• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
بهداشت و سلامت (بازدید: 142)
سه شنبه 31/2/1392 - 9:52 -0 تشکر 605098
ساندویچ‌هایی با طعم چاقی / جوانان بیشترین مشتری فست فودها

فارس از مضرات مصرف فست فودها گزارش می‌دهد
ساندویچ‌هایی با طعم چاقی / جوانان بیشترین مشتری فست فودها

عادات غذایی ریشه در عوامل مختلفی از جمله شرایط اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، جغرافیایی، مذهبی، کشاورزی و بسیاری عوامل دیگر دارد که نسل به نسل منتقل می‌شود.

خبرگزاری فارس: ساندویچ‌هایی با طعم چاقی / جوانان بیشترین مشتری فست فودها

به گزارش خبرگزاری فارس از بوشهر، تغییر شیوه زندگی در کشور ما و بسیاری از کشورهای جهان در دهه‌های اخیر، وضع سلامت مردم را دستخوش دگرگونی کرده است.

تغییر سنت‌های گذشته و شیوه‌های جدید زندگی منجر به تغییر در الگوهای غذایی از جمله مصرف زیاد فست فودها و غذاهای غیر خانگی، دریافت چربی‌های مضر و کاهش مصرف سبزی و میوه شده است.

این امر موجب افزایش شیوع بیماری‌های غیر واگیر نظیر چاقی، بیماری‌های قلبی، عروقی، سرطان، دیابت و ... شده است.

فست فود (Fast Food)، غذای فوری یا غذای سریع عنوانی است برای غذاهایی که به سرعت طبخ و آماده می‌شوند.

همبرگر انواع ساندویچ‌های سوسیس و کالباس، هات داگ، سیب زمینی سرخ کرده، مرغ سوخاری، ناگت مرغ، انواع پیتزا و ... در گروه غذاهای فوری دسته بندی می‌شوند.

فست فود در مورد غذاهای خانگی به کار نمی‌رود. بلکه بیش‌تر  اشاره به غذاهایی می‌کند که در رستوران‌ها تهیه می‌شوند.

غذاهای فوری دارای روغن و چربی ناسالم بوده و حداکثر 7- 5 برابر غذای سالم انرژی دارد، بیشتر این غذاها دارای نمک زیاد بوده و شور هستند، همچنین از امحا و احشای حیوانات و پوست مرغ در تهیه این غذاها استفاده می‌شود.

با توجه به اینکه در مراحل تهیه غذاهای آماده حرارت قابل کنترل نیست به دلیل حرارت بالا، ویتامین‌های موجود در آن نیز از بین می‌رود.

در تهیه غذاهای فوری از روغن‌هایی که اسید چرب اشباع زیاد دارند، چندین بار برای سرخ کردن استفاده می‌شود. حرارت زیاد موجب سوختن روغن و ایجاد ترکیبات سرطان‌زا در ماده غذایی می‌شود.

در تهیه سوسیس و کالباس که در بیشتر فست فودها استفاده می‌شود از نیتریت و نیترات به عنوان نگهدارنده استفاده می‌شود، چون هم رنگ آنها را قرمز می‌کند تا مشتری‌پسند شود و هم موجب جلوگیری از فساد و کپک‌زدن آنها می‌شود.

نیترات و نیتریت مواد سرطان‌زایی هستند که وجود آنها در مواد غذایی تهدید کننده سلامت انسانها است.

هر 30 گرم سوسیس (حدود 1 سوسیس کوکتل) 8 گرم چربی، 19 میلی‌گرم کلسترول و 320 میلی گرم سدیم دارد و کمتر از 3 درصد آهن مورد نیاز بدن را تامین می‌کند.

میزان بالای نمک در این محصول در ایجاد پر فشاری خون و همراه با بالا بودن فسفات باعث به هم خوردن تعادل کلسیم و فسفر شده و در جذب کلسیم تداخل ایجاد می‌کند که خطر پوکی استخوان را افزایش می‌دهد.

غذاهای فست‌فود بسیار پرکالری و چاق‌کننده‌ هستند. بررسی‌ها نشان داده است که یک پیتزا حدود 1000 کالری دارد، در حالی که با خوردن غذاهای سبک‌تر کالری کمتری به بدن می‌رسد.

نان‌های ساندویچی مورد استفاده در فست‌فودها، بدون سبوس است و استفاده از آنها باعث می‌شود جذب مواد نشاسته‌ای در بدن بسیار سریع صورت بگیرد و فرد دچار چاقی شود.

مسئله دیگر استفاده از نوشابه است که کالری اضافی دارد و مجموعه این عوامل موجب شده است که متخصصان تغذیه فست فودها را به عنوان غذاهای ناسالم تلقی کنند.

نتایج آخرین مطالعات دانشمندان نشان می‌دهد، جوانان و نوجوانانی که در یکی از وعده‌های غذایی روزانه خود فست فود می‌خورند، نسبت به سایر همسالان خود کالری، نمک و چربی بیشتر و ویتامین و مواد معدنی کمتری دریافت می کنند.

توصیه‌های لازم برای مصرف غذاهای آماده:

1-  در مصرف سوسیس و کالباس زیاده‌روی نکنید.

2-  بهتر است مصرف سوسیس و کالباس را حداکثر به 2 هفته یک‌بار محدود کنید.

3- در زمان خرید به برند، پروانه ساخت محصول و نیز مهر استاندارد دقت کنید.

4- از فروشنده بخواهید سس سفید برایتان استفاده نکند و در صورت امکان سیب زمینی کبابی را جایگزین سیب زمینی سرخ کرده کنید.

5- در تهیه ی ساندویچ‌های تنوری روغن کمتری استفاده می شود.

6- به جای نوشابه‌های گازدار، از ماء الشعیر یا دوغ کم نمک استفاده کنید.

7- در صورتی که اندازه های کوچکتر از غذاهای مورد علاقه‌تان موجود است، آن را سفارش دهید ولی اگر چنین امکانی فراهم نیست، از همان ابتدا غذایتان را نصف کنید و با دوست و یا فردی از خانواده‌تان که با شما به رستوران آمده است، شریک شوید.

8- از مسئولان رستوران بخواهید سس را روی غذای شما نریزند، بلکه آن را در ظرفی جداگانه کنار غذایتان قرار دهند.

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.