند، اظهار توقع میكنند! این چند كشور تسلطشان بر دنیا را به واسطه‌ى انحصار علم و انحصار فناورى تعریف كردند. بخشى از این هیاهوئى كه اینها میكنند، به خاطر این است كه این انحصار شكسته نشود. اگر چنانچه ملتها بتوانند در قضیه‌ى هسته‌اى، در قضیه‌ى فضا، در مسائل الكترونیك، در مسائل گوناگون صنعتى، فناورى و علمى پیش بروند، راهى براى سیادت زورگویانه و قلدرانه‌ى اینها بر دنیا باقى نخواهد ماند.»


رهبر معظم انقلاب همچنین بارها تاکید کردند که دشمنی ها علیه ایران به خاطر دینی بودن جامعه ماست و به همین دلیل این دشمنی ها آشتی ناپذیراست.


ایشان سال 84 در سخنانی در سالگرد ارتحال حضرت امام خمینی (ره) در این باره فرمودند: راهى كه ملت ایران در پیش دارد، راه آباد كردن دنیاست..... امام این را به ما آموخت؛ و همین عاملِ دشمنىِ آشتى‌ناپذیر و خصومت كورِ ابرقدرت‌ها با نظام جمهورى اسلامى بود، و امروز هم هست. امروز هم یكى از آماج‌هاى تهاجم دشمنان ما در سطح تبلیغات جهانى، همین یگانگى دین و دنیاست؛ مى‌گویند چرا دین را پیشوا و مهندس دنیا مى‌دانید. آنها احساس خطر مى‌كنند؛ چون دنیایى كه آنها مى‌خواهند، دنیاى ظلم و تجاوز و دنیاى تهى از معنویت و اخلاق است.


این در حالی است كه كشورهای عدم تعهد در سال های اخیر حمایت های جدی و ویژه ای از برنامه هسته ای ایران به عمل آورده و در موارد مختلف از كشور ما حمایت كرده اند.

يکشنبه 12/3/1392 - 14:46 - 0 تشکر 608030

ولایتی: در مناظره بعدی شرکت می‌کنم


علی اکبر ولایتی گفت که در مناظره بعدی تلویزیون حضور خواهم یافت.


 علی‌اکبر ولایتی نامزد یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در گفت‌وگو با  فارس، در پاسخ به این سوال که آیا در مناظره بعدی رسانه ملی حضور پیدا می‌کنید یا خیر گفت: بله، انشاءالله حضور پیدا خواهم کرد.


بر اساس این گزارش، شیوه برگزاری اولین مناظره تلویزیونی نامزدهای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با انتقاد برخی از نامزدها همراه بود که به همین دلیل روز گذشته جلسه‌‌ای با حضور نماینده نامزدها در رسانه ملی برگزار شد.

يکشنبه 12/3/1392 - 15:16 - 0 تشکر 608071


ولایتی: اقتصاد ایران تب 40 درجه‌ای دارد


فارس نوشت:

علی‌اکبر ولایتی عضو ائتلاف پیشرفت و از کاندیداهای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری که در «رادیو ایران» سخن می‌گفت، اظهار داشت: نمی‌شود کشور را بدون حضور متخصصان و حس مسئولیت‌پذیری اداره کرد.

وی به تشریح دولت خود با نام «دولت متمم» پرداخت و خاطرنشان کرد: اولین شرط مسئولیت برای افراد، متدین بودن است و اگر این ویژگی در افراد باشد، فساد کاهش خواهد یافت و دومین شرط نیز مشورت‌پذیری و معتدل بودن است. گرفتاری‌هایمان به دلیل افراط و تفریط است، دولت برای گرفتن حق مردم نه باید کوتاه بیاید و نه زیاده‌روی کند، چرا که مردم ما اهل اعتدال هستند و ما باید جامعه‌ای آرام داشته باشیم.

ولایتی معتقد است که در بخش فرهنگی، کار چندانی صورت نداده‌ایم و به گفته وی ملت ایران جماعتی نجیب و با عفاف هستند و اگر موردی امروز در جامعه نتیجه کم‌کاری ما است، ما باید با افراد و تفکرات متفاوت زمینه تفاهم را فراهم و مسائل را با تکیه بر فرهنگ و احکام اسلامی و با زبانی که هر دو طرف می‌فهمیم خل و فصل کنیم.

اهم اظهارات عضو ائتلاف پیشرفت در ادامه آمده است:

* افزایش سن ازدواج نامطلوب است، وقتی افراد به سن ازدواج می‌رسند، به دلیل اقتصاد و عدم اشتغال نمی‌توانند ازدواج کنند.

* لازم نیست همه استاد دانشگاه شوند،‌ هر کسی هر شغلی که دارد مورد احترام است. این رویه بد که گفته می‌شود هر کس مدرک ندارد شخصیت او زیر سؤال است، نادرست است. معتقدم بیکاری ام‌الفساد است چرا که یک جوان بیکار، معتاد و سبب عدم ازدواج و از خانواده طرد می‌شود.

*مهمترین وظیفه دولت در زمینه اشتغال است. لازم نیست همه کارمند دولت شوند، اما دولت باید برای ازدواج دانشجویان تسهیلات بیشتری را در نظر بگیرد.

*آخر این هفته به خرید رفتم که قیمت‌ها تفاوت چشمگیری داشتند،‌ به گونه‌ای که قیمت‌ مایحتاج اولیه مانند گوشت، نان و لبنیات افزایش بسیار زیادی یافته بود و تورم نقطه به نقطه‌ای ما چیزی حدود 40 درصد است.

*{ در واکنش به کاهش قدرت خرید مردم بیش از 40 درصد} این به دلیل کاهش ارزش پول ملی است که ضربه جدی به ملت و مردم وارد کرده و از طرف دیگر نیز کاهش کمبود کالا در قدرت خرید مردم تأثیر داشته است. اقتصاد ایران مریض بوده و تب شدید 40 درجه‌ای بر آن حاکم است، بنابراین باید ابتدا این تب را پائین آورد و بعد به معالجه ریشه‌ای پرداخت.

*آزادی در اسلام تضمین‌شده است و حد آزادی افراد، شروع آزادی دیگران است. 40 سال است که با جوانان هستم و می‌دانم که منظور آنها از آزادی چیست.

*زمانی خدمت امام(ره) رسیدم و گفتم که قصد داریم به کشورهای مختلف و دور دست سفر کنیم، امام(ره) گفتند که کشورهای دوردست را خودتان می‌دانید، اما کشورهای همسایه را می‌خواهم رابطه خوبی داشته باشید و به آنان بگوئید جمهوری اسلامی قصد ایجاد مشکل برای شما را ندارد.

* با اعتماد به نفس، این راهی را که الان در آن قدم گذاشته‌ام ادامه می‌دهم و مطمئن هستم که دولت کارآمدی تشکیل خواهم داد. همیشه آرزو داشتم که ایران بهترین مکان برای زندگی باشد و با تجربه‌ای که دارم می‌توانم این قول را بدهم.

يکشنبه 12/3/1392 - 15:26 - 0 تشکر 608092




ولایتی:کشور ما یک «ماهاتیر محمد» می خواهد که پزشک هم باشد

دکتر علی اکبر ولایتی، امروز در رادیو ایران با بیان اینکه با سرپرستی و مدیریت بنده اجلاس عدم تعهد در بغداد تشکیل نشد، گفت: مذاکرات 598 با لطف خدا و حمایت نظام و مردم، بنده به سرانجام رساندم. کاری که در عرصه بین المللی و سیاست خارجی شد، در واقع کار سیاسی جنگ بود.




دکتر علی اکبر ولایتی، کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران، امروز 12 خردادماه در رادیو ایران به گفت و گو پرداخت که متن کامل آن در ادامه آمده است :


*تصمیم مهم در زندگی، عموما در شرایط خاص صورت می گیرد، تصمیم ورود به عرصه انتخابات ریاست جمهوری، تصمیم مهمی است، شما احساس ویژه ای نسبت به شرایط موجود دارید؟


شرایط امروز در تاریخ پس از انقلاب بی نظیر است. شرایط حساس، مهم و تعیین کننده است. شرایط کشور، منطقه و بین المللی اقتضاء اش بیشتر از کارهایی است که ما انجام می دهیم.


*ارتباط گرفتاریهایی که در سیاست خارجی داریم، با مسائل اقتصادی چیست؟


بدون تردید ساماندهی روابط خارجی، روابط دو جانبه با کشورها، روابط منطقه ای با همسایگان و کشورهایی که در منطقه ما هستند و تلاش در صحنه بین المللی، نقش بسیار بسیار اساسی در کاهش و رفع تحریم ها و حفظ حقوق هسته ای و بازسازی روابط بین الملل داشته باشد که فواید متعددی دارد و ما باید به عنوان یک کشور تأثیرگذار باید تنش زدایی کنیم و ظرفیت خود را حفظ کنیم و افزایش دهیم و مقداری با زبانی که دنیا بفهمد با دنیا حرف بزنیم، یعنی تفاهمی با دنیا، احیا کنیم. بدون تردید این کارها نقش اساسی حتی در زندگی عادی و روزمره مردم و تا حدود زیادی در رفع مشکلات اقتصادی دارد.


*مگر ما چه کرده ایم که تحریم شدیم؟


ما می خواهیم مستقل و مقتدر باشیم، آنهایی که می خواهند در دنیا تسلط داشته باشند استقلال و اقتدار ما را نمی پسندند. یک قدم عقب نشینی بکنید، شما را به ده ها قدم عقب نشینی وادار می کنند. در عین حفظ جایگاه و مواضع خودمان باید با تدبیر و اقتدار رفتار کنیم، ما این تدبیر را امروز کمتر می بینیم.


*چطور باید راه را هموار کرد تا آدمهای با تجربه و پخته ای مثل جنابعالی با جوانهایی که به قول معروف انرژی میدانی دارند با هم جمع شوند و کار کنند؟


در بعضی از میدانهایی که مجال پیدا می کنند ببینید جوانهای ما چه می کنند. در زمینه سلولهای بنیادی، در موضوع هسته ای، در مسأله مهندسی ژنتیک و مهندسی هوا فضا و همه رشته هایی که به آنها توجه شده و یک بانی و مدیر دلسوز داشته، کار پیش رفته است و کار را همین جوانها انجام دادند. پس این کارها مدیریت و طراحی و برنامه ریزی حساب شده می خواهد. حتما جوانهای ما فرزندان حکیم ابوالقاسم فردوسی، سعدی شیرازی، شیخ الرئیس، ملاصدرا و اینها، همان ظرفیتها را به لحاظ ژنتیکی و محیطی دارند. مضافا بر اینکه امروزه امکان اطلاع رسانی بیشتر است. الان اگر سی دی شاهنامه را تکثیر کنند، به عدد انفس خلایق می توانند شاهنامه چاپ کنند.


*چه بیتی از شاهنامه الان یادتان می آید؟


چو ایران نباشد تن مباد/ بدین بوم و بر زنده یک تن مباد


*آدم احساس می کند که یک جو ناامیدی حکمفرما شده است. جوانها می گویند اگر پول داشته باشند از این کشور می روند و در جلوی سفارتخانه هم جوانهای زیادی ایستادند، آیا همان چیزهایی که می گوئید شدنی است؟


در مقابل تصاویر این دو بزرگمرد تاریخ معاصر ایران که رسیدیم، شاهدانی بودند که از غیب رسیدند. یعنی ایرانی، این گونه است. کسی که به خارج می رود هویت خودش را حفظ می کند. ایرانی هر جا برود تعلقش را به این آب و خاک و فرهنگ و هویت ملی حفظ می کند. اصلا طبع ایرانی این نبوده که در خانه و وطن خودش حبس شود. این فرهنگ اسلامی ایرانی که در شرق ایران است مدیون گردشگران، تجار، عرفا و علمایی است که از ایران سفر کردند که مغلوب فرهنگ بیگانه نشدند و فرهنگ ایران را به آنجا بردند.


*آقای دکتر! این همه ایرانی در خارج از کشور است اما این همه خارجی در ایران نیست؟


در کشور ما ثروتش را داریم، این همه آثار فرهنگی و معماری که در کشور است و در دنیا بی نظیر است ما یا بلد نیستیم ویا دل به این کار داده نمی شود. می شود دولت بخشهای مختلف گردشگری را به دست خود مردم بدهد تا آنها اداره کنند و دولت هدایت و نظارت کند مسلما خواهید دید که کار بهتر از آن خواهد شد که اکنون هست.


*سیگار هم می کشید، آقای دکتر؟


نخیر!


*هیچ وقت نکشیدید؟ یه جایی گفتید؟!


بله! بله! یک جایی کشیدم که آن هم سازمان ملل متحد بود. قطعنامه پذیرفته شده بود بنده را به سازمان ملل اعزام کرده بودند تا با عراقی ها و دبیر کل سازمان ملل راجع به آتش بس و مذاکرات صلح صحبت کنیم. عراقی ها مدعی بودند که زودتر از ما پذیرفته بودند و آتش بس را رعایت می کنند و ما هم که تازه پذیرفته بودیم و آتش بس را رعایت کردیم. اما زمانی که به آنجا رسیدم و قبل از اینکه پشت میز مذاکره بشینم، تلکسی به من دادند که بعد از قبول آتش بس منافقین در قسمت غرب کشور با پشتیبانی ارتش عراق وارد کشور شدند و اسلام آباد غرب را گرفتند و پشت دروازه های کرمانشاه هستند. وقتی این را شنیدم، آنقدر اوقاتم تلخ شد که سیگاری از کسی گرفتم و اعجب من ذلک، تا فیلتر کشیدم.


*آقای دکتر! مشکلی که ما داریم این است که کار را خوب شروع می کنیم اما در ادامه مشکلی پیش می آید و سرانجام به آنجایی که می خواهیم نمی رسیم!


قرآن می فرماید: «الذین امنوا ثم استقاموا: آنهایی که ایمان می آورند و بر ایمانش پایدارند.» چه عشق آسان نمود اول اما افتاد مشکلها. خیلی ها هستند که کار را خوب شروع می کنند ولی در ادامه اش استقامت و پایداری لازم را ندارند و اتفاقا این اشکالاتی ایجاد می کند که انسان آرزو می کند که ای کاش کار از اول شروع نمی شد یعنی به تعبیر ما کار را زخمی نمی کرد و اعتماد مردم را سلب نمی کرد.


*خیلی از کشورها مانند مالزی این راه در مدت بیست و پنج سال طی کردند و اصلا کشوری دیگری شدند، چرا این اتفاق برای ما نمی افتد؟


برای اینکه کشور ما یک «ماهاتیر محمد» می خواهد. هم پزشک باشد(حالا ممکن است این را مطایبه بگیرید)، اغراق است اگر بگوئیم حتما باید پزشک باشد اما پزشک یاد گرفته که مریض را تشخیص دهد با علائم اولیه و بعد هم آسیب شناسی کند. اگر تشخیص اولیه و آسیب شناسی و کارهای آزمایشگاهی موفق بود و به تشخیص مرض رسید درمان خود را نشان می دهد، لذا علاج کار یک کشور و برطرف کردن مشکلات کشور و طراحی برای آینده هم به آسیب شناسی وضع موجود و طراحی برای درمان ریشه ای و اساسی نیاز دارد.


*احساس می کنم شما اهل شوخی هم هستید؟ هم شما اهل شوخی هستید و  هم با شما شوخی می شود. تقریبا شما و مرحوم دکتر حبیبی پای ثابت هفته نامه گل آقا بودید!


ما روابط خوبی با ایشان داشتیم، ایشان هم هر وقت جای خالی پیدا می کرد، نکته ای راجع به ما می نوشت و کاریکاتوری می کشید. بعد از اینکه از وزارت امور خارجه رفتم نامه ای خطاب به من نوشت و خطاب به من نوشته بود دکتر ولایتی سابق نه وزیر امور خارجه سابق(خنده)


*این فضا کمتر دیده می شود!


این فضا کمی کمتر دیده می شود، هم باید محیط مناسب باشد و هم باید گل آقایی باشد!


*توپ را در زمین ادبا نیندازید! مسئولان باید سعه صدر داشته باشند اولین لازمه این است.


لازمه عهده گرفتن مسئولیت، سعه صدر است.


*همه جای دنیا اینترنت دارند و با سرعت بالا از آن استفاده می کنند. با این اینترنت چه کار باید بکنیم؟


ما اینقدر مطلب داریم که محتوای اینترنتی ما غنی باشد. برای اینکه به گوش مردم ما و دیگر کشورها برسد، استفاده از اینترنت یک امر ضروری و حیاتی است و تبدیل این محتواهایی که در کتابهای خطی است و اتصالش به سیستم الکترونیکی جزء کارهای اساسی است. اتفاقا تهیه ابزار آن کار ساده ای است. کار تجارت، کار بانکداری و کار اقتصاد بدون اینترنت کار سخت و غیر ممکنی است چون دیگران استفاده می کنند و اگر ما از این وسایل سریع استفاده نکنیم عقب می مانیم.


*در مورد وضعیتی که اکنون داریم و مطمئنیم داریم وارد فضای روشن می شویم. به نظر شما آیا روزی کشور به این وضعیت خواهد رسید؟


بنده بسیار امیدوارم. خورشید، خورشید است، پاره ابر موقتا آنرا ناپدید می کند اما ابر کنار می رود و خورشید می ماند و خورشید ماندنی است. ایران در حقیقت مثل خورشید می درخشد، ظرفیتها سر جای خود هست. و بنده مطمئنم که ان شاء الله به یاری خدا و حمایت مردم می توانیم دولتی مقتدر، کاردان و کارآمد داشته باشیم. اینکه عرض می کنم از سر آگاهی و معرفت عرض می کنم.


*آقای دکتر! ما خاطره نزدیک بدی از اینکه من با همه چیز آشنا هستم و کارشناس هستم و آنرا حل می کنم، داریم این گونه نخواهد شد که؟


آشنا هستم غیر از این است که تخصص دارم، یعنی کسی که رئیس دولت است باید آشنایی ضمنی و اجمالی با امور مختلف داشته باشد. همه چیز را همگان دانند. اگر کسی با مسائل ایران، مسائل حکومتی آشنا باشد و ایران و دنیا را بشناسد هیچ وقت ادعا نمی کند من در همه حوزه ها تخصص دارم. یعنی نمی توان بدون بکارگیری متخصصین درجه بالا و افراد مجرب و بدون حس مشورت پذیری کشور را درست اداره کرد.


*منظور از دولت متمم چیست؟


اولین شرط استفاده از افراد برای سپردن مسئولیت به آنها در رده های مختلف از وزارت تا رده های دیگر این است که فرد باید متدین، خدا ترس و با تقوا باشد. اگر این باشد مجالی برای رشد فساد نخواهد بود. «ت» تجربه و بعد تخصص است. بعدی این است که مشورت پذیر باشد. ماها باید مشورت پذیر باشیم. دولتی ها باید افرادی معتدل باشند. یکی از گرفتارهای ما افراط و تفریط در کارهاست. دولت باید معتدل باشند. افراد دولت باید اهل اعتدال باشند نه از حقوق ملت کوتاه بیایند و نه در برخوردها افراط و تفریط کنند. مردم ما اهل اعتدال هستند و از افراط و تفریط فراری هستند. موقعی که در سطح بالای کشور بعضی ستیزه ها بین بعضی از قوا وجود دارد که همواره مورد نهی مقام معظم رهبری و اشکال مردم بوده، یعنی ما باید جامعه ای آرام داشته باشیم.


*همه مردمی که دارند زندگی می کنند جزء نفوس مملکت هستند.  شاید خیلی مواقع بیشتر از ما برای این مملکت فداکاری کرده باشند و حاضر باشند باز هم انجام بدهند اما ممکن است بعضی از عقاید آنها با ما متفاوت باشد. ممکن است لباس پوشیدن آنها با متفاوت باشد. آیا برخوردهای سخت با آنها جواب می دهد؟


به لحاظ فرهنگی کار نکردیم. ایرانی جماعت نجیب و با عفاف و با حیاست. اگر عوارضی دیده می شود ناشی از کم کاری است. ممکن است خانمی حجاب درستی نداشته باشد اما این خانم در مراسم محرم با اعتقاد شرکت می کند و در نماز عید فطر شرکت می کند. یا آقایی ممکن است ظاهر متفاوت از مشهور به تدین است داشته باشد اما اینها با مبانی اسلام معتقدند و کافی است با این تفکرات متفاوت اما اعتقاد مشترک زمینه تفاهم فراهم کنیم و مطالب مربوط به فرهنگ اسلامی و اعتقادات اسلامی و احکام اسلامی را با زبانی که دو طرف می فهمیم با او گفتگو کنیم.


*شما دانشگاه تهران درس خواندید؟


بله هم پزشکی و هم تخصص را.


*شاگرد دکتر قریب بودید؟


بله! در تخصص شاگرد ایشان بودم، هم از ایشان طبابت اطفال را آموختم و هم اخلاق را و امیدوارم که شاگرد ناخلفی برای ایشان نباشم.


*خارج از کشور هم تحصیل کردید؟


برای فوق تخصصی ما را به دانشگاه جان هاپکینز اعزام شدیم استاد ما «دیوید کارور» بود که استاد عفونی اطفال بود که در آمریکا مشهور بود. در اواخر وزارت خارجه ایشان زنگ زد و خواست به دیدن من بیاید و با خانواده اش آمد. انسان شریفی بود.


*چند سال طول کشید؟


هم ما اعزام می شدیم و هم استاد به ایران می آمد. در مجموع دو سال طول کشید.


*اکنون سن ازدواج بالا رفته است؟


وضعیت نامطلوب این است که افراد به سن ازدواج برسند ولی نتوانند ازدواج کنند. این امر دلایل مختلفی دارد که مهم ترین آنها اقتصادی است و موضوع اشتغال همان طور که عرض کردم.


لازم نیست همه در مملکت استاد دانشگاه شوند. اول اینکه راه های مختلف باید باز شود. دوم اینکه هر کسی هر شغلی دارد هم خودش محترم است و هم شغلش محترم است. به صورت غلط این ضد ارزش جا افتاده که اگر کسی مدرک ندارد، ممکن است شخصیت اجتماعی او زیر سؤال برود. بیکاری ام الفساد و ام الامراض اجتماعی و روانی و اخلاقی است، یعنی جوانی که بیکار است نمی تواند ازدواج کند و از خانواده اش طرد می شود و معتاد می شود. مهمترین وظیفه دولت این است که زمینه اشتغال را فراهم کند. نباید همه کارمند دولت شوند. تفاوت پرداختها به مشاغل مختلف، زیاد است که باید اصلاح شود. در کشورهای پیشرفته تفاوت حقوقها این گونه نیست و عملا زندگی هر کس با شغلش تأمین می شود. اگر این طور باشد، مردم از شغل خودشان احساس رضایت می کنند. اگر دولت بخواهد سن ازدواج در جامعه متناسب شود حتما باید برای دانشجویان و جوانها تسهیلاتی قائل شود.


*آخرین باری که چیزی خریدید کی بود؟


در همین ایام اخیر چیزهایی خرید کردیم اما اینکه همه خریدها را بنده بکنم، نه!


*تفاوت قیمتها را احساس کردید؟


تفاوت قیمتها چشمگیر است، یعنی قیمت مایحتاج اولیه مثل گوشت لبنیات، نان و میوه جات و ... حسابی افزایش پیدا کرده است. تورم نقطه به نقطه یعنی مقایسه فروردین 91 با فروردین 92، 40 درصد است.


*این تورم 40 درصدی که بانک مرکزی اعلام می کند، اثرش در کاهش قدرت مردم بیش ازچهل درصد است به خصوص در بخش مسکن که تقریبا غیر قابل تحمل است یعنی فردی که جایی را اجاره کرد سال بعد دیگر نمی تواند همان جا را اجاره کند، چون افزایش قیمت بیشتر از توان اوست؟


باید چند چیز را کنار هم دید. یکی کاهش ارزش پول ملی، این ضربه مهمی به اقتصاد کشور و اقتصاد مردم زد یعنی قدرت خرید از یک طرف با کاهش ارزش پول ملی کاهش پیدا کرد. از طرفی میزان اضافه حقوقی که به افراد می دهند آنقدر که باید باشد نیست. از سویی عرضه کالا در جامعه خیلی کاهش پیدا کرده و خیلی ها نمی توانند مایحتاج اولیه خود را تأمین کنند و میوه و گوشت بخورند. این یک اشکال اساسی است. تورم اقلا سرعت گرانی و تورم گرفته شود.


*پرداخت یارانه ادامه پیدا می کند؟


پرداخت یارانه قانون دارد، دولت نمی تواند قانون را اجرا نکند. متناسب با آن چیزی که قانون گفته باید اجرا شود. اگر بخواهد معالجه شود مثل مریضی می ماند که بیماری عفونی سخت دارد و تب 40 درجه دارد ما اول باید تب را پائین بیاوریم و بعد آن بیماری عفونی بپردازیم و معالجه ریشه ای بپردازیم. البته اقتصاد ما مریض است و ما باید این مریض را معالجه کنیم.


*اینجا میدان آزادی، نماد حضور مردم ما در صحنه است و مردم ما از اینجا خاطرات زیادی دارند و هر ساله هم برای تجدید میثاق با انقلاب اسلامی می آیند و در میدان آزادی حضور پیدا می کنند. اما جوانها کماکان دنبال آزادی هستند. این آزادی که جوانها منتظرش هستند فکر می کنید از چه جنسی است؟ اصلا این آزادی را می شناسید؟


می فرماید: «لا اکراه فی الدین» در دین اکراه نیست، آزادی در اسلام تضمین شده است. هر کسی آزاد است تا آنجایی که به آزادی دیگران لطمه نزد. حد آزادی افراد، شروع آزادی دیگران است. اینکه جوانها درخواست می کنند حقشان است. باید به حرفشان گوش داد. بنده قریب به چهل است با جوانها سر و کار دارم و آنها را می شناسم. از سال 42 تاکنون در دانشگاه هستم. می فهمم منظور جوانها چیست و همین جوانها اصلی پشتیبانان انقلاب هستند.


*اگر اتفاقی برای کشور بیفتد آیا این جوانها، مثل جوانهای سابق هستند؟


جلوتر از همه این جوانهایی که در خیابان هستند و هیچ تظاهری هم ندارند همین ها می روند.


*شما در دفاع مقدس حضور داشتید، برخی می گفتند که شما در دوران دفاع مقدس حضور نداشتید؟


هر کسی در دفاع مقدس کاری کرد، بنده که به جبهه رفتم، ولی کاری که بنده در سیاست خارجی کردم در تاریخ ایران بی سابقه بود. بنده در دوران دفاع مقدس سیاست خارجی دفاع مقدس و جنگ را اداره کردم. اگر برای دفاع از حق ایران به سازمان ملل نمی رفتم. اگر برای مخالفت با استفاده از سلاح های شیمایی به ژنو نمی رفتم. اگر به غیر متعهدها نمی رفتم و جلوگیری نمی کردم از اینکه بغداد دو نوبت می خواست میزبان اجلاس عدم تعهد شود. با سرپرستی و مدیریت بنده اجلاس عدم تعهد در بغداد تشکیل نشد. مذاکرات 598 با لطف خدا و حمایت نظام و مردم، بنده به سرانجام رساندم. کاری که در عرصه بین المللی و سیاست خارجی شد، در واقع کار سیاسی جنگ بود. کار مذاکرات صلح را امام(ره) به من سپرده بودند اگر این کار به درستی انجام نمی شد ممکن بود خون شهیدان به هدر می رفت و دستاوردهای لازم را نداشته باشیم.


جامعیتی که امام(ره) داشتند. موقعی به خدمت امام(ره) رفتم و گفتم ما می خواهیم به سفرهای خارجی برویم. فرمودند: کشورهای دور دوست را خودتان می دانید اما به کشورهای همسایه بگوئید که ما می خواهیم رابطه خوب با شما داشته باشیم. ما قصد ایجاد مشکل برای شما نداریم، خاطر همسایه ها را از این بابت مطمئن کنید.


*نقل قولی را از دبیر کل سازمان ملل در مورد شما شنیدم، که شما در عین اینکه خیلی آرام هستید اما خیلی قاطع هست؟


این را «فاروق الشرع» گفته بود که «خاویر پرز دکوئیار» به من گفته با اینکه ظاهر «ولایتی» آرام است، اما با این آرامی، قاطعانه از مواضع کشورش محکم دفاع می کند.


*داریم به ساختمان وزارت کشور نزدیک می شویم و شما برای ثبت نام می روید، اول مطمئنید یعنی این راه برگشتی ندارد؟


إن شاء الله با توکل به خدا و با اعتماد به نفس این راه را که شروع کردیم تا آخر ادامه می دهیم و مطئنم دولتی که تشکیل می دهیم دولت کارآمدی خواهد بود و مشکلات مردم که بی ارتباط به مسائل سیاست خارجی و روابط خارجی نیست حل خواهیم کرد.


*به مردم بزرگ ایران که خیلی به گردن حاکمیت حق دارند، قول می دهید که بعد از چهار سال ایران جای بهتری برای زندگی کردن باشد؟


همین طور است. این جزء آرزوهای همیشگی من بوده است و با تجربه و با ارزیابی ای که دارم می توانم با اطمینان قول دهم که إن شاء الله بعد از چهار سال ایران بهتری خواهیم داشت.


دوشنبه 13/3/1392 - 14:53 - 0 تشکر 608380


ولایتی: روش مناظرات بعدی متفاوت است



کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه نسبت به حسن‌نیت مدیران صداوسیما تردیدی ندارم، گفت: تصور می‌کنم روش بعدی مناظرات مقداری متفاوت باشد.
علی‌اکبر ولایتی کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، در گفت‌و‌گو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری تسنیم، در پاسخ به این پرسش که آیا جامعه مدرسین شما را به عنوان گزینه نهایی اصولگرایان معرفی کرده است، اظهار داشت: نمی‌دانم؛ من هنوز بیانیه جامعه مدرسین را ندیده‌ام و منتظر هستم بیانیه‌ای صادر شود.

وی در پاسخ به پرسش دیگر خبرنگار تسنیم مبنی بر اینکه آیا به شیوه برگزاری مناظرات تلویزیونی انتقادی داشته‌اید، گفت: مناظرات می‌شد که بهتر برگزار شود، اما بالاخره مسئولان صداوسیما نیز تلاش‌های خود را کردند و اعلام آمادگی کردند که حاضرند روش را اصلاح کند.

کاندیدای یازدهمین دوره ریاست جمهوری افزود: من نسبت به حسن‌نیت مدیران صداوسیما تردیدی ندارم و آنها بسیار تلاش کردند. انشاءالله نوبت‌های بعدی مناظرات از کیفیت بهتری برخوردار باشد.

به گزارش تسنیم، ولایتی در پاسخ به پرسش خبرنگاری مبنی بر اینکه آیا برای برگزاری مناظرات با شما مشورت شده است، یادآور شد: بله؛ هر کسی از کاندیداها یک نماینده فرستاده است و ما نیز روز گذشته یک نفر را به عنوان نماینده خود فرستادیم و آنها نیز مشورت کرده‌اند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: تصور می‌کنم روش بعدی مناظرات مقداری متفاوت باشد.

دوشنبه 13/3/1392 - 14:54 - 0 تشکر 608382


ولایتی:بخش‌نامه‌های ایراددار را لغو می‌کنم



کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با تاکید بر اینکه یقین دارم ۱۰۰ روزه می‌توان برخی از مشکلات اقتصادی را حل کرد، گفت: بر همین اساس به عنوان اولین کار در دولت جدید باید اعتماد مردم را جلب و بخشنامه‌های ایراددار را لغو کرد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، علی‌اکبر ولایتی کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری، عصر امروز یکشنبه در جمع حقوقدانان حامی خود با بیان اینکه اگر مردم به من اعتماد کنند و رای بدهند، کارهای بر زمین مانده را اجرا خواهم کرد، گفت: این کارهای بر زمین‌مانده در 2 حوزه اقتصاد داخلی و روابط خارجی است که انشاءالله تحولی را در این 2 حوزه به وجود خواهم آورد.

وی مهمترین مشکل داخلی را عدم اجرای صحیح قانون عنوان کرد و افزود:‌ البته آقای باهنر مسائل اصلی را مطرح کرد، اما قضیه فراتر از اینهاست. اصولا مشروعیت یک حکومت به اجرای قانون است. 

حال آن قانون شرع باشد یا عرف و اگر قرار باشد که آن را اجرا نکنیم و بگوییم که قانون را قبول نداریم، جوابش همانی است که امام فرمودند قانون شما را قبول ندارد.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه بنای حکومت جمهوری اسلامی مردم‌سالاری دینی بر دو رکن رای مردم و حرکت در چهارچوب‌های دینی و تقید به قانون اساسی است، گفت: عدم اجرای قانون و خلاف آن جرم است. مهمترین مشکلات ما از بعد از انقلاب عمل نکردن به اصل 44 قانون اساسی است.

ولایتی بر همین اساس اضافه کرد: بالای 95 درصد نهادهای دولتی باید به مردم واگذار می‌شد که چنین نشد. علاوه بر آن بسیاری از افراد احساس امنیت سرمایه گذاری را ندارند و نمی‌توانند به قول دولت اعتماد کنند. کم نداریم کارخانه‌‌هایی که به دلیل نرسیدن بودجه فقط زیر 50 درصد تولید دارند.

وی در بخش دیگری از سخنانش 95 درصد واردات را دولتی دانست و افزود:‌ متاسفانه تمامی وارداتی که صورت می‌گیرد با ارز مرجع همراه است، ولی اگر واردات را بر عهده بخش خصوصی بگذاریم و مشکلات کاغذ‌بازی و گمرکی را حل کنیم، از شدت مشکلات کاسته می‌‌شود.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه بنده گفته‌ بودم که مشکلات اقتصادی را در کوتاه مدت 100 روزه حل خواهم کرد، به بداخلاقی‌های صورت گرفته در این زمینه اشاره کرد و افزود: برخی آمدند و گفتند که فلانی گفته است 100 روزه مشکلات را حل می‌کند. او دروغ می‌گوید. مگر چنین چیزی می‌شود. اینها بداخلاقی است که امیدواریم برطرف شود و بنده یقین دارم که 100 روزه می‌توان برخی از مشکلات اقتصادی را حل کرد.

ولایتی دور زدن تحریم‌ها را یکی از راه‌حل‌های کوتاه مدت برای مقابله با تحریم عنوان و خاطرنشان کرد: با برطرف کردن اشکالات بخشنامه‌ای و غیرفنی، می‌توان به صورت فوری در عرض 100 روز بر مشکلات فائق آمد و بر همین اساس اولین کار در دولت جدید باید بازگرداندن اعتماد به مردم باشد و همچنین بخشنامه‌های ایراددار را لغو کرد.

وی با بیان اینکه اگر تصمیمات خلق‌الساعه و غیرکارشناسی نشده را در برداریم مشکلات برطرف خواهد شد، افزود: باید در درجه اول اقتصاد را به مردم سپرد و سپس اعتماد مردم به دولت در بخش اقتصادی را احیا کنیم و پس از آن یک تنفس 6 ماهه به کارخانه‌دارها برای رونق تولیدها بدهیم.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در بخش دیگری از سخنانش بر تاکید بر اینکه باید بانک مرکزی به حال قبلی گذشته خود برگردد، تصریح کرد: بانک مرکزی باید قدرتمند باشد و هر بانکی را که تخلف می کند، با او برخورد کند، حال آنکه چه خصوصی باشد چه دولتی.

ولایتی بر همین اساس به حوزه سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد و افزود: در حوزه سیاست خارجی روال کشورمان این بود که توسعه روابط با دیگر کشورها را مدنظر قرار دهد و حضرت امام هم در این مورد تاکید داشتند. حتی مقام معظم رهبری در مقام ریاست جمهوری به کره، چین، یوگوسلاوی رفتند و ایشان هم ترویج روابط خارجی را تاکید دارند.

وی با بیان اینکه متاسفانه توسعه روابط خارجی بر زمین مانده است، گفت: اگر سیاست خارجی‌مان خوب باشد در سایر زمینه‌ها نیز خوب خواهیم بود و سیاست خارجی زمینه‌ساز پیشرفت و تکنولوژی است. رابطه با کشورها اگر از طریق درست برقرار شود می‌تواند مفید و سودمند باشد.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با یادآوری ارتباط جمهوری اسلامی ایران با دیگر کشورها در زمان تصدی خود به وزارت امور خارجه گفت: ظرفیت ایران برای توسعه روابط با دیگر کشورها بالاست و در سایه آن می شود حتی کار هسته‌ای را نیز حل کرد. ما می‌توانیم با حفظ حقوقمان در غنی‌سازی و کاربرد صلح‌آمیز انرژی هسته‌ای تحریم‌ها را پیش رو برداریم و این را در گذشته ثابت کرده‌ایم.

ولایتی خاطرنشان کرد: مهمترین ظرفیت ایران برای شکوفا کردن استعدادهایش مردم هستند. چرا باید متخصصان ما امروز خانه‌نشین شوند؟ معتقدم کسانی که به عنوان وزیر انتخاب می‌شوند، باید اختیارات ریاست جمهوری داشته باشند. باید از متخصصین‌مان استفاده کنیم و ما در برابر مردم مسئول هستیم.

وی تاکید کرد: باید بتوانیم از ژنرال‌ها و کارآمدها و افسران جوان و خط‌شکن استفاده کنیم. اینها افتخارات ما هستند. مردم اگر به دولت ما اعتماد کنند، مطمئن باشند که از قانون تخطی نخواهیم کرد. دولت ما دولت قانون‌مداری است.

دوشنبه 13/3/1392 - 19:35 - 0 تشکر 608506


پخش اولین مستند «علی‌اکبر ولایتی» ۱۴ خرداد



اولین فیلم مستند «علی اکبر ولایتی» با عنوان «ایران من ای وطن » به مدت 30 دقیقه به سازمان صدا و سیما ارایه شد. فیلم بدون هیچ گونه اصلاحی در کنداکتور پخش برای روز 14 خردادماه ساعت 20 قرار گرفته است. 
بنابراین گزارش، فیلم «ایران من ای وطن» مستندی روایی است که دوره تاریخی و سیاسی جمهوری اسلامی ایران از سال 57 دوره می‌شود. مستند دوم این کاندیدای ریاست جمهوری در حال آماده سازی است و ظرف روزهای آتی به سازمان صدا و سیما ارایه می‌شود. 

تعدادی از عواملی که در ساخت فیلم همکاری دارند عبارتند از : 

طراحی و اجرا: حامد عنقا/ مشاور اجرایی: محمدحسین لطیفی / مشاور پروژه : جمال شورجه/ مدیر تصویربرداری: سیروس عبدلی/مدیرصدا:امیر حاتمی /طراح صحنه: بابک کریمی طاری/ مدیرتولید  و برنامه ریزی: حسن لبافی/ گروه کارگردانی : بهروز فروغی‌راد/ تدوین: امیرشبیبان خاقانی (باتشکر از مهدی جودی)/صداگذاری و میکس نهایی : علیرضا علویان /تهیه کننده اجرایی: رضا جودی/ تهیه کنندگان: محمدرضا شفیعی، محسن  علی اکبری، رضا جودی  با تشکر از دکتر داروغه زاده 
تابناک

دوشنبه 13/3/1392 - 19:37 - 0 تشکر 608509


ولایتی:خبر رسمی از نظر جامعتین ندارم



کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: هنوز خبر رسمی در رابطه با اینکه نظر نهایی جامعتین روی بنده است نداریم ولی من مطالبی در این رابطه شنیده‌ام.
علی‌اکبر ولایتی کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در گفت‌وگو با فارس در پاسخ به این سوال که گفته می‌شود نظر نهایی جامعتین روی شماست، اظهار داشت: ما هنوز خبر رسمی در این رابطه نداریم ولی من مطالبی در این رابطه شنیده‌ام.

وی افزود: بنده این موضوع را در افواه شنیده‌ام و هنوز خبر رسمی در این رابطه نشنیده‌ام.

ولایتی ادامه داد: هر وقت جامعتین بخواهد که بنده خدمتشان برسم این کار را انجام می‌دهم؛ البته قبلا هم ملاقات‌هایی با جامعتین داشتیم.
تابناک

سه شنبه 14/3/1392 - 11:46 - 0 تشکر 608646

عکس/ دیدار ولایتی با ماندلا و کاسترو

ولایتی در دوران فعالیتش در وزارت خارجه با نلسون ماندلا و فیدل کاسترو دیدار کرد.

به گزارش سرویس فضای مجازی خبرگزاری فارس، علی اکبر ولایتی یکی از کاندیداهای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری است که سابقه 16 سال فعالیت در وزارت امورخارجه کشورمان را برعهده داشته است.

 در ادامه تصاویری از دیدار ولایتی با نلسون ماندلا از رهبران مخالف با آپارتاید در آفریقای جنوبی و فیدل کاسترو رهبر انقلاب کوبا می‌آید:

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.