«هر روز وقتی خسته از سرکار به خانه برمیگشتم، تازه کارهای خانه شروع میشد و بدترین قسمتش پختن شام در عرض یکی، دو ساعت بود که به هیچوجه نمیشد مثل نظافت و ... انجامش را به زمان دیگری- مثلا آخر هفتهها!- موکول کرد. همسرم به فاصله کمی از من، خسته و گرسنه به خانه میرسید و دخترم هم که در نبود من ناهار آنچنانی نخورده بود، قاعدتا انتظار یک شام حسابی را داشت و این قصه هر روزه ما بود! من با وجود تمام خستگیام از کار روزانه، باز هم باید سر پا میایستادم و غذا میپختم. البته همیشه به دنبال راهحلی برای خلاصی از این وضعیت بودم که یک روز با یکی از دوستانم که وضعیتی مشابه مرا داشت، در همین مورد صحبت کردم و او گفت: چرا آخر هفتهها که خانه هستی، چند نوع غذا درست نمیکنی و در فریزر نمی گذاری؟! اینجوری هر روز شامتان حاضر و آماده است و فقط گرم کردن میخواهد! تو هم دیگر مجبور نیستی خسته و کوفته پای گاز بایستی!!!
آنقدر از این پیشنهاد خوشحال شدم که تا ساعتها با خودم فکر میکردم چرا زودتر این مشکل را با دوستم مطرح نکردهام! خلاصه، یکی، دو هفتهای به توصیه دوستم آخر هفتهها را به آشپزی گذراندم و در عوض در طول هفته راحت بودم و دخترم هم برای ناهارهایش که اغلب تنها بود، غذای مناسبی برای خوردن داشت.
تا اینکه یک روز در روزنامه خبری خواندم که حسابی مرا ترساند: بروز بیحالی و تهوع از عواقب مصرف غذای مانده است و علاوه بر این مصرف غذای مانده باعث پیری بدن میشود و بهتر است غذاهای تازه، به صورت روزانه طبخ و مصرف شود!
نگران و گیج بودم؛ یعنی غذاهای فریز شده من هم شامل همین قاعده میشد و باید منتظر علائم مسمومیت و پیری زودرس میشدم؟!
شما هم اگر به هر دلیلی راه مشابهی را برای خلاصی از آشپزی روزانه در پیش گرفتهاید، آیا میدانید عواقب مصرف غذاهای فریز شده و در یخچال مانده چیست؟ برای اطلاع دقیقتر از اتفاقی که برای غذاهای مانده میافتد، سراغ دکتر آراسب دباغمقدم، متخصص علوم غذا و صنایع غذایی و عضو هیات علمی و معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی رفتیم که نتیجه آن را در ادامه میخوانید.