• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن نصف جهان > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
نصف جهان (بازدید: 4851)
سه شنبه 8/12/1391 - 15:13 -0 تشکر 591995
كشاورزان اصفهانی لوله انتقال آب زاینده‌رود به یزد را شكستند

به گزارش نیمروز، در دوران ریاست جمهوری خاتمی بود كه بحث انتقال آب زاینده‌رود به یزد و استفاده كشاورزان یزدی از این آب به گوش رسید.

این طرح در ابتدا با مخالفت شدید اصفهانی‌ها به ویژه كشاورزان شرق اصفهان همراه شد اما سرانجام دولت وقت با اطمینان به كشاورزان و جلب نظر آنها كار خود را انجام داد و پس از لوله‌گذاری، آب زاینده‌رود از اصفهان به یزد منتقل شد.

هرچند قرار بود كه این آب تنها برای مصرف كشاورزی به یزد منتقل شود اما رفته رفته صنایع این استان هم از این آب بهره بردند.

در سال‌های گذشته به دلیل خشكسالی زاینده‌رود، كشاورزان شرق اصفهان برای كشت محصولات خود با مشكل كمبود شدید آب مواجه هستند به طوری كه بسیاری از آنها دست از كشاورزی كشیده و یا به شغل‌های كاذب روی آورده‌اند یا برای كار به شهرهای اطراف مهاجرت كرد‌ه‌اند.

اما از حدود 40 روز پیش، كشاورزان در شرق شهرستان اصفهان، شیوه جدیدی از اعتراض را آغاز كردند و با تجمع تراكتورهای خود در كنار جاده شرق، به نوعی اعتراض خود را به موضوع خشكسالی نشان داده‌اند و با نصب پلاكاردهایی خواستار حق‌آبه خود هستند كه از زمان صفویه و توسط شیخ بهایی مشخص شده است.

كشاورزان با آوردن زن و فرزندانشان به محل تجمع تراكتورها، حتی شب‌ها با روشن كردن آتش در كنار تراكتورها می‌مانند و نان خود را هم همانجا می‌پزند.

اما روز جمعه در پی اعتراضات پی در پی كشاورزان شرق اصفهان به عدم تخصیص آب برای كشت، این اعتراضات با روشی متفاوتر به اوج خود رسید.

كشاورزان شرق اصفهان، در این راستا لوله انتقال آب زاینده‌رود به استان یزد را شكستند تا از طریق هم مانع انتقال آب به این استان در شرایط خشكی زاینده‌رود شوند و هم به مسئولان این پیام را بدهند كه در بازگرفتن حق طبیعی خود جدی و مصمم هستند.

این مسئله در حالی اتفاق می افتد كه به رغم كاهش منابع آبی زاینده‌رود و محروم ماندن بخش كشاورزی از این حق آبه چندصد ساله خود كه گواه آن مدارك مستند تاریخی است، بخش صنعت استان سهم خود از آب زاینده‌رود را با كمترین تنشی در این سالها دریافت كرده است و همین موضوع سبب اعتراض بسیاری از كشاورزان استان نیز شده است؛ چرا كه اگر منابع آبی در استان كم شده است این كاهش سهم در دریافت آب باید برای تمام گروه‌های دریافت كننده آب از زاینده‌رود یكسان اعمال شود اما در سال‌های گذشته به ویژه در دو سال اخیر این اتفاق در حوزه تخصیص آب صورت نگرفت.

دولت دهم و مدیریت استان اصفهان به اولویت، شرب، صنعت و كشاورزی برای تخصیص آب زاینده‌رود اعتقاد دارد و بر اساس همین اعتقاد نیز امسال كشت پاییزه به كشاورزان اصفهانی به ویژه در شرق اختصاص نیافت.

كشاورزان اصفهانی كه از وضعیت معیشتی خود به واسطه عدم كشت، ناراضی هستند و در این شرایط متزلزل اقتصادی كشور روزهای خوبی را سپری نمی‌كنند، در اعتراض به انتقال آب زاینده رود به استان یزد، در شرق اصفهان لوله انتقال آب را شكستند تا شاید از این رهگذر توجه مسئولان استان را به وضعیت نامطلوب اقتصادی و معیشتی كه اكنون در آن به سر می‌برند، نشان دهند.

كشاورزان اصفهانی طی نامه‌ای به استاندار اصفهان اعلام كردند كه در صورت حل نشدن مشكل خود و ندادن حق‌آبه آنها، روز دوشنبه 7 اسفندماه از انتقال آب زاینده رود به دیگر نقاط جلوگیری خواهند كرد.

البته در این زمینه اسماعیلی معاون سیاسی امنیتی استاندار اصفهان امروز در خصوص این اقدام اعلام نظر كرد كه دغدغه خاصی در این مورد وجود ندارد.

 

وَأُفَوِّضُ أَمْرِي إِلَى اللَّهِ

 
چهارشنبه 9/12/1391 - 12:52 - 0 تشکر 592159

سلام


والا کشاورزان اصفهانی حق دارن بندگان خدا.


آبی که حق عقلی و شرعی و عرفی این بندگان خدا هست به همه میرسه غیر از خودشون. 


و بد تر اینکه کشاورزان شرق اصفهان هیچ راه درآمدی غیر از کشاورزی ندارن و اگر کشاورزیشون تعطیل بشه زندگیشون دچار مشکلات فراوانی خواهد شد.

چهارشنبه 9/12/1391 - 14:45 - 0 تشکر 592169

واقعا کشاورزان صبور شرق اصفهان شدیدا تحت فشار هستند و کار مفیدی برایشان انجام نشده و همواره صرفا با وعده و وعید سرجا نشانده شده اند....

هفته پیش که داشتیم می رفتیم باغ رضوان تراکتتور و کمباین و انواع و اقسام ماشین های کشاورزی در اطراف جاده (که تا نزدیک کارخانه قند به اصفهان نزدیک شده اند) مشخص بود

از ماست که برماست... نمی دونم چرا هیچکس به فکر هیچکس نیست . بخش صنعت به فکر خودش، کشاورز در تلاش برای حق خودش، استانداری در فکر جواب دادن به مافوق خودش .. و این وسط خود ما هستیم که آسیب میبینیم. همین صنعتگر و کشاورز و دولتی ها هستند که آسیب می بینند.

هزار دشمنم ار مي كنند قصد هلاك  گرم تو دوستي از دشمنان ندارم باك

حافظ عليه الرحمه

امضا: نيري

چهارشنبه 9/12/1391 - 18:6 - 0 تشکر 592196

بسم الله

دوست شفیق ما حاج قدرت الله خبرهای این روزها رو دو سه ماه پیش به من داده بود

گفته بود کشاورزان منطقه ، ابتدا راهی که به ذهنشون میرسه اینه که تحصن کنند و اقلام و لوازم کشاورزیشون رو کنار جاده در وسعت بسیار بزرگی قرار بدند.
و اگه کمکی بهشون نشه با هماهنگی بین همه ی روستاهای اون منطقه اقدام دیگری انجام میدند.

البته شوهر خواهر بنده که دو روز پیش از آن منطقه میگذشته حتی مبارزه ی نیروهای پلیس با اونها رو هم به چشم خودش دیده .
حتی فشنگ های گاز خور (اسم و مشخصات دقیقش رو نمیدونم) نیز شلیک شده که به ماشین فامیل ما نیز اصابت کرده بود.

من نیز از وضعیت نامناسب اهالی اونجا اطلاع دارم
تا جایی که بندگان خدا مجبور شده اند به اصفهان بیاند و مشاغل دم دستی برای خودشون فراهم کنند.
چون واقعا کشاورزیشون مختل و متوقف شده.

آقا جان اگر قرار باشد من هم مثل ژول ورن دور دنيا را درهشتاد روز بچرخم ،
ترجيح ميدهم دور تو بچرخم
چون تو هم دنياي مني هم عقبي مني
چهارشنبه 9/12/1391 - 23:48 - 0 تشکر 592237

یه ضرب المثلی هست كه می گوید اول چاه را بكن بعد منار را بدزد حكایت امروز آب زاینده رود است
 قرار بود با احداث تونل كوهرنگ آب كارون به زاینده رود منتقل شود  واین قرار با عث شد كه هر رئیس جمهوری با وعده سرازیر شدن آب كارون به زاینده رود، بخشی از این آب را به استانها  ی همجوار ونا همجوار منتقل كند دولت سازندگی رفسنجانی ها را از آب زاینده رود سیراب كرد ودولت اصلاحات یزدی ها را ! قرار بود تنها كشاورزان یزد از این آب استفاده كنند اما بعدازمدتی ظاهرا كل آب مورد نیاز یزد از این آب تامین شد رئیس جمهور عدالت محور هم آب را به سمنان نبرد به جای آن چراغ سبزی به چهارمحالی ها نشان داد تا زاینده رود را در سرچشمه متوقف كنند
و در این میان كشاورزان زحمت كش شرق اصفهان بیشترین زیان را دیدند اما مسئولان هم با وجودی كه مدتها است نارضایتی مردم و كشاورزان  را می بینند هر سال باوعده وعید هایی به نحوی مردم را سا كت كردند . اتفاقات این چند روز حكایت صبر مردمی است كه لبریز شده است 30 ملیارد خسارت به اموال دولتی در برابر حوادثی كه جریان دارد هیچ است
و24 سال است كه قرار است آب كارون به زاینده رود متصل شود  وآب زاینده رود سه برابر شود...!!!

پنج شنبه 10/12/1391 - 0:2 - 0 تشکر 592238

بسته شدن آب زاینده رود به روی زمین های کشاورزی روستاهای اطراف اصفهان و ایجاد مشکلات عدیده برای کشاورزان به خصوص کشاورزان روستاهای براآن شمالی و جنوبی که هیچ دسترسی دیگری به منابع آبی ندارند باعث نابودی این دو منطقه شده.


سه دلیل عمده خشکسالی زاینده رود


۱-انتفال آب زاینده رود در دوره ریاست جمهوری رفسنجانی به رفسنجان


۲-انتفال آب زاینده رود در دوره ریاست جمهوری خاتمی به ریزد


۳-واگذاری سد زاینده رود در دوره ریاست جمهوری احمدی نزاد به شهرکرد


میزان بارندگی سالانه استان اصفهان به 100 میلی لیتر می رسد که در طول سالیان گذشته همواره یکسان بوده و کشاورزان با استفاده از همین مقدار بارندگی که در رودخانه زاینده رود جمع می شد به کشاورزی می پرداختند و صحبت هایی مبنی بر وجود خشکسالی در اصفهان به هیچ وجه صحت نداشته چرا که میزان بارش تفاوتی نکرده است . اما اصلی ترین مساله ای که باعث خشک شدن مسیر صد کیلومتری زاینده رود و همچنین از بین رفتن تالاب گاوخونی به عنوان یکی از زیباترین تالاب های کشور که پذیرای هزاران پرنده از سراسر کشور بود شده است ایجاد سد بزرگ زاینده رود بر روی این رودخانه بوده است که باجمع اوری اب و انقال ان به یزد و رفسنجان و همچنین با ایجاد این سد که به نظر می رسد از کم ترین مطالعات کارشناسی برخوردار بوده است سالانه 200 میلی لیتر از آب ذخیره شده در پشت سد تبخیر می شود که همین مقدار می تواند کمک بزرگی به رفع مشکل کشاورزان بکند .


گفتنی است در حالی که ظاهرا مدیریت آب زاینده رود بر عهده استان چهارمحال و بختیاری گذاشته شده است و مسئولین استان اصفهان در این خصوص کم ترین کاری برای رفع مشکل کشاورزان نکرده اند که این کار می تواند ضربه بزرگی را به کار تولید محصولات کشاورزی که از اصلی ترین محصولات تولیدی مورد نیاز کشور است وارد کند 


.




پنج شنبه 10/12/1391 - 14:46 - 0 تشکر 592268

سلام
ایول دمشون گرم خیلی خوب کاری کردن باید یه اعتراض حسابی بکنن.

 

  به طواف كعبه رفتم ،به حرم رهم ندادند          كه برون درچه كردي، كه درون خانه‌آئي

 

                                    

پنج شنبه 10/12/1391 - 14:58 - 0 تشکر 592271

یه خبر دست اول:

منبع ایسنا




تصمیم‌گیری برای حل مشکل قطعی آب استان یزد/واگذاری مدیریت آب زاینده‌رود به وزارت نیرو





» سرویس: سیاسی - مجلس


کد خبر: 91121006706

پنجشنبه ۱۰ اسفند ۱۳۹۱ - ۱۲:۰۴




رییس مجمع نمایندگان استان یزد با اشاره به جلسه شب گذشته نمایندگان مجامع استان‌های یزد، چهارمحال و بختیاری و اصفهان با وزرای نیرو، اطلاعات، کشور و کشاورزی برای حل مشکل قطعی آب استان یزد، گفت: در این جلسه مقرر شد که در اقدامی سریع لوله تخریب شده انتقال آب اصفهان به یزد ترمیم شود تا مردم استان یزد از نعمت آب شرب هر چه سریعتر برخوردار شوند.



محمدصالح جوکار در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با بیان این‌که «جلسه شب گذشته به ریاست ابوترابی‌فرد نایب رییس مجلس برگزار شد» گفت:‌ در این جلسه علاوه بر حضور نمایندگان مجامع این سه استان و چهار وزیر نیرو، اطلاعات، کشور و کشاورزی، استانداران استان‌های یزد، چهارمحال و بختیاری و اصفهان نیز حضور داشتند تا چاره‌ای در مورد حل بحران پیش آمده در خصوص قطعی آب پیدا کنند.



وی با بیان این‌که «تامین امنیت شبکه آبرسانی در استان اصفهان یکی از نتایج جلسه شب گذشته بود» گفت: در این جلسه مقرر شد که مدیریت آب زاینده‌رود خارج از سه استان یزد، چهارمحال و بختیاری و اصفهان باشد بدان معنا که معاونتی در مجموعه وزارت نیرو مسئولیت مدیریت آب زاینده‌رود را عهده‌دار باشد و وزیر نیرو مستقیم بر روند توزیع آب در این سه استان در زمینه شرب، صنعت و کشاورزی نظارت کند در این شرایط دیگر مدیریت خارج از این سه استان و در اختیار وزارت نیرو خواهد شد.



نماینده مردم یزد تامین اعتبار خشکسالی، پرداخت بیمه کشاورزی، استمهال وام‌های کشاورزان را از دیگر تصمیمات جلسه شب گذشته عنوان و اظهار کرد:‌ قرار شد برای حل مشکل قطعی آب مردم استان یزد تدبیری اندیشیده شود به طوری که لوله تخریبی انتقال آب اصفهان به یزد هر چه سریعتر ترمیم شده و حداقل یکی از الکتروپمپ‌ها‌ که به آتش کشیده شده است جابجا و تعویض شود.



جوکار با بیان این‌که «قطعی آب استان یزد بعد از تخریب لوله انتقال آب استان اصفهان به این استان در شرایط بحرانی به سر می‌برد» گفت:‌ در حال حاضر مردم برای تامین آب شرب با مشکلاتی مواجه هستند به طوری که در برخی از مناطق از طریق تانکر آبرسانی می‌شود و متاسفانه در برخی دیگر از مناطق آب از طریق چاه‌های آب کشاورزی و فضای سبز برای مصارف شرب مورد استفاده قرار می‌گیرد.



وی افزود: مطمئنا احتمال به خطر افتادن سلامتی مردم وجود دارد، لذا در این جلسه قرار شد که در اسرع وقت با انجام اصلاحات و ترمیم خط لوله، تغییر و تعویض کنترل‌ها و سیستم‌های فشار مشکل آب مردم استان یزد حل شود.



رییس مجمع نمایندگان استان یزد با بیان این‌که «پرداخت خسارت و ترمیم شبکه خط لوله تخریبی انتقال آب از دیگر تصمیمات این جلسه به شمار می‌آید» گفت: قرار شد بخشی از این هزینه‌ ترمیم و پرداخت خسارات را استان اصفهان، یزد و همچنین وزارت نیرو تامین کنند.



جوکار در عین حال گفت: طبیعتا با توجه به تخریب زیرساخت‌های انتقال آب، ترمیم زیرساخت‌ها زمان‌بر است که قرار شده است این کار هر چه سریعتر در دستور کار قرار گیرد.



وی در خصوص دلیل حضور نمایندگان استان چهارمحال و بختیاری در این جلسه علی‌رغم عدم تخریب خط لوله انتقال آب این استان، گفت: استان چهارمحال و بختیاری از دیر زمانی است که در زمینه آب مشکل دارد. قرار شد که در این جلسه بر لزوم مدیریت آب زاینده‌رود برای هر سه استان تصمیم‌گیری شود.



نماینده مردم یزد توضیح داد: هر کدام از سه استان یزد، چهارمحال و بختیاری و اصفهان حقابه پرداخت می‌کنند که طبیعتا بر این اساس مردم این سه استان حق استفاده از آب زاینده‌رود را دارند. بر همین اساس است که مقرر شد برای تامین آب با اولویت‌های تامین آب شرب، صنعت و کشاورزی اقدامات لازم انجام شود تا مردم به صورت عادلانه از منابع آب بهره‌مند شوند.

لینک خبر

هزار دشمنم ار مي كنند قصد هلاك  گرم تو دوستي از دشمنان ندارم باك

حافظ عليه الرحمه

امضا: نيري

پنج شنبه 10/12/1391 - 15:12 - 0 تشکر 592273

نماینده اصفهان در جلسه و استاندار در این جلسه چه کردند..
درباره همه چیز صحبت شده بجز مشکلات کشاورزان شرق اصفهان.....

همه به رفع سریع مشکل آب یزد پرداخته اند بدون اینکه ذکری به میان آید که علت این بحران و علت عکس العمل کشاورزان اصفهانی چه بوده....
صحبت از پوشش بیمه های کشاورزی یزد شده بدون اینکه ذکری از بیمه و تامین مایحتاج چند ماه اخیر کشاورزان اصفهان بشود.....

هزار دشمنم ار مي كنند قصد هلاك  گرم تو دوستي از دشمنان ندارم باك

حافظ عليه الرحمه

امضا: نيري

جمعه 11/12/1391 - 7:21 - 0 تشکر 592338




به گزارش نیمروز، شكسته شدن خط لوله انتقال آب زاینده رود به یزد توسط كشاورزانی كه 40 روز برای نشان دادن اعتراض خود با تراكتورها در نقاطی از شرق اصفهان تجمع كرده بودند ، واكنش های مختلفی در پی داشت.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری اصفهان فردا انتشار اخبار مربوط به گلایه های مسئولان یزدی و حتی تهدیدهای آن ها از یك سو و برخی دفاعیات نمایندگان مجلس و مسئولان اصفهان از سوی دیگر و در كل تبدیل شدن عرصه رسانه های دو استان به جنگ رودررو ، فضایی روانی در بین مردم دو استان ایجاد كرد كه به نظر می رسد در برخی از اخبار ، نویسندگان و گزارش گران و البته در درجه بالاتر ، مسئولان و نمایندگان دو استان فراموش كرده اند هر دو استان در زیر پرچم واحد جمهوری اسلامی ایران هستند و مردم دو استان نیز هم وطن محسوب می شوند !

هر خبر و هر گفته ای در این چند روز ، هزاران ناگفته همراه خود داشت كه در این یادداشت ، به برخی از این موارد كه به صورت جدی جای تامل و بحث دارد اشاره می شود :

نوشدارو پس از مرگ سهراب !
كشاورزان شرق اصفهان ، مردمانی متدین و زحمت كش هستند كه از گذشته های دور ، معیشت و زندگی خود را از طریق كشاورزی تامین می كرده اند . آنان طبق طومار شیخ بهایی و طومارهای قبل از آن ، از حق آبه داران آب زاینده رود محسوب می شوند كه حق آبه آنان ، سندی حقوقی و قابل ادعا تلقی می شود.
هرگونه نگاه به مسئله شكسته شدن آب زاینده رود بدون توجه به سابقه حضور و اعتراض كشاورزان شرق اصفهان و همچنین مشكلات عدیده معیشتی كه هم اكنون مردم این منطقه با آن روبرو هستند ، نگاه یك طرفه و یك جانبه است . كشاورزان شرق اصفهان 40 روز ، در آرامش اقدام به تجمع در نقاطی از شرق اصفهان كردند كه اگر خبر باز شدن آب برای كشت بهاره از سوی مدیران مربوطه در وزارت نیرو در طول این مدت به آن ها داده می شود ، نهایتاً ناچار به اقدامی مانند شكستن خط لوله و آسیب رساندن به تجهیزات انتقال آب برای انتقال مطالبات و پیام های خود نمی شدند . خبری كه امروز در خصوص زمان قطعی جاری شدن آب در زاینده رود منتشر شد ، نوشدارویی پس از مرگ سهراب بود كه اگر مدیران ما قدرت بیشتری در مدیریت بحران داشتند ، این اتفاق به اینجا كشیده نمی شد.


حقایقی كه پشت شكستن لوله انتقال آب پنهان ماند


همه جای ایران سرای من است
با درنظر گرفتن مشكلات شرق اصفهان و كشاورزان زحمت كش این منطقه ، هرچند لزوم توجه ویژه به مشكلات آن ها در زمینه كشاورزی محسوس است ولی شكستن خط لوله انتقال آب به یزد كه آب شرب هموطنان ما در شهر یزد و شهرهای اطراف را تامین می كند، كار درستی نبوده و بهتر بود كشاورزان شرق اصفهان ، از دیگر اهرم ها برای رساندن صدای خود به گوش مسئولان استفاده می كردند .

در روزهای پس از این حادثه ، مردم شهر یزد با مشكلاتی در زمینه تهیه آب شرب مواجه شدند كه چنین رخدادی از نظر اصول اخلاقی و شرعی پسندیده نیست . مردم یزد نیز همانند مردم اصفهان ، شهركرد، بروجن، لنجان، جرقویه، خوراسگان و ... "ایرانی" هستند و بدون تردید ، هیچ فردی راضی نیست كه هموطن خود با مشكل تهیه آب شرب مواجه شود . اصفهان ، یزد ، شهركرد ، اهواز، مشهد، تهران، تبریز فرقی نمی كند ، همه جای ایران سرای ایرانی ها است و همه ما باید به فكر مشكل هموطن خود باشیم . خواه این مشكل آب شرب آشامیدنی یزد باشد یا مشكل معیشت و نان كشاورزان زحمت كش شرق اصفهان.

در نظر داشته باشیم ، عمده دلیل اقدام كشاورزان اصفهان برای شكستن لوله انتقال آب به یزد ، تلاش آن ها برای رساندن پیام و سخن خود به مدیران كشور بود كه با وجود 40 روز تجمع در نقاط مختلف شرق اصفهان شنیده نشد و قطعاً كشاورزان اصفهانی نیز به قطع آب شرب یزد رضایت نداشته و ندارند .

آقای استاندار ، تونل سوم كوهرنگ افتتاح نشده است !
برخی اظهار نظرهای مسئولین دو استان در روزهای گذشته ، صحبت هایی بود كه به نظر می رسد طرح آن در این شرایط نتیجه ای جز افزایش تنش ها ندارد .

با دقت در این صحبت ها در می یابیم ، بخشی از این سخنان صرفاً "تحریك آمیز" بوده و بخش دیگر ، با اسناد و اطلاعات هیچ گونه سنخیتی ندارد . به عنوان مثال ، استاندار یزد در اظهارنظری اعلام كردند : " آب انتقالی به استان ، آب زاینده رود نیست چراكه این آب از كوهرنگ و چشمه لنگان تامین می شود".

بخش دوم صحبت های ایشان در خصوص تخصیص آب انتقالی از كوهرنگ و چشمه لنگان كاملاً صحیح و درست است ولی توجه داشته باشیم ، تونل سوم كوهرنگ و چشمه لنگان كه تخصیص آب یزد از محل این تونل پیش بینی شده هنوز افتتاح نشده است .

البته سال هاست آب در لوله انتقال آب به یزد جاری است كه این مساله به خاطر اهمیت تامین آب شرب یزد بوده و مدیران دولتی را به این فكر انداخت كه تا زمان تكمیل این تونل ها، آب انتقالی به یزد را از زاینده رود تامین كنند . در نتیجه آبی كه فعلا به یزد منتقل می شود 100% آب زاینده رود است .

بهتر بود، استاندار محترم یزد با بررسی سوابق این مساله از یك سو  و در نظر گرفتن مشكلات بخشی از مردم و كشاورزان اصفهان ، كشاورزان و مردم اصفهان را به صبر و خویشتن داری دعوت می كردند و از آن ها می خواستند همانند سالیان گذشته كه با وجود كمبود آب زاینده رود (و البته عدم بهره برداری از تونل سوم كوهرنگ) آب تخصیص یافته برای آب شرب یزد از محل زاینده رود تامین می شوند، بردبار و شكیبا باشند و نیاز آب شرب استان یزد را درك كنند.

فاصله كشاورزان تا "اراذل و اوباش"
پیام مهربانی مدیران یزدی در این شرایط و اظهارنظر منطبق با واقعیت ها ، می توانست نگاه بهتری نسبت به این مساله در بین كشاورزان اصفهانی ایجاد كند . اتفاقی كه درست برعكس آن رخداد و هر روز در حال شدت گرفتن است.

در این بین محمد صالح جوكار از نمایندگان یزد در مجلس شورای اسلامی ، كشاورزان شرق اصفهان كه لوله انتقال آب به یزد را شكسته اند را "اراذل و اوباش" و "متجاوز" معرفی كرد .

بهتر بود این عضو محترم كمسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی ، با در نظر گرفتن سابقه تاریخی زندگی این مردمان ، دقیق تر و ظریف تر مشكلاتی كه در نتیجه خشكسالی به مردم این ناحیه تحمیل شده است را بررسی می كرد و سپس آن ها را "اراذل و اوباش" خطاب می كرد .

برخی كشاورزان شرق اصفهان برای رفع نیازهای مالی خود در سال های گذشته ، حتی "كلیه" خود را نیز فروخته اند و اكنون در چنین وضعیت اقتصادی به سر می برند . آن ها مردمان شریفی هستند كه مطالبه به حقی نیز دارند و وظیفه همه نمایندگان مجلس از جمله نماینده محترم شهرستان یزد نیز هست كه مشكلات آنان را بررسی كند.

افرادی كه نماینده محترم یزد آن ها را "اراذل و اوباش" نامیده، همواره در پلاكاردهای خود اعلام كرده اند كه حامی نظام و انقلاب هستند و همواره با در دست داشتن عكس های مقام معظم رهبری، مطالبات خود از مسئولان را مطرح كرده اند.

مطالباتی كه اگر از سوی مسئولان محترم از جمله اعضای كمسیون امنیت ملی مجلس كه آقای جوكار(نماینده یزد) نیز در آن عضویت دارند شنیده می شد ، كشاورزان اصفهانی ناچار نمی شدند برای انتقال صدای خود دست به شكستن لوله انتقال آب بزنند.


حقایقی كه پشت شكستن لوله انتقال آب پنهان ماند



آیا یزد متهم ردیف اول خشكسالی اصفهان است ؟
بحران آب استان اصفهان ، مشكلاتی برای بخش های مختلف اقتصادی استان و افراد شاغل در این بخش ها از جمله كشاورزی، گردشگری، صنایع گوناگون و  همچنین مردم شهر اصفهان ایجاد كرده است.

هر فرد و گروهی در ذهن خود ، به دنبال دلایلی برای این مشكلات است كه در این بین ، دم دست ترین علت می تواند خروج آب از این حوضه آبخیز باشد كه فعلاً تنها خروج آب ، انتقال آب به یزد است.

به نظر می رسد با توجه به حجم آب انتقالی به یزد و اهمیت بالای این آب در یزد یعنی مصرف شرب، مقصر دانستن یزد به عنوان متهم ردیف اول خشكسالی زاینده رود و همه مشكلات كشاورزان، صنایع و ... قدری بی انصافی است.

كارشناسان و صاحب نظران، بحران آب در استان اصفهان را مساله ای چند وجهی با ریشه های گوناگون می دانند . در این بین پنج علت عمده و ریشه بحران آب استان اصفهان از سوی صاحب نظران مسائلی از قبیل: 1)موقعیت اقلیمی استان، 2)عدم تعادل بین منابع و مصارف آب، 3)وقوع دوره‌های خشكسالی و ترسالی، 4)تغییر اقلیم و 5) عدم مدیریت یكپارچه و به هم پیوسته منابع آب، ذكر شده است.

علی بصیرپور مدیر دفتر بهره‌برداری و نگهداری از سدها و تاسیسات آب منطقه‌ای اصفهان نیز در نشست خبری سال گذشته خود، این 5 عامل را عامل اصلی مشكلات و بحران آب در استان اصفهان عنوان كرد.

زخم های پانسمان شده كه یكی یكی عفونت می كنند
داستان زاینده رود و مشكلات آن ، داستان زخم هایی است كه هر زمان باز شده فقط به پانسمان كردن آن اكتفا كرده ایم . حالا هر كدام برای خود زخم بزرگی شده و به عفونیت رسیده است.

از جمله این زخم ها ، می توان به تخصیص ها و بارگذاری های زودتر از موعد افتتاح تونل های آبرسانی اشاره كرد. طولانی شدن عملیات تونل های آبرسانی از یك سو و نیاز فوری و مهم در برخی تخصیص ها(مانند تخصیص آب شرب یزد) از سوی دیگر، باعث شده از آب زاینده رود به این بارگزاری های جدید تعلق گیرد.

به عبارتی می توان گفت، در شرایط پرآبی رودخانه توان تخصیص این آب به خوبی مهیا بوده ولی در آن زمان به روزهای خشك زاینده رود فكری نشده است . زخم های پانسمان شده دیروز زاینده رود ، امروز در حال عفونت كردن است و اگر زودتر فكری برای درمان آن نكنیم ، این عفونت ها قامت بلند این رود را به زودی خم می كند.

اكنون در شرایطی كه ادامه حفر تونل های آبرسانی با مشكلاتی در بالادست رودخانه مواجه شده، بهتر است مدیران و نمایندگان محترم شهر یزد نیز تلاش خود را برای به ثمر رسیدن این تونل ها انجام دهند تا آن زمان این گفته استاندار یزد كه " آب انتقالی به یزد آب زاینده رود نیست" به واقع تحقق یابد.

البته این مساله تنها یكی از زخم های پانسمان شده زاینده رود است و چندین مساله در همین سطح، حیات رودی كه نامش با زندگی عجین شده است را تهدید می كند.

"گروكشی" یزدی ها از زبان عضو كمسیون امنیت ملی مجلس

لحن و ادبیات استفاده شده توسط برخی مسئولین استان یزد، چنان می نماید كه گویی تمام استان اصفهان در مرزهای استان یزد گردهم آمده اند تا به جنگ با مردم یزد بروند!

از جمله این اظهارات می توان به اظهارات محمد صالح جوكار، نماینده یزد در مجلس شورای اسلامی اشاره كرد كه به اعتقاد وی جریان سازمان دهی شده در استان اصفهان، پشت قضیه شكسته شدن خط لوله انتقال آب به یزد وجود دارد.

او مسئولان اصفهانی را به اهمال كاری در حل و جلوگیری از این قضیه متهم كرد ولی توضیح نداد كه آیا نسخه اش برای حل این قضیه قبل از شكستگی لوله، دستگیری كشاورزان اصفهانی بوده كه حق آبه خود را مطالبه می كنند یا مورد امنیتی دیگری برای این برخورد در نظر ایشان است.

این نماینده مجلس كه اتفاقاً عضو كمسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی است، در اظهار نظر عجیب دیگری اعلام می كند: اگر قرار به گروكشی باشد ما نیز می توانیم از ورود سنگ آهن یزد به اصفهان جلوگیری كنیم.

این گونه اظهارنظر از زبان یك عضو كمسیون امنیت ملی مجلس كه همواره باید تلاش خود را برای رفع سوتفاهم ها و جملات تحریك آمیز به عنوان یك سیاست مدار نشان دهد، عجیب و غیرمنتظره بود.

شان و جایگاه كارگزاران نظام جمهوری اسلامی ایران ایجاب می كند، در زمانی وقوع چنین اتفاقاتی به جای "گروكشی" با ریشه یابی و پرداخت به عمق مساله، مشكلات مردم را به صورت ریشه ای حل كنند.

توزیع عادلانه فقر آب ، خواسته كشاورزان شرق و همه حق آبه داران زاینده رود
آب نیز حكم ثروتی را دارد كه توزیع عادلانه فقر آن بین صاحبان حق در زمان خشكسالی مانند توزیع عادلانه آن در زمان ترسالی بین حق آبه داران اهمیت دارد .

خواسته اصلی و به حق كشاورزان شرق اصفهان از مسئولان وزارت نیرو، توزیع عادلانه كم آبی بین همه حق آبه داران است.

هیچ قانون و منطقی، این مساله را توجیه نمی كند كه آب در زمان خشكسالی به حق آبه داران بالادست و یا هر حق آبه دار دیگر مانند زمان ترسالی تعلق گیرد در حالی كه حق آبه داری كلاً از دریافت آب محروم باشد.

در زمینه آب یزد نیز، كشاورزان اصفهانی معتقدند باید این آب در حد نیاز شرب استان تخصیص یابد و مصارف كشاورزی آب در این استان حذف گردد .

استفاده كشاورزی از آب زاینده رود در یزد ، بحث مورد مناقشه روزهای قبل اصفهانی ها و یزدی ها در شبكه های اجتماعی و بخش نظرات اخبار مربوط به این اتفاق در خبرگزاری ها و سایت های خبری بوده است.

در این زمینه، حمیدرضا فولادگر نماینده اصفهان در مجلس شورای اسلامی با تائید مصرف كشاورزی آب در یزد گفته بود : "قرار بود آبی كه از زاینده‌رود به استان یزد انتقال می‌یابد صرف تامین آب شرب مردم این استان شود كه ظاهرا قرار شده است كه غیر از آب شرب برای مصارف كشاورزی نیز مصرف شود."

این گفته وی و استفاده كشاورزی از آب زاینده رود كه مورد ادعای كشاورزان اصفهانی است ، از سوی مدیران و نمایندگان استان یزد تكذیب شد . به نظر می رسد ، عدم اطلاع رسانی شفاف در مورد آب انتقالی زاینده رود به یزد ، این مساله را با پیچیدگی هایی مواجه كرده كه تنها راه حل آن ، اطلاع رسانی مستند و صحیح از سمت وزارت نیرو است . به راستی در صورت صحت خبر ، استفاده كشاورزی از آب زاینده رود در یزد در شرایطی كه كشاورزان حق آبه دار رودخانه از دریافت آب محروم هستند، اجحاف به حق آبه داران این رودخانه و زیرپا گذاشتن حق الناس است.


حقایقی كه پشت شكستن لوله انتقال آب پنهان ماند

شنبه 12/12/1391 - 8:39 - 0 تشکر 592492

مشکلات کشاورزان و بحث توزیع آب زاینده رود به امام جمعه مبارکه هم کشانده شده:
خبر زیر را خبرگزاری ایمنا در صفحه نخست امروز صبح خود قرار داده است:




به گزارش خبرنگار ایمنا از مبارکه، حجت الاسلام محمدجواد محمدی در خطبه های نماز جمعه مبارکه با بیان اینکه استان اصفهان چندسالی است که با مشکل خشکسالی و بحران آب مواجه است، افزود: وقتی ما در این استان با این مشکلات مواجه هستیم دلیلی ندارد صنایع مختلفی که نیاز فراوانی به مصرف آب دارند را تاسیس کنیم.
وی اظهار داشت: معلوم و مسلم است که با ایجاد صنایع جدید،به بخش کشاورزی لطمه وارد می شود وکشاورزان در آب مصرفی هم دچار مشکل می شوند.
امام جمعه مبارکه با بیان اینکه با توجه به اینکه آب صنعت از آب های اولویت دار در استان اصفهان است، تصریح کرد: باید تدبیر درستی در این زمینه انجام شود و از ناحیه صنعت، خسارات وارد شده به کشاورزان پرداخت شده و کشاورزان را حمایت کنیم.
وی با بیان اینکه کشاورزی یک بخش پر ظرفیت برای ایجاد اشتغال است، افزود: بخش کشاورزی بخشی است که ارزش افزوده فوق العاده دارد و نیازی به سرمایه گذاری کلان ندارد.
حجت الاسلام محمدی باید خسارت کشاورزان استان اصفهان از سود حاصل از فعالیت های صنایع پرداخت شود، اظهار داشت: با استفاده از در آمدهای میلیاردی صنایع می توان گوشه ای از مشکلات کشاورزان را حل کرد.
 وی بیان داشت: سال گذشته بیش از ۱ میلیون ۵۰۰ هزار درخت ۵۰ ساله بر اثر خشکسالی در غرب اصفهان از بین رفت.
امام جمعه مبارکه گفت: غربی ها در خبرها ،مستندات و فیلم هایشان فشار به ملت ایران را در دستور کار دارند.
وی با اشاره به انتخاب فیلم ضد ایرانی در جشنواره فیلم اسکار گفت: از ماهها قبل پیش بینی شده بود که فیلم ضد ایرانی، در جشنواره اسکار به عنوان فیلم پسندیده انتخاب شود.
امام جمعه مبارکه با بیان اینکه غربی ها به شیوه های مختلف قصد دارند که به ملت و دولت ایران فشار وارد کنند، تصریح کرد: قبل از اینکه داوران جشنواره اسکار در باره فیلم ها قضاوت کنند، سیاستمداران داوری را انجام دادند و فیلم را انتخاب کرده بودند./





لینک خبر در ایمنا

هزار دشمنم ار مي كنند قصد هلاك  گرم تو دوستي از دشمنان ندارم باك

حافظ عليه الرحمه

امضا: نيري

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.