• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن سياسي > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
سياسي (بازدید: 1931)
دوشنبه 16/2/1392 - 19:26 -0 تشکر 601838
یک جمله با سه مخاطب: رهبری نظام ،گروه های سیاسی و مردم

زمانی که خاتمی تأکید و تصریح کرد که نمی آید ، هاشمی در دو راهی حضور یا عدم حضور در انتخابات قرار گرفت ولی حضور او در انتخابات ، با حضور افراد دیگر متفاوت بود و هاشمی قاعدتاً باید با کسی که بیش از نیم قرن با او رابطه دوستی و کاری داشته ، مشورت می کرد:رهبر انقلاب.
عصرایران - اکبر هاشمی رفسنجانی در آخرین پاسخ به درخواست ها برای کاندیداتوری اش با تأکید بر این که پیش از اینکه بیایم باید در این مورد با رهبری صحبت کنم گفته است: من بدون موافقت ایشان وارد عرصه نخواهم شد چون اگر ایشان موافق نباشند نتیجه ای که به بار می آید معکوس خواهد بود.

خبرهای دقیق حاکی از آن است که هاشمی ، از مدت ها پیش با سیدمحمدخاتمی مذاکراتی داشته است تا او را برای کاندیداتوری متقاعد کند.
هاشمی تا همین فروردین گذشته ، همه کسانی که از او برای کاندیداتوری دعوت می کردند را به خاتمی حواله می داده و از آنها می خواسته که سراغ خاتمی بروند و او را دعوت کنند.

با این حال ، زمانی که خاتمی تأکید و تصریح کرد که نمی آید ، هاشمی در دو راهی حضور یا عدم حضور در انتخابات قرار گرفت ولی حضور او در انتخابات ، با حضور افراد دیگر متفاوت بود و هاشمی قاعدتاً باید با کسی که بیش از نیم قرن با او رابطه دوستی و کاری داشته ، مشورت می کرد:رهبر انقلاب.

رهبری و هاشمی

او در صحبت های اخیر خود ، صراحتاً به این موضوع پرداخته است و البته هدفی فراتر از اعلام یک واقعیت سیاسی را مد نظر داشته است. هاشمی یک سیاستمدار است و سخن اش ، قطعاً هدفمند: دو حالت بیشتر وجود ندارد ، هاشمی یا کاندیدا نمی شود یا می شود. اگر کاندیدا نشد که موضوع منتفی است ولی اگر کاندیدا شد ، با این مقدمه ای که هاشمی چیده ، می توان این طور استنباط کرد که او با موافقت شخص رهبری وارد کارزار انتخاباتی شده است.

این «پیام»، حاوی چند «زیرپیام» است:

- دادن اعتماد و اطمینان به رهبری نظام که هاشمی هرگز وارد فاز تکروی و تقابل نخواهد شد.
- دادن هشدار به مخالفان هاشمی که ادعای ولایتمداری می کنند ،مبنی بر این که علیه کسی که با موافقت رهبری کاندیدا شده ، جوسازی نکنند.
بدیهی است تخریب کسی که برای ورود به میدان ، با رهبری هماهنگ شده ، با اصل ولایتمداری نمی خواند.
- دادن پیام به مردم مبنی بر این که که خیالشان از این که شرایط کشور به سمت ثبات می رود و در سطوح تصمیم سازی ، هماهنگی وجود دارد، آسوده باشد.

در واقع ، هاشمی با سخنان اخیر خود ، احتمال حضورش در انتخابات را تقویت و حاشیه امن اش را گسترده تر کرده است... تا چند روز آینده ، صحنه انتخابات ، از ابهام بی سابقه کنونی اش در می آید.

سه شنبه 17/2/1392 - 9:44 - 0 تشکر 601899

سلام 

خب منظورتون چیه از این خبر؟!!!

مثلا منظورتون اینه که ایشون نباید کاندید بشن؟ نباید رئیس جمهور بشن؟

مثلا آقای مشایی کاندید بشن و بعدش هم رئیس جمهور بشن  خوبه ؟


کوروش کبير همان ذوالقرنين است؟؟؟
 
سه شنبه 17/2/1392 - 10:4 - 0 تشکر 601913

من هیچ منظوری از این خبر نداشتم شما خبر را خواندید مختارید هرطور دلتان می خواهد برداشت وتحلیل كنید
فقط همین را میدانم هاشمی هرچقدر هم كه سیاست مدار باشد كیس تر وسیاستمدار تر از رهبری معظم انقلاب نیست
تفاوت هاشمی وایشان در این است كه هاشمی در مواجه با دنیای استكبار در بسیاری از موارد عقب نشینی كرد ورهبری انقلاب در طول این مدت باایستادگی براصول یك لحظه هم روی خوش به استكبار نشان نداند و از اصول  كوتاه نیامدند. در نظر ایشان همچنان آمریكا شیطان بزرگ است وهمچنان رابطه ایران وآمریكا رابطه گرگ ومیش وبا این حال هم انقلاب را به پیش برند هم وهم سمت سوی جهت گیری مسلمان را به سمت استكبار سیتزی  وبیداری اسلامی سوق دادند.   

سه شنبه 17/2/1392 - 10:16 - 0 تشکر 601922


پرواضح است که مساله در ابهام گذاشتن آمدن یا نیامدن هاشمی و اساسا حضور او در انتخابات ریاست‌جمهوری و احاله غیرمنطقی این موضوع به موافقت رهبر انقلاب اسلامی و به‌کاربردن واژه‌هایی مانند «حالت نزاع و اختلاف بین من و رهبری» و... تنها یک تاکتیک و تست فضای انتخاباتی است که از سوی هاشمی و همفکرانش در حال پیاده‌سازی است.

صراط:هاشمی رفسنجانی در آخرین موضع انتخاباتی خود در دیدار با دانشجویان دانشگاه‌های تهران و در ادامه سیاست ابهام‌آلود «نگفتم نمی‌آیم» سناریوی جدیدی را فراروی اذهان عمومی و تحلیلگران سیاسی قرار داده است. وی با بیان اینکه «اگر بخواهد شرایطی به‌وجود بیاید که بین من و رهبری حالت نزاع و اختلاف به‌وجود بیاید همه ما ضرر خواهیم کرد» گفته است: «برای آمدن به صحنه انتخابات ریاست جمهوری در حال ارزیابی شرایط هستم. من بدون موافقت ایشان وارد عرصه نخواهم شد چون اگر ایشان موافق نباشند نتیجه‌ای که به بار می‌آید معکوس خواهد بود».



پرواضح است که مساله در ابهام گذاشتن آمدن یا نیامدن هاشمی و اساسا حضور او در انتخابات ریاست‌جمهوری (چه در نقش بازیگردان یا بازیگر سیاسی) و احاله غیرمنطقی این موضوع به موافقت رهبر انقلاب اسلامی و به‌کاربردن واژه‌هایی مانند «حالت نزاع و اختلاف بین من و رهبری» و... تنها یک تاکتیک و تست فضای انتخاباتی است که از سوی هاشمی و همفکرانش در حال پیاده‌سازی است و نشان‌دهنده میزان ترس و تردید هاشمی از پایگاه اجتماعی، میزان رای و شکست دوباره در انتخابات ریاست‌جمهوری و حذف همیشگی از صحنه سیاست است. با این حال ادبیات اخیر هاشمی چند احتمال را متبادر ذهن تحلیلگران سیاسی می‌کند:




1- در نگاهی خوشبینانه، این احتمال وجود دارد که هاشمی در رابطه با حضور یا عدم حضور در عرصه انتخابات (چه در نقش بازیگر یا بازیگردان) در «تردید جدی» به سر می‌برد و برای تصمیم‌گیری و مطمئن شدن از پیروزی خود یا کاندیدای مورد نظرش در رقابت‌های انتخاباتی، حمایت ضمنی یا صریح رهبری را از معظم‌له درخواست کرده است. به عبارت دیگر، هاشمی که تجربه شکست در انتخابات 84 و انتخابات مجلس ششم (رتبه سی‌ام!) را دارد نمی‌خواهد در80 سالگی به راحتی ریسک کند لذا در پی آن است در این بازی، عقلانی عمل کند و در مرزهای نظام جمهوری اسلامی باقی بماند. از این رو است که قصد دارد حضورش در انتخابات را شرطی کند و از سکوت مقام معظم رهبری، آنچنان که مسبوق به سابق بوده است استفاده ابزاری کرده و به نوعی 1- در صورت آمدن، عنوان کند من شرط گذاشتم و رهبری هم مخالفت نکردند! و 2– در صورت نیامدن عنوان کند من شرط گذاشتم و رهبری هم موافقت نکردند!




تمسک تاکتیکی به سکوت رهبر معظم انقلاب و ادعای همراه بودن خود با رهبری، خطی بوده است که در ادبیات و بسیاری از رفتارهای سیاسی هاشمی مشهود و ملموس است.



و این در حالی است که اذهان عمومی، جریانات سیاسی و همه تحلیلگران و کارشناسان سیاسی از نوع سیاست‌ورزی بی‌طرفانه و موضع‌گیری انتخاباتی مقام معظم رهبری در طول 3 دهه گذشته نظام اسلامی آگاه و مطلعند و بر همگان مبرهن است که معظم له بدون حمایت و جانبداری از کاندیداها، همواره با تبیین و تعریف مشخصات رئیس‌جمهور مطلوب، بر اهمیت انتخابات و حضور حداکثری مردم در پای صندوق‌های رای تاکید داشته‌اند.




2‌- ناگفته پیداست بررسی رفتار سیاسی آقای هاشمی اثبات کرده است که وقتی هاشمی می‌گوید «اگر بخواهد شرایطی به‌وجود بیاید که بین من و رهبری حالت نزاع و اختلاف به‌وجود بیاید همه ما ضرر خواهیم کرد» یعنی اینکه خود هاشمی به طور غیرمستقیم و ضمنی عنوان می‌کند ممکن است رفسنجانی نیز برای نظام اسلامی، به یک «تهدید» تبدیل شود و مانند جریان رادیکال و افراطی اصلاح‌طلبان، حالت تهاجمی و مواجهه به خود بگیرد (غافل از اینکه مطمئنا به سرنوشتی مانند آنها و عناصری چون خاتمی و کروبی و موسوی و... دچار می‌شود). این ادبیات تهدیدآلود، این احتمال را فراروی حاکمیت قرار می‌دهد که در صورت ورود هاشمی به عرصه انتخابات ممکن است مسیر فتنه 88 با مدیریت هاشمی رفسنجانی در انتخابات 92 هم ادامه پیدا کند و اختلافات تازه‌ای بین جریان هاشمی و حاکمیت شکل بگیرد (از این‌رو است که در نظر همفکران هاشمی، این ادبیات تنها راهکار انفعال حاکمیت و فصل جدیدی در فشار از پایین و چانه زنی در بالا است).




3- در صورت عدم ورود به عرصه انتخابات، در نهایت در اذهان عمومی اینگونه وانمود می‌شود که نگذاشتند یا نخواستند بیایم! هاشمی گفته است: «من بدون موافقت ایشان وارد عرصه نخواهم شد» (پس از نظر اتاق فکر هاشمی، در صورت کوتاه نیامدن حاکمیت، به مدیریت پشت صحنه هاشمی باید اکتفا کرد. از طرفی این فرصت‌سازی و فرصت‌طلبی هم به نفع هاشمی است).




اکنون فارغ از این احاله تاکتیکی و انتخاباتی آقای هاشمی، بازخوانی بخشی از مواضع اخیر انتخاباتی رهبر حكیم انقلاب اسلامی ضروری به نظر می‌رسد:



1- «ما عرض كردیم سلایق مختلف و هر كسى كه احساس می‌كند توانایى دارد، بیاید وسط میدان؛ توده‌‌ مردم و جمعیت عظیم ده‌ها میلیونى ملت هم ان‌شاءالله وارد میدان خواهند شد؛ اما در محاسبه، آن كسانى كه داوطلب می‌شوند، اشتباه نكنند؛ بدانند مدیریت اجرایى كشور یعنى چه. نه در ارزیابى نیازى كه كشور به یك قدرت اجرایى دارد، اشتباه كنند، نه در ارزیابى توان خودشان اشتباه كنند. اگر چنانچه ارزیابى درستى انجام دادند، بیایند توى میدان؛ ملت هم نگاه می‌كند، انتخاب می‌كند.» (دیدار كارگران و فعالان بخش تولید كشور، 7 اردیبهشت 92) از منظر رهبر معظم انقلاب، آقای هاشمی هم مانند سایر کاندیداها می‌تواند وارد عرصه انتخابات بشود چون در آستانه



80 سالگی هم ممکن است احساس کند توانایی اداره دستگاه اجرایی کشور را دارد! پس نیازی به مشروط کردن حضور در انتخابات نیست! چه آنکه پر واضح است مقام معظم رهبری میان هیچ یک از کاندیداها برای حضور در انتخابات فرق قائل نمی‌شوند.




2- «رئیس‌جمهور باید فردی باشد که در درجه اول، ایمان و اعتقاد به خدا، مردم و قانون اساسی داشته باشد و در درجه دوم دارای روحیه مقاوم باشد». «در همه‌‌ برنامه‌ریزى‌ها باید زندگى و معیشت طبقات ضعیف مورد توجه قرار گیرد؛ بعد براى آنها برنامه‌ریزى كنند. این می‌شود حماسه.» (دیدار كارگران و فعالان بخش تولید كشور، 7 اردیبهشت 92)



آقای هاشمی و اساسا هر کاندیدای دیگری باید حضورش در انتخابات را مشروط به برخورداری از این ویژگی‌ها کند و اساسا به دنبال پاسخ این سوال باشد که با شاخص‌های مورد نظر رهبری منطبق است یا خیر ؟ آقای هاشمی باید پاسخ بدهد که مردم و قانون اساسی در 2 دوره از دولت کارگزاران چقدر مورد احترام بوده‌اند ؟ و اساسا معیشت طبقات ضعیف چقدر موردتوجه دولت وی بوده است؟ تورم التهابی چند‌ماه آخر دولت دوم آقای هاشمی یا سکوت ایشان در برابر خسارت‌های میلیاردی وقایع پس از انتخابات 88 چه نسبتی با شاخص‌های مورد نظر رهبری دارد؟




3 - «‌ملت ایران به دنبال تحقق اهداف و کارهای بزرگی است و اهل تسلیم شدن نیز نیست و کسی نمی‌تواند با او با زبان زور حرف بزند بنابراین فردی هم که در رأس قوه مجریه قرار می‌گیرد باید در مقابل فشار دشمنان، نترس و شجاع و مقاوم باشد و اهل از میدان خارج شدن نباشد.» (دیدار كارگران و فعالان بخش تولید كشور، 7 اردیبهشت 92) آقای هاشمی رفسنجانی برای دانستن نظر رهبر معظم انقلاب اسلامی بیاید خود را در ترازوی ویژگی‌های مطرح شده از سوی معظم‌له قرار بدهد و ببیند اینکه گفته است: « ما با اسرائیل سر جنگ نداریم» با ویژگی‌های مطرح شده از سوی رهبری چقدر مطابقت دارد؟



آقای هاشمی در پایان این جلسه شعری را برای دانشجویان جوان قرائت کرده ‌است: «گفت پیغمبر كه گر كوبی دری / عاقبت زان در برون آید سری» حال آنکه باید این شعر حافظ را هم برای خود قرائت کند: «به طهارت گذران منزل پیری و مکن/خلعت شیب چو تشریف شباب، آلوده»

سه شنبه 17/2/1392 - 10:30 - 0 تشکر 601927

یعنی وقتی رهبر عزیزمون هم ایشون رو تایید کرد لابد شما میخوای ببریش زیر سوال؟!!!

بارها ایشون تو سخنرانی هاشون حمایت ک ردن و فرمودن که انقلاب مدیون آقای هاشمی رفسنجانی هست و ایشون خیلی زحمت کشیدن واسه این انقلاب. 


کوروش کبير همان ذوالقرنين است؟؟؟
 
سه شنبه 17/2/1392 - 11:43 - 0 تشکر 601956

بهتره ایشون تشریف نیارن 

به این خاطر که سنشون بالاست 

و به این خاطر که با این اوضاع اقتصادی احتمالا مردم دنبال نیروی جوان و عملگرایی هستند که کار رو پیش ببره 

مطمئنا اگر هم تشریف بیارن رای نمیارن 

همچنین اصلا اصلا دیگه نباید هیچ کس بگه که نظر رهبری با چه فردیه 

رهبری خیلی حلم داره و به این راحتی کسی رو تایید نمی کنه و البته رد هم نمی کنه خیلی واضح 

خدا در همین نزدیکی است
سه شنبه 17/2/1392 - 14:55 - 0 تشکر 602035

heaven_h گفته است :
[quote=heaven_h;612899;601956]
بهتره ایشون تشریف نیارن 

به این خاطر که سنشون بالاست 

و به این خاطر که با این اوضاع اقتصادی احتمالا مردم دنبال نیروی جوان و عملگرایی هستند که کار رو پیش ببره 

مطمئنا اگر هم تشریف بیارن رای نمیارن 

همچنین اصلا اصلا دیگه نباید هیچ کس بگه که نظر رهبری با چه فردیه 

رهبری خیلی حلم داره و به این راحتی کسی رو تایید نمی کنه و البته رد هم نمی کنه خیلی واضح 


چرا تشریف نیاره؟
مگه هر کی سن اش بالاست نباید دیگه کاری کنه؟
الان خیلی ها در راس نظام هستند که سنشون بالاست 
دلیل نمیشه 
بعد هم اگه قراره ملت رای بدن پس بزارین به اختیار ملت 
نه اینکه فردی تصمیم بگیرید
ولی به نظر من ایشون بیان حتما رای میارن
حلم رهبری درست ولی مطمئن باشید که وقتی چیزی به ضرر نظام باشه اصلا کوتاه نمیان یعنی وظیفه شون حکم به این میکنه


کوروش کبير همان ذوالقرنين است؟؟؟
 
سه شنبه 17/2/1392 - 21:24 - 0 تشکر 602152

این بحث نه در تایید هاشمی است ونه در رد هاشمی صرفا یك تحلیل است  چرا یك بحث تحلیلی را اینجور منحرف می كنید
دولت نهم با آن همه تاییدات رهبری وقتی موقع انتخابات رسید رهبری معظم صراحتا اعلام كردند كه این تاییدات به این معنا نیست كه مردم حتما به این آقا رای دهند
به صورت كلی هم كه اینگونه می فرمایند:
 ا
لبته بدیهى است كه رهبرى از فرد خاصى حمایت نمى‌كند؛ از معیارها حمایت مى‌كند. ما دنبال این هستیم كه این معیارها تحقق پیدا كند. بنده دنبال این هستم كه شخصى سر كار بیاید و قوه‌ى مجریه را اداره كند كه خود را خدمت‌گزار مردم بداند و توانایى داشته باشد و به آرمان‌هاى امام و نظام اسلامى معتقد و پایبند باشد و حقیقتاً عدالت و مبارزه‌ى با فساد براى او حائز اهمیت باشد.

بیانات در اجتماع بزرگ مردم كرمان 11/2/1384

حالا یه نفر از آقای هاشمی باتوجه به شناختی كه ایشان نسبت به رهبری دارند بپرسد چرا موضوع مشورت با ایشان را رسانه ای كرده اند ؟؟؟؟
به نظرم این بحث روشن است تا همین حد هم كه جواب دادم اضافه بود از این به بعد هرچقدرمی خواهید برروی شخص آقای هاشمی مانور بدهید من جوابگو نیستم تفتیش عقاید هم نفر مایید لطفا

چهارشنبه 18/2/1392 - 11:16 - 0 تشکر 602234

من تفتیش عقیده نکردم 

حالا شما می خوای اینطوری برداشت کنی مختاری !

من فقط نظر خودم رو گفتم 

هر کسی میتونه انتخاب خودش رو داشته باشه.

ولی خب جالبه که بین این همه کاندیدا شما فقط آقای هاشمی رفسنجانی رو تحلیل کردید


خدا کنه که این سری کسی بیاد که از  این وضع نابسمان مردم رو نجات بده همین حالا هر کی میخواد باشه. 

من بر خلاف خیلی ها که میان اینجا و تعصب وار  خیلی چیزها رو می گن تعصب روی کسی ندارم . 


ولی در  حال حاضر آنچه عیان است چه حاجت به بیان است ؟



کوروش کبير همان ذوالقرنين است؟؟؟
 
چهارشنبه 18/2/1392 - 14:50 - 0 تشکر 602317

شما برداشتهای خودتون را به عنوان نظر بنده مطرح می كنید بعد هم خودتون جواب می دید
اصل این مطلب از سایت عصر ایران است كه متمایل به اصلاح طلبان وآقای هاشمی است
من كجا از مشایی حرف زدم  كه شما ایشون را مطرح می كنید
كجا  گفتم از وضعیت فعلی راضیم یا نا راضیم كه شما می فرمایید آنرا كه عیان است چه حاجت به بیان است ؟
این تحلیل به نظر من جالب بود گذاشتم اینجاشما مطلب درمورد سایر كاندیدها بذارید. در تایید آقای هاشمی بذارید
من هم نقدی داشته بامطرح می كنم به همین سادگی! اینقدر جبهه گیری و گارد گرفتن لاز م نیست .

چهارشنبه 18/2/1392 - 15:20 - 0 تشکر 602327

nasimesahri گفته است :
[quote=nasimesahri;331665;602317]شما برداشتهای خودتون را به عنوان نظر بنده مطرح می كنید بعد هم خودتون جواب می دید
اصل این مطلب از سایت عصر ایران است كه متمایل به اصلاح طلبان وآقای هاشمی است
من كجا از مشایی حرف زدم  كه شما ایشون را مطرح می كنید
كجا  گفتم از وضعیت فعلی راضیم یا نا راضیم كه شما می فرمایید آنرا كه عیان است چه حاجت به بیان است ؟
این تحلیل به نظر من جالب بود گذاشتم اینجاشما مطلب درمورد سایر كاندیدها بذارید. در تایید آقای هاشمی بذارید
من هم نقدی داشته بامطرح می كنم به همین سادگی! اینقدر جبهه گیری و گارد گرفتن لاز م نیست .

من نه گارد گرفتم نه جبهه
اگه اینطوری برداشت کردید ببخشید 
ثانیا من مبحثای دیگه ای رو برای مشایی زدم چه ربطی به این مبحث داشت
روی مشایی حساسید؟!!!
نه؟ که ربط دادید به این مبحث چون من تو این جا اصلا حرفی از مشایی نزدم


کوروش کبير همان ذوالقرنين است؟؟؟
 
برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.