• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن ادب و هنر > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
ادب و هنر (بازدید: 313)
شنبه 30/10/1391 - 15:43 -0 تشکر 584805
«همایون خرم» و «بیگلری‌پور»

«همایون خرم» و «بیگلری‌پور»

درگذشت دو نفر از بزرگان آهنگسازی كشور در پایان هفته گذشته اهالی فرهنگ و هنر را سوگوار و سیاهپوش كرد؛ خاموشی محمد بیگلری‌پور، خالق نخستین سرود جمهوری اسلامی ایران و همایون خرم، خالق آثار ماندگار موسیقی ایران جامعه هنری كشور را در غم و اندوه نشاند.

به گزارش جام‌جم، محمد بیگلری‌پور، رهبر اركستر سمفونی صداوسیما ایران شامگاه چهارشنبه بیست‌ و هفتم دی در بیمارستان ایرانمهر تهران با گذراندن دوره طولانی بیماری و به‌دلیل سرطان ریه درگذشت.

او خالق صدها قطعه موسیقی و سمفونی همچون سمفونی‌های انقلاب، حضرت محمد(ص)،‌ انرژی هسته‌ای، در ازل و كوه بود كه مدت‌ها با بیماری سرطان دست و پنجه نرم كرد و سرانجام در شصت و هفت سالگی سمفونی مرگ را نواخت.

پیام‌های رئیس‌جمهور، رئیس مجلس و وزیر ارشاد

در پی درگذشت بیگلری‌پور، محمود احمدی‌نژاد رئیس‌جمهور در پیامی نوشت: خبر درگذشت استاد بزرگ و گرانقدر موسیقی كشور مرحوم محمد بیگلری‌پور، هنرمند پیشكسوت عرصه موسیقی و رهبر اركستر سمفونیك صداوسیمای جمهوری اسلامی موجب تاثر و تالم خاطر گردید.

در ادامه پیام رئیس‌جمهور آمده است: بی‌شك طنین دلنشین سرود «پاینده بادا ایران» به عنوان اولین سرود ملی جمهوری اسلامی ایران پس از انقلاب اسلامی و دیگر آثار ارزشمند حماسی و انقلابی وی تا همیشه در یاد و خاطره مردم باقی خواهد ماند.

علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی نیز در پیامی ضمن تسلیت درگذشت بیگلری‌پور، آورده است: استاد بیگلری‌پور آواها و نواهای ماندگاری از جمله اولین سرود جمهوری اسلامی ایران و چندین سرود انقلابی دیگر را برجای گذاشتند كه در گنجینه فرهنگ و هنر كشور به یاد خواهد ماند.

سیدمحمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز با انتشار پیام تسلیتی گفت: پازل هنر یكی از قطعات بزرگ خود را از دست داد و جای خالی این قطعه قطعا بسادگی پرنخواهد شد.

همچنین مركز موسیقی ‌و سرود سازمان صداوسیما به‌مناسبت درگذشت محمد بیگلری‌پور پیام تسلیتی منتشر كرد كه در بخشی از آن آمده است: اگر دیگر دست‌های آفرینشگر او نغمه‌های دلنواز را مترنم نخواهد كرد، اما صدای آثار ارزشمندش كه معطر به رایحه عشق و ایمان است تا جهان باقی است، نوازشگر جان عاشقان خواهد بود.

شاهین فرهت، رئیس دانشكده موسیقی دانشگاه تهران هم در پی درگذشت بیگلری‌پور گفت: او سبب پیشرفت اركستر صداوسیما بود و تلاش و زحمات زیادی را برای این اركستر متحمل شد.

نادر مرتضی‌پور، رهبر اركستر سمفونیك تهران نیز با ابراز تاسف از درگذشت محمد بیگلری‌پور گفت: بیگلری‌پور یك موزیسین كامل و كارشناس ممتاز در عرصه موسیقی بود و نقش موثری را در عرصه موسیقی در رسانه‌هایی چون صداوسیما داشت.

وصیت‌نامه مرحوم بیگلری‌پور

بیگلری‌پور در وصیت‌نامه خود خطاب به همسرش نوشته است: تمام نت‌هایی كه من به صورت دفترچه درآوردم و آثاری كه خلق كردم از آهنگسازی سرود جمهوری اسلامی گرفته تا سمفونی پیامبر(ص) همه اینها را خواهش می‌كنم اگر در موزه موسیقی هم نگذاشتید، خودت اتاقی در خانه به صورت موزه درست كن. ویلون من را در آن بگذار و تقدیرنامه‌هایم كه هر كدام برای من یك دنیا خاطره است، هیچ‌وقت در صندوق نگذار.

پیكر مرحوم بیگلری‌پور رهبر اركستر سمفونیك صداوسیما امروز ساعت 10 صبح از مقابل مسجد بلال سازمان صداوسیما به سمت بهشت زهرا تشییع می‌شود و بنا بر وصیتش در قطعه 16 كنار مزار مادرش آرام خواهد گرفت.

همچنین مراسم سومین روز درگذشت زنده‌یاد بیگلری‌پور دوشنبه دوم بهمن از ساعت 14 تا 16 در مسجد بلال صداوسیما برگزار خواهد شد.

خاموشی همایون خرم

اما هنوز اهالی موسیقی در شوك خبر درگذشت بیگلری‌پور بودند كه به فاصله كمتر از 24 ساعت خبر دیگری كامشان را تلخ‌تر كرد، «همایون خرم درگذشت.»

همایون خرم آهنگساز برجسته و آخرین بازمانده مكتب ابوالحسن خان صبا كه چند سالی از بیماری سرطان روده رنج می‌برد، شامگاه پنجشنبه بیست و هشتم دی در بیمارستان دی درگذشت. همایون خرم كه سال 1309 در بوشهر به دنیا آمد از دوران نوجوانی به تشویق و حمایت مادرش به مكتب ابوالحسن خان صبا رفت و پس از چند سال درست زمانی كه 14 سال بیشتر نداشت به عنوان جوان‌ترین نوازنده موسیقی ایران شناخته شد.

وی تحصیلات دانشگاهی را در رشته مهندسی برق آغاز كرد، اما هیچ‌گاه موسیقی را رها نكرد و در بسیاری از برنامه‌های رادیویی كه معروف‌ترین آنها گل‌ها بود به عنوان سولیست ویلون اجرا داشت. شادروان خرم آثار ارزشمندی چون تو ای پری كجایی، امشب در سر شوری دارم، تنها ماندم، رسوای زمانه و بسیاری آثار فاخر دیگر را آهنگسازی كرده است. او از اعضای شورای عالی خانه موسیقی ایران بود و از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مدرك درجه یك هنری (معادل دكتری) دریافت كرده بود.

علیرضا قربانی خواننده در پی درگذشت این آهنگساز فقید با ارزیابی وجوه مختلف شخصیت حرفه‌ای زنده‌یاد خرم به ایسنا گفت: شخصیت ایشان از چند جهت قابل بررسی است؛ چه‌بسا كه در سن و كسوت خودم كمتر استاد هنرمندی را در این جایگاه هنری و موسیقایی دیده‌ام كه چنین جایگاه مردمی نیز داشته باشد، زنده‌یاد خرم یكی از عمومی‌ترین پایگاه‌های مردمی را بین عموم و خواص داشت.

مصطفی كمال‌پورتراب تئوریسین موسیقی و عضو شورای موسیقی سازمان صداوسیما هم پس از درگذشت همایون خرم در گفت‌وگویی با ایسنا بیان كرد: همایون خرم مردی بزرگ و به معنای واقعی انسان بود. اگر هنرمند یك انسان واقعی باشد آثار والایی را تولید می‌كند و اگر امثال خرم‌ها بودند این آثار نازل كه این روزها می‌بینید، هیچ‌گاه تولید نمی‌شد.

پیكر زنده‌یاد همایون خرم قرار است فردا از مقابل تالار وحدت به سمت قطعه هنرمندان بهشت زهرا(س) تشییع شود.

پیام تسلیت سازمان صداوسیما برای درگذشت محمد بیگلری‌پور و همایون خرم

روابط عمومی سازمان صداوسیما در پیامی درگذشت محمد بیگلری‌پور را تسلیت گفت.

دراین پیام آمده است: «دكتر محمد بیگلری‌پور خالق آثار جاودان و به‌یادماندنی در عرصه موسیقی است. آثار وی از آن‌رو كه از دل برمی‌خاست بر دل می‌نشست و مخاطب این هنرمند پرتلاش مردمی، آحاد مختلف مردمی بودند كه در عرصه‌های مختلف اجتماع بویژه پس از پیروزی انقلاب اسلامی حضور موثر و بی‌بدیلی داشتند.

سرود جمهوری اسلامی ایران یكی از خاطره‌انگیزترین آثار استاد بیگلری‌پور بود كه بی‌شك نشأت‌ گرفته از تعهد این استاد به مردم و انقلاب برخاسته از میان آنها بود و ساخت بیش از 1240 اثر دیگر كه هركدام حاوی پیام معنویت، دوستی، محبت، ایثار و فداكاری است، نشانی از كسب نمره قبولی مرحوم بیگلری‌پور از مردم است. روحش شاد.»

در پی درگذشت همایون خرم‌، استاد پیشكسوت موسیقی كشور‌، مركز موسیقی و سرود سازمان صداوسیما با پاسداشت مقام این هنرمند‌، درگذشت وی را به خانواده استاد خرم و جامعه هنری كشور بویژه فعالان عرصه موسیقی تسلیت گفت و غفران و آمرزش الهی را برای آن مرحوم از خداوند متعال خواستار شد.

در پیام تسلیت مركز موسیقی سرود صداوسیما آمده است: استاد همایون خرم شامگاه گذشته در هشتاد و دو سالگی پس از تحمل یك بیماری طولانی مدت‌، چشم از جهان فرو بست. هر چند كهولت سن و بیماری‌های متعدد فرصت ساخت آثار جدید را از این استاد گرانقدر گرفت، اما بسیاری از فعالان امروز موسیقی كشور به صورت مستقیم یا غیرمستقیم از وجود وی بهره بردند. منبع :جام جم

 

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.