شناسایی ژن نارنجی شدن گل کلم
شناسایی ژن عامل نارنجی شدن گلکلم میتواند منجر به تولید محصولات مغذی تر شود. محققان اداره کشاورزی آمریکا از گلکلم برای شناسایی ژنها و آن دسته از مکانیسمهای مولکولی که باعث تنظیم عملکرد ریزمغذیها در مواد غذایی گیاهی میشود استفاده میکنند. به گفته یکی از محققان این مرکز...
یک ژن گلکلم با نام or که باعث نارنجی شدن رنگ گلکلم در بعضی از انواع آن میشود میتواند باعث افزایش مقدار بتا کاروتن در مواد غذایی شود. ژن or که این محققان سال گذشته میلادی از گلکلم استخراج کردند به عنوان یک ژن غالب نیمهجهش یافته، تجمع بتا کاروتن را در انواع بافتهای گیاهی که به طور طبیعی فاقد کاروتنوئیدها هستند تحریک میکند.
کاروتنوئیدها ترکیباتی در میوهها و سبزیها هستند که در بدن تبدیل به ویتامینهای ضروری میشوند و حتی بعضی از آنها به عنوان آنتیاکسیدان عمل میکنند. شاید با این مطالعات، محققان بتوانند از راز چگونگی ساخته شدن کاروتنوئیدها و تجمع آنها در گیاهان مطلع شوند، به عبارت دیگر این موضوع میتواند منجر به اتخاذ استراتژیهای لازم برای افزایش مقدرا کاروتنوئیدها در محصولات غذایی با هدف بهبود سلامت و تغذیه مردم شود.