• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
سينما و تلویزیون (بازدید: 1139)
سه شنبه 28/9/1391 - 17:18 -0 تشکر 579674
نمایش مستند انتقادی به صداوسیما


در مراسم نمایش «مستند 162» که به نقد عملکرد صداوسیما می‌پرداخت، برخی از دانشجویان دانشگاه امام صادق (ع) بر این اعتقاد تاکید کردند که اشتباه است بگوییم می‌خواهیم با ساخت برخی برنامه‌ها، مخاطبانی را که تمایل به تماشای شبکه‌های ماهواره‌یی دارند را از دست ندهیم.

در این نشست همچنین یکی از نمایندگان مجلس به طرح این پرسش از دانشجویان پرداخت که مگر شما از آقای ضرغامی انقلابی‌تر هستید؟ و تاکید کرد که باید این مساله را بررسی کرد که چرا در صداوسیمای جمهوری اسلامی چه در زمان لاریجانی و چه در زمان هاشمی و چه در زمان ضرغامی این برنامه‌ها درمی‌آبد؟

در مراسم روز گذشته همچنین نایب رییس شورای نظارت بر صداوسیما با دفاع از عملکرد صداوسیما برای جذب مخاطب، گفت: اینکه آیا کسانی که در تلویزیون کار می‌کنند به دنبال ابتذال هستند، باید گفت که واقعا اینگونه نیست.

 

***

به گزارش خبرنگار سرویس تلویزیون و رادیو خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، مراسم رونمایی از فیلم «162» درباره‌ی نقد عملکرد و برنامه‌های صدا و سیما در دانشگاه امام صادق (ع) برگزار شد که با پرسش و پاسخ‌هایی بین دانشجویان این دانشگاه و نایب رییس شورای نظارت بر صدا و سیما همراه بود.

 

فیلم مستند «162» با موضوع نقد عملکرد صدا و سیما، دوشنبه (27 آذر ماه) در دانشگاه امام صادق(ع) با حضور جمعی از دانشجویان رونمایی شد.

 

در این نشست سید رمضان شجاعی کیاسری، نایب رییس و دبیر شورای نظارت بر صدا و سیما درباره‌ی انتقادات مطرح شده در فیلم مستند «162» که نسبت به صدا و سیما مطرح شده بود،‌ اظهار کرد: اساسا ساختار و جنس رسانه رادیو و تلویزیون هیچ ارتباطی با خاستگاه دینی و اعتقادی ما ندارد. رادیو و تلویزیون برای بهره‌گیری و استفاده‌های تفریحی، سرگرمی و آموزشی رایج در همان کشورهای سازنده‌ی آن ساخته شده است.

 

او افزود: تلویزیون رسانه جدی نیست و معمولا کسانی که به دنبال استراحت هستند، به سراغ تلویزیون می‌روند؛ البته رادیو رسانه‌ی جدی‌تری نسبت به تلویزیون است و اندیشه‌محورتر تعریف می‌شود اما اساسا رادیو و تلویزیون ساختارش در اروپا به همین منظور ساخته شده است.

 

او درباره‌ی رادیو و تلویزیون اسلامی تصریح کرد: ما باید رادیو و تلویزیون اسلامی را نوآوری کنیم و این هم کار سخت و دشواری است؛ الان بین یک کارگردان اسلامی و یک کارگردانی که اعتقاد بومی ندارد تفاوت‌های زیادی وجود دارد کارگردان‌های ما باید چندین مساله را رعایت کنند مثلا اینکه خانم‌های بازیگر چه پوشش و آرایشی داشته باشند.

 

او همچنین درباره‌ی جایگاه رادیو و تلویزیون در جمهوری اسلامی گفت: مطمئنا تولید در رادیو و تلویزیون با نگاه‌هایی که مبتنی بر دین باوری نیست، متفاوت است. اینکه ما در جمهوری اسلامی چگونه از رادیو و تلویزیون استفاده می‌کنیم و اینکه آیا کسانی که در تلویزیون کار می‌کنند به دنبال ابتذال هستند باید گفت که واقعا اینگونه نیست.

 

او با اشاره به اینکه تلویزیون با خطابه و وعظ تفاوت دارد، گفت: قضیه رادیو و تلویزیون با خطابه و وعظ متفاوت است. رادیو و تلویزیون یک رسانه‌ی عمومی و ملی است. امروز در هر لحظه‌ای و در هر خانه‌ای می‌توان به هزار شبکه‌ی مختلف دسترسی داشت و در این فضا، رسانه جمهوری اسلامی به دنبال اعتمادآفرینی است. ما می‌خواهیم مخاطب‌شناسی کنیم و مطابق با آن برنامه‌سازی انجام دهیم.

 

او همچنین با بیان اینکه رسانه ملی وظایف مختلفی دارد، عنوان کرد: به طور کلی رسانه ملی دارای سه وظیفه متفاوت است: وظیفه تفریحی - سرگرمی‌، ارشادی - تبلیغی و وظیفه آموزشی که باید به این مساله توجه داشت؛ مثلا در همین عید نوروز، شبکه بی‌بی‌سی برنامه‌هایی را که متعلق به سبک خودشان بود، طراحی کرده بود و ما حالا می‌خواهیم با این شبکه‌ها رقابت کنیم به طوری که مخاطب به سراغ آنها نرود.

 

کیاسری ادامه داد: ما جامعه‌ای داریم که نیازهای مختلفی مثل سینما،‌ ورزش‌ و ... دارد و باید همه اینها را در نظر گرفت همچنین باید توجه داشت که رسانه ملی دو نوع کار انجام می‌دهد؛ یکی ساخت برنامه‌ بر اساس اهداف خودش است و دیگری مقابله‌ با شبکه‌های خارجی که در این بخش باید جنگ نرم را با جنگ نرم پاسخ داد؛ یعنی وقتی شبکه‌های بیگانه باورهای ما را هدف قرار می‌دهند، ما هم باید به رسانه جواب بدهیم.

 

او همچنین تصریح کرد: رسانه ملی اگر بتواند 50 درصد مخاطبانش را راضی کند، موفق بوده است.

نایب رییس شورای نظارت بر صدا و سیما همچنین با اشاره به برخی مشکلاتی که در صدا و سیما وجود دارد، گفت: البته باید گفت مشکلاتی هم وجود دارد؛ اینکه باید از آدم‌های صاحب صلاحیت و کسانی که دغدغه‌ی انقلاب و نظام دارند استفاده شود و البته اینکه مدیران و افراد صدا و سیما باید از جنس رسانه باشند و همچنین خیلی از مشکلات ما هم مربوط به نبود نویسنده‌ها و فیلمنامه‌های خوب است.

 

*** مگر شما از ضرغامی انقلابی‌تر هستید؟

به گزارش ایسنا، در این نشست همچنین مهدی کوچک‌زاده، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به انتقادهایی که در فیلم مستند 162 مطرح شده بود، به طرح این سوال پرداخت که چرا از صدا و سیمای ما چنین برنامه‌هایی درمی‌آید و باید علت آن را پیدا کرد.

 

او در بخشی از صحبت‌هایش خطاب به دانشجویان حاضر در این جلسه گفت: مگر شما از آقای ضرغامی انقلابی‌تر هستید؟ شما باید این را بررسی کنید که چرا در صداوسیمای جمهوری اسلامی چه در زمان لاریجانی و چه در زمان هاشمی و چه رد زمان ضرغامی این برنامه‌ها در می‌آبد؟

 

او ادامه داد: من واقعا برای بعضی از هنرپیشه‌های قبل از انقلاب احترام قائل هستم. در همان برنامه صبح جمعه قبل از انقلاب، از امام رضا (ع) با احترام یاد می‌شد ولی من امروز مجبورم به هنگام پخش برخی از برنامه‌ها تلویزیونم را خاموش کنم.

 

این نماینده مجلس سپس گفت: باید بررسی کنیم که ریشه‌ی این مساله کجاست که در بعد از انقلاب نتوانستیم حتی پنج هنرمند تربیت کنیم که دلشان برای

ارزش‌های اسلامی‌ بسوزد.

 

کوچک‌زاده افزود: البته این انتقادها که در این فیلم نشان داده شد، به صداوسیما مطرح است اما همین صداوسیما کارهایی مثل «مختارنامه» و امثال آن را هم تولید و پخش کرده است.

 

این نماینده سپس گفت: بیاییم این مساله را بررسی کنیم که چرا فردی مثل ستار بهشتی که یک کارگر ساده بود مُرد ولی پسر آن آقا با 10 میلیارد از زندان آزاد شد؛ البته من خودم در مجلس به آقای توکلی اعتراض کردم و خودم مخالف مطرح کردن موضوع ستار بهشتی بودم و معتقدم با افرادی مثل ستار بهشتی که به نظام جسارت می‌کنند باید برخورد شود.

 

*** ایده از دست ندادن مخاطبانی که تمایل به ماهواره دارند، اشتباه است

 

در بخش دیگری از این نشست همچنین برخی از دانشجویان به بیان سوالات و مطالبی در خصوص نقد عملکرد صدا و سیما و همچنین نقد شورای نظارت بر صدا و سیما پرداختند.

 

برخی از دانشجویان عنوان کردند: این منطقی که می‌خواهیم مخاطبانی را که تمایل به تماشای شبکه‌های ماهواره‌یی دارند را از دست ندهیم، اشتباه است. امروز دغدغه‌ی صدا و سیما این شده است که با شبکه‌هایی مثل بی‌بی‌سی رقابت کند. این ایده که صدا و سیما به دنبال جذب مخاطبانی است که تمایل به دیدن ماهواره دارند، اشتباه است.

 

همچنین دانشجویان مطرح کردند، اساسا باید دید که چه کسی به شورای نظارت بر صدا و سیما نظارت می‌کند.

 

*** از رسانه ملی نقد رسانه‌ی ملی نمی‌بینیم

 

همچنین در ابتدای این نشست فروغی؛ مسؤول فرهنگی بسیج دانشگاه امام صادق (ع) درباره‌ی ساخت فیلم مستند 162 گفت: مساله اصلی این است که ما از رسانه ملی نقد رسانه‌ی ملی نمی‌بینیم و همین مساله ضرورت ساخت چنین مستندی را روشن می‌کند. بنای ما در این مستند نقد رویکردها است. ما اشکالاتمان به این نیست که چرا ظاهر برنامه‌ها اسلامی نیست مشکل اصلی این است که مدیران سیما تمایل دارند که هیچ تربیت انقلابی برای مردم صورت نگیرد. صدا و سیما نمی‌خواهد مردم را انقلابی کند و امروز همه تریبون‌ها در اختیار روشنفکران است که با مردم فاصله زیادی دارند. این رویکردها بالاخره باید زمانی تغییر کند.

 

فروغی همچنین تصریح کرد: این دغدغه و درد در بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق(ع) ما را بر این داشت که این مستند را تولید کنیم که برای ساخت آن به سراغ حدود 20 ساعت از برنامه‌های پرمخاطب صدا و سیما در زمان نوروز رفتیم.

 

او افزود: در این مستند به چهار محور اصلی پرداخته شده است؛ محور خانواده‌، محور نفاق رسانه‌یی و محور موسیقی و اباهی‌گری که این نقدها سعی شده است به شکل رویکردی مطرح شود. البته نقدهای خیلی کلی‌تر و جدی‌تری به صدا و سیما وارد است.

 

*** نقد برنامه‌های نوروزی احسان علیخانی و فرزاد حسنی

 

به گزارش ایسنا، در بخشی از این نشست فیلم مستند 162 به نمایش درآمد که به طور مشخص بر برنامه‌های نوروزی شبکه‌های دو و سه با اجرای احسان علیخانی و فرزاد حسنی متمرکز شده بود. همچنین در این فیلم از کارشناسان برای بررسی و نقد این برنامه‌ها استفاده شده بود.

 

ایسنا

لبخند تنها گلی است که خار ندارد .
-------------------------------------------------

 

سه شنبه 28/9/1391 - 17:20 - 0 تشکر 579675

اجرای نامطلوب برخی مجریان
نقد جدی به برنامه‌های سال تحویل 91


مستند "162" با موضوع نقد و بررسی ویژه برنامه‌های سال تحویل سال 91 شبکه‌های دو و سه سیما و اجرای نامطلوب برخی مجریان نقد جدی به صدا و سیما وارد کرده است.

به گزارش خبرنگار مهر، نشست نمایش و نقد بررسی مستند 162 ساخته بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق (ع) شب گذشته 27 آذر ماه در تالار اجتماعات این دانشگاه برگزار شد.


این مستند که به نقد ویژه برنامه‌های سال تحویل شبکه‌های دو و سه سیما می‌پرداخت، تلفیقی از بخش‌های گلچین شده این برنامه‌ها با اجرای احسان علیخانی، آزاده نامداری و فرزاد حسنی و نقد و نظر کارشناسان مختلفی از جمله فروغ نیلچی‌زاده بود که خود در برنامه‌های بسیاری از تلویزیون به عنوان کارشناس ظاهر می‌شود.



در این مستند نسبت به حضور خوانندگانی چون فریدون آسرایی، رضا صادقی، حمید عسگری، شهرام شکوهی و... در شب سال تحویل در تلویزیون نقد صورت گرفت و تصاویری نیز از حضور این افراد در کنسرت‌هایشان پخش شد.


همچنین با زیر ذره بین قرار دادن برخورد مجریان با مهمان‌ها نسبت به تفاوت حضور افراد در تلویزیون و مجامع دیگر اعتراض صورت گرفت و تفاوت حضور بازیگری چون شبنم قلی‌خانی -که ایفاگر نقش حضرت مریم بوده-، در تلویزیون و مجامع سینمایی و عکس‌هایی که در فضای مجازی منتشر می‌شود، یک نوع نفاق معرفی شد.


"162" که بر اساس شماره روابط عمومی سازمان صدا و سیما این عنوان را برایش انتخاب کرده‌اند، نقدهایی نیز به انتخاب مهمان‌ها برای شب سال تحویل وارد کرد و خانواده‌هایی که در این برنامه‌ها به عنوان خانواده موفق شناخته می‌شوند، فاقد این ویژگی خوانده شدند. از آن جمله می‌توان به حضور نیوشا ضیغمی و همسرش در برنامه شبکه دو اشاره کرد که بسیار نقد شد.


قسمتی از چالش احسان علیخانی با حجت الاسلام شهاب مرادی درباره اسکار و واکنش مجری و تلاش او برای عوض کردن موضوع نیز جزو بخش‌های گلچین شده این برنامه بود که با حرف‌های علیخانی در همان برنامه پیرامون نقدپذیری مونتاژ شده بود.


بخش‌هایی از اجرای فرزاد حسنی و اشاره‌های مستقیم او به عوامل پشت صحنه روی آنتن زنده در ادامه پخش شد و کارشناسان در این رابطه اظهار کردند که حتی تهیه کننده در برنامه سال تحویل قدرتی از خود نداشته و رهبری برنامه با مجری بوده است.


همینطور حضور خنده بازاری‌ها در برنامه و آواز خوانی و بشکن زدن مجری و مهمانان در برنامه سال تحویل شبکه سه نیز از دیگر موارد مورد نقد مستند نامبرده بود.


این مستند به تهیه کنندگی علی فروغی اصل در بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق (ع) تولید شده و وحید گرایلی مدیر تولید، امید آریا تدوینگر، مسعود کریمی راوی و سینا معتضدی نویسنده آن است.


رمضان شجاعی کیاسری نماینده مجلس و نائب رئیس شورای نظارت بر صدا و سیما و مهدی کوچک زاده دیگر نماینده مجلس، افرادی بودند که پس از نمایش "162" سخنرانی کردند.



مهر

لبخند تنها گلی است که خار ندارد .
-------------------------------------------------

 

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.