• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن ادب و هنر > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
ادب و هنر (بازدید: 538)
يکشنبه 1/11/1391 - 22:21 -0 تشکر 584978
همایون خرم به دیار باقی شتافت

 

خبرگزاری فارس: «همایون خرم» استاد موسیقی ایرانی درگذشت

 

«همایون خرم» آهنگساز و خالق نغمه‌های «تو ای پری کجایی» و «امشب در سر شوری دارم» شب گذشته به دلیل بیماری ریوی درگذشت.

این نوازنده پیشکسوت ویلن یکی از اعضای شورای عالی خانه موسیقی ایران بود که در سن 82 سالگی در بیمارستان «دی» دار فانی را وداع گفت.

از آنجا که مادرش از شیفتگان موسیقی اصیل ایرانی بود و از بین مقام‌های موسیقی ایرانی، به دستگاه همایون علاقه‌ای وافر داشت، نام «همایون» را برای فرزند خود انتخاب کرد.

وی در سن نوجوانی به مکتب استاد صبا راه یافت و چند سال بعد به عنوان نوازندهٔ 14 ساله، در رادیو به تنهایی به اجرا پرداخت. بعدها در بسیاری از برنامه‌های موسیقی رادیو، خصوصاً در برنامه گلها، به عنوان آهنگ‌ساز، سولیست ویولن و رهبر ارکستر آثاری ارزشمند ارائه داد.

وی همچنین تحصیلات دانشگاهی خود را در رشته مهندسی برق ادامه داد. استاد همایون خرم دارای درجه 1 هنری (معادل مدرک دکترا) از شورای ارزشیابی هنرمندان کشور بود.

عضویت در شورای عالی موسیقی رادیو، رهبری ارکستر سازهای ملی، استاد دانشکده موسیقی ملی، آهنگ‌ساز در برنامه‌های موسیقی ایرانی و برنامه گلها، رهبری ارکستر از مهمترین فعالیت‌های هنری وی بوده است.

آهنگسازی آلبوم «تنها ماندم» با صدای «محمد اصفهانی» و آهنگسازی آلبوم «رسوای زمانه» با صدای «علی رضا قربانی» از آثار ماندگار همایون خرم است.

يکشنبه 1/11/1391 - 22:23 - 0 تشکر 584979


محمود احمدی نژاد در پیامی درگذشت همایون خرم هنرمند پیشكسوت عرصه موسیقی را تسلیت گفت و برای خانواده محترم ایشان سلامتی و شكیبایی مسئلت كرد.



متن این پیام به شرح زیر است:



بسم الله الرحمن الرحیم



«انا لله و انا الیه راجعون»



در گذشت استاد گرانقدر مرحوم همایون خرم، هنرمند پیشكسوت عرصه موسیقی موجب تاثر خاطر گردید.



گرچه نوای عاشقانه او سرانجام ره به سر منزل حقیقی خود برد ولی نوای دل انگیزش برای همیشه در حافظه تاریخی كشورمان ماندگار و پرشكوه مانده و طنین موسیقی اش به مثابه گنجینه فرهنگ و هنر ایران اسلامی سرمشق هنرمندان عزیزمان خواهد شد.



این بزرگمرد عرصه هنر نزدیك به 70 سال از عمر پربار خود را با موسیقی سپری كرد تا هنر ایرانیان همچنان مرزهای فرهنگی جهان را درنوردیده و نام ایران در جهان سرافراز و بالنده باشد.



اینجانب از درگاه خداوند منان برای آن موسیقیدان فقید طلب غفران و رحمت و برای شاگردان، علاقمندان و بوی‍ژه خانواده محترم ایشان سلامتی و شكیبایی مسئلت دارم. روحش شاد و یادش گرامی.



محمود احمدی نژاد


رییس جمهور اسلامی ایران

يکشنبه 1/11/1391 - 22:24 - 0 تشکر 584980





شجریان آواز خواند / بغض قربانی شکست / پیکر همایون خرم تشییع شد


پیکر همایون خرم آهنگساز و نوازنده ویلن با آواز محمدرضا شجریان به سمت آرامگاه ابدی‌اش بدرقه شد.




  محوطه باز تالار وحدت در اولین روز بهمن میزبان چهره‌های برجسته موسیقی ایران و علاقه‌مندان همایون خرم بود تا مراسم تشییع این نوازنده و آهنگساز ایرانی برگزار شود.


مراسمی که در آن محمدرضا شجریان آواز خواند، علیرضا قربانی گریست و فرهاد فخرالدینی از 50 سال دوستی و مراوده با همایون خرم سخن گفت.


زنده یاد همایون خرم که خالق برخی از ماندگار ترین تصنیف‌های موسیقی ایران بود، شامگاه پنجشنبه 28 دی به دلیل ابتلا به سرطان دار فانی را وداع گفت.



يکشنبه 1/11/1391 - 22:24 - 0 تشکر 584981


مهربانی های یک استاد موسیقی
صحبت‌های هنرمندان و استادان موسیقی ایران در این مراسم یک ترجیع بند داشت؛ سخن گفتن از مهربانی و صمیمت مردی که موسیقی اش همنشین شاد‌ی و اندوه چند نسل از مردم ایران بود و هست.



از فرهاد فخر الدینی و محمدرضا شجریان گرفته تا محمد اصفهانی و داوود گنجه ای ، هر کس که پشت میکروفن رفت تا سخنی از زنده یاد همایون خرم بگوید، اشاره ای هم به صمیمت و مهربانی او کرد.


حرف‌های گنجه‌ای آغازگر مراسم بود، این نوازنده کمانچه از نقش همایون خرم در موسیقی ایران و آثاری که او خلق کرده بود، سخن گفت.


پس از گنجه‌ای نوبت به فرهاد فخرالدینی رسید، آهنگساز و رهبر ارکستری که به گفته خودش، از 50 سال پیش رفاقتش با همایون خرم آغاز شده بود. او از هنر خالق «تو ای پری کجایی» گفت و از کاری که این چهره برجسته در حوزه موسیقی ایران و خلق آثار ماندگار انجام داده بود.


فخرالدینی در این مراسم از تاریخ موسیقی ایران هم سخن گفت به تلاش هنرمندان از زمان ساسانیان تا امروز و فراز و فرودهای این هنر اشاره کرد.


او گفت:« علینقی وزیری مدرسه موسیقی را  راه انداخت استادانی مثل خالقی، صبا و معروفی در آنجا تربیت شدند. استاد صبا  هم هنرمندانی مانند تجویدی و خرم را تربیت کرد. هنرمندانی که از او  بسیار یاد گرفتند. صدای سازشان شنیدنی بود و قطعاتشان بر دل می‌نشست.»


علیرضا قربانی که با دعوت سیدعباس سجادی مجری مراسم پشت میکروفن رفت، او گفت که امروز دردانه‌ای را از دست داده‌ایم که بعید است، مادر هنرمندی مانند او را به دنیا بیاورد. به جای سخن گفتن از استاد ترجیح داد تا یکی از  تصنیف‌های قدیمی او را برای حاضران بخواند. «رسوای زمانه» تصنیفی بود که قربانی برای خواندن در این مراسم انتخاب کرده بود، اما بغض به او اجازه خواندن کامل این تصنیف را نداد و حاضران به همخوانی این اثر خرم پرداختند. محمد موسوی نوازنده ساز نی که به گفته خودش افتخار همکاری با زنده یاد خرم را در برنامه «گل‌ها» داشت در این مراسم به نی‌نوازی پرداخت و قربانی را هم در بخشی از اجرای ناتمامش همراهی کرد.
نوبت که به محمد اصفهانی رسید، او هم ابتدا یکی از تصنیف‌های زنده یاد همایون خرم را خواند . پس از آن، از او به عنوان سالکی در مسیر موسیقی ایران نام برد و این شعر را خواند:« بس که هست از همه سو راه به تو/ به تو برگردد اگر راهرویی برگردد.»


 رضا خرم فرزند استاد هم دقایقی در این مراسم حرف زد تا از طرف خانواده این آهنگساز از هنرمندان و علاقه‌مندان استاد تشکر کند. او صحبت‌هایش را با این شعر شهریار آغاز کرد :« کاهش جان تو من دارم و من می‌دانم / که تو از دوری خورشید چه‌ها می‌بینی»
رضا خرم  از قدرشناسی‌ها و حق شناسی‌های اهالی موسیقی و هنرمندان ایران پس از درگذشت زنده یاد همایون خرم، تقدیر کرد و گفت: «اگر اجازه بدهید از آقای علی مرادخانی رئیس موزه موسیقی ایران نام ببرم که همت و مدیریت ایشان باعث شد تا چنین مراسمی برای تشییع پیکر پدرم برگزار شود.»


مرادخانی که 14 سال ریاست مرکز موسیقی وزارت ارشاد را به عهده داشت، سخنران بعدی این مراسم بود. او از مهربانی و صمیمت همایون خرم سخن گفت و  از او به عنوان یکی از پشتیبانانش در زمان مدیریت بر حوزه موسیقی نام برد.
رئیس موزه موسیقی، گفت: «در یکی از دیدارهایی که با استاد خرم داشتم، به ایشان گفتم که شکستن سدهایی که ناشی از برخی از تنگ‌نظری‌ها در فضای موسیقی ماست، یک پهلوان یا رستم می‌خواهد. اگر شما صلاح بدانید وارد این حوزه شوید. استاد خرم هم مثل همیشه همان تکیه کلام همیشگی اش را به کار برد و گفت:« صفای شما » من یادم نمی‌رود وقتی که استاد در همین تالار وحدت به اجرای برنامه پرداختند، بسیاری از سدها فروریخت.»



ت


يکشنبه 1/11/1391 - 22:25 - 0 تشکر 584982

شکر شجریان از مردم



آخرین سخنران این مراسم محمدرضا شجریان بود. استاد آواز ایران از حاضران در این مراسم تشکر کرد که قدر هنرمندان خود را می‌دانند و با مهر نهال وجود آن‌ها را آبیاری می‌کنند.
او سابقه 45 ساله رفاقتش با همایون خرم را یادآور شد و گفت که ما با هم دوست بودیم و شب‌های بسیاری را در رادیو با هم بودیم و یادم نمی‌رود که ایشان با چه وسواسی به تهیه برنامه برای رادیو می‌پرداختند.
شجریان به چهره پر مهر خرم اشاره کرد و ادامه داد:« هر وقت این نازنین را می‌دیدم ، شاداب می‌شدم، هنوز هم باور نمی‌کنم که جسم استاد از بین ما رفته است.»
او گفت: «یکی از عزیزان امروز وقتی مرا دید، گفت که بقای عمر شما، چه بقای عمری ، این عمر به چه دردی می‌خورد، وقی آدم یک به یک دوستان عزیزش را از دست می‌دهد، آن هم کسانی که وقتی از بین ما می‌روند کسی نمی‌تواند جای خالی‌شان را پر کند.»
استاد آواز ایران ادامه داد: «فرهاد فخرالدینی را که امروز دیدم، با تاثر گفت:«این عزیز هم از بین ما رفت.» بله، متاسفیم که این استادان یکی پس از دیگری ما را ترک می کنند. واقعا زندگی بدون این عزیزان لطفی ندارد.»
شجریان درپایان صحبت‌هایش این رباعی خیام را که پیش از او فرهاد فخرالدینی خوانده بود، به صورت آواز برای حاضران اجرا کرد:« جامی است که عقل آفرین می‌زندش / صد بوسه ز مهر بر جبین می‌زندش / این کوزه‌گر دهر چنین جام لطیف / می‌سازد و باز بر زمین می‌زندش»
هنرمندان بوشهری که در این مراسم حاضر بودند، پیکر همشهری خود، استاد خرم را با نوای سنج و دمام بدرقه کردند.

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.