• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن خانواده > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
خانواده (بازدید: 1584)
دوشنبه 16/2/1392 - 1:22 -0 تشکر 601555
حوزه یا دانشگاه؟!

به نام خدا

سلام

 

وقتی امروز توی نمازخونه ی دانشگاه، یکی از دوستام درباره کتاب روانشناسی ای که مطالعه کرده بود صحبت میکرد و حتی درباره اثبات عالم بعد از مرگ از زبان نویسنده ی خارجی حرف زد، وقتی من در برابر پرسش یکی از دانشجوها از دوستم که درباره کتابی درمورد اعتماد به نفس سوال پرسیده بود، نتونستم کتابی ایرانی-اسلامی توی سرچهای ذهنیم به دست بیارم، این حقیقت تلخ رو بیشتر از همیشه درک کردم که توی حوزه ی علوم انسانی ضعیفیم.


دوستم از شکرگذاری میگفت که نویسنده ی غربی گفتتش. درحالی که اسلام یه عالمه مطلب داره درمورد همین مسئله. بعد از صحبتاش که به قانون جذب و چیزای دیگه کشیده شد، منم درباره اون حدیث زیبا گفتم که خدا توش میگه در ظن ادمها هست و اگر به او ظن نیک داشته باشیم شرمش میاد که ظن ما رو براورده نکنه... . به این فکر کردم که چرا نباید یه کتاب و یا یه آدم دانشمند داشته باشیم که توی حوزه ی روانشناسی قوی وارد شده باشه.


و توی ذهنم این رو هم به یکی از برنامه های مطالعاتی م اضافه کردم. شاید هیچ وقت نتونم کاری بکنم ولی مطمئنم اونقدی مطالعه میکنم که ازپس سوالای خودم بربیام.

*******

این روزها خیلی در اطرافم میبینم دانشجوها(و بیشتر دختران)ی رو که بعد از اتمام کارشناسی، برای ارشد به رشته ی "مطالعات زنان" رو میارند.


دقیقا از محتواش با خبر نیستم ولی از اسمش مشخصه که حول و حوش زنان و خانواده میچرخه.


خب، مطالعه و تحصیل در این رشته خیلی خوبه. با توجه به اینکه الان مشکل اصلی جامعه امون، از نظر اخلاقی، برمیگرده به خانواده و مادر. وقتی مادر خانواده بار معنوی خانواده رو که بردوشش هست، برعهده نگیره و خودش مشکل داشته باشه فرزندان هم به سمت نادرست کشیده میشوند. حالا این خودش درجاتی داره. در سطح پایین وقتی مادری محبت خودش رو به درستی به همسر و فرزندش منتقل نکنه همین تبعات منفی به دنبال داره.


در کنار این طیف، بسیار زیادن کسانی  که به دروس حوزوی روی میارند. که البته نیاز هست برای ما که توی دانشگاه و مدرسه هییییییییچی از دین به ما یاد نمیدن.

******

چندتا از دوستای خودم جزو این دسته از دانشجوها هستن. یکی از همین دوستام برگزیده جشنواره خوارزمی بوده و بدون کنکور وارد دانشگاه شده. وقتی مطرح کرد تغییر رشته اش تو ارشد رو، بهش اعتراض کردم که ما نیاز به اساتید مذهبی داریم توی حوزه های فنی مهندسی و نظری. هرچند که اون نپذیرفت و دلایلی رو آورد که چندخط بالاتر آوردم؛

 

اما دارم به این فکر میکنم که باید چیکار کرد؟ هم توی علوم انسانی هم توی علوم دیگه نیازمند تحولی هستیم که بچه های مذهبی باید به وجود بیارند. ولی الان کدوم برعهده ی ماست؟

همین دوستم، به خاطر اینکه احساس وظیفه میکنه که باید مادر و مربی خوبی باشه رفته به این سمت. یه طورایی در ادامه ی بحثی بود که چند ماه پیش بین دوستان درمورد نقش و جایگاه ها صحبت شده بود.

 

نظر شما چیه؟ میدونم که دو تا موضوع رو باهم ادغام کردم . ولی ذهنم رو درگیر خودش کردن! علوم انسانی و اسلامی یا ورود به علوم فنی مهندسی هنری ... با رویکردی دینی، برای در دست گرفتن میدان های علمی و جهاد علمی!


پیشاپیش ممنون از پاسخهاتون.


++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
عنوان رو نمیدونستم چی بذارم؟ خودم احساس کردم دروس انسانی در تقابل با فنی هنری... هست. حالا اگه عنوان بهتری بود بگید:)

 السلام علیــــــــــک یا ابا عبدالله

 

ای شیـــــعه تو را چه غــم ز طوفـــان بلا

آن جا که سفینة النجـــــــاة است حسیـــــن (ع)

 

یابن الحســـــن روحـــــــــی فداک

دوشنبه 16/2/1392 - 23:53 - 0 تشکر 601879

سلام
متاسفانه بیشتر این افراد فقط به خاطر مدرک گرفتن وارد دانشگاه و حوزه میشن و اغلبشون بدون اینکه از رشتشون چیزی بفهمن فارغ التحصیل میشن مخصوصا در حوزه که مسئولیتشونم سنگین تره.

 

  به طواف كعبه رفتم ،به حرم رهم ندادند          كه برون درچه كردي، كه درون خانه‌آئي

 

                                    

سه شنبه 17/2/1392 - 9:42 - 0 تشکر 601896

سلام
دغدغه درستی رو مطرح کردی
یعنی ذهن خودمم باهاش درگیر بوده
به نظر من بستگی به توان فرد داره و اینکه آیا واقعا می تونه توو زمینه های مهندسی که بیشتر آقایون توشش حضور دارن حضور داشته باشه و احساس خلا نکنه ؟

خدا در همین نزدیکی است
سه شنبه 17/2/1392 - 15:41 - 0 تشکر 602080

سلام


من فکر می کنم چند تا عامل رو باید در نظر بگیریم :

- استعداد توی علوم فنی و علوم پایه یا استعداد  در علوم انسانی و حوزوی  

- هزینه ای که تا این سن برای تحصیل ما در رشته ی خاصی شده چه از طرف دولت و چه از طرف خانواده 

-نیازی که برای رشته ی تحصیلی ما در مملکت اسلامی ما وجود داره  و شاید حتی لازم باشه برای برآورده کردنش هجرت کنیم و از اساتید و امکانات سایر کشورها هم استفاده کنیم 

- نیازی که سایر کشورها به یک مبلغ اسلام دارند تا با اسلام ناب آشنا بشوند و حجت بر آنها تمام شود و زمینه سازی ظهور امام زمانمان باشد (عنوان آخوند چینی رو جستجو کنید)

- در نهایت اینکه در هر رشته ای تحصیل و کار می کنیم ، با غیرت عمل کنیم ، کم کاری نکنیم و هدفمان اعتلای اسلام و حکومت اسلامی در جهان و گرایش همه ی جهان به اسلام باشد

چهارشنبه 18/2/1392 - 17:23 - 0 تشکر 602366

nskazemi گفته است :
[quote=nskazemi;841218;602080]سلام

من فکر می کنم چند تا عامل رو باید در نظر بگیریم :

- استعداد توی علوم فنی و علوم پایه یا استعداد  در علوم انسانی و حوزوی  

- هزینه ای که تا این سن برای تحصیل ما در رشته ی خاصی شده چه از طرف دولت و چه از طرف خانواده 

-نیازی که برای رشته ی تحصیلی ما در مملکت اسلامی ما وجود داره  و شاید حتی لازم باشه برای برآورده کردنش هجرت کنیم و از اساتید و امکانات سایر کشورها هم استفاده کنیم 

- نیازی که سایر کشورها به یک مبلغ اسلام دارند تا با اسلام ناب آشنا بشوند و حجت بر آنها تمام شود و زمینه سازی ظهور امام زمانمان باشد (عنوان آخوند چینی رو جستجو کنید)

- در نهایت اینکه در هر رشته ای تحصیل و کار می کنیم ، با غیرت عمل کنیم ، کم کاری نکنیم و هدفمان اعتلای اسلام و حکومت اسلامی در جهان و گرایش همه ی جهان به اسلام باشد

سلام
ممنون از حضورتون به موارد خوبی اشاره کردین که البته اینا همش بستگی به این داره که واقعا اونهایی وارد دانشگاه و حوزه بشن که لیاقتش و داشته باشن متاسفانه اینقدر پذیرش ها زیاد شده که یک فرد معمولی که از نظر علمی اصلا توانا نیست هم وارد دانشگاه میشه و همین باعث این ضعف در دانشگاهها و فکر میکنم حوزمون شده.

 

  به طواف كعبه رفتم ،به حرم رهم ندادند          كه برون درچه كردي، كه درون خانه‌آئي

 

                                    

يکشنبه 22/2/1392 - 22:38 - 0 تشکر 603159

دغدغه شما كاملا به جاست. بذارید من هم یك تجربه نه چندان خوب را  اینجا ذكر كنم. سه چهار سال پیش توی یه پرژه كتابخانه دیجیتال همكاری داشتم موضع  مربوط به زن خانواده وازدواج بود من تاقبل از این پروژه ، آدمی بودم كه به راحتی سراغ كتاب های نویسنده های خارجی نمی رفتم براساس همین دید هم اول شروع كردم به خواندن وكد گذاری كتابهای ایرانی ولی چشمتون روز بد نبینه اینقدر بعضی این كتابهای ایرانی پراكندگی مطلب  ومطالب خارج از موضع زیاد بود كه گاه بعد یكی دوساعت مطالعه حالتی شبیه سر سام بهم دست می داد بعد از یه مدت رفتم سراغ كتابها خارجی یه مدتی هم با همان كتابهای نوسندگان خارجی سرو كله زدم تااینكه بلاخره یكی دوتا نویسنده را پیدا كردم كه كه صرفا بحثهای روانشانسی پرداخته بودند برای اینكه بتونم كارم پیش ببرم متمركز شدم روی همون دوتا نویسنده  كه البته دونفراز متخصصین به نام ین حوزه بودند  بالاخره فرهنگ غرب ونگاهی كه به ازدواج وخانواده در این فرهنگ هست بدون اشكال نیست دربین كتابها غربی هم كتاب ببخشید مزخرف زیادبود و در بین كتابهای خودمان هم كتاب خوب بود ولی با كمال تاسف متمركز شدن بر روی یك موضع حل ریشه ای موضع ولو كوچك در بین كتابهای ما نبود !!! نویسنده ای چهار پنج كتاب در حوزه خانواده داشت. چهار پنج كتاب فوق العاده بی كیفیت ویك كتاب هم در مورد آشپزی !
یادمه كتابی برداشتم برای مطالعه از نویسندگان خودمان از تولد ومقدمات تولد گفته بووووود تا صفحات آخر كه حرف ازنوشتن وصیت نامه و... بود  حال این كتاب چه مشكلی را می تواند حل كند؟ خدا می داند!
زمانی یكی از اساتید می فرمودند  اغلب كتابهای ما چسب وقیچی است من معنی این واژه را نفهمیدم تا آنروز كه با تمام وجودم تجربه كردم معنای چسب وقیچی را !!!!
اما یك نكته ی دیگر راهم بگویم اینكه همان مطالعات زنانی هم كه در دانشگاههای ما تدریس می شود به جزیك دانشگاه كه بر مبنای آموزه های اسلامی است سایر دانشگاهها براساس آموزه های فیمینسم است .

يکشنبه 22/2/1392 - 22:48 - 0 تشکر 603172

این علوم انسانى‌اى كه امروز رائج است، محتواهائى دارد كه ماهیتاً معارض و مخالف با حركت اسلامى و نظام اسلامى است؛ متكى بر جهان‌بینى دیگرى است؛ حرف دیگرى دارد، هدف دیگرى دارد. وقتى اینها رائج شد، مدیران بر اساس آنها تربیت میشوند؛ همین مدیران مى‌آیند در رأس دانشگاه، در رأس اقتصاد كشور، در رأس مسائل سیاسى داخلى، خارجى، امنیت، غیره و غیره قرار میگیرند. حوزه‌هاى علمیه و علماى دین پشتوانه‌هائى هستند كه موظفند نظریات اسلامى را در این زمینه از متون الهى بیرون بكشند، مشخص كنند، آنها را در اختیار بگذارند، براى برنامه‌ریزى، براى زمینه‌سازى‌هاى گوناگون. پس نظام اسلامى پشتوانه‌اش علماى دین و علماى صاحب‌نظر و نظریات اسلامى است؛ لذا نظام موظف به حمایت از حوزه‌هاى علمیه است، چون تكیه‌گاه اوست.


بیانات در دیدار طلاب، فضلا و اساتید حوزه علمیه قم‌۱۳۸۹/۰۷/۲۹

يکشنبه 22/2/1392 - 22:50 - 0 تشکر 603176

من امسال ماه رمضان هم راجع به علوم انسانى یك صحبتى با همین دانشجوها و جوانها كردم، قبلاً هم یك صحبتهائى داشتم، ان‌شاءاللَّه بعداً هم ما یك جلسه‌اى مخصوص علوم انسانى با همین اصحاب فكر و فرهنگ و امثال شما جوانهاى خوب خواهیم داشت. علوم انسانى روح دانش است. حقیقتاً همه‌ى دانشها، همه‌ى تحركات برتر در یك جامعه، مثل یك كالبد است كه روح آن، علوم انسانى است. علوم انسانى جهت میدهد، مشخص میكند كه ما كدام طرف داریم میرویم، دانش ما دنبال چیست. وقتى علوم انسانى منحرف شد و بر پایه‌هاى غلط و جهان‌بینى‌هاى غلط استوار شد، نتیجه این میشود كه همه‌ى تحركات جامعه به سمت یك گرایش انحرافى پیش میرود. امروز دانشى كه غرب دارد، شوخى نیست؛ چیز كوچكى نیست. دانش غرب یك پدیده‌ى بى‌نظیر تاریخى است؛ اما این دانش در طول سالهاى متمادى در راه استعمار به كار رفته، در راه برده‌دارى و برده‌گیرى به كار رفته، در راه ظلم به كار رفته، در راه بالاكشیدن ثروت ملتها به كار رفته؛ امروز هم كه مى‌بینید چه كار دارند میكنند. این بر اثر همان فكر غلط، نگاه غلط، بینش غلط و جهتگیرى غلط است كه این علم با این عظمت - كه خود علم یك چیز شریفى است، یك پدیده‌ى عزیز و كریمى است - در این جهتها به كار مى‌افتد. البته در مورد علوم انسانى نكات خوبى را یكى از دوستان اینجا بیان كردند.

بیانات در دیدار جمعى از نخبگان و برگزیدگان علمى۱۳۹۰/۰۷/۱۳

يکشنبه 22/2/1392 - 23:18 - 0 تشکر 603186

yasekaboud63 گفته است :
[quote=yasekaboud63;498511;601879]سلام
متاسفانه بیشتر این افراد فقط به خاطر مدرک گرفتن وارد دانشگاه و حوزه میشن و اغلبشون بدون اینکه از رشتشون چیزی بفهمن فارغ التحصیل میشن مخصوصا در حوزه که مسئولیتشونم سنگین تره.

سلام

این افراد یعنی کی؟:)) متاسفانه اکثرا مدرک گرا شدیم

ولی حرفم درباره اونایی بود که دغدغه دارن و مطمئنا اگه وارد کاری بشن تا اخرش میرن.

اما اطرافم میبینم که بیشترشون به سمت علوم انسانی میخوان برن درحالیکه ما توی دانشگاها با اساتید متدین در همه رشته ها نیاز داریم

مرسی

 السلام علیــــــــــک یا ابا عبدالله

 

ای شیـــــعه تو را چه غــم ز طوفـــان بلا

آن جا که سفینة النجـــــــاة است حسیـــــن (ع)

 

یابن الحســـــن روحـــــــــی فداک

يکشنبه 22/2/1392 - 23:23 - 0 تشکر 603188

heaven_h گفته است :
[quote=heaven_h;612899;601896]
سلام
دغدغه درستی رو مطرح کردی
یعنی ذهن خودمم باهاش درگیر بوده
به نظر من بستگی به توان فرد داره و اینکه آیا واقعا می تونه توو زمینه های مهندسی که بیشتر آقایون توشش حضور دارن حضور داشته باشه و احساس خلا نکنه ؟

سلام
خانومهایی که بتونن تو این زمینه وارد بشن کم نداریم و مطمئنم که میتونند.

البته خانومها وظیفه ی سنگینی دارن.... مادر بودن... باید یه فکر اساسی بشه برای کار زنان

 السلام علیــــــــــک یا ابا عبدالله

 

ای شیـــــعه تو را چه غــم ز طوفـــان بلا

آن جا که سفینة النجـــــــاة است حسیـــــن (ع)

 

یابن الحســـــن روحـــــــــی فداک

يکشنبه 22/2/1392 - 23:39 - 0 تشکر 603196

nasimesahri گفته است :
[quote=nasimesahri;331665;603159]


اما یك نكته ی دیگر راهم بگویم اینكه همان مطالعات زنانی هم كه در دانشگاههای ما تدریس می شود به جزیك یا دو دانشگاه كه بر مبنای آموزه های اسلامی است سایر دانشگاهها براساس آموزه های فیمینسم است .


سلام 
با نسیم گرامی موافقم. ما هم یک دوست داشتیم که این رشته رو می خوند دیگه داشت از اون فمینیستهای دو آتشه می شد یا شایدم شد !!!!!! چون مدتیه باهاشون در تماس نبودم. 

خدا در همین نزدیکی است
برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.