چه نانی بخریم؟
نان تهیه شده با خمیرمایه بهتر است.
یك متخصص تغذیه گفت: نان تافتون به دلیل اینكه در مدت زمان كوتاهی تخمیر و پخته میشود، مصرف آن باعث اختلال در جذب املاح و مسمومیت با فلزات سنگین میشود.
مرتضی صفوی در گفتگو با فارس افزود: نانهایی كه از آرد سبوسدار تهیه میشوند و با خمیر مایه و بدون استفاده از جوششیرین به عمل میآیند و با حرارتی ملایم، یكنواخت و شعله غیرمستقیم پخته میشوند، سالمترین نانها هستند.
این متخصص تغذیه اضافه كرد: نانهایی كه با استفاده از خمیر مایه تهیه میشوند، از ارزش تغذیهای بالایی برخوردارند، قابلیت هضم خوبی داشته و ضایعات و دورریزی آنها بسیار كمتر از نانهای تهیه شده با جوششیرین است. عطر و بوی این نانها به هیچ وجه قابل قیاس با نانهای جوششیریندار نیست و ماندگاری بهتری دارند.
صفوی افزود: ویژگیهای یك نان خوب را میتوان به داشتن ظاهر خوب كه كاملا برشته، پخته شده و در سطح آن سوختگی مشاهده نشود، طعم مناسب كه دارای طعم، مزه و بوی خوشایند و عاری از جوششیرین باشد، داشتن بافت مناسب كه بافت نرم و یكنواخت ناشی از تخمیر با خمیر مایه داشته باشد و قابلیت برشپذیری مطلوب خلاصه كرد.
سنگك مورد تایید متخصصان تغذیه
این متخصص تغذیه گفت: نان سنگك در صدر نانهای ایرانی قرار دارد و از آرد سبوسدار درست میشود. از ویژگیهای خوب این نان طعم، عطر، مغذی بودن و قابلیت سیركنندگی آن است. نان سنگك به دلیل دارا بودن مقدار زیادی فیبر، هضم آسانی داشته و بسیار مورد توجه متخصصان تغذیه است. وی افزود: شیوه پخت سنتی این نان و شكل و طعم متمایز آن از سایر نانها باعث شده در فرهنگ و سفره ایرانی ارزش بالایی یافته و به خصوص برای صبحانه، وجود نان سنگك در اولویت قرار گیرد.
صفوی اضافه كرد: نان بربری نیز یكی از مطلوبترین نانهای ایرانی به شمار میآید، به شرطی كه خمیر آن با استفاده از خمیر مایه تهیه شده باشد و تخمیر در آن صورت پذیرد و در درجه حرارت یكنواخت و ملایم پخت شود.