• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
وبلاگ نویسان (بازدید: 1026)
دوشنبه 15/8/1391 - 12:55 -0 تشکر 571777
ویژگی‌های وبلاگ‌ها

ساختن وبلاگ‌ها بسیار راحت است فقط باید فرم مختصر و ساده‌ای را- که بیشتر از چند دقیقه طول نمی‌کشد- پر کرد تا صاحب وبلاگ شد. برای گذاشتن مطلب هم در آن نیاز به اتصال به اینترنت نیست می‌توان مطلب را تایپ و پس از اتصال، آن را در وبلاگ Paste کرد.
وبلاگ‌ها به دلیل سهولت ساخت و استفاده از آنها و همچنین زبان ساده‌ای که دارند به قشر خاصی از جامعه محدود نیستند یعنی از رئیس جمهوری گرفته تا حتی فروشنده یک فروشگاه می‌توانند نویسنده وبلاگ باشند.اما شاید مهم‌ترین ویژگی وبلاگ‌ها را بتوان رهایی آنها از محدودیت و قید و بند سانسور دانست. بدین ترتیب که در کلاس‌های روزنامه‌نگاری می‌گویند هر رویداد تا پیش از انتشار توسط رسانه‌ها (مطبوعات و رادیو و تلویزیون) تحت تأثیر عوامل مختلف درون سازمانی شامل:
1- سیاست‌های خبری آن رسانه
2- تأثیر ارزش‌های اجتماعی، سیاسی، مذهبی و فرهنگی و... هر جامعه بر آن رسانه
3- باورها و اعتقادات شخصی خود خبرنگار
4- مسایل فنی مثل: کمبود جا در مطبوعات و دقت در رادیو و تلویزیون و بدون سازمانی شامل:
1 - محدودیت‌های قانونی 2- اعمال نفوذ اشخاص حقیقی و حقوقی 3- اعمال نفوذ صاحبان آگهی 4- تأثیر گروه‌های فشار 5- مخاطبان 6- منابع خبری (روابط عمومی سازمان‌های مختلف و خبرگزاری‌ها) قرار می‌گیرد.
بنابر این هرگز خبری که نهایتاً به اطلاع مردم می‌رسد بازتاب کامل واقعیت نیست اما وبلاگ‌ها چون تحت تأثیر این عوامل نیستند (مگر باورها و اعتقادات شخصی خود نویسنده) و به‌علاوه نویسندگان آنها می‌توانند هویت خود را پنهان نگهدارند، سانسور در آنها جایی ندارد، بنابر این نه تنها باعث تخلیه روانی و آرامش روحی نویسندگانشان می‌شوند بلکه در کل با تکثیر دیدگاه‌ها باعث افزایش تفاوت‌ها و سؤال‌ها و رشد هویت‌های فردی می‌شوند.
اما از سوی دیگر به دلیل آزادی بیان بی‌حد و مرزی که دارند بعضاً مطالبشان بسیار بی‌پروا و بی توجه به منافع ملی و مصالح ملی است و به همین خاطر گاهی نمی‌توان چندان به صحت نوشته‌های آنها اطمینان داشت.
از دیگر ویژگی‌های مهم وبلاگ‌ها سرعت بالای به روز شدن اخبار است که حتی از رادیو هم بیشتر است مثلاً وقتی حدود ساعت 5 صبح 14 دسامبر 2003 خبر دستگیری صدام اعلام شد و مهم‌ترین روزنامه‌های آمریکا در بهترین حالت 10 ساعت بعد با انتشار ویژه‌نامه‌ای این خبر را منتشر کردند در حالی که وبلاگ‌ها و روزنامه‌های الکترونیکی به صورت لحظه به لحظه به انتشار تازه‌ترین اخبار و تصاویر پرداخته بودند.

البته وبلاگ‌ها این مزیت مضاف را هم دارند که می‌توانند از طریق لینک‌های متعدد، اطلاعات بیشتری در خصوص موضوع و زمینه کاری خود در اختیار مخاطبانشان قرار دهند.آخرین نکته قابل ذکر در این زمینه این است که وبلاگ‌ها می‌توانند به صورت منفرد یا بعضاً هماهنگ با هم از طریق تمرکز روی موضوعی خاص نقش مؤثری در جلب توجه و تحریک افکار عمومی داشته باشند.

دوشنبه 15/8/1391 - 12:56 - 0 تشکر 571778

تفاوت وبلاگ و روزنامه کاغذی

1 - وبلاگ‌ها به جای اخبار جاری و رسمی بیشتر به مخاطبان خود در باره اخبار غیررسمی، خاص و حاشیه‌ای اطلاع می‌دهند.
2 - نسل جوان امروز روزنامه خوان نیست و به کامپیوتر بیشتر عادت کرده است.
3 - امکان دسترسی به مطالب گذشته (آرشیو) خیلی راحت‌تر از روزنامه‌های کاغذی است.
4 - امکان دسترسی به اطلاعات اضافه مرتبط (با توجه به لینگ‌های موجود) خیلی راحت‌تر است.
5 - امکان استفاده از صدا، تصویر و فیلم هم در آن وجود دارد.
6 - امکان ذخیره مطالب مورد نظر راحت‌تر است.
7 - امکان ارسال نظرات یا مطالب مورد نظر توسط ایمیل بسیار راحت‌تر است.
8 - محدودیت جا وجود ندارد.
9 - هزینه‌های کمرشکن تهیه دفتر، تجهیزات، کاغذ، چاپ، توزیع و... را ندارد.
10 - وبلاگ‌ها می‌توانند هر لحظه اطلاعات خود را تکمیل کنند، اما روزنامه‌های کاغذی در بند زمان هستند و مجبورند تا شماره یا چاپ بعدی صبر کنند.

دوشنبه 15/8/1391 - 12:57 - 0 تشکر 571779


یکی از عوامل مهم و تأثیرگذار در روزنامه‌نگاری سنتی (کاغذی) دروازه‌بانی اخبار است. بدین ترتیب که هر رویدادی تا پیش از انتشار از فیلترها یا به عبارت دیگر دروازه‌بانان گوناگونی مثل: خبرنگار، دبیر‌سرویس، سردبیر و... عبور می‌کند.
در نتیجه هیچ‌گاه اخبار، بازتاب کامل واقعیت نیستند چون توسط این دروازه‌بانان چیزهایی به آنها اضافه یا کم شده است، اما در وبلاگ‌ها دیگر شاهد رابطه سنتی یک‌طرفه فرستنده- گیرنده رسانه‌های قدیم نیستیم و هر فرد همزمان می‌تواند هم گیرنده و هم فرستنده باشد، بدین ترتیب مخاطبان نه تنها نقش فعال‌تری به عنوان دروازه‌بان در گزینش، تغییر و اصلاح مطالب پیدا می‌کنند، بلکه حتی دیگر چیزی به نام باز‌خورد هم معنی چندانی نخواهد داشت، چون بازخورد، واکنش گیرنده پیام بود به فرستنده در حالی که ما امروز دیگر شاهد شخصیت‌های مستقلی به نام فرستنده و گیرنده نیستیم.

دوشنبه 15/8/1391 - 13:0 - 0 تشکر 571782

انواع وبلاگ‌ها

تقسیم‌بندی‌های متفاوتی برای وبلاگ‌ها وجود دارد مثلاً به لحاظ محتوا که آنها را به 3 دسته تقسیم می‌کنند: گروهی به بیان افکار و دیدگاه‌های شخصی نویسنده از طریق نگارش مقاله و یادداشت می‌پردازند.

برخی به بیان موضوعات تخصصی در زمینه‌های گوناگون: مذهبی، سیاسی، هنری، علمی و... می‌پردازند که می‌تواند به صورت گروهی اداره شود. اما وبلاگ‌ها به لحاظ قالب هم بدین صورت تقسیم‌بندی می‌شوند: تصویری (photoblog) ویدیویی (videoblog) و صوتی (Aadioblog).

دوشنبه 15/8/1391 - 13:1 - 0 تشکر 571784

وبلاگ، رسانه بی رسانه ها

مقالاتش را همیشه کنج تحریریه، روی کاغذهای کاهی چرک نویس می نوشت ، اما چند وقتی است انگشتانش بجای خودکار، دکمه های کیبورد را تجربه می کنند. روزنامه نگاری که حالا دیگر مدتی است چشم از مانیتور کامپیوتر برنمی دارد.
این روزها خیلی از اهل قلم، مامن خود را در صفحات اینترنتی شخصی با نام وبلاگ یافته اند. پدیده ای به نام وبلاگ به آنها این امکان را داده است تا با محدودیت کمتر، با سرعت فوق العاده بیشتر، با مخاطبانشان ارتباط برقرار کنند. اگر نویسنده باید ماه ها منتظر انتشار کتابش می ماند، و روزنامه نگار، تا انتشار روزنامه بعدی صبر می کرد، اکنون با ظهور ((وبلاگ ها))ی فارسی، هر لحظه می توان با مخاطبانی که گاه تعداد آن نیز بر مخاطبان سنتی پیشی می گیرد، ارتباط برقرار کرد. وبلاگ، این روزها برای اهل قلم تقریبا همه گیر شده، اما مورد استقبال بیشتر کسانی قرار گرفته که از امکان دیگری برای ابراز نظریاتشان برخوردار نیستند. وسوسه وبلاگ، چیزی نیست که محذوفان اجتماعی، فرهنگی و سیاسی، بتوانند از آن چشم پوشی کنند.
● محذوفان فکری
نویسندگان مهاجر شاید نخستین طیف از وبلاگ نویسان جدی ایرانی بودند، آنان کمتر انگیزه ای سیاسی داشتند، اما از کمبود مخاطب رنج می بردند.
شاید حسین درخشان که این پدیده را به جامعه ایرانی معرفی کرد، در غیاب ارتباط پیشینش با روزنامه ها بود که چنین آلترناتیوی را پیشنهاد کرد، چرا که او حالا مقیم کانادا شده بود و دیگر از ستون روزانه اش در روزنامه عصر آزادگان خبری نبود. حسین نوش آذر، مقیم آلمان، با وبلاگی تحت عنوان (( با شما نیستم)) و رضا قاسمی، نویسنده مقیم پاریس با وبلاگ الواح شیشه ای، شاخص ترین وبلاگ نویسان نسل اول هستند که شاید به خاطر در اختیار نداشتن رسانه ای دیگر، به وبلاگ نویسی روی آوردند. آنان که در دنیای حقیقی، امکان ارتباط با مخاطب داخل کشور را نداشته اند، با گسترش اینترنت و به ویژه وبلاگ نویسی، راهی پیش روی خود می دیدند تا سخنان خود را با صدای بلند تر و برای جمعیت بیشتری بیان کنند. و البته برخی از آن استفاده خوبی نیز برده اند. چندی بعد، رضا قاسمی، کتاب ((همنوایی شبانه ارکستر چوبها)) را در ایران منتشر کرد که با استقبال خوبی از سوی منتقدان روبرو شد و به تیراژ بالایی دست پیدا کرد. بی شک موفقیت این اثر، علاوه بر استحکام ادبی آن ناشی از ارتباط ویژه اش با مخاطب داخل ایران از طریق این رسانه نوپا است.

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.