برای اطمینان از سلامت آجیل، باید مدتی آن را دست نگه داشت و در صورتی كه دست رنگی شد نباید آن را خریداری كرد زیرا نشان دهنده استفاده از رنگ های غیر مجاز است
مهندس سید رضا غلامی رییس اداره نظارت بر بهداشت اماكن و مواد غذایی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی ضمن بیان این مطلب اظهار داشت: آجیلهایی كه كرم زده باشد، نم یا رطوبت داشته باشد برای خرید مناسب نیست و به طور معمول تخمه هایی که به دست رنگ پس بدهند یا پسته هایی که بیش از حد قرمز باشند، از مصادیق آجیل های رنگی، نامرغوب و غیربهداشتی هستند.به گزارش سلامتیران از وزارت بهداشت وی افزود: با وجود این كه مصرف آجیل های بسته بندی شده و دارای تمامی علائم تضمین کننده سلامت کالا، مانند پروانه ساخت، تاریخ تولید و انقضا هنوز در فرهنگ خرید شهروندان جا نیفتاده است، اما خرید این نوع آجیل، تمامی ملاک های یک خرید مناسب را داراست.مهندس غلامی با بیان این كه این كه هموطنان باید از تهیه انواع آجیل از دستفروشها و یا اتومبیلهایی كه داخل آن به عرضه انواع آجیل میپردازند،خودداری كنند، تاكید كرد: باید آجیلها را از محلهای مشخص، مراكز آجیلفروشی ثابت و دارای مجوز آجیلفروشی و یا قنادیهای دارای مجوز تهیه كنند.