• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن امور تربیتی > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
امور تربیتی (بازدید: 558)
چهارشنبه 22/9/1391 - 16:1 -0 تشکر 578878
با لجاجتهای کودکان چگونه برخورد کنیم

گاهی در کوچه و خیابان و حتی مهمانیها، با بچه ­هایی مواجه می­شویم که برای رسیدن به خواسته ­های خود به شدّت گریه و زاری راه می­اندازند و با فریاد زدن و نشستن بر روی زمین و حتی کوبیدن سر خود به دیوار، سعی می­کنند تا والدین را تسلیم خود کرده، به خواسته­های خود نائل شوند. این رفتار کودک نشان دهنده ­ی اشتباهات تربیتی والدین می­باشد که به برخی از آنها اشاره می­شود:


     1. وقتی کودک ما خواسته­ های منطقی خود را مطرح می­کند، سعی کنیم در اوّلین فرصت ممکن، به خواسته ­­ی او رسیدگی کنیم. به عنوان مثال وقتی کودک سه ساله از مادر تقاضای آب می­کند، مادر باید بلافاصله همه­ی کارهای خود را زمین گذاشته و آب را در اختیارش قرار دهد. ممکن است مادر بگوید: «ده دقیقه صبر کن تا آب بیاورم!» اما توجه ندارد که مرور زمان برای کودکان بسیار کندتر از بزرگترهاست، و نمی­توان انتظار داشت که کودک بتواند ده دقیقه صبر کند و چیزی نگوید.


     2. اگر به این نوع خواسته ­ها به سرعت رسیدگی نشود، کودک به تدریج صدای خود را بلند و بلندتر خواهد کرد تا زودتر به خواسته­ اش برسد. در نهایت هم والدنی مجبور می­شوند خواسته­ اش را برآورده کنند. وقتی والدین اینگونه رفتار کردند کودک، برای ابراز نیازهای بعدی خود تصمیم می­گیرد به جای آن که با آرامش خواسته­ اش را مطرح کرده و به تدریج صدای خود را بلندترکند؛ از همان ابتدا میان­بر رفته و با صدای بلند، خواسته­ اش را مطرح نماید!

چهارشنبه 22/9/1391 - 16:8 - 0 تشکر 578881


     3. اگر کودک ما خواسته­ ی نا به جایی را مطرح کرد و از ما انتظار داشت تا خواسته اش را برآورده کنیم، به هیچ وجه تسلیم اصرار او نشده و خواسته­ اش را برآورده نکنیم. بلکه با صبر وحوصله با او بگوییم: «عزیزم! این چیزی که شما می­خواهی من نمی­توانم انجام دهم. پس اصرار هم نکن!». وقتی کودک ما مطمئن شد که به هیچ وجه حاضر به برآورده کردن حاجتش نیستیم، بعد از مدّتی کلنجار رفتن با خود، خسته می­شود و دیگر چنین خواسته­ای را مطرح نمی­کند.


     4. اگر برخی از مواقع ـ هر چند به بهانه ­ی تشویق ـ تسلیم خواسته­ های غیر منطقی او شدیم در می­یابد که می­تواند با اصرار و خواهش، و یا حتی با گریه و خودزنی، در والدین خود نفوذ کرده و به خواسته­اش برسد. لذا کماکان به لجاجت خود ادامه می­دهد. 



تذکر (1) : استفاده از تنبیه بدنی در چنین مواقعی بسیار مضر است. متأسفانه برخی از والدین که در عمل به مسائل ذکر شده کوتاهی می­کنند، جهت کنترل رفتار فرزندانشان، دست به تنبیه بدنی زده و به شدت او را کتک می­زنند. چنین رفتاری علاوه بر آن که کودک را لجوج­تر می­کند، موجب تضعیف عزت نفس او هم می­شود. 



تذکر (2) : گاهی اوقات علت این­گونه رفتارها در کودکان، ارتباطی با تربیت والدین ندارد؛ بلکه صرفا ریشه­ی آن در مشکل بیش فعالی کودک است. به همین دلیل والدین باید به محض مشاهده­ ی علائم این مشکل، به روانپزشک مراجعه کرده و مشکل او را حل کنند.

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.