• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
دانش و فن آوری (بازدید: 533)
شنبه 23/10/1391 - 11:29 -0 تشکر 583763
میکروب در فضا٬ بودن یا نبودن؟

منبع:http://www.spacescience.ir/ShowPost.aspx?Post=0000212

میکروب در فضا٬ بودن یا نبودن؟

تاریخ فضانوردی مملو از نکات علمی بی‌نظیر و تجربیات فراوانی است که توجه به آنها تازه واردان به این عرصه را از صرف هزینه‌های هنگفت و زمان طولانی و تحمل شکست‌های فراوان بی‌نیاز می‌سازد. داستانی که در ادامه خواهید خواند تجربه دو کیهان‌نورد شوروی درباره مبارزه آنها با میکروبها در فضا است. در این داستان فضایی خواهیم دید که آیا زندگی در ...

شنبه 23/10/1391 - 11:30 - 0 تشکر 583764

سال‌ها دوستی و رفت و آمد با کیهان‌نوردان اتحاد جماهیر شوروی سابق برای من به عنوان یک روزنامه‌نگار ایرانی، شرایطی را فراهم کرد تا لحظاتی از زندگی این قهرمانان سیاره زمین را ثبت کنم که کمتر کسی از وجود آنها اطلاع دارد. حال که گردش ایام، روزهایی آرام برایم به ارمغان آورده‌ است، تصمیم گرفته‌ام لذت خواندن داستان‌های هیجان‌انگیز فضانوردان از زندگی و کار در فضا را با شما خواننده محترم شریک باشم.داستان اولم درباره تجربه منحصر به فرد ولادیمیر ژانیبکف است که چگونه پاک شدنش از هر نوع آلودگی باعث بیمار شدنش در فضا شده است.



خاطرات یک فضانوردخاطرات یک فضانورد



سال ۱۳۵۷ سوار بر سایوز ـ ۲۷ و به همراه الگ مکارف به ایستگاه فضایی سالیوت ـ ۶ سفر کردم. آزمایش بسیار پیچیده‌ای در این سفر روی ما انجام شد.گئورگی گرچکو و یوری راماننکو مدتی قبل از ما به ایستگاه فضایی رفته بودند و برنامه این بود که رکورد اقامت در فضا را بشکنند. ولادیمیر ژانیبکف٬ کیهان‌نورد سمت چپ و الگ مکارف٬ کیهان‌نورد سمت راست نقش بسته بر یک تمبر پستی که به مناسبت پرواز سایوز۲۷ منتشر شده استما که مهمانان موقت آنها بودیم، نباید هیچ میکروبی را با خودمان به ایستگاه می‌بردیم تا آنها احیانا توسط ما بیمار نشوند. به این دلیل به مدت ۱۰ روز قبل از پرواز فضایی، آنتی‌بیوتیك‌های قوی به ما تزریق کردند تا ما به طور کامل عاری از میکروب‌های مضر شویم. مقدار این آنتی‌بیوتیك‌ها روز به روز بیشتر و بیشتر می‌شد.

این تزریق به عضله کتف انجام می‌گرفت و تا لحظه پوشیدن لباس فضایی ادامه داشت. دو و نیم واحد در هر بار! تصور کنید که چه وضعیتی داشتیم. عضلات کتف و دستمان بشدت درد می‌کرد به‌طوری که حتی نمی‌توانستیم دستمان را حرکت دهیم. در داخل ناو و قبل از آن که به پشت قرار بگیریم، حال هیچ کدام از ما خوب نبود و درد شدید داشتیم. همزمان به ما داروهای خوراکی ضدباکتری و ضدمیکروب هم می‌دادند که در دو تا سه نوبت در هر روز باید می‌خوردیم. من تحمل خوردن را داشتم، اما برای مکارف دیگر قابل تحمل نبود. به هر حال من و او در زمان پرتاب مثل لوازم جراحی «استرلیزه» شده بودیم و اصلاً میکروب یا باکتری مضری در بدنمان یافت نمی‌شد.

ما دو نفر توانستیم بخوبی کارمان را پیش ببریم و ناومان را به ایستگاه فضایی متصل کردیم. طبق برنامه با فضانوردان ساکن، پژوهش‌های مشترک را انجام دادیم و بالاخره به زمین بازگشتیم.‌ اما پس از بازگشت تازه مشخص شد که بدن «تمیز و عاری از میکروب» ما، مهمانپذیر میکروب‌هایی شده که در ایستگاه فضایی وجود داشته است. سال‌های زیادی هم من و هم مکارف مشکل داشتیم. ‌مشکلات حساسیت، ناراحتی‌های پوستی و... که خیلی ما را اذیت کرد، اما به هر حال این آزمایش نشان داد نباید به تصور عاری بودن ایستگاه‌های فضایی از میکروب، فضانوردان را کاملاً «استریل» کرد. تنها «سالم بودن» برای سفر به ایستگاه فضایی کافی است.

شنبه 23/10/1391 - 11:30 - 0 تشکر 583765









ولادیمیر ژانیبکف٬ کیهان‌نورد شوروی سابق قبل از ماموریت سایوز-27







ولادیمیر ژانیبکف بیست و چهارم اردیبهشت ۱۳۲۱ در شهر اسکندر از استان تاشکند ازبکستان به دنیا آمد. پس از اتمام دوره دبیرستان، به یکی از آموزشگاه‌های نیروی هوایی شوروی رفت و پس از آن در نیروی هوایی ارتش سرخ شوروی سابق مشغول به کار شد.



 سال ۱۳۴۹ به جرگه فضانوردان پیوست و سال‌ها به عنوان فضانورد ذخیره در طرح سایوز ـ آپولو مشغول به تمرین بود.او سال ۱۳۵۷ به همراه مکارف و سوار بر سایوز۲۷ به سالیوت۶ سفر کرد و یک هفته در فضا اقامت داشت.



او دو بار دیگر به فضا سفر کرد تا این که سرانجام و در ماموریت سایوزتی۱۲ که وی فرماندهی آن را نیز به عهده داشت، به همراه استلانا ساویتسکایا راهپیمایی فضایی کرد. آخرین ماموریت فضایی ژانیبکف فرماندهی سایوزتی۱۳ بود که طی آن، او و فضانورد همکارش، ساوینیخ توانستند ایستگاه فضایی سالیوت۷ را که سیستم برق آن از کار افتاده بود، تعمیر و دوباره راه‌اندازی کنند.



ولادیمیر ژانیبکف چهارم تیر ماه ۱۳۶۵ از فضانوردی کناره‌گیری کرد.  او  به نقاشی علاقه فراوانی دارد. تابلو های زیبایش درباره فضا و فضانوردی مسحورکننده است.






. سیروس برزو، روزنامه‌نگار علمی و پژوهشگر تاریخ فضانوردی .

يکشنبه 24/10/1391 - 11:44 - 0 تشکر 583946

خیلی جالب بود موضوع تحقیقشون و اینکه چه کارهایی کردن
10روز انتی بیوتیک قوی بهشون تزریق کردن تا پاک پاک برن تو فضا تا ازمایششون رو انجام بدن

 

 

دوران خوش آن بود که با دوست به سر شد ***باقی همه بی حاصلی و بی خبری بود  

 

 

 

 

 

 

يکشنبه 24/10/1391 - 12:36 - 0 تشکر 583947

نفس صبحدم گفته است :
[quote=نفس صبحدم;705102;583946]خیلی جالب بود موضوع تحقیقشون و اینکه چه کارهایی کردن
10روز انتی بیوتیک قوی بهشون تزریق کردن تا پاک پاک برن تو فضا تا ازمایششون رو انجام بدن


از توجه تون ممنونم

يکشنبه 24/10/1391 - 23:53 - 0 تشکر 584046

behroozraha گفته است :


از توجه تون ممنونم
نفس صبحدم گفته است :
[quote=behroozraha;558041;583947][quote=نفس صبحدم;705102;583946]خیلی جالب بود موضوع تحقیقشون و اینکه چه کارهایی کردن
10روز انتی بیوتیک قوی بهشون تزریق کردن تا پاک پاک برن تو فضا تا ازمایششون رو انجام بدن

خیلی مطلبای جالبی بود...
من اون موقع فقط تونستم دوتاش رو بخونم.کلاس داشتم کرج.الان میرم میخونم دوتای دیگه رو
ممنونم بابت مطلبای خوبتون

 

 

دوران خوش آن بود که با دوست به سر شد ***باقی همه بی حاصلی و بی خبری بود  

 

 

 

 

 

 

دوشنبه 25/10/1391 - 18:11 - 0 تشکر 584159

انجام وظیفه کردم
درود بر شما

چهارشنبه 27/10/1391 - 0:30 - 0 تشکر 584347

من هم به نوبه خودم تشکر میکنم.

این مطلب یه نکته رو ب خوبی نشون داد اونم اینکه دستیابی به دانش به این راحتی هم نیست.

سختی میخواد و تلاش و البته صبر

 

« معجزه خبر نمی کند، با احتیاط ناامید شوید ! »

 

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.