• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن حوزه علميه > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
حوزه علميه (بازدید: 1187)
شنبه 16/10/1391 - 14:51 -0 تشکر 582878
خدایش رحمت کند!


باسمه تعالی
انالله وانا الیه راجعون
انجمن حوزه علمیه فقدان آیت الله حاج اقا مجتبی تهرانی (ره)
را به پیشگاه حضرت بقیة الله الاعظم روحی و ارواح العالمین له الفدا
رهبر معظم انقلاب
مراجع عظام تقلید
حوزه های علمیه
و پیشگاه شما کاربران عزیز تسلیت و تعزیت می گوید

   

مدیر انجمن حوزه علمیه 

تماس بامن:

forum:www.mahdiyavar.mihanbb.com

e-mail:ya_lasaratelhosain@yahoo.com


 

شنبه 16/10/1391 - 15:34 - 0 تشکر 582892

سلام
منم رحلت این بزرگوار رو که خوب نمی شناسیمش رو تسلیت میگم.

تنت به ناز طبيبان نيازمند مباد

it is god who cures 

مدير انجمن بهداشت و سلامت

يکشنبه 17/10/1391 - 6:45 - 0 تشکر 582947

مروری کوتاه بر زندگینامه آیت الله آقامجتبی تهرانی
حضرت استاد در سال 1316 ه.ش در خانواده ای از اهل علم، معرفت و شهادت در تهران به دنیا آمد. پدر ایشان مرحوم آیت‏الله میرزا عبدالعلی تهرانی، از شاگردان مرحوم حاج شیخ عبدالکریم حائری یزدی، فقیهی مجاهد و عارفی سترگ بود که در زمان تاریک حکومت پهلوی اوّل، با همراهی و رفاقت مرحوم آیت الله شاه آبادی بزرگ، به اقامة جماعت در مسجد جامع بازار تهران مشغول بود و در امر تربیت نفوس مستعدّ و راهنمایی سالکان الی‏الله‏تعالی اهتمام ویژه داشت.



حضرت آیت‏الله حاج آقا مجتبی تهرانی، طبق رسم تمامی خاندان های علم و معرفت، تحصیل در علوم دینی و اشتغال به علوم حوزوی را از دوران کودکی آغاز نمود و در امر تحصیل علوم، جدّیت فوق العاده ای داشت.


ایشان با هدایت و ارشاد والد بزرگوار خود، برای مدّت چهار سال به مشهد مقدّس مهاجرت کرد و در سایi الطاف حضرت علی بن موسی الرّضا، مشغول به گذراندن سطح گردید و از محضر اساتید برجسته ای چون ادیب نیشابوری بهره برد سپس به قم مهاجرت کرد تا در حوزة نوپای آن دیار که به تازگی تمامی اهل علمِ جهان تشیّع را به سوی خود جذب می کرد، حضور یابد و سطوح عالی دروس حوزوی را نیز به اتمام برساند.


حضرت استاد با جدّیت و پشتکار بسیار، دروس سطح را به‏سرعت تمام کرد و در سنین نوجوانی به محضر علمی بزرگانی چون امام خمینی، مرحوم آیت الله العظمی بروجردی، آیت الله العظمی گلپایگانی و مرحوم علّامه طباطبایی راه یافت.


در جدّیت و پشتکار معظّم له همین نکته کافی است که به فرموده خودشان، در زمانی که مشغول به دروس سطح بودند، دو مرتبه تمام وسائل الشیعه را مطالعه کردند تا برای شرکت در درس خارج آماده شوند.


ایشان با نبوغ و پشتکاری که از خود نشان دادند، در جوانی به درجة رفیع اجتهاد رسیده و به زودی توانستند از نزدیکان و خصّیصین حضرت امام قرار گیرند.


مقبولیّت علمی ایشان نزد استاد خویش، به اندازه ای بود که حضرت امام به طلبة خوش فکر و جوان خود اجازه داد تا تقریرات و نوشته جات درس بیعشان را جمع آوری کرده و به صورت یک اثر مستقل منتشر كند.


ایشان در همین ایّام، کتاب مکاسب محرّمه حضرت امام، همچنین دو جلد رسائل اصولی ایشان را تنظیم و منتشر کردند.


با آنکه هنوز مدّت زیادی از استفاضة این طلبة فاضل و جوان از محضر زعیم عالم تشیّع، حضرت آیت الله العظمی بروجردی نگذشته بود، این مرجع کم نظیر رحلت کرد و بار هدایت امّت را به دوش خلف صالح خویش چون حضرت امام خمینی نهاد.


حال که امر خطیر مرجعیّت متوجّه حضرت امام شده بود، ایشان شاگرد فاضل خود، یعنی حاج آقا مجتبی تهرانی را مأمور به جمع آوری فتاوا و تنظیم اوّلین نسخه از رساله عملیه و مناسک حجّ خویش گردانید که در همان ایّام به چاپ رسید و در دست رس مقّلدان قرار گرفت.


حضرت استاد برای انجام این امر مهم، ضمن بهره‏گیری از دست نوشته های متعدّد استاد خویش، با ایشان هم بحث شد و رساله ای دقیق و علمی آماده کرد که بعدها جزو دقیق ترین رساله های منسوب به امام خمینی مطرح گردید.


همه این امور در زمانی اتّفاق افتاد که هنوز کمتر از بیست و پنج سال از عمر شریف حضرت استاد می گذشت.



ایشان علاوه بر یادگیری فقه و اصول در محضر استاد بی بدیل خود، چندین سال نیز از مشرب اخلاقی و عرفانی آن عارف کامل و عالم ربّانی سیراب گردید و با دیدگاه‏های اجتماعی و سیاسی امام امّت به خوبی آشنا شد.


این استضائه از خورشید حیات بخش امام و دیگر اولیای الهی ادامه داشت تا آنکه جرقّه های بیداری اسلامیِ ملّت ایران زده شد و امام خمینی از کشور تبعید گردید.


بعد از این واقعة دردناک، حضرت آیت الله تهرانی نیز سه سال بعد، به نجف رفت تا هم سیر معنوی خود را در سایة فیوضات امیر المؤمنین و دیگر ائمه هدی تکمیل نماید و هم از تربیت استاد خویش بی بهره نماند امّا این معیّت زیاد طول نکشید و حضرت امام به ایشان امر کردند که به ایران برگشته و در تهران حضور داشته باشند لذا ایشان در سال 1349 به زادگاه خود بازگشت و به کارهای مهم و برزمین مانده مشغول گردید.


حضرت استاد از زمان بازگشت به تهران، تا پیروزی انقلاب شکوهمند امامت و ولایت در ایران، ضمن اقامه جماعت در مسجد جامع بازار، تدریس سطوح عالی خود را در مدارس علمیه تهران آغاز کردند و تربیت و هدایت جوانان انقلابی را به دست گرفتند.


از جلسات بسیار محرمانه با برخی انقلابیون فعّال گرفته تا جلسات عمومی اخلاق که در برخی مقاطع زمانی به دلیل ممانعت حکومت جور، تعطیل می شد، همچنین حضور در بازار تهران و هدایت و رهبری مردم کوچه و بازار، از اهمّ فعّالیت های معظّم له پیش از انقلاب بود.


حضور عادّی حضرت استاد در تهران و فعالیّت های مخفی ایشان در راهنمایی و رهبری مجاهدان انقلابی، آن قدر مفید و مؤثّر بود هنوز هم برکات آن در میان اهالی تهران، باقی و جاری است که بعد از مدّت‏ها سرّ تأکیدهای حضرت امام مبنی بر مراجعت ایشان به تهران را روشن ساخت.


عنایت ویژة حضرت امام به تهران موجب گردید که حضرت استاد، تا امروز در عاصمه جهان تشیّع بماند و نعمتی بی بدیل برای اهل این دیار باشد.


بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و با آغاز ولایت و زعامت حضرت روح‏الله، همچنین با توجّه به سوابق درخشان و مراودات حضرت استاد با امام امّت، انتظار می رفت که ایشان یکی از مسؤولین نظام اسلامی شده و گوشه ای از بار این انقلاب را به دوش بکشند.


امّا بنا به فرمودة خودشان، ایشان با دعا به درگاه خدای متعال و توسّل به حضرات معصومین، خود را از قبول مسؤولیت های آشکار کنار کشیدند و با حضور در صحنة نیروسازی برای انقلاب، همچنان به‏صورت گمنام و مؤثّر به تربیت نیروهای جوان و کارآمد برای انقلاب اسلامی پرداختند.


لذا جلسات درس خارج ایشان مملوّ از طلّاب سطوح عالی بود که برای انجام وظیفه به تهران آمده بودند و از فضای علمی قم فاصله داشتند.


این جلسات آن قدر مفید و کم نظیر بود که بسیاری از فضلا را به خود جذب کرد و حسرت دوری از فضای علمی قم را به رضایت و شکرگزاری شرکت در این جلسات علمی تبدیل كرد.


بدیهی است که درس خارجِ فقیه متتبّعی که به فرمودة خویش، بیش از سی مرتبه کتب اربعه را مرور کرده و اغلب عبارات آن را در ذهن حاضر دارد، پُر از نکات دقیق و بدیعی خواهد بود که کمتر نصیب اهل علم شده است.


از طرفی دیگر، جلسات عمومی اخلاق و معارف اسلامی که قبل از انقلاب نیز برپا بود و از سال 1356 به‏طور منظّم و هفتگی دائر می گردید، مأمن بی نظیری برای بسیجیان مخلص حضرت روح الله و سکّوی پرشی برای دلدادگان و حیات یافتگان انقلاب اسلامی بود که تازه از زیر یوق جهالت ستم شاهی رهایی یافته و به نور حکومت الهی منوّر گشته بودند و بی صبرانه و مشتاقانه به دنبال معارف عمیق اسلام بودند.


به نقل از جام جم


   

مدیر انجمن حوزه علمیه 

تماس بامن:

forum:www.mahdiyavar.mihanbb.com

e-mail:ya_lasaratelhosain@yahoo.com


 

سه شنبه 19/10/1391 - 12:15 - 0 تشکر 583286

وای به حال من ..............

غم جانسوزی است ............

اللهم عجل لولیک الفرج
شنبه 23/10/1391 - 20:43 - 0 تشکر 583800

با سلام
منم تسلیت میگم به همه ایرانی ها و خصوصا تهرانی ها که چنین گوهری در شهرشون بود.
برای خودم هم خیلی ناراحتم که خیلی دیر ایشون رو شناختم


خدا در همین نزدیکی است
دوشنبه 25/10/1391 - 15:11 - 0 تشکر 584129


اربعین شد / محمدمهدی سیار حسن صنوبری




نور این کوچه خیابان از تو بود

روشنای چشم «ایران» از تو بود

آه، نفس مطمئن، آرام ما

بین وانفسای تهران از تو بود




نور می‎بارید پای منبرت

جان به‎سوی آسمان‎‎ها راه داشت

زنده می‎شد دل ز انفاس خوشت

حرف حرفت عطر روح‎الله داشت



هر شب ماه مبارک بعد از این

بی‎قرار ربنایت می‎شویم

شام احیا، لحظه قرآن به سر

سخت دلتنگ صدایت می‎شویم




موسپیدِ روسفید،‎ای پیرِ عشق

از حبیب بن مظاهر یاد کن

اربعین شد، چند خط مقتل بخوان

از زیارت‎‎های جابر یاد کن

یاحسین و یاحسین و یاحسین

نغمه هر صبح و هر شام تو بود


دلخوشی‎مان در شلوغی‎‎های شهر

لحن گرم و صوت آرام تو بود



تا که باشی روضه‎خوانِ اهل بیت

بر سر خوانِ کرم دعوت شدی

مثل جابر، حاج آقا مجتبی!

اربعین آمد، تو هم دعوت شدی




پابرهنه، غسل‎کرده، با ادب

زیرلب در گفت‎وگویی با حسین:

«آمدم، باز آمدم، مولای من

خواندمت، فاسمع ندائی، یا حسین...»







خدا در همین نزدیکی است
سه شنبه 26/10/1391 - 9:28 - 0 تشکر 584198

اللهم عجل لولیک الفرج
سه شنبه 26/10/1391 - 15:14 - 0 تشکر 584288


5 دلیل برای محبوبیت آیت‌الله تهرانی







معلم اخلاق
اخلاق، شاید بزرگترین گمشده جامعه امروز باشد. آقا مجتبی هر هفته چراغ درس اخلاق را در خیابان ایران روشن می‌کرد. البته پامنبری‌های آیت‌الله خوب می‌دانند که گاهی اوقات مباحث اخلاقی ایشان کمی سنگین می‌شد و به قول طلبه‌ها به سوی «درس خارج اخلاق» می‌رفت، اما هر چه بود، اخلاق بود. متاعی که در تهران کمتر پیدا می‌شود.




2-تهران
مراجع تقلید و روحانی‌های بزرگ از قدیم‌الایام  بیشتر در دو شهر قم و نجف مستقر بودند، اما آقا مجتبی تهرانی، واقعا تهرانی بود و پس از چند دوره تحصیل و تدریس در قم و نجف، به پایتخت آمد و درست در مرکزی‌ترین منطقه تهران مستقر شد. ایشان را می‌توان پس از بزرگانی چون علامه شعرانی، مرحوم الهی قمشه‌ای و آیت‌الله شاه آبادی یکی از پرچمداران «مکتب تهران» در حوزه‌های علمیه دانست. حاضر شد در این هوای آلوده نفس بکشد اما اهالی پایتخت از داشتن یک معلم اخلاق محروم نمانند.





3- شاگرد خاص  امام
خیلی‌ها نمی‌دانند که آقا مجتبی یکی از شاگردان مورد علاقه امام(ره) بود. آنقدر که وقتی مرحوم مصطفی خمینی به شهادت رسید و عده‌ای گفتند که جای ایشان به شدت خالی می‌ماند، امام(ره) فرمود:« آقا مصطفی نداریم. آقا مجتبی که داریم. هرچه در مصطفی می‌دیدم، در این مجتبی هم می‌بینم. این آقا مجتبی همان آقا مصطفای ماست.»(خبر آنلاین) شدت اعتماد امام(ره) به آقا مجتبی آن‌قدر زیاد بود که پس از شهادت دکتر بهشتی، امام(ره) اصرار داشت که ایشان مسوولیت قوه قضائیه را بپذیرد، اما آیت‌الله تهرانی گفته بود اجازه دهید من اخلاق بگویم تا جرم در کشور کمتر شود.




4- همراه مردم
آنهایی که شب‌های احیاء گذرشان به مسجد جامع بازار تهران افتاده، خوب می‌دانند که هر سال هزاران نفر از مردم عادی تهران، در راهروهای پیچ در پیچ بازار می‌نشستند و همراه با آقا مجتبی قرآن به سر می‌گرفتند. آقا مجتبی با همین مردم عادی نشست و برخاست داشت و اصلا مرکز اصلی فعالیت‌هایش مسجد جامع بازار بود که به قول خودمان «کف بازار» محسوب می‌شود. بسیاری از کسبه بازار تهران با ایشان ارتباط مستقیم داشتند و ده‌ها نفر از مردم، پس از نماز جماعت ظهر و عصر در محراب مسجد با آقا مجتبی صحبت می‌کردند.





5-مرجع تقلید
مرجعیت کار ساده‌ای نیست. نقل است که علامه طباطبایی فرمود اگر مرجع فقهی مردم می‌شدم، از فعالیت‌های علمی‌ام عقب می‌ماندم و نمی‌توانستم تفسیرالمیزان را بنویسم. وقتی بحث مرجعیت آقا مجتبی مطرح شد، بسیاری از مردم- به ویژه تهرانی‌ها- سراغشان رفتند و تقاضا کردند که استاد رساله عملیه منتشر کند. برای تهرانی‌ها  داشتن یک مرجع همیشه در دسترس، یک آرزوی بزرگ شده بود. آقا مجتبی قید برخی از آرزوهای علمی‌اش را زد تا این آرزو به دل تهرانی‌ها نماند.





(منبع: همشهری جوان)




خدا در همین نزدیکی است
برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.