• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
امر به معروف؛نهی از منکر (بازدید: 1274)
پنج شنبه 9/9/1391 - 8:55 -0 تشکر 576662
وظایف عزاداران حسینی

امام حسین(ع) به عنوان برترین الگوی سبك زندگی اسلامی معرفی شده است.
همین مساله موجب می شود تا حساسیت فزون تری نسبت به ایشان در جامعه اسلامی ایجاد شود و هركسی بكوشد تا نسبت به آن حضرت(ع) و مقامات و سنت و سیره اش مطالبی را به دست آورد و خود و افكار و رفتارهایش را با افكار و رفتار آن حضرت(ع) منطبق سازد.
هدف قیام حسینی
شاید مهم ترین ویژگی امام حسین(ع) چنانكه در بیان علل و فلسفه قیام و نهضت خویش بیان می كند، اصلاحات اجتماعی در جامعه از طریق اجرای فریضه امر به معروف و نهی ازمنكر و ظلم ستیزی باشد. آن حضرت(ع) با توجه به فضای سیاسی و اجتماعی كه در آن قرار داشت، به این نتیجه رسید كه اگر بخواهد امت را در مسیر تكاملی قرار دهد تا بتوانند جامعه عادلانه ای را ایجاد كنند و اهداف رسالت و بعثت پیامبران را بر پایه آیه 25 سوره حدید، تحقق بخشند، لازم است تا اصلاحات كامل و جامعی را در افكار و رفتار امت پدید آورد. از آنجایی كه امت، تابع رهبران خود هستند و افكار و رفتار مردم تابع افكار و رفتار رهبران سیاسی و اجتماعی است، امام(ع) بر آن شد تا تغییرات و اصلاحات را از راس هرم شروع كند و با قیام علیه نظام فاسد یزیدی، اصلاحات در جامعه را آغاز نماید؛ چرا كه مردمان بر دین ملوك و رهبران خود هستند و آیین و سبك زندگی خود را براساس رفتار حاكمان سامان می دهند.
فریضه امر به معروف و نهی ازمنكر كه در اسلام تعریف و تبیین شده، در حقیقت ضامن همه ارزش ها و هنجارهایی است كه عقل و عقلا و شریعت بر آن تاكید می كنند. معروف، همه امور پسندیده ای است كه عقل و شرع بدان حكم می كند و در قالب ارزش ها، فضایل، اصول اخلاقی، آداب، هنجارها، سنت ها و رسوم آن را سامان داده است. در مقابل، منكر هر ضدارزشی است كه می بایست آن را ترك كرد و از جامعه برچید. بنابراین فریضه امر به معروف و نهی ازمنكر به معنای ضامن ارزش ها در دستور كار قرار گرفت تا بدان وسیله نظام مبتنی بر عقل و وحی بر مدار عدالت سامان یابد.
امام حسین(ع) سیره و روشی كه به عنوان سبك زندگی خویش برگزیده و معرفی می كند، همان سنت و سیره پیامبر(ص) است. البته چنان كه خداوند در قرآن بیان می كند پیامبر(ص) خود، وامدار سنت و سیره همه پیامبران در طول تاریخ است. امام حسین(ع) به عنوان وارث پیامبران، افزون بر دعوت به توحید، خواهان عدالت جامع و فراگیر در همه ابعاد زندگی فردی و اجتماعی است و از آنجایی كه فساد جامعه را مرتبط با فساد در نظام سیاسی و اجتماعی و رهبری می داند، نوك تیز حملات خود را به راس هرم متوجه می سازد تا بنیاد ظالمانه و فسادانه آن را به مردم بشناساند و زمینه نابودی ظلم و اصلاح جامعه را فراهم آورد.
ضرورت معرفت عزادار امام حسین(ع)
اینكه در روایات از معرفت عزادار و زایر نسبت به امام حسین(ع) سخن گفته شده از آن روست تا هر كسی ضمن شناخت امام حسین(ع) به عنوان یك انسان كامل و اسوه حسنه، علل و فلسفه قیام حسینی را درك كرده و افكار و رفتار در زندگی خود را همانند امام حسین(ع) ساخته تا امكان این فراهم آید كه چون امام حسین(ع) قیام و حركت های اجتماعی عادلانه و اصلاح گرایانه ای داشته باشد.
در زمانه ای كه ظلم جهانی علیه مظلومان از سوی مستكبران اعمال می شود، لازم است تا با شناخت راس هرم ظالمان و مستكبران و بنیادهای آنها، نهادهای مستكبران را شناسایی و علیه آن قیام كنیم.
عزادار امام حسین(ع) عزادار خون به ناحق ریخته ای است كه همچنان بر زمین ریخته می شود و صدای مظلومیت آن حضرت(ع) و هل من ناصر ینصرنی در گوش تاریخ شنیده و پژواك آن در عمل عزاداران عارف و عادل و مصلح دیده می شود. بنابراین بر ماست كه به عنوان عزاداران امام حسین(ع) جامه سیاه بر تن كنیم و پرچم سبز عدالت برپا داریم و علیه ظلم و ستم جهانی و راس استكباری آن قیام كنیم و با هرچه در اختیار داریم در جنگ نرم و سخت به كار گیریم و اجازه ندهیم تا همچنان ستمگران و مستكبران بر مظلومان و مستضعفان ظلم و ستم روا دارند. خداوند در آیه 75 سوره نساء به صراحت فرمان می دهد تا علیه مستكبران و به نفع مستضعفان از هر دین و قوم و نژادی وارد كارزار شویم و در راه نجات ایشان جنگ و مقاتله نمائیم. پس جنگ علیه ظلم و ظالم و مستكبر و به نفع مظلوم و مستضعف از هر ملت و دین و قوم و آیینی یك وظیفه شرعی است كه امروز ما حسینیان می بایست حسین وار وارد صحنه مبارزه و عمل شویم و عدالت را به عنوان برجسته ترین حكم عقل عملی و ارزش انسانی و فضیلت و كرامت بشری تحقق بخشیم و جامعه عادلانه جهانی را به وجود آوریم.
¤ اكرم محمدپور

   

مدیر انجمن حوزه علمیه 

تماس بامن:

forum:www.mahdiyavar.mihanbb.com

e-mail:ya_lasaratelhosain@yahoo.com


 

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.