بهداشت آب و یخ در سفر
- آب مورد نیاز در طول سفر را، از منزل، در ظروف تمیز درپوش دار تامین نمایید.
- آب آشامیدن و شستشوی میوه، ظروف و البسه خود را حتما از شیرهای برداشت آب متصل به شبکه آبرسانی سالم شهری؛ در ییلاق های اطراف شهر، از شبکههای لولهکشی روستایی که تحت کنترل و نظارت خانههای بهداشت بوده و در مناطق کویری، آب آشامیدنی را از ایستگاه های برداشت آب تامین کنید.
- چنانچه از سلامت آب مورد مصرف اطمینان ندارید ابتدا آب را حداقل به مدت یک دقیقه جوشانده و پس از سرد شدن مصرف نمایید.
- در صورت عدم دسترسی به منابع آب شهری مطمئن، از بطری های آب بسته بندی شده معتبر یا آب های معدنی بسته بندی شده یا آب فریزشده شهری که به مرور زمان ذوب میشود استفاده کنید .
- در مسیر سفر، برای آشامیدن و شستشو از آب جوی ها، رودخانه های جاری در طبیعت و چشمه های روباز فاقد بهسازی استفاده نکنید. زلال بودن آب جویبارها، چشمه ها و رودخانه ها به معنای سالم بودن آن ها نیست؛ زیرا ممکن است آب در نقاط بالادست توسط انسان، دام، پرندگان، مزارع و باغات کشاورزی آلوده شده باشد.
6. به کودکان خود بیاموزید از آشامیدن آبهای مشکوک در پارک ها، باغ ها، معابر عمومی و فضای سبز جدا اجتناب نموده و به علائم هشداردهنده توجه نمایند.
- در هنگام مسافرت با وسایل نقلیه عمومی نظیر اتوبوس و قطار، از لیوان شخصی و یا لیوا ن یکبار مصرف نو برای آشامیدن آب استفاده نمایید. راننده موظف به تامین درخواست شما است . به هیچ وجه از لیوانهای معمولی پلاستیکی یا شیشهای در اتوبوس یا وسایل نقلیه عمومی استفاده ننموده، پس از مصرف آن را خرد کرده در سطل زباله بیاندازید تا امکان استفاده مجدد از آنها میسر نشود.
8. برای تامین سرمای یخدان در طول سفر، از قالب های یخ با بسته بندی کارخانه معتبر استفاده نموده و از خرید قالب های آلوده از دکه داران، رستوران های بین راهی، کنار خیابان و جاده؛ که منبع آب تولید آنها مشخص نیست اجتناب کنید.
9. در معابر عمومی، از خرید نوشیدنی های غوطه ور در حوضچه های آب خودداری نمایید. رطوبت در سطح بطری ها و شیشه ها یا قوطی های نوشابه ممکن است آلوده باشد و سبب آلودگی محتوای نوشابه گردد.
10. از مصرف لبنیات، شربت و نوشابه، شیرموز یا انواع آب میوه بسته بندی نشده که احتمال دارد از آب آلوده یا منابع مشکوک تهیه شده باشند اجتناب شود
منبع : شبكه بهداشت و روان