• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
بهداشت و سلامت (بازدید: 833)
سه شنبه 14/9/1391 - 5:55 -0 تشکر 577409
آموزش بیماران

بسم الله الرحمن الرحیم
در این مبحث شاهد اطلاعات مختصر و مفید و قابل ارائه به بیماران در مورد بیماری های مختلف خواهید بود، ان شاءالله.
http://www.javanonline.ir/images/docs/000481/n00481930-b.jpg

تنت به ناز طبيبان نيازمند مباد

it is god who cures 

مدير انجمن بهداشت و سلامت

سه شنبه 14/9/1391 - 7:6 - 0 تشکر 577410

کم فشاری خون ارتواستاتیک

کم فشاری خون ارتواستاتیک چیست؟
این اختلال زمانی رخ می دهد که هنگام نشستن یا ایستادن از حالت نشسته فشارخون کاهش یابد. این حالت ممکن است سبب بروز نشانه هایی مانند تاری دید، سرگیجه یا احساسی شبیه سقوط کردن شود. همچنین ممکن است احساس ضعف یا بیماری در معده، یا درد قفسه سینه یا تنگی نفس در شما ایجاد کند.
دلیل آن چیست؟
به طور طبیعی وقتی از حالت خوابیده می نشینید یا بلند می شوید، خون بدنتان به خاطر جاذبه به سمت پاها حرکت کرده و از قلب و مغز دور می شود. وقتی این اتفاق می افتد، عضلات پاها خون را به قلب پمپ می کنند و قلب تندتر کار می کند تا خون را به مغز پمپ کند. عوامل خاصی باعث می شوند که این فرایند با اشکال مواجه شود و سبب بروز کم فشاری خون ارتواستاتیک گردد. این مورد می تواند در افراد دیابتی، مبتلایان به پارکینسون یا اختلالات عصبی که به دیس اتونومی خوانده می شود ایجاد گردد. همچنین برخی داروها یا مکمل های رژیمی ممکن است سبب بروز این مشکل شوند.
اگر این مشکل را دارم چه کنم؟
با پزشک خود مشورت کنید، چرا که شکایتهایتان ممکن است علامتی از یک مشکل جدی پزشکی باشد. پزشک فشار خون شما را هنگامی که دراز کشیده اید یا نشسته اید و سپس هنگامی که به یکباره می ایستید اندازه گیری می کند. او در مورد سابقه دارویی که مصرف می کنید سوال کرده و داروهایتان را کنترل می کند و معاینه بالینی انجام می دهد. همچنین ممکن است نیاز به سایر آزمایش های پزشکی داشته باشید. گاهی پزشک لازم می بیند که شما را به متخصص قلب یا اعصاب ارجاع دهد.
چگونه درمان می شود؟
انجام این کارها می تواند کمک کننده باشد:
-جهت نشستن از حالت خوابیده یا ایستادن از حالت نشسته به آهستگی حرکت کنید.
-از ایستادن به مدت طولانی بپرهیزید. اگر باید به مدت طولانی بایستید، فشردن و شل کردن عضلات ماهیچه ساق می تواند کمک کننده باشد.
-روزی 6 تا هشت لیوان آب بنوشید.
- پزشک ممکن است جوراب های فشاری یا مکمل نمک برایتان تجویز کند، اما نمک را بدون مشورت با پزشک افزایش ندهید. اگر کماکان علایم شما وجود دارد ممکن است پزشک برایتان دارو تجویز کند.

برگرفته از مجله نوین پزشکی
ترجمه شده از نشریه american family physician


تنت به ناز طبيبان نيازمند مباد

it is god who cures 

مدير انجمن بهداشت و سلامت

سه شنبه 14/9/1391 - 16:29 - 0 تشکر 577469

سلام به دکتر عزیز انجمنی
مبحث خیلی خوبیه... ممنون میشم به صورت بحثی پیش ببرید که هم ما استفاده بیشتر بکنیم و هم انجمن مانند سابق پر رونق بشه ... مرسی

منتظر حضور همه دوستان هم در انجمن بهداشت و سلامتی هستیم .

 

thank you for attention

چهارشنبه 15/9/1391 - 15:33 - 0 تشکر 577570

سلام
به روی چشم جناب اتاق عمل عزیز
سعی می کنم اگر بتونم و برسم به صورت مباحثه ای تر ثبتش کنم.

تنت به ناز طبيبان نيازمند مباد

it is god who cures 

مدير انجمن بهداشت و سلامت

پنج شنبه 16/9/1391 - 7:26 - 0 تشکر 577620

چگونه سیگار را ترک کنیم؟

برای ترک سیگار چه کنم؟
ترک سیگار موجب بهبود وضعیت سلامتی می شود اما کار آسانی نیست. درمان جایگزین نیکوتین، داروها و مشاوره می تواند این کار را ساده تر کند. شما می توانید با پزشک خود در مورد بهترین شیوه ترک سیگار مشورت کنید.
درمان جایگزین نیکوتین
درمان جایگزینی نیکوتین یا NRTs حاوی مقدار نیکوتین کمتری نسبت به سیگار است. جایگزین کردن سیگار با NRTs می تواند به کاهش کمبود نیکوتین کمک کرده و نشانه های محرومیت را کاهش دهد. NRTs در شکل های مختلفی نظیر پچ های پوستی، آدامس های جویدنی، اسپری های بینی، مواد استنشاقی و افشانه ها در بازار موجود است. می توانید برخی از آنها را حتی بدون نسخه از داروخانه تهیه کنید.
اگر روزانه بیش از 15 نخ سیگار می کشید، NRTs ممکن است راه خوبی برای ترک باشد. اما عمل کردن به دستور درج شده روی بسته های آنها بسیار مهم است. در اینصورت است که می توانید مطمئن شوید به میزان صحیح از دارو استفاده کرده اید. اگر سیگاری قهار هستید (یعنی بیش از دو بسته در روز سیگار می کشید) با پزشک خود در مورد اینکه چگ.نه بیش از یک نوع NRTs استفاده كنید مشورت كنید.
اگر شما باردار هستید یا به نوزاد خود شیر می دهید یا حتی به بیماری خاصی مبتلا هستید(مثلا دیابت، بیماری قلبی، ریوی، کلیوی یا کبدی دارید) با پزشک خود در مورد مصرف NRTs مشورت کنید.
..............................................................

ادامه دارد

تنت به ناز طبيبان نيازمند مباد

it is god who cures 

مدير انجمن بهداشت و سلامت

دوشنبه 20/9/1391 - 21:18 - 0 تشکر 578450

چه داروهایی می تواند برای ترک سیگار کمک کننده باشد؟
تجویز قرص های بوپروپیون و وارنیکلین که حاوی نیکوتین نیستند، مشخص شده که در ترک سیگار کمک کننده هستند. هر دوی این داروها را باید یک یا دو هفته قبل از ترک سیگار شروع کرد.
آیا ترک سیگار عوارضی هم دارد؟
سندرم ترک یا محرومیت: علایم محرومیت، واکنش بدن به عدم دریافت نیکوتین بعد از شروع مصرف دارو است. این علایم در افراد مختلف متفاوت است. ممکن است احساس بی قراری، عصبانیت، اضطراب یا خواب آلودگی داشته باشید یا ممکن است در تمرکز مشکل داشته یا احساس گرسنگی بیش از حد معمول داشته باشید. این علایم معمولا در اولین هفته های بعد از ترک شدیدتر است. علایم ممکن است دو هفته تا یک ماه طول بکشند.
عصبانیت: عصبانیت یکی از شایع ترین عوارض ترک سیگار است. فردی که در حال ترک است به دلیل اینکه احساس می کند ممکن است از عهده این کار سخت برنیاید بیشتر عصبانی می شود. تاثیرات کافئین از جمله عصبانیت حتی بعد از اینکه شما مصرف کافئین را متوقف می کنید، شدیدتر است.
افسردگی: عده ای از افراد وقتی سیگار نمی کشنداحساس بدی دارند. حال اگر شما در گذشته مبتلا به افسردگی بوده اید، ترک سیگار شرایط را برایتان بدتر می کند. بنابراین اگر احساس افسردگی دارید باید با پزشک خود در مورد این نشانه ها صحبت کنید.
افزایش وزن: بسیاری از افراد وقتی سیگارشان را ترک می کنند اندکی اضافه وزن پیدا می کنند. ممکن است احساس کنید تمایل به خوردن غذای بیشتری دارید. در هنگام برنامه ریزی برای ترک سیگار توجه به مصرف غذایهای سالم و ورزش می تواند به پیشگیری از اضافه وزن کمک کند.

برگرفته از نشریه نوین پزشکی
ترجمه ای از یک مقاله از نشریه american family physician

تنت به ناز طبيبان نيازمند مباد

it is god who cures 

مدير انجمن بهداشت و سلامت

يکشنبه 26/9/1391 - 7:8 - 0 تشکر 579316

هموروئید چیست؟

هموروئید
هموروئید به گشادشدگی عروق اطراف مقعد گفته می شود. بسیاری از افراد گاهی در طول زندگی خود این احساس ناراحتی یا خونریزی از هموروئید را تجربه کرده اند. هموروئید معمولا خود به خود در حدود دو هفته برطرف می شود.
در مورد آن چه می توان کرد؟
پیشگیری از یبوست مهمترین راه پیشگیری و درمان هموروئید است. اجابت مزاج با زور و فشار زیاد می تواند سبب بدتر شدن هموروئید گردد. به کار بردن این روش ها می تواند مانع از بروز یبوست در شما شود:
روزانه مقدار زیادی غذاهای حاوی فیبر مثل نان سبوب دار، برنج، پاستا، میوه و سبزی مصرف کنید.
با گنجاندن سبوب به غلات یا دریافت مکمل های فیبردار فیبر بیشتری دریافت کنید.
روزانه حداقل 8 لیوان آب بنوشید.
اگر مبتلا به هموروئید هستیدبعد از اجابت مزاج از پاک کننده های بهداشتی استفاده کنید که می تواند به کاهش درد و خارش کمک کند. نشستن در وان آب گرم هم می تواند کمک کننده باشد. کرم هایی هم برای درمان هموروئید وجود دارد که می توان آن ها را بدون نسخه از داروخانه تهیه کرد. اما یادتان باشد که حتما برچسب آن را به دقت بخوانید، زیرا برخی از این کرم ها حاوی استروئید هستندو نباید از کرم های استروئیدی به مددت بیش از یک هفته استفاده کرد به دلیل اینکه اگر به مدت طولانی استفاده شود می توانند سبب آسیب دایمی پووست شوند.
چه زمانی لازم است به پزشک مراجعه کنم؟
اگر کرم ها و وان آب گرم کمک کننده نبود یا اگر شما هرگونه خونریزی از مقعد داشتید می توانید به پزشک مراجعه کنید. بسیار مهم است که مطمئن شوید که هموروئید سبب خونریزی زیاد نشده و مشکل خیلی جدی نیست. همچنین اگر درد ناگهان بدتر شد به پزشک مراجعه کنید.
اگر مشکل من بیشتر و جدی تر شد چه کنم؟
اگر هموروئید سبب درد زیاد یا خونریزی شد یا حتی بعد از درمان با کرم ها یا استفاده از وان آب گرم باز هم خونریزی داشتید، ممکن است نیاز به جراحی داشته باشید. راه های زیادی وجود دارد. ممکن است پزشک در مطب خودش با انجام تزریق یا با استفاده از نوارهای خاصی هموروئید را کوچک کند. اگر از داروهای رقیق کننده خون یا آسپیرین استفاده می کنید پزشک را از این موضوع مطلع کنید. برخی از انواع هموروئید ها با روش خاصی که به نام rubber band ligation خوانده می شود، درمان می شوند.
در انی روش با استفاده از یک باند که در اطراف پایه هموروئید بسته می شود، جریان خون هموروئید بسته شده و هموروئید شروع به خشک شدن می کند. بسیاری از افراد با این روش نیاز به بیهوشی ندارند.
اما افرادی که مبتلا به هموروئید های پیچیده هستند ممکن است نیاز به انجام جراحی برای برداشتن هموروئید داشته باشند. انجام این عمل نیاز به بیهوشی دارد.

منبع: همان!

تنت به ناز طبيبان نيازمند مباد

it is god who cures 

مدير انجمن بهداشت و سلامت

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.