• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
پاسخ به شبهات (بازدید: 810)
چهارشنبه 1/3/1392 - 22:30 -0 تشکر 605554
نظر اسلام درباره کشتن مورچه و مگس

هنگام کشتن هر حیوانی، فرقی نمی‌کند که موذی باشد یا اهلی و یا هر نوع دیگر، ممکن است این سوال‌ها پیش بیاید که آیا از نظر شرعی کشتن این حیوان اشکال دارد یا خیر؟

و یا این پرسشی در ذهن شما باشد که از نظر دین اسلام کشتن چه حیواناتی جایز و کشتن چه حیواناتی حرام است؟ دستورات و سفارش های دین در این باره، چگونه است؟

به جز حیواناتی که جهت مصرف و خوراک انسان کشته می شود؛ در مورد کشتن سایر حیوانات، توجه به دو نکته ضروری است:

۱. هر حیوانی که در ملکیت دیگری است؛ کشتن آن ممنوع است. حتی مانند مگس و پشه ای که مثلا دانشمند حشره شناسی برای تحقیق آن ها را جمع آوری کرده است.

۲.هر حیوانی که آزار دهنده است و برای دفع آزار آن، راهی جز کشتن نیست؛ می توان آن را کشت. گرچه مانند پرستو باشد که کشتن آن به خودی خود کراهت دارد. در آزار رسانی نیز فرقی نمی کند که به خود شخص آزار برساند یا به دیگرانی که آزار دیدن آن ها مسؤلیتی بیاورد و یا باعث آلودگی مواد غذایی و یا مولد بیماری شود.

اما برای جزئی تر شدن گفتار از روایات بهره می گیریم. حاصل روایات آن است که دو گونه حکم برای کشتار حیوانات قابل تصور است:

۱. جواز کشتن؛ به این معنا که اگر کسی آن ها را بکشد؛ گنه کار نیست. با این روی کرد؛ کشتن همه حیوانات جایز و بدون اشکال است. اما درخصوص کشتن این حیوانات سفارش هم شده است: انواع مارها،کلاغ، عقرب، سگ‌ها حیوانات ریز مثل شپش.

۲. سفارش به نکشتن؛ به این معنا که معصومان علیهم السلام علاقه مند بودند که انسان ها از کشتن آن ها صرف نظر کنند. از این روی حتی از بردن نامشان هم دریغ نکردند: پرستو، هدهد، فاخته(کوکو)، قنبره(چکاوک)،حباری(هوبره) ،صرد(مرغی است که گنجشک را شکار می‏کند و به فارسی ورکاک است) و صوّام(لک لک، ظاهرا) ، شقراق(سبز قبا) مورچه، زنبور عسل، وزغ و هر حیوانی که به انسان پناه آورد. (عاملی، شیخ حر، وسائل الشیعه، ج ۱۱ تا ۲۳)

خدا نکنه تا آدم نشدیم دنیا بهمون رو کنه

کربلا کربلا اللهم الرزقنا

السلام علیک یا ابا عبدالله الحسین (ع)

پنج شنبه 2/3/1392 - 16:30 - 0 تشکر 605629

سلام


چقدر خوب. ممنون نکا


برا همه خیلی پیش میاد این موضوع. 


متشکر

 السلام علیــــــــــک یا ابا عبدالله

 

ای شیـــــعه تو را چه غــم ز طوفـــان بلا

آن جا که سفینة النجـــــــاة است حسیـــــن (ع)

 

یابن الحســـــن روحـــــــــی فداک

سه شنبه 11/4/1392 - 12:47 - 0 تشکر 617012

ضمن تشکر از نکای عزیز که مبحث جالبی رو مطرح کردن، مطلب ایشون یه سوال در ذهن من ایجاد کرد:

شما گفتید که حیوانی که در ملکیت دیگری است کشتن آن ممنوع است حتی مگس و پشه ای که در اختیار دانشمند حشره شناس است. می خواستم بدونم قانون مالکیت حیوانات طبق دستورات اسلام چیست؟

مثلا حیوانات جنگلی اعم از پرنده و غیر آن، آیا از نظر اسلام می توان مالک اینها شد؟

 اگر نه، پس چرا ما در کشورهای اسلامی جایی مثل باغ وحش داریم که هم به نوعی این حیوانات به مالکیت در آمدند و هم اینکه اصلا منبع درآمد هستند؟

اگر بله، پس قوانینی که از شکار یا به اسارت درآوردن حیوانات جنگلی منع می کنند، چطور قابل توجیه است؟

ممکنه بفرمایید مالک این دسته حیوانات شدن نیاز به شرایط خاصی داره، در این صورت این شرایط چیست؟ اصولا از نظر اسلام چه افرادی و با فراهم شدن چه ملزوماتی می تونند مالک حیواناتی بشن که خداوند متعال آنها را هم آزاد آفریده و هم اینکه در قرآن کریم در مورد آنها حرفی زده نشده مثل حیوانات جنگل، دریا، صحرا و ...

خوشحال می شم اگر دوستان احتمالایی رو که به ذهنشون می رسه یا احکام مربوط به مالکیت حیوانات رو اینجا ثبت کنند تا بیشتر صحبت کنیم.

هنگامي که مقدمات نعمتها به شما مي رسد دنباله آن را به واسطه کمي شکر گزاري از خود دور نسازيد .
برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.