• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن روانشناسي > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
روانشناسي (بازدید: 519)
پنج شنبه 1/1/1392 - 12:38 -0 تشکر 595275
اضطراب، ترس‌ها و وحشت‌ها

همه آدمها، از کم‌سن‌ترین بچه‌ها تا پیرترین بزرگسال‌ها گاهگاهی در طول زندگی خود اضطراب و ترس را تجربه می‌کنند. احساس اضطراب در یک موقعیت بد، اصلاً حس خوبی نیست. اما درمورد بچه‌ها این حس نه تنها کاملاً طبیعی است بلکه لازم هم هست. کنار آمدن با اضطراب‌ها می‌تواند به آنها کمک کند با تجربیات و موقعیت سخت و گیج‌کننده زندگی کنار بیایند.

کمک به فرزندتان

سعی کنید صادقانه به این سوالات پاسخ دهید:

آیا ترس فرزندتان و رفتار مربوط به آن برای سن فرزندتان عادی است؟ اگر پاسخ به این سوال مثبت باشد، این احتمال وجود دارد که ترس‌های فرزندتان قبل از اینکه به مشکلی جدی تبدیل شود، خودبخود از بین برود. این به آن معنی نیست که باید نادیده گرفته شود؛ درعوض باید عاملی در رشد طبیعی او به حساب آید.

بچه‌های زیادی  دچار ترس‌هایی متناسب با سنشان می‌شود، مثل ترس از تاریکی. در اکثر موارد با کمی اطمینان‌خاطر یا یک نور ضعیف، کودک کم‌کم بر آن غلبه می‌کند. اما اگر مشکلشان ادامه یافت یا اضطراب و ترس نسبت به چیزهای دیگر ایجاد شد، باید مداخله جدی‌تری صورت گیرد.

این ترس چه علائمی دارد و چطور بر عملکرد شخصی، اجتماعی و تحصیلی فرزندتان اثر می‌گذارد؟ اگر علائم قابل شناسایی باشند و بتوان به آن در پرتو فعالیت‌های روزانه فرزندتان نگاه کرد. برای کاهش بعضی از آن عوامل استرس می‌توان اقداماتی انجام داد.

آیا این ترس درارتباط با واقعیت آن موقعیت بی‌دلیل به نظر می‌رسد و آیا می‌تواند نشانه یک مشکل جدی‌تر باشد؟ اگر ترس فرزندتان با توجه به علت استرس، بیش‌از اندازه به نظر می‌رسد، می‌تواند نشانه این باشد که فرزندتان به کمک یک متخصص روانشناس نیاز دارد.

والدین باید به دنبال الگوی رفتاری در فرزندانشان باشند. اگر یک مشکل حل شد نباید آن را بزرگتر از آنچه که هست، رشد داد. اما اگر پیوسته تکرار شد، باید وارد عمل شوید. اگر این کار را نکنید، این ترس‌ها به وحشت تبدیل شده و مداوماً بر فرزندتان اثر منفی خواهد گذاشت.

با پزشک یا متخصص روانشناسی که تجربه بیشتری در کار کردن با کودکان و نوجوانان دارد مشورت کنید.

کمک به فرزندتان
والدین می‌توانند به بچه‌ها کمک کنند مهارت‌های لازم را یاد گرفته و برای غلبه بر ترس‌هایشان اعتمادبه‌نفس پیدا کنند تا دچار واکنش‌های وحشت نشوند.

برای کمک به فرزندانتان برای کنار آمدن با ترس‌های و اضطراب‌هایشان:

• بدانید که ترس واقعی است، بااینکه ممکن است بسیار پیش پا افتاده به نظر برسد اما برای فرزندتان کاملاً واقعی به نظر می‌آید و موجب ترسیدن و مضطرب شدن او می‌شود. اینکه بتوانند درمورد ترس‌هایشان حرف بزنند بسیار مفید است--حرف زدن بخشی از قدرت حس‌های منفی را می‌گیرد.
• هیچوقت برای مجبور کردن فرزندتان برای غلبه بر ترس‌هایش، آن ترس‌ها را کوچک نکنید. اینکه بگویید، «مسخره‌بازی درنیار! هیچ دیوی تو کمدت نیست!» شاید باعث شود فرزندتان به تختخواب خود برود اما ترس او را از بین نخواهد برد.
• به ترس‌هایشان دامن نزنید. اگر فرزندتان از سگ‌ها خوشش نمی‌آید، برای اینکه با سگی روبه‌رو نشود راهتان را در خیابان کج نکنید. این کار فقط باعث می‌شود بچه‌ها مطمئن شوند که سگ‌ها چیزی هستند که باید از آنها ترسید، وقتی با چیزی که موجب ترس او می‌شود روبه‌رو می‌شوید، با حمایت لازم و آرام به آن نزدیک شوید.
• به آنها یاد بدهید ترس‌هایشان را اندازه بگیرند. بچه‌ای که بتواند شدت ترسش را در معیار ۱ تا ۱۰ تجسم کند، می‌تواند آن ترس را ضعیف‌تر از چیزی که قبلاً می‌دید، ببیند.
• مهارت‌های سازگاری را به آنها آموزش دهید. این تکنیک‌های ساده را امتحان کنید. بااستفاده از شما بعنوان «پایه خانه»، کودک می‌تواند به سمت منبع ترس…. و بعد دوباره قبل از ،… به سمت شما برای امنیت برگردد. کودک همچنین می‌تواند جملات مثبت شخصی برای خود درست کند و در مواقعی که دچار ترس یا اضطراب می‌شود از آنها استفاده کند، مثل «من از پسش برمی‌آم» یا «هیچ مشکلی برای ایجاد نمیشه». تکنیک‌های آرامش‌بخشی مثل تجسم‌سازی (مثل غوطه خوردن روی یک ابر یا خوابیدن روی ساحل) و تنفس عمیق هم مفید است.

رمز کار برای حل ترس‌ها و اضطراب‌ها غلبه بر آنهاست. با کمک این توصیه‌ها می‌توانید به فرزندتان کمک کنید فرزندتان با موقعیت‌های زندگی بهتر کنار بیاید.

گدای فاطمه(س)

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.