• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن معارف > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
معارف (بازدید: 4115)
چهارشنبه 22/9/1391 - 15:41 -0 تشکر 578874
آیا فکر کردن به گناه، گناه است؟

اگر جوانی در ذهن خود همیشه به نامحرم  فکر کند و افکار بدی را از ذهن خود عبور دهد، آیا گناه کرده یا نه؟! 
 پنجره شیطان

 هر چند که فکر گناه، گناه نیست، اما زمینه ­ساز بدی برای گناه است. تنها راه ورودی شیطان به مملکت وجودی ما حوزه­ ی فکر و اندیشه است. یعنی شیطان در فکر ما وارده شده و با وسوسه ­های خود سعی دارد ما را به گناه و آلودگی بکشاند.

حضرت علی (علیه­السلام) می­فرمایند: «کسی که زیاد درباره­ی گناهان فکر کند، گناهان، او را به سوی خود می­کشانند».


کسانی که به یک­باره آبروی خود را می­ریزند و مبتلا به گناهان بسیار بزرگ می­شوند، یک شبه به این روزگاه سیاه و سخت نمی­ نشینند، بلکه آن­ها در حوزه­ ی فکر و اندیشه مدام به فکر گناه بوده و افکاری شهوانی داشته اند. وقتی انسان این­گونه شد، به تدریج زشتی گناه و معصیت از ذهنش رنگ می­بازد و اشتیاق گناه وجودش را فرا می­گیرد. این افکار آمادگی پذیرش هر نوع فسادی را در انسان ایجاد کرده و در اوّلین­های امتحان الهی انسان را در دره­های مخوف گناه می­اندازد.


پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) می فرماید: « بدترین چیزی که بعد از کسب حرام بر شما می ترسم، شهوت خفیه است؛ إِنَّ أَخْوَفَ مَا أَخَافُ عَلى‏ أُمَّتِی مِنْ بَعْدِی هذِهِ الْمَکَاسِبُ الْحَرَامُ، وَ الشَّهْوَةُالْخَفِیَّةِ.» افکار گناه آلود مهمترین امری است که موجب جای گیر شدن شهوت خفیه در درون انسان است.


پس مراقب باشید که افکار خود را از این امور خالی کنید و به جای حضور در فضای شیطانی، در فضایی معنوی و ملکوتی سیر کنید. و به جای غوطه ­ور شدن در افکار نفسانی و شیطانی خاطرات خوب و معنوی را در ویترین ذهن خود قرار دهد. مطالعه­ ی تاریخ و فضائل معصومین (علیهم­السلام)، مطالعه­ ی کتاب­هایی که در حوزه­ی خصائص امام زمان (علیه­السلام) و تشرفات بزرگان به محضر حضرت نگاشته شده و نیز توجه به زندگی­نامه­ ی علمای بزرگ، از جمله اموری هستند که می­توانید به عنوان خوراک فکری خود انتخاب کنید و با تداعی آن­ها در ذهن خود از نگرش شهوانی دست برداشته و به یمن و میمنت قدم در عرصه­ ی زیبای معنویت بگذارید.  انشالله

 احــمد نبـــاتی

دوشنبه 27/9/1391 - 10:34 - 0 تشکر 579525



آیت الله مکارم دراین باره می فرماید:
فكر گناه تا زمانی که منتهی به انجام گناه نشود،گناه محسوب نمی شود ،ولی بی شک آثار نا مطلوبی بر روح انسان می گذارد.(1) از نظر اولیای الهی درست است که فكر و اندیشه گناه گناه محسوب نمی شود ،ولی پاكى و صفاى قلب را از بین مى برد . انسان را به ا رتكاب آن وا مى دا رد. حضرت على(ع) فرمود: «من كثر فكره فى المعاصى دعته إلیها؛(2) كسى كه در مورد گناهان زیاد فكر كند، گناهان او را به سوى خود مى كشند».







نیز فرمود: «خوض النّاس فى شى‏ءٍ مقدّمة الكائن؛(3 ) فرو رفتن و تفكّر در مورد چیزى، سرآغا ز وجود و پیدایش آن چیز است».





از این رو حضرت مسیح به پیروان خود فرمود: «موسى بن عمران به شما دستور داد زنا نكنید، اما من به شما سفارش مى كنم فكر زنا را هم نكنید، زیرا كسى كه به زنا بیاندیشد، مانند كسى است كه در اتاق زیبا و رنگ آمیزى شده‏اى، آتش روشن كند. در این صورت هر چند ممكن است خانه در آتش نسوزد، لكن دست كم دود، آن را سیاه و خراب مى كند».(4)




پى نوشت‏ها:
1 آ یت الله مکارم، بخشی از مسائل کثیر الابتلا، س162.
2. غررالحكم،ج5،ص321 .
3. غررالحكم،ج3 ص 451 .
4. بحارالانوار، ج 14، ص 331 .




خدا در همین نزدیکی است
برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.