1-روغن جامد
استفاده از روغن جامد به هر شکل- سرخ کردن غذاها استفاده از آن برای پخت برنج، برای تهیه خورشها، سرخ کردن و تفت دادن مواد غذایی مانند بادمجان، کدو و انواع سبزیهای خورشی - ممنوع است. به این دلیل که یکی از عوامل اصلی اضافهوزن است.
علت: روغن جامد که به شکلهای مختلف در بستهبندیها حلبی کوچک و بزرگ وجود دارد، به این دلیل که چربی «اشباع» زیادی دارد باعث تجمع چربی در بدن میشود. این چربی میتواند در همه بخشهای بدن به ویژه بین ماهیچهها، در ناحیه شکم، پهلوها و رانها بیش از هر نقطه دیگری تجمع پیدا کرده، باعث افزایش وزن شود. هر یک گرم چربی حاوی 9 کیلوکالری انرژی است. از طرفی این چربی در رگها رسوب میکند.
این مساله زمینهساز سکته قلبی و مغزی و برخی دیگر از بیماریهاست.