خواص گشنیز شما را شگفت زده خواهد کرد ، یک هضم کننده عالی، مقوی معده، ضداسپاسم و ضدنفخ
گشنیز گیاه بومی جنوب اروپا و مناطق مدیترانه است که در بیشتر نقاط ایران میروید و از خانواده جعفری است. گشنیز گیاهی علفی، یکساله و به رنگ سبز است که ارتفاع آن تا ۸۰ سانتیمتر نیز میرسد؛ گشنیز و تخم آن در طب قدیم ایران سرد و خشک معرفی شده است. از گشنیز در صنایع غذایی، دارویی و آرایشی بهداشتی استفاده میشود و نام علمی گیاه (CORIANDRUM SATIVVM) است. برگ و میوه گشنیز حاوی رایحه خوشبویی است که مقوی معده، ضداسپاسم، ضدنفخ، ضدمیکروب، ضد قارچ و تقویت کننده قوای جنسی است. از دیگر خواص گشنیز میتوان به هضم کننده غذا، ادرار آور، کاهش دهنده پرفشاری خون، آرامبخش و کاهش دهنده قند خون، خواب آور و مسکن اشاره کرد. مصرف گشنیز همراه با غذا از ترش کردن معده جلوگیری میکند همچنین تشنگی را برطرف میکند. یکی از ترکیبات مهم رایحه گشنیز لینالول (LINALOOL ) است که دارای بوی مطبوع بوده و در تهیه عطر و ادکلن از آن استفاده میشود.
گشنیز طبیعت سرد وخشک دارد
گشنیز از جمله سبزیجات معطری است که اگر چه به لحاظ ظاهری به شکل جعفری می باشد ولی برگه های آن بسیار لطیف تر از جعفری است . و به همین خا ط بعضی ها آ نرا به صورت خام نیز در سبزی خوردن و یا سالاد مورد استفاده قرار می دهند.
گشنیز این سبزی معطر نه تنها به صورت خام و پخته مصرف می شود ( تخم گشنیز به عنوان طعم دهنده بعضی از غذا ها و بخصوص ترشی ها استفاده می شود )
گشنیز سر شار از ویتامین ها است به ویژه و یتامین A و C می باشد .
خواص درمانی
برگ و تخم گشنیز باعث تقویت معده شده و علاوه بر اینکه به هضم غذا کمک می کند التهاب آن را نیز از میان می برد و همچنین خاصیت بادشکنی و ضد نفخ هم دارد.
برگ گشنیز تسکین دهنده استفراغ و همچنین بر طرف کننده عطش می باشد.
گشنیز خام خواب آور است پس اگر برای خواب شب مشکل دارید ۳۰ گرم از آب گشنیز بگیرید و با کمی شکر شیرین نموده و میل فرمایید ( بی حسی . خواب آلودگی . گیجی و گاهی فراموشی موقت ایجاد می کند .
- منبع :خواص داروهای گیاهی