• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن قرآن و عترت > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
قرآن و عترت (بازدید: 353)
دوشنبه 16/11/1391 - 12:0 -0 تشکر 587398
پیامبر(ص) در آینه آیات قرآن

 

در قرآن مجید آیات فراوانی وجود دارد که به طور مستقیم به پیامبر اسلام (ص) فرمان داده است. دقت در این گونه آیات؛ انتظار خداوند متعال را از محبوب ترین بندگانش را مشخص می کند. و آشنایی با این گونه آیات الهی انگیزه انسان را در پایبندی و پایداری بر سنت و سیره پیامبر (ص) دو چندان می کند؛

 

 

1. خطاب های مسئولیت آفرین

«اقْرَأْ بِاسْمِ رَبِّكَ الَّذی خَلَقَ؛ بخوان به نام پروردگارت كه آفرید». (سوره علق، آیه 1)



 اولین فرمان خداوند به شخص پیامبر (ص) با دستور «بخوان» آغاز گردید و این نشان از آن دارد که رهبر آسمانی، قبل از تبلیغ و ابلاغ به دیگران، خود پیش قدم در خواندن می باشد و قبل از دستور به دیگران خود دستورپذیر می باشد. خواندن نیز به نام «پروردگار» است که جهت و هدف رشد و پرورش را نشان می دهد.


 در ادامه آیه شریفه؛ به آفرییندگی خداوند و آفرینش انسان اشاره شده؛ که حکایت از آن دارد برکات وجودی پیامبر (ص) همه آفرینش همگی و نوع انسان ها را فرا می گیرد. چنان که در نهج البلاغه جهت رعایت حقوق همه انسان ها می خوانیم: «فانهم صغفان اما اخ لک فی الدین و اما نظیر لک فی الخلق؛ مردمان دو گروهند یا برادر تو هستند در دین، و یا همانند تو هستند در آفرینش». (نهج البلاغه، عهدنامه مالک اشتر)




خدا در همین نزدیکی است
دوشنبه 16/11/1391 - 12:1 - 0 تشکر 587399




2. خطاب های تبلیغی




 برخی از آیات الهی که پیامبر (ص) را مورد خطاب قرار داده است، جنبه ابلاغ و تبلیغ به مردمان را نیز دارد. مانند آیاتی که با کلمه «قل» یا کلمات «یا ایها الرسول» آغاز شده است. این گونه فرمان ها نیز بیانگر آن است که اولین گوینده و عمل کننده به دستورات الهی نیز شخص پیامبر (ص) است. مانند «قل هو الله احد» که شهادت و گواهی به وحدانیت خداوند، قبل از هر کس از سوی پیامبر (ص) اظهار شده است.


 علاوه بر این که این گونه خطاب ها، بر قاطعیت پیامبر (ص) در هنگام ابلاغ و تبلیغ و رویارویی با مخالفان تأکید دارد. چنان که درباره شأن نزول سوره «کافرون» آمده است، گروهی از سران مشرکان مانند ولید بن مغیره» .... (تفسیر نمونه، ج 27، ص 384) در برابر هر گونه تهدید، تطمیع دشمنان با قاطعیت ایستادگی می کرد و بر هر گونه تکثرگرایی و کوتاه آمدن در برابر ارزش های خط بطان می کشید.



 هم چنین هنگامی که انتقال دهنده پیام گفته می شود «بگو» به طور معمول کلمه «بگو» را تکرار نمی کند. اما در آیات قرآن «قل» از زبان پیامبر نیز بیان شده است و این نشان دهنده کمال آمانت داری در ابلاغ وحی است. که هر آنچه از سوی خدا به ایشان نازل شده بدون هیچ گونه اضافه و کاستی به مردم منتقل شده است. حتی کلمه «قل».





خدا در همین نزدیکی است
دوشنبه 16/11/1391 - 12:2 - 0 تشکر 587401



3. خطاب های عتاب گونه و تهدید آمیز




 برخی از آیات الهی بیانگر خطاب های عتاب گونه و کلمات تهدید آمیز به شخص پیامبر (ص) است. مانند آیات شریفه: «وَ لَوْ تَقَوَّلَ عَلَیْنا بَعْضَ اْلأَقاویلِ*لأَخَذْنا مِنْهُ بِالْیَمینِ *ثُمَّ لَقَطَعْنا مِنْهُ الْوَتینَ؛  و اگر [او] پاره‏ی گفته‏ها بر ما بسته بود، دست راستش را سخت مى‏گرفتیم. سپس رگ قلبش را پاره مى ‏كردیم». (سوره حاقه، آیه 46)


 از این گونه آیات به خوبی استفاده می شود که خداوند متعال حتی با محبوب ترین بندگانش در صورت انجام خطا، به شدت برخورد می کند. و هر کس مسئولیتش بیشتر باشد، انتظار از او بیشتر است اما از آنجا پیامبر (ص) گرفتار مؤأخذه الهی نشده به خوبی آشکار می شود که ایشان به طور کامل به وظایف و مسؤلیت های خویش عمل کرده است و بلکه بیش از حد انتظار برای هدایت مردم دلسوزی و تلاش می کرده است، تا آنجا که خداوند فرمود: «طه*ما أَنْزَلْنا عَلَیْكَ الْقُرْآنَ لِتَشْقی*إِلاّ تَذْكِرَةً لِمَنْ یَخْشى‏؛ قرآن را بر تو نازل نكردیم تا به رنج افتی. جز اینكه بری هر كه مى ‏ترسد پندی باشد». (سوره طه، آیه 1 و 2)






خدا در همین نزدیکی است
دوشنبه 16/11/1391 - 12:3 - 0 تشکر 587402




4. خطاب های تکلیفی






 برخی از آیات الهی بیانگر خطاب های تکلیفی به پیامبر (ص) می باشد. چنان که در قرآن مجید می خوانیم: «یا أَیُّهَا الْمُزَّمِّلُ*قُمِ اللَّیْلَ إِلاّ قَلیلاً* نِصْفَهُ أَوِ انْقُصْ مِنْهُ قَلیلاً*أَوْ زِدْ عَلَیْهِ وَ رَتِّلِ الْقُرْآنَ تَرْتیلا؛ ی جامه به خویشتن فرو پیچیده. به پا خیز شب را مگر اندكی. نیمی از شب یا اندكی از آن را بكاه یا بر آن [نصف] بیفزی و قرآن را شمرده شمرده بخوان». (مزمل، آیات 1 تا 4)




 از این گونه آیات به خوبی استفاده می شود که رهبران آسمانی نه تنها مانند دیگر بندگان موظف به اطاعت از فرمان های الهی هستند بلکه در انجام مسؤلیت ها و عبادت ها «پیش تر» و «بیش تر» از دیگران نیز اقدام می کنند.




 از آن جمله اهتمام و انس فراوان پیامبر (ص) نسبت به تلاوت قرآن در طول شبانه روز به ویژه در ماه مبارک رمضان بوده است. امید است معرفت و محبت ما نسبت به شخصیت پیامبر(ص) بیش از پیش گردد و به سیره و سنت آن حضرت در تلاوت هر چه بیشتر قرآن بخصوص در ماه مبارک رمضان موفق شویم.






(منبع: پرسمان)










خدا در همین نزدیکی است
يکشنبه 22/11/1391 - 21:42 - 0 تشکر 588842

سیره رفتاری پیامبر اعظم(ص) الگوی مؤمنان و اهل ذکر است.

مهربانی و تکریم کودکان

هنگامی که پیامبر(ص) از سفر باز می گشت، کودکان گرد ایشان را می گرفتند و ایشان به خاطرشان می ایستاد. سپس از آنان می خواست که بالا بیایند. برخی از آنان از جلو و از پشت ایشان، بالا می رفتند و از همراهان خود می خواست که دیگر کودکان را آنان حمل کنند. چه بسا پس از این ماجرا، کودکان افتخار می کردند و به هم می گفتند: پیامبر خدا، مرا در آغوش خود برد. ۱

نظم

امام حسین(ع) می فرماید: از پدرم درباره زندگی داخلی پیامبر صلّی الله علیه و آله و سلّم سوال کردم. [پدرم] فرمود: «ورود ایشان به هر خانه ای، به خاطر اجازه ای که [از همسران و کسان خود] داشت، در اختیار خودش بود.

هر گاه به خانه می رفت، وقت خود را سه قسمت می کرد: یک قسمت برای خداوند تبارک و تعالی، یک قسمت برای خانواده و یک قسمت برای خود. سپس، قسمت خود را بین خود و مردم، تقسیم می کرد و اول، خواص وارد می شدند و پس از آن، سایر مردم و چیزی از وقت خود را از مردم، دریغ نمی نمود و درباره قسمت امت، روش او این گونه بود که اهل فضل را با اجازه دادن به آنها به اندازه فضلشان در دین، بر دیگران ترجیح می داد. بعضی از آنان (مردم)، یک حاجت داشتند، بعضی دو حاجت و بعضی بیشتر».۲

خدا نکنه تا آدم نشدیم دنیا بهمون رو کنه

کربلا کربلا اللهم الرزقنا

السلام علیک یا ابا عبدالله الحسین (ع)

يکشنبه 22/11/1391 - 21:43 - 0 تشکر 588843

نماز

پیامبر صلّی الله علیه و آله و سلّم هرگاه به نماز می ایستاد، از ترس خدای متعال رنگ چهره اش تغییر می کرد و سینه اش، آوایی چون آواز جوشش دیگ داشت.۳

امام علی علیه السّلام نقل می کند: پیامبر خدا، شام و یا کار دیگری را بر نماز مقدم نمی داشت و هنگامی که وقت نماز فرا می رسید، [از شدت اشتیاق به آن، به گونه ای رفتار می کرد که] گویا خانواده و دوست را نمی شناسد.۴

منبع:
۱. محجة البیضاء، ج۳، ص۳۶۶.
۲. بحارالانوار، ج۱۶، ص۱۵۰، ح۴.
۳. فلاح السائل، ص۱۶۱.
۴. تنبیه الخواطر، ج۲، ص۷۸.
۵. خانه خوبان ۴۳، ص۱۷.

خدا نکنه تا آدم نشدیم دنیا بهمون رو کنه

کربلا کربلا اللهم الرزقنا

السلام علیک یا ابا عبدالله الحسین (ع)

سه شنبه 24/11/1391 - 15:5 - 0 تشکر 589331

پیامبر در مورد امتشون خیلی دلواپس و نگران بودند ،حتی بیشتر از خودشان نسبت به خودشان...
خداوند در یکی از آیات قرآن پیامبر را خطاب قرار می دهد و  وی را سرزنش می کند که چرا با خودت اینطور میکنی؟ زود است که جان از کالبدت دربیاید بخاطر حرصی که به هدایت امتت داری..

کسی می تونه آیه اشو بیاره؟

هزار دشمنم ار مي كنند قصد هلاك  گرم تو دوستي از دشمنان ندارم باك

حافظ عليه الرحمه

امضا: نيري

سه شنبه 24/11/1391 - 21:33 - 0 تشکر 589405

بنام خدا
سلام
سوره طاها آیه 1 آیه 2






 بسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ


به نام خداوند رحمتگر مهربان



طه ﴿۱﴾


طه (۱)



ما أَنزَلْنَا عَلَیْكَ الْقُرْآنَ لِتَشْقَى ﴿۲﴾




ما قرآن را بر تو نازل نكردیم تا به رنج افتى (۲)



خدا نکنه تا آدم نشدیم دنیا بهمون رو کنه

کربلا کربلا اللهم الرزقنا

السلام علیک یا ابا عبدالله الحسین (ع)

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.